Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
Statue af Buddha på mindested
Fra 12.995 kr.
13 dage
Inkl. flybilletter
INDHENT TILBUD Gratis og uforpligtende

Vilde Sri Lanka med badeferie

Velkommen til vilde Sri Lanka. Denne rejse til Sri Lanka byder på smuk natur med sejltur, nationalpark, teplantager og meget meget mere! Et rigt fugleliv samt aber, elefanter og leoparder er kun nogle af de dyr du kan være heldig at opleve på denne rejse. 

Nyd roen og den lokale stemning på Den Hollandske Kanal, gå 1200 trin op af Sri Lankas berømte løveklippe, lær om teproduktionen i landet, bliv overvældet af de smukke planter i den botaniske have og bliv klogere på landets historie og religion i de forskellige templer. Sri Lankas helligdomme, den unikke natur samt de lokales imødekommenhed og hjælpsomhed gør Sri Lanka helt unik.  

Har man først været i Sri Lanka, kommer man med stor sandsynlighed tilbage igen.

 

Højdepunkter

 • 6 nætters rundrejse i Sri Lanka med privat chauffør/guide
 • 4 nætters afslappende badeferie i Sri Lanka
 • Bådtur på ”Den Hollandske Kanal” – ægte srilankansk stemning på vandet
 • Løveklippen Sigiriya – 1500 år gammel byggekunst med spektakulær udsigt
 • Polonnaruwa – den hellige by med arkæologiske og historiske oplevelser
 • Dambulla Cave Temple – det største og bedst bevarede grottetempel på øen
 • Kandy – et af de vigtigste buddhistiske steder i verden med ”Temple of the Tooth”
 • Nuwara Eliya – ”lille England” med bjerge, vandfald og teplantager
 • Yala Nationalpark – mulighed for at opleve bl.a. elefanter, leoparder, krokodiller og bøfler
 • Dickwella – badeferie med smukke sandstrande, pool og afslapning
 • Hos os er alle ture, safarier og entrebilletter inkluderet! 

 

Har du ønsker til programmet, som f.eks. andre overnatningssteder, ekstra ture eller antal nætter?

Skriv til os, så skræddersyr vi gerne dit program.

Sri Lanka
INDHENT TILBUD Gratis og uforpligtende
Fra 12.995 kr. Børn under 12 år: 3.000 kr. rabat
Det uforpligtende tilbud sendes
indenfor 24 timer i normal arbejdstid

Dagsprogram for turen

Dag 1:

Udrejse fra Danmark

Du flyver fra Danmark til Sri Lanka med mellemlanding(er) undervejs. Læn dig tilbage og nyd turen, så du er klar til de mange oplevelser, som venter på din rejse til det vilde Sri Lanka.

Dag 2:

Velkommen til vilde Sri Lanka

Du ankommer til Bandaranaike Internationale Lufthavn, hvor du bliver hentet og kørt til hotellet i Negombo, som ligger ud til det Indiske Ocean.

Her bliver du briefet om programmet for de næste dage og har resten af dagen til at slappe af og opleve byen.

Negombo er en af de større byer på Sri Lanka og ligger i den vestlige provins. Byen er kendt for bl.a. de spændende fiskemarkeder og lækre restauranter, og grundet overflod af fisk og skaldyr er byens restauranter en rigtig ”gourmet delight”. I byen finder du også lokalt håndværk og smykkebutikker både i centrum og ved stranden. 

Inkluderet
Goldi Sands Hotel 3
Morgenmad
Dag 3:

Den Hollandske Kanal og Sigiriya

Efter en god morgenmad er det tid til en sejltur på Den Hollandske Kanal. Kanalen blev oprindeligt konstrueret af portugiserne i det 17. århundrede, men det var hollænderne, der cirka 100 år efter udvidede kanalen for at gøre transporten af krydderier og perler lettere.

Turen går også ud i Negombo lagune, hvor de farverige fiskerbåde ligger fortøjet side om side, og mangrovetræerne breder sig som frodige, grønne øer.

Efter sejlturen går turen til Sigiriya. Køreturen tager ca. 4 timer inklusive frokost undervejs. Nyd den smukke natur og lad batterierne op, så du er klar til endnu en smuk oplevelse ved ankomst.

I Sigiriya venter, hvad der anses som et af de fineste monumenter inden for srilankansk kultur og historie: ”Lion Rock”. Løveklippen rejser sig stejlt næsten 200 meter over landskabet, og på toppen ligger ruinerne af det dengang overdådige palads bygget af Kong Kasyapa i 477.

Der er 1202 trin op til toppen af klippen, og det er en tur, der er værd at tage, for udsigten er helt spektakulær.

Du starter opstigningen til klippen ved at gå igennem haverne, der ligger for foden af klippen og er blandt de ældste anlagte haver i verden. Der er flere muligheder for at tage et lille hvil i løbet af opstigningen og nyde det frodige landskab, som åbenbares mere og mere, jo højere du kommer op.

