Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
MENU
Flok af flamingoer set tæt på

Rejseinfo til Grækenland

Fakta om Grækenland
 • Athen
 • Græsk
 • Euro (EUR)
 • 10,72 millioner (Kreta: 635.000)
 • 9-30°C
 • Tidsforskel: +1 time

Grækenland er et skønt rejseland og byder på adskillige større og mindre ferieøer med vidunderlige strande, turkisblåt hav og spændende kultur.

Vores favorit er Kreta, som bare har det hele – uanset om du går efter en dejlig familieferie med masser af aktiviteter for børnene, en afslappende ferie med all inclusive eller en skøn voksenferie med rig mulighed for at slappe af eller udforske den spændende ø.

Planlægger du en rejse til Grækenland, anbefaler vi, at du læser nedenstående rejseinfo, hvor du blandt andet kan finde praktiske informationer om flybilletter, bagage, valuta og vejret på destinationen.

Find din næste rejse til Kreta her.

Vejr og klima

Rejsebetingelser

Alle rejser købt hos Flamingotours.dk, er omfattet af pakkerejseloven. Vi anbefaler at du læser vores rejsebetingelser.

Rejsebetingelser

Flybilletter og rejseplan

Efter accept af tilbuddet fremsendes dokumenter med informationer om flyrejsen inklusive rejseplan. 

Det er meget vigtigt at dit/jeres navn(e) på flybilletterne er 100% identisk med det navn, der står i passet, da det ikke kan ændres, efter reservationen er gennemført.

Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt, at du løbende og særligt på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse. I din booking-bekræftelse kan du finde en vejledning til, hvordan du nemmest gør det.

Vi anbefaler desuden, at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.

Pladsreservation

Selvom vi rigtig gerne vil hjælpe, har vi desværre ikke mulighed for at reservere pladser på flyet. Hvis du har specielle ønsker til, hvor du gerne vil sidde i flyet, eller hvis I er flere, der rejser sammen, og I vil være sikre på at sidde sammen på flyrejsen, anbefaler vi, at du selv går ind på flyselskabets hjemmeside og forhåndsbooker sæder i flyet.

På flyselskabets hjemmeside er der en funktion, der hedder noget i stil med ”manage my booking”, og det er her, du kan booke dit sæde. Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for forhåndsbooking af sæder, så det er en god idé at sidde klar med betalingskortet. Mange flyselskaber tilbyder også – mod ekstra betaling – ekstra benplads eller opgradering til bedre komfort.

Det varierer fra flyselskab til flyselskab, hvor tidligt du kan forhåndsreservere flysæder. De fleste flyselskaber åbner først for denne mulighed mellem 72 og 24 timer før afgang. Det er derfor en god ide at forsøge at foretage pladsreservationen så hurtigt som muligt efter du modtager din e-ticket fra os.

Hvis det endnu ikke er muligt at booke, vil du få besked om dette samt info om, hvornår der åbnes op for muligheden for at forhåndsreservere flysæder.

Mange flyselskaber har også en app til telefonen, hvor du blandt andet kan vælge pladser i flyet og se eventuelle tidsændringer med det samme.

Det bedste tidspunkt at rejse til Grækenland

De græske øer, herunder Kreta, er bedst at besøge i sommerhalvåret. Foråret og efteråret byder på et behageligt og lunt klima svarende til en god dansk sommer med dagtemperaturer omkring 20-28 grader.

I sommermånederne ligger dagtemperaturerne normalt omkring 30 grader, og der er stort set ingen nedbør. Samtidig ligger vandtemperaturerne mellem 22 og 24 grader, hvilket gør Kreta til en ideel badeferiedestination.

Modtagelse i lufthavnen

Vores lokale samarbejdspartner står klar til at tage imod dig i lufthavnen og køre dig til hotellet. Kig blot efter det pink Flamingo Tours-skilt.

På alle vores rejser til Kreta er privat transfer fra lufthavnen til hotellet og retur inkluderet. Dermed slipper du for unødig ventetid, og du slipper for at sidde tæt sammen med en lang række andre turister i bussen.

Skulle der være problemer med at finde chaufføren, kan du ringe direkte til vores lokale samarbejdspartner på det nødnummer, som du får udleveret efter bestilling af rejsen.

Indchecket bagage og håndbagage

På din rejseplan finder du information om, hvor mange kilo du må medbringe i din kuffert og i håndbagagen.

Hos Flamingo Tours er bagage altid inkluderet i prisen på din rejse. Vær dog opmærksom på, at der kan være forskel på, hvor meget bagage du må medbringe, hvis du har flere flystrækninger. Må du medbringe 30 kg på den ene strækning, men kun 20 kg på den næste, er det vigtigt, at du kun medbringer 20 kg.

Det er desuden vigtigt at pakke kufferterne, så du kan klare dig i et par dage, hvis bagagen skulle blive forsinket. Husk derfor at pakke pas, penge, medicin osv. i håndbagagen.

