Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Ring til os på tlf. 70 90 91 00

Safari Kenya og badeferie i Zanzibar

05.03.2018

Safari i Kenya kan kombineres med en badeferie i øgruppen Zanzibar. På safarien oplever du de storslåede savanner, fantastisk dyrerige søer i de smukkeste nationalparker. 

På game drives hvor vi holder udkig efter The Big Five: Løven, leoparden, elefanten, bøflen og næsehornet. På safari oplever du den ene storslåede naturoplevelse efter den anden, og kommer helt tæt på det utrolige afrikanske dyreliv. Efter en oplevelsespakket safaritur, giver vi dig mulighed for at komme ned i gear på øgruppen Zanzibar, og opleve en afrikansk ø-kultur der står i kontrast til den Kenyanske savanne. Med kridhvide palmeklædte sandstrande, blide bølger i et krystalklart turkisblåt hav, og fantastiske farvestrålende koralrev. Selve den tropiske natur kunne lige så godt være taget fra et postkort. 

Zanzibar er en af de smukkeste øgrupper i verden. Og ligger i Det Indiske Ocean 35 km ud for Tanzanias kyst. Selve øgruppen består af to hovedøer Pemba og Unguja, sidstnævnte er også uofficielt kendt som Zanzibar, samt et hav af småøer. 

Førhen var Zanzibar et travlt handelscenter, og en meget vigtig havn for krydderihandel. I dag er øerne mere rolige. Men man kan stadig mærke indflydelsen fra en turbulent historie med arabiske sultaner, portugisiske søfarer, slavehandel og europæiske opdagelsesrejsende der har præget øens kultur. Dette har givet øernes byer en spændende arabisk arkitektur. Og har præget det lækre spændende swahilikøkken, samt en venlige lokalbefolkning. 

Læs også: Safari Kenya og badeferie i Mombasa

Der bor omkring en million indbyggere på Zanzibar, hvilket gør ørene ret tæt befolkede. En tredjedel af befolkningen bor i hovedbyen Zanzibar City, der omfatter Stone Town, som er byens historiske centrum. Stone Town er optaget på UNESCO´s verdensarvsliste, og er bestemt en besøg værd. Se bl.a. Stone Towns berømte udendørs madmarked, Forodhani Gardens, der er spækket med et utal af boder med alt fra fisk på spyd til grillede bananer med chokolade.

Zanzibars varme klima gør stedet ideelt til at dyrke krydderier. Men på trods af at der havde været meget krydderi handel på øen, så begyndte folk først at dyrke krydderier da omanerne ankom til øerne i det 17. århundrede. I dag stortrives Zanzibars krydderi plantager, hvor de dyrker krydderier så som kardemomme, kanel, koriander, spidskommen, muskatnød, ingefær, vanilje, peberkorn og nelliker. Hvor nelliker faktisk er Zanzibars største indtægtskilde. Nord for Stone Town ligger flere af de krydderplantager, som øerne er kendt for, hvilket bestemt er et besøg værd.  

Zanzibar har en utrolig flot frodig tropisk natur, der kan udforskes på fod. For eksempel har Jozani Forest sjældne aber.

Rundt om Zanzibar findes kilometerlange hvide sandstrande, med meget få mennesker. Og hvis man vil bade eller ligge og dase på standen findes der rigtig mange fine strande på nordkysten. Og der er rig mulighed for en masse aktiviteter fx gode muligheder for dykning og snorkling ved de spektakulære koralrev, samt sejlads på de traditionelle dhows og fiskeri med mulighed for at komme tæt på vilde delfiner.

 


Relateret Rejser

Flamingo Safari & Zanzibar Fra kr. 15995

Drømmer du også om en safari med færre lodges og flere dyr? Den perfekte rejse finder du her. Flamingoer og næsehorn i Lake Nakuru, 3 nætter i ubeskrivelige Masai Mara, og badeferie på Zanzibar.

14 dage Fly inkluderet Læs mere
Kruger safari og Zanzibar Fra kr. 19995

7 nætters i Kruger nationalpark - 5 nætter på Zanzibar - The Big 5 med elefant, løve, næsehorn, leopard og bøffel - Oliphant River - Drakensbjergene - Blyde River Canyon

16 dage Fly inkluderet Læs mere
Kili Safari & Zanzibar Fra kr. 16995

På denne 14 dages rejse får du safari og 6 nætter på Zanzibar, med tur til Amboseli nationalpark med udsigt til Kilimanjaro, Lake Naivasha med flodheste og det berømte Masai Mara reservat.

14 dage Fly inkluderet Læs mere
Cheetah Safari & Zanzibar Fra kr. 19995

På denne 14 dages rejse får du safari og 4 nætter på Zanzibar, med udflugt til Amboseli nationalpark med udsigt til Kilimanjaro, Lake Naivasha med flodheste og det berømte Masai Mara reservat.

14 dage Fly inkluderet Læs mere