Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
Statue af Buddha på mindested
INDHENT TILBUD Gratis og uforpligtende

Vilde Sri Lanka med badeferie

Velkommen til vilde Sri Lanka. Denne rejse byder på smuk natur med sejltur, nationalpark, teplantager og meget meget mere! Et rigt fugleliv samt aber, elefanter og leoparder er kun nogle af de dyr du kan være heldig at opleve på denne rejse. 

Nyd roen og den lokale stemning på Den Hollandske Kanal, gå 1200 trin op af Sri Lankas berømte løveklippe, lær om teproduktionen i landet, bliv overvældet af de smukke planter i den botaniske have og bliv klogere på landets historie og religion i de forskellige templer. Sri Lankas helligdomme, den unikke natur samt de lokales imødekommenhed og hjælpsomhed gør Sri Lanka helt unik.  

Har man først været på Sri Lanka, kommer man med stor sandsynlighed tilbage igen.

 

Højdepunkter

 • 6 nætters rundrejse med privat chauffør/guide
 • 4 nætters afslappende badeferie
 • Bådtur på ”Den Hollandske Kanal” – ægte srilankansk stemning på vandet
 • Løveklippen Sigiria – 1500 år gammel byggekunst med spektakulær udsigt
 • Polonnaruwa – den hellige by med arkæologiske og historiske oplevelser
 • Dambulla Cave Temple – det største og bedst bevarede grottetempel på øen
 • Kandy – et af de vigtigste buddhistiske steder i verden med ”Temple of the tooth”
 • Nuwara Eliya – ”lille England” med bjerge, vandfald og teplantager
 • Togtur mellem Nuwara Eliya og Ella – en af verdens smukkeste togture
 • Yala nationalpark – mulighed for at opleve bl.a. elefanter, leoparder, krokodiller og bøfler
 • Ahangama – badeferie med smukke sandstrande, pool og afslapning
 • Hos os er alle ture, safarier og entrebilletter inkluderet! 

 

Har du ønsker til programmet, som f.eks. andre overnatningssteder, ekstra ture eller antal nætter?

Skriv til os, så skræddersyr vi gerne dit program.

Sri Lanka
INDHENT TILBUD Gratis og uforpligtende
Fra 11.495 kr. Børn under 12 år: 3.000 kr. rabat
Det uforpligtende tilbud sendes
indenfor 24 timer i normal arbejdstid

Dagsprogram for turen

Dag 1: Udrejse fra Danmark til Sri Lanka

Du flyver fra Danmark om eftermiddagen og flyver mod Sri Lanka med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Ankomst til Sri Lanka

Du ankommer til Bandaranaike Internationale Lufthavn, hvor du bliver hentet og kørt ca. 40 minutter til hotellet i Negombo, som ligger ud til det Indiske Ocean.

Her bliver du briefet om programmet for de næste dage og har resten af dagen til at slappe af og opleve byen.

Negombo er en af de større byer på Sri Lanka og ligger i den vestlige provins. Bandaranaike Internationale lufthavn er tæt på, og byen er kendt for bl.a. de spændende fiskemarkeder og lækre restauranter. Grundet overflod af fisk og skaldyr er byens restauranter en rigtig ”gourmet delight”. I byen finder du også lokalt håndværk og smykkebutikker både i centrum og ved stranden. 

Inkluderet
Goldi Sands Hotel 3
Morgenmad
Dag 3: Den Hollandske Kanal og Sigiriya

Efter en god morgenmad er det tid til en sejltur på den ”Hollandske kanal”. Kanalen blev oprindeligt konstrueret af portugiserne i det 17. århundrede, men det var hollænderne, der cirka 100 år efter udvidede kanalen for at gøre transporten af krydderier og perler lettere. Turen går også ud i Negombo lagune, hvor de farverige fiskerbåde ligger fortøjet side om side, og mangrovetræerne breder sig som frodige, grønne øer. 

Nu går turen videre til Sigiriya – en køretur på ca. 4 timer med frokost på vejen. Nyd den smukke natur og lad batterierne op, så du er klar til endnu en smuk oplevelse ved ankomst.

Ved ankomst i Sigiriya kommer du op i, hvad der anses som et af de fineste monumenter inden for srilankansk kultur og historie: ”Lion Rock”. Løveklippen rejser sig stejlt næsten 200 meter over landskabet.