Måltider og drikkevarer

Vores rejser til Grækenland inkluderer de måltider og drikkevarer som er beskrevet i rejsen. 

Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at have rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Vær sikker på, at du er dækket ordentligt ind med dine nuværende forsikringer ved rejser til Grækenland.

Vi hjælper dig gerne med forsikringer, hvis du mangler rejse- eller afbestillingsforsikring - læs mere her: Forsikring.

Vær opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum.

Forsikring

Pas og visum

Danske statsborgere kan rejse visumfrit til Grækenland, og der er ingen krav om gyldighed af pas udover selve opholdets varighed.

Er du ikke dansk statsborger, eller skal du rejse under Covid-19, anbefaler vi, at du undersøger reglerne for indrejse nærmere hos Udenrigsministeriet

Håndbagage

Vi anbefaler at du pakker følgende i din håndbagage:

 • Pas
 • Flybilletter
 • Kreditkort & kontanter
 • Livsvigtig medicin
 • Kamera
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, oplader og andet elektronik
 • Tøj til et par dage i tilfælde af at kufferten forsinkes
 • Håndsprit og mundbind
 • Eventuelt vådservietter

Valuta i Grækenland

I Grækenland anvendes euro (EUR) lige som i mange andre europæiske lande.

Det er en god ide at medbringe lidt kontanter hjemmefra, men det er nemt at hæve lokal valuta i de mange hæveautomater, som findes overalt i turistområderne og i de større byer.

På de fleste større hoteller og restauranter er det desuden muligt at betale med Visa eller Mastercard.

Drikkepenge

Selvom "service charge" normalt er inkluderet i prisen i Grækenland, ligesom i Danmark, er det alligevel kotume at give drikkepenge på restauranter, caféer, til rengøringen på hotellet osv., hvis du er tilfreds med deres service.

Normalt vil 5-10% af regningen være en god tommelfingerregel på restauranter og caféer, mens rengøringen på hotellet ofte vil være glade for ca. 1 EUR per person per nat.

Drikkepenge er naturligvis et personligt valg og ganske frivilligt, men vi anbefaler, at du respekterer og følger den lokale drikkepengekultur.

Tidsforskel

Grækenland er en time foran Danmark.

Sprog

Det officielle sprog i Grækenland er græsk.

Mange grækere, især i turistområderne, taler dog også engelsk, så du kan nemt begå dig på engelsk.

Elektricitet og opladning af bl.a. mobiltelefon

I Grækenland bruges 220/230 V som i Danmark. Det kan dog være nødvendigt med en adapter, da stikkene i nogle tilfælde kan være anderledes end de danske.

Vær opmærksom på, at elektricitet er dyrt i Grækenland. Derfor vil du også opleve, at aircondition på værelset ofte er mod betaling.

Turistskat

I Grækenland er der en obligatorisk turistskat på alle overnatninger. Beløbet betales direkte til hotellet og er derfor ikke inkluderet i prisen.

Turistskatten varierer afhængig af hotellets officielle stjerneklassificering og opkræves per værelse/lejlighed per nat.

Du kan se taksterne herunder.

1-2 stjerner: 0,50 EUR

3 stjerner: 1,50 EUR

4 stjerner: 3,00 EUR

5 stjerner: 4,00 EUR

Myg

Myg forekommer i store dele af Grækenland, herunder på Kreta, og især i turistsæsonen fra maj til oktober. Vi anbefaler at medbringe myggespray hjemmefra eller købe på et af de lokale apoteker.

Påklædning

Selvom Grækenland – og i særdeleshed øen Kreta – er vant til turister, bør du alligevel tænke over, hvordan du klæder dig på, når du bevæger dig udenfor turistområderne, og især hvis du skal besøge nogle af de smukke kirker og klostre. Her bør du sørge for, at skuldre og knæ er tildækket. Ellers er der ingen krav om særlig påklædning i Grækenland.

Drikkevand

Drikkevandet i Grækenland renses i mange tilfælde ved hjælp af kemikalier. Du vil derfor formentlig opleve, at drikkevandet smager mere af klor, end du er vant til hjemmefra. Vandet fejler ikke noget, men det smager ikke godt.

Vi anbefaler at drikke flaskevand, som kan købes til rimelige penge i alle større og mindre supermarkeder.

"Min bedste ferie nogensinde - alt klappede og intet var overladt til tilfældighederne - STOR tak til Flamingo Tours"

- Allan Kristensen

"Jeg har kun positivt at sige og kæmpe stor tak til Flamingo Tours og personalet på lodgen for en uforglemmelig og godt tilrettelagt ferie."

- Anette Sørgensen

"Fantastisk rejse til Tanzania og Zanzibar. Vi så alle big five og meget mere. Vi vil gerne rejse med flamingotours igen."

- Fra TrustPilot

"Vores guider var meget kompetente, og de gjorde alt for, at vi fik så mange oplevelser som muligt. Vi takker Flamingo Tours for en rigtig god og oplevelsesrig ferie."

- Annette og Hans