Cirka halvvejs oppe er der et lille plateau, hvor kongen lod bygge en port i form af en kæmpe løve, deraf navnet “Lion Rock”. I dag står kun poterne tilbage, men det er et nationalmonument for Sri Lankas befolkning, og årsagen til at der er en løve på Sri Lankas flag.

På vejen op til toppen kan du desuden opleve de smukke, singalesiske kalkmalerier, som Sigiriya også er kendt for.

Når du er kommet det sidste stykke op til toppen, kan du gå på opdagelse i slotsruinerne. Sigiriya er et af de bedst bevarede eksempler på byplanlægning fra den tid, og det er imponerende at tænke på omfanget af bygningsværket, når man tænker på udfordringerne ved at fragte byggematerialer op på en 200 meter høj klippe i år 477.

Efter de skønne naturoplevelser bliver du kørt til hotellet.

Inkluderet
Camellia Resort and Spa 3
Morgenmad
Dag 4:

Polonnaruwa – det andet kongerige

Stå op og nyd lyden fra fuglene og duften fra naturen – og evt. den smukke solopgang, hvis du kan komme ekstra tidligt ud af sengen.

Efter morgenmaden kører din chauffør dig til ”det andet kongerige”, Polonnaruwa. Den hellige by er på UNESCOs verdensarvsliste og uden tvivl en af de mest betagende ruinområder i Sri Lanka.

Polonnaruwa var middelalderens hovedstad på Sri Lanka fra det 11. til 13. århundrede og rummer en lang række af arkæologiske og historisk interessante bygninger og områder. 

Den store statue af Parakramabahu, Polonnaruwa Quadrangle og den runde tempelbygning, Vatadage, med en statue af Buddha i lotusstilling, det kongelige palads, vandreservoiret Parakrama Samudraya samt templet Gal Vihara, som er hugget ud i en klippe og rummer fire buddhafigurer, som symboliserer hver af Buddhas livsfaser, er bare nogle af de smukke attraktioner, du kan opleve i Polonnaruwa.

Desuden rummer den hellige by en række hinduistiske templer, som bestemt også er et besøg værd.

HUSK! Det er buddhistisk skik, at man aldrig vender ryggen til Buddha – heller ikke for at tage billeder.

Efter besøget ved Polonnaruwa køres du tilbage til hotellet.

Inkluderet
Camellia Resort and Spa 3
Morgenmad
Tilkøb/opgradering
Hiriwadunna Village Tour
Dag 5:

Dambulla Cave Temple, spice garden og Kandy

Efter morgenmad på hotellet bliver du kørt til Dambulla, hvor du besøger byens buddhistiske tempel – Dambulla Cave Temple, som er et af de største og bedst bevarede huletempler i Sri Lanka. Her kan du opleve buddhistiske vægmalerier, mere end 130 buddhastatuer og, hvis du er heldig, forskellige buddhistiske ritualer, som de lokale udfører, når de besøger templet.

70 % af befolkningen på Sri Lanka er buddhister, og de er som regel klædt i hvidt, når de besøger deres templer. Ofte er der mulighed for at få en hellig, hvid snor bundet om håndleddet af en buddhistisk munk. Snoren er velsignet og siges at give et godt helbred og god karma.

På vejen videre mod Kandy gør du stop i Matale, hvor du besøger en spice garden. Her dyrkes både krydderier til brug i maden, men også som en del af ayurvediske behandlinger. På Sri Lanka er der nemlig tradition for at bruge krydderier til både smertelindring og hudpleje. Du får en rundvisning i krydderihaven og får fortalt hvilke krydderier, du kan bruge i forskellige situationer. Det er også muligt at købe forskellige olier med hjem.

Ved ankomst i Kandy kan du gå en tur i de travle gader og observere livets gang her. Du kan også nyde de smukke og frodige omgivelser, besøge nogle af byens seværdigheder eller gå en tur ved den kunstigt anlagte sø i centrum af byen, som var hovedstad i det sidste singalesiske kongerige, indtil Kandy som det sidste område i Sri Lanka måtte give efter for briternes kolonisering i 1815.

Om aftenen besøger du Temple of the Tooth, der er udsmykket efter alle kunstens regler og et af verdens mest hellige templer indenfor buddhismen, da det indeholder en af Buddhas tænder. Selve området omkring templet er også interessant og præget af hinduismen, den britiske kolonitid og borgerkrigen, der sluttede i 2009. Efterfølgende oplever du et kulturelt indslag med musik og danse, der er specifikke for Kandy. 

Derefter går turen tilbage til hotellet.

Inkluderet
Hotel Suisse 3
Morgenmad
Tilkøb/opgradering
Hiriwadunna Village Tour
Dag 6:

Botanisk have, besøg på tefabrik og Nuwara Eliya

Efter morgenmaden besøger du Peradeniya botaniske have, som er et paradis for naturelskere. Gå en tur under de enorme palmer og bliv fortryllet af de sjældne orkideer, krydderier og urter. Nogle af dem findes kun på denne smukke ø. Den botaniske have er ikke blot smukke blomster, men også et helt bibliotek med historiske planter, som kan dateres flere århundreder tilbage – helt tilbage til 1371.

