Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Ring til os på tlf. 70 90 91 00

Amboseli National Park

28.12.2017

Amboseli National Park ligger i det sydlige Kenya, 260 km fra Nairobi. Og er kendt for sine store horder af elefanter, samt storslåede udsigt til bjerget Kilimanjaro. Som er Afrikas største fritstående bjerg, hvilket ligger på den anden side af grænsen i Tanzania, og kroner over parken med sine 5.9 km i højde.

Navnet ”Amboseli” kommer fra Masai ordet der betyder ”saltet støv”. Og parken er kendt for at være en af de bedste steder i verden at se store horder af fritgående elefanter helt tæt på. Der lever omkring 900 elefanter i Amboseli, der dagligt vandre gennem Amboselis åbne savanne for at drikke og bade i parken sumpe.

 

Parken er på 392 km2, hvor terrænet primært er åben savanne med akaciekrat, og i midten er parken er der flere sumpområder, med store variation af vildt. 

 

I parken kan natur elsker opleve meget forskellige levesteder. Fra den saltede Lake Amboseli, der tørre ud uden for regntiden, til vådområder med svovl kilder, sumpe, stenet tornebuske land, til savanne med skovområder.

 

Da parken ellers er meget tør, er sumpene livsgrundlaget for mange dyr i parken. Vandet til sumpene kommer fra de sneklædte tider på det nærtliggende Kilimanjaro. Hvor vandet bliver ført gennem undergrunden ind til hjertet af parken.

 

I hjertet af parken er findes ”Observation Hill”, der giver en fantastisk udsigt over hele parken, specielt sumpene og elefanterne. Udover de mange elefanter vil der også være rig mulighed for at se bøfler, flodheste, giraffer, krokodiller, løver, geparder, vilde hunde, zebraer, gnuer, dik-dik, gazeller samt et meget rigt fugleliv med mere end 400 forskellige arter.

 

Parken er omgivet af flere Masai samfund, og giver derfor mulighed for at møde Masai folket og lære om deres tidløse livsstil.


Relateret Rejser

Kili Safari & Mombasa Fra kr. 15895

På denne 14 dages rejse får du safari og 6 nætter i Mombasa, med udflugt til Amboseli nationalpark med udsigt til Kilimanjaro, Lake Naivasha med flodheste og det berømte Masai Mara reservat.

14 dage Fly inkluderet Læs mere
Kili Safari & Zanzibar Fra kr. 14895

På denne 14 dages rejse får du safari og 6 nætter på Zanzibar, med tur til Amboseli nationalpark med udsigt til Kilimanjaro, Lake Naivasha med flodheste og det berømte Masai Mara reservat.

14 dage Fly inkluderet Læs mere