På toppen ligger ruinerne af et palads bygget af Kong Kasyapa i 477. Der er 1202 trin op til toppen af klippen, og det er en tur, der er værd at tage, for udsigten er helt spektakulær.

Sigiriya er en af de bedst bevarede eksempler på byplanlægning fra den tid. Du starter opstigningen til klippen ved at gå igennem haverne, der ligger for foden af klippen, og er blandt de ældste anlagte haver i verden.

Der er flere muligheder for at tage et lille hvil i løbet af opstigningen. Jo højere man kommer op, jo mere åbenbares det frodige landskab, og man fornemmer det paradis, som mange forbinder Sri Lanka med. 

Cirka halvvejs oppe, er der et lille plateau, hvor kongen lod bygge en port i form af en kæmpe løve, deraf navnet “Løveklippen”. I dag står kun poterne tilbage, men det er et nationalmonument for Sri Lankas befolkning, og årsagen til, at der er en løve på Sri Lankas flag.

Når du er kommet det sidste stykke op til toppen, kan du gå på opdagelse i slotsruinerne. Det er imponerende at tænke på omfanget af bygningsværket, når man tænker på udfordringerne ved at fragte byggematerialer op på en 200 meter høj klippe i år 477.

Efter de skønne naturoplevelser bliver du kørt til hotellet.

Inkluderet
Camellia Resort and Spa 3
Morgenmad
Dag 4: Sigiriya – Polonnaruwa – Sigiriya

Stå op og nyd lyden fra fuglene og duften fra naturen, og evt. den smukke solopgang hvis du kan komme ekstra tidligt ud af sengen.

Efter morgenmaden kører din chauffør dig til ”det andet kongerige” på Sri Lanka, Polonnaruwa. Polonnaruwa var middelalderens hovedstad på Sri Lanka fra det 11. til 13. århundrede. Besøg de mange arkæologiske og historisk interessante steder i den hellige by. 

Statuen Parakrama, royale paladser, den buddhistiske helligdom Vatadage og templet Thuparama er bare nogle af de smukke oplevelser du får i Polonnaruwa.

Inkluderet
Camellia Resort and Spa 3
Morgenmad
Tilkøb/opgradering
Hiriwadunna Village Tour
Dag 5: Sigiriya – Grotte templer – Krydderihave - Kandy

Efter morgenmad på hotellet bliver du kørt til Dambulla, hvor du besøger byens buddhistiske tempel – ”Dambulla Cave Temple”. Her kan du opleve de forskellige ritualer og komme tæt på de lokale. 70 % af befolkningen på Sri Lanka er buddhister, og de er som regel klædt i hvidt, når de besøger deres templer. Ofte er der mulighed for at få en hellig, hvid snor bundet om håndleddet af en buddhistisk munk. Snoren er velsignet og siges at give et godt helbred og god karma.

På vejen videre mod Kandy gør du stop i Matale, hvor du besøger en krydderihave. Her er både tale om krydderier til brug i maden, men også som en del af ayuervediske behandlinger. På Sri Lanka er der tradition for at bruge krydderier til smertelindring og hudpleje. Du får en rundvisning i haven og får fortalt hvilke krydderier, du kan bruge i forskellige situationer. Det er også muligt at købe forskellige olier med hjem. 

Ved ankomst i Kandy kan du gå en tur i de travle gader og observere livets gang her. 

Om aftenen besøger du Temple of the Tooth, der er udsmykket efter alle kunstens regler. Templet er det mest hellige indenfor buddhismen, da det indeholder en af Buddhas tænder. Selve området omkring templet er også interessant og præget af hinduismen, den britiske kolonitid og borgerkrigen, der sluttede i 2009. Efterfølgende oplever du et kulturelt indslag med musik og danse, der er specifikke for Kandy. 

Derefter går turen tilbage til hotellet.

Inkluderet
Hotel Suisse 3
Morgenmad
Tilkøb/opgradering
Hiriwadunna Village Tour
Dag 6: Smuk natur med botanisk have og teplantage – Nuwara Eliya

Efter morgenmaden besøger du Peradeniya botaniske have. Gå en tur under de enorme palmer og bliv fortryllet af de sjældne orkideer, krydderier og urter - nogle af dem findes kun på denne smukke ø. Dette er ikke kun smukke blomster, men også et helt bibliotek med historiske planter, som kan dateres flere århundreder tilbage.