Herefter går turen videre til Nuwara Eliya, som også kaldes Sri Lankas ”Little England”. Læg mærke til omgivelserne på vejen, hvordan klimaet ændrer sig, alt efter hvilken højde du er i, og oplev de grønne temarker. Bliv ikke overrasket, hvis du oplever et vandfald helt ud mod vejen, da dette er et helt normalt syn i højderne.

Undervejs besøger du en tefabrik, hvor du ser, hvordan den verdensberømte Ceylon-te bliver lavet. Det er en både imponerende og overraskende proces, som virker meget gammeldags – specielt når man ved, at det faktisk er te herfra, der bliver solgt videre til store mærker som f.eks. Lipton.

Du bliver også tilbudt en kop lækker te i caféen, inden turen går videre til Nuwara Eliya, hvor du tjekker ind på hotellet.

Nuwara Eliya er smukt beliggende 1.868 meter over havets overflade omgivet af betagende bjerge, dale, vandfald og teplantager. Byen, og særligt Victoria Park i centrum, er meget velegnet til en hyggelig gåtur eller picnic.

Inkluderet
Heaven Seven Nuwara Eliya 4
Morgenmad
Dag 7:

Naturoplevelser i Yala Nationalpark

Du spiser morgenmad på hotellet. Herefter bliver du hentet af chaufføren, som kører dig til Yala Nationalpark.

Vil du gerne opleve den verdensberømte og helt spektakulære togtur mellem Nuwara Eliya og Ella, er det muligt at tilkøbe denne på vej til Yala Nationalpark. Vær dog opmærksom på, at opholdet i Yala Nationalpark naturligvis forkortes, hvis togturen tilvælges.

Yala Nationalpark er Sri Lankas nok mest berømte nationalpark og er kendt for at rumme verdens største koncentration af leoparder. Den 130.000 hektar store nationalpark rummer også store flokke af majestætiske elefanter, krokodiller, bøfler, vildsvin, sjakaler og mange andre dyr som bl.a. hjorte og 130 forskellige fuglearter. Af fugle kan bl.a. nævnes påfugle, pelikaner, storke, hejrer, ibisser og skestorke.

Inkluderet
Hotel Chandrika 4
Morgenmad
Dag 8-11:

Dickwella – afslapning og smukke strande

Du spiser morgenmad på hotellet og kører derefter til Dickwella på Sri Lankas sydkyst, hvor du kan nyde de næste dage med ro, strandhygge og afslapning ved poolen. 

Sri Lankas sydkyst er kendt for sine lækre strande og krystalklare vand, som indbyder til både afslapning og en lang række aktiviteter som dykning, snorkling samt sejlture for at spotte blåhvaler og delfiner. Der er også mulighed for kulturelle oplevelser i området. Besøg f.eks. et lokalt tempel eller Galle fort, som er på UNESCOs verdensarvsliste.

Dickwella har en unik beliggenhed midt på Sri Lankas sydkyst og er en oplagt badeferiedestination året rundt, da ingen af de to monsunsæsoner normalt rammer netop dette område.

Ønskes flere nætter på badeferien er dette også muligt.

Inkluderet
Dickwella Resort & Spa 4
Morgenmad
Dag 12:

Hjemrejse – farvel for denne gang

Efter morgenmaden på hotellet, checker du ud og bliver kørt til Bandaranaike Internationale Lufthavn. Her siger du farvel til vilde Sri Lanka og flyver mod Danmark – forhåbentlig med en masse fantastiske og mindeværdige oplevelser i bagagen.

Inkluderet
Morgenmad
Dag 13:

Hjemkomst til Danmark

Velkommen hjem fra en uforglemmelig rejse

Hvad er inkluderet i rejsen?

Inkluderet i rejsen

 • 6 nætter på rundrejsen med morgenmad
 • 4 nætter på badeferien med morgenmad
 • Fly og indkvartering som beskrevet i programmet
 • Afhentning i lufthavnen og transfer til og fra hotellerne
 • Måltider på turen som beskrevet i programmet
 • Alle ture, safarier og entrebilletter
 • Lokal engelsktalende guide
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Afrejsegaranti - rejsen gennemføres uanset deltagerantal
 • Dobbeltværelse ved 2 personer, trippelværelse ved 3 personer

Ikke inkluderet i rejsen

 • Måltider udover de nævnte i programmet
 • Sygdomsafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Tilkøb af ekstra udflugter
 • Enkeltværelsestillæg: 4.000 kr.
February 2019
Klik for at skifte måned/år
M
T
O
T
F
L
S
 • Hamburg
  0.00 kr. pr. voksen
  0.00 kr. pr. barn
 • København
  0.00 kr. pr. voksen
  0.00 kr. pr. barn
 • Billund
  0.00 kr. pr. voksen
  0.00 kr. pr. barn
Gratis, uforpligtende og hurtigt!