Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
MENU
Flok af flamingoer set tæt på

Vejret i Sydafrika 05.02.2019

Hvornår er det bedst at rejse til Sydafrika? Det korte svar er ALTID! Herunder kan du blive klogere på, hvilke fordele de forskellige årstider byder på.

Forår: Tager du på safari i Sydafrika om foråret fra september til november, kan du se frem til at opleve en af de smukkeste årstider med blomster, der springer ud, aktive dyr og bushen, som gradvist bliver grønnere. En storbyferie i Cape Town, kan med fordel foretages i denne periode, da blomsterne på dette tidspunkt står i fuldt flor, og vestkysten i Sydafrika er verdenskendt for sin blomstersæson. At starte turen med en safari i Kruger Nationalpark giver fantastiske natur- og dyreoplevelser, hvorfor disse to områder er en ideel kombination for at få det bedste af Sydafrika i forårs månederne.
Oftest vil der kun være lidt eller nogen regn i denne periode, mens temperaturen ligger på behagelige 22-27°C.

Sommer: Den sydafrikanske sommer går fra december til februar og byder blandt andet på masser af små dyreunger. Med smukt solskin og dagtemperaturer på 27-28°C, kan en safari i denne periode være et skønt afbræk fra den danske vinters kulde og sjap. Det frodige landskab kan gøre det sværere at se dyrene, men den store migration af forskellige fuglearter, der kommer til området, giver et fantastisk skue.
Det varme sommervejr kan dog bringe voldsomme regnskyl med sig, men disse er normalt af kort varighed og optræder ofte først sidst på eftermiddagen og om aftenen.

Kan du ikke få nok af den smukke afrikanske sol og varme, kan du slutte din safari af med en lækker badeferie på billedskønne Mauritius, der på netop denne årstid byder på krystalklart vand, der gør det ideelt at dykke, tage på snorkle-tur eller bare ligge og dase på de kridhvide sandstrande. Med det varme tropiske vejr og den høje fugtighed, kan der dannes store mængder regn; det klarer dog hurtigt op igen; især i månederne december-februar, der også er øens orkansæson. Dog er det sjældent, at en orkan kommer tæt på øen, og alle resorts er bygget til at kunne klare de hårde vinde, så skulle det ske, at en orkan kommer tæt på land, kan du alligevel være helt tryg.

Efterår: Fordelen ved at tage på safari i Sydafrikas efterår fra marts til maj er, at dyrene oftere søger til vandhullerne, og det nemmere at få øje på dem, da bladene begynder at falde af træerne. De varme sommertemperaturer skiftes stille og roligt ud med lune 22-27°C, og antallet af regnvejrsdage falder henover efteråret.

Vinter: I vinterperioden fra juni til august er det høje græs visnet, og bladene er faldet af træerne. Der falder ikke så meget vand i disse måneder, så du har derfor endnu bedre mulighed for at se de vilde, afrikanske dyr, da de flokkes til vandhullerne og har svært ved at gemme sig, og en safari med ”The Big Five” kan med fordel tages i denne periode. Selvom dagtemperaturerne kan komme ned på 19-22°C om vinteren, opleves der i området ved Kruger Nationalpark stadig mange dage med sol og dagtemperaturer på op mod 28°C.

Kruger Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max temp 32 32 31 29 28 26 26 27 29 30 30 32
Min temp 21 20 19 16 11 6 7 9 13 16 18 20
Nedbør i mm 93 93 68 37 14 11 12 9 26 43 66 94
Antal dage 9 8 8 5 3 2 1 2 3 6 9 9

 

Du kan altså tage på safari i Sydafrika hele året rundt, og uanset hvornår du rejser, er der masser fantastiske og unikke oplevelser i vente.

Ønsker du mere information omkring Sydafrika kan du finde mere her.

 

 Klik her og find din favoritrejse til Sydafrika

 

Relateret Rejser
 • 7 overnatninger med helpension
 • 5 dage med game drives – "The Big Five"
 • Picnic og game drive ved Oliphant River
 • Sundowner med udsigt over bjergene
 • Prisvindende lodge – Travellers Choice 2023
Inkluderet i prisen
 • 10 dage
 • Inkluderet flybilletter
 • Inkluderet bagage
 • Inkluderet transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
Pris pr. pers. fra
15.495 kr.
Læs mere
Relateret rejse
 • 7 overnatninger med helpension
 • 5 dage med game drives – "The Big Five"
 • Picnic og game drive ved Oliphant River
 • Sundowner med udsigt over bjergene
 • Prisvindende lodge – Travellers Choice 2023
Inkluderet i prisen
 • 10 dage
 • Inkluderet flybilletter
 • Inkluderet bagage
 • Inkluderet transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
Pris pr. pers. fra
15.495 kr.
Læs mere

"Min bedste ferie nogensinde - alt klappede og intet var overladt til tilfældighederne - STOR tak til Flamingo Tours"

- Allan Kristensen

"Jeg har kun positivt at sige og kæmpe stor tak til Flamingo Tours og personalet på lodgen for en uforglemmelig og godt tilrettelagt ferie."

- Anette Sørgensen

"Fantastisk rejse til Tanzania og Zanzibar. Vi så alle big five og meget mere. Vi vil gerne rejse med flamingotours igen."

- Fra TrustPilot

"Vores guider var meget kompetente, og de gjorde alt for, at vi fik så mange oplevelser som muligt. Vi takker Flamingo Tours for en rigtig god og oplevelsesrig ferie."

- Annette og Hans