Den botaniske have er dateret helt tilbage til 1371. 

Du kan nu nyde din frokost i skyggen af et træ i haven, hvor det er muligt at købe noget at spise i havens café.

Efter en hyggelig frokost i smukke omgivelser går turen videre til Nuwara Eliya. Læg mærke til omgivelserne på vejen, hvordan klimaet ændrer sig, alt efter hvilken højde du er i, og oplev de grønne temarker. Bliv ikke overrasket, hvis du oplever et vandfald helt ud mod vejen, da dette er et helt normalt syn i højderne. 

Ceylon Tefabrik er et besøg værd, og her kommer du ind og lærer, hvordan teen bliver lavet. Det er imponerende og overraskende at se denne proces. Det virker meget ”gammeldags” den måde, det foregår på – specielt når man ved at dette faktisk er te, der bliver solgt videre til store mærker som f.eks. Lipton.

Du bliver også tilbudt en kop lækker te i caféen, inden turen går videre, og du tjekker ind på hotellet i Nuwara Eliya.

Inkluderet
Heaven Seven Nuwara Eliya 4
Morgenmad
Dag 7: Ella og Yala nationalpark

En af verdens smukkeste togture går mellem Nuwara Eliya og Ella. 

Din chauffør kører dig til Nanu Oya togstation. 

Turen tager dig helt ud, hvor bilen ikke kan komme. Afstanden mellem Nanu Oya og Ella er ikke mere end 60 km, men selve togturen tager 3-4 timer. Turen går gennem bjerglandskaber, teplantager, tunneler og ind i skyerne for at komme til Ella. 

Chaufføren venter på dig ved ankomst i Ella. 

Ella er en smuk lille by oppe i bjergene på det sydlige Sri Lanka. 

Det er en by der har rigtig meget at byde på for turister, der gerne vil ud og gå i bjergene og nyde den unikke udsigt over området. 

Yala nationalpark er kendt for store flokke af elefanter, mange leoparder, krokodiller, bøfler og mange andre dyr som bl.a. hjorte og 130 forskellige fuglearter. Af fugle kan bl.a. nævnes pelikaner, storke, hejre, ibis og skestorke.

Inkluderet
Hotel Chandrika 4
Morgenmad
Dag 8-11: Ahangama – smukke strande og afslapning

Efter morgenmaden bliver du kørt videre til Ahangama, hvor du kan nyde de næste dage med ro, strandhygge og afslapning ved poolen. 

Ahangama er en lille hyggelig by, der ligger på Sri Lankas sydvestkyst. Byen og stranden er for alle aldre, uanset om du er til afslapning ved stranden eller poolen, fuld fart på bølgerne med surfbrættet, mental ro med yoga i et af de lokale centre, eller du vil opleve det lokale redningscenter for havskildpadder.

Den største by i området, Galle, er også et besøg værd. Byen ligger ca. 20 km derfra, og her kan du tage bus eller taxi til. Her er ingen strand, men en by, der helt klart bør opleves, med lokal stemning, små markeder og smukke seværdigheder.

Ønskes flere nætter på badeferien er dette også muligt.

Inkluderet
Insight Resort 3
Morgenmad
Dag 12: Hjemrejse

Der er morgenmad på hotellet, inden du checker ud, og siger farvel til vilde Sri Lanka.

Inkluderet
Morgenmad
Dag 13: Hjemkomst til Danmark

Velkommen hjem fra en uforglemmelig rejse

Hvad er inkluderet i rejsen?

Inkluderet i rejsen

 • 6 nætter på rundrejsen med morgenmad
 • 4 nætter på badeferien med morgenmad
 • Fly og indkvartering som beskrevet i programmet
 • Afhentning i lufthavnen og transfer til og fra hotellerne
 • Måltider på turen, som beskrevet i programmet
 • Alle ture, safarier og entrebilletter
 • Lokal engelsktalende guide
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Afrejsegaranti - rejsen gennemføres uanset deltagerantal

Ikke inkluderet i rejsen

 • Måltider udover de nævnte i programmet
 • Sygdomsafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Tilkøb af ekstra udflugter
 • Enkeltværelsestillæg: 4.000 kr.
INDHENT TILBUD Gratis og uforpligtende
Fra 11.495 kr. Børn under 12 år: 3.000 kr. rabat
Det uforpligtende tilbud sendes
indenfor 24 timer i normal arbejdstid