Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
MENU

Rejseinfo til Gran Canaria

Fakta om Gran Canaria
 • Las Palmas
 • Spansk
 • Euro (EUR)
 • 866.000
 • 17-26°C
 • Tidsforskel: -1 time

Gran Canaria er en del af den spanske øgruppe De Kanariske Øer, som ligger ud for Afrikas vestkyst. Her finder du fantastiske badestrande, smuk natur, charmerende havnebyer og et fantastisk klima med sommerligt vejr året rundt.

Drømmer du om en rejse til vidunderlige Gran Canaria, anbefaler vi, at du læser nedenstående praktiske informationer igennem inden afrejse. Her kan du finde info om blandt andet klima, drikkepenge, valuta, tidsforskel og elektricitet.

Vejr og klima

Rejsebetingelser

Alle rejser købt hos Flamingotours.dk, er omfattet af pakkerejseloven. Vi anbefaler at du læser vores rejsebetingelser.

Rejsebetingelser

Flybilletter og rejseplan

Efter accept af tilbuddet fremsendes dokumenter med informationer om flyrejsen inklusive rejseplan. 

Det er meget vigtigt at dit/jeres navn(e) på flybilletterne er 100% identisk med det navn, der står i passet, da det ikke kan ændres, efter reservationen er gennemført.

Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt, at du løbende og særligt på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse. I din booking-bekræftelse kan du finde en vejledning til, hvordan du nemmest gør det.

Vi anbefaler desuden, at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.

Pladsreservation

Selvom vi rigtig gerne vil hjælpe, har vi desværre ikke mulighed for at reservere pladser på flyet. Hvis du har specielle ønsker til, hvor du gerne vil sidde i flyet, eller hvis I er flere, der rejser sammen, og I vil være sikre på at sidde sammen på flyrejsen, anbefaler vi, at du selv går ind på flyselskabets hjemmeside og forhåndsbooker sæder i flyet.

På flyselskabets hjemmeside er der en funktion, der hedder noget i stil med ”manage my booking”, og det er her, du kan booke dit sæde. Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for forhåndsbooking af sæder, så det er en god idé at sidde klar med betalingskortet. Mange flyselskaber tilbyder også – mod ekstra betaling – ekstra benplads eller opgradering til bedre komfort.

Det varierer fra flyselskab til flyselskab, hvor tidligt du kan forhåndsreservere flysæder. De fleste flyselskaber åbner først for denne mulighed mellem 72 og 24 timer før afgang. Det er derfor en god ide at forsøge at foretage pladsreservationen så hurtigt som muligt efter du modtager din e-ticket fra os.

Hvis det endnu ikke er muligt at booke, vil du få besked om dette samt info om, hvornår der åbnes op for muligheden for at forhåndsreservere flysæder.

Mange flyselskaber har også en app til telefonen, hvor du blandt andet kan vælge pladser i flyet og se eventuelle tidsændringer med det samme.

Det bedste tidspunkt at rejse til Gran Canaria

Gran Canaria er med sin beliggenhed tæt på ækvator et eftertragtet rejsemål hele året og særligt om vinteren, hvor mange nyder et afbræk fra den danske vinter med lunt og solrigt vejr på den populære ferieø. Om vinteren svarer temperaturerne på Gran Canaria ofte til en god dansk sommer, mens badevandstemperaturen ligger omkring 19-20 grader.

Selvom Gran Canaria er en meget populær vinterdestination, er øen også fantastisk at besøge i sommerhalvåret, hvor du kan glæde dig til endnu mere varme og meget lidt nedbør. På grund af øens beliggenhed holder varmen sig dog stadig på et behageligt niveau, og der vil også ofte være en lille brise, som kan tage toppen af varmen.

Gran Canaria er derfor en fantastisk badeferiedestination året rundt.

Modtagelse i lufthavnen

En chauffør står klar til at tage imod dig i lufthavnen og køre dig til hotellet. Kig blot efter skiltet med dit efternavn. Skulle der være problemer med at finde chaufføren, kan du ringe direkte til vores lokale samarbejdspartner på det nødnummer, som du får udleveret efter bestilling af rejsen.

På alle vores rejser til Gran Canaria er privat transfer fra lufthavnen til hotellet og retur inkluderet. Dermed slipper du for unødig ventetid, og du slipper for at sidde tæt sammen med en lang række andre turister i bussen.

Indchecket bagage og håndbagage

På din rejseplan finder du information om, hvor mange kilo du må medbringe i din kuffert og i håndbagagen.

Hos Flamingo Tours er bagage altid inkluderet i prisen på din rejse. Vær dog opmærksom på, at der kan være forskel på, hvor meget bagage du må medbringe, hvis du har flere flystrækninger. Må du medbringe 30 kg på den ene strækning, men kun 20 kg på den næste, er det vigtigt, at du kun medbringer 20 kg.

Det er desuden vigtigt at pakke kufferterne, så du kan klare dig i et par dage, hvis bagagen skulle blive forsinket. Husk derfor at pakke pas, penge, medicin osv. i håndbagagen.

Måltider og drikkevarer

Vores rejser til Gran Canaria inkluderer de måltider og drikkevarer, som er beskrevet i rejsen.

Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at sørge for at have rejseforsikring og afbestillingsforsikring ved rejser til Gran Canaria.

Hvis du mangler rejse- eller afbestillingsforsikring, hjælper vi dig gerne. Læs mere her: Forsikring.

Vær opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum.

Forsikring

Pas og visum

Danske statsborgere kan rejse visumfrit til Gran Canaria i op til 90 dage, og der er ingen krav om gyldighed af pas udover selve opholdets varighed.

Er du ikke dansk statsborger, eller skal du rejse under COVID-19, anbefaler vi, at du undersøger reglerne for indrejse nærmere hos Udenrigsministeriet.

Håndbagage

Vi anbefaler at du pakker følgende i din håndbagage:

 • Pas
 • Flybilletter
 • Kreditkort & kontanter
 • Livsvigtig medicin
 • Kamera
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, oplader og andet elektronik
 • Tøj til et par dage i tilfælde af at kufferten forsinkes
 • Håndsprit og mundbind
 • Eventuelt vådservietter

Valuta på Gran Canaria

Gran Canaria hører til Spanien, som anvender euro (EUR) lige som mange andre europæiske lande.

Det er en god ide at medbringe lidt kontanter hjemmefra, men det er nemt at hæve lokal valuta i de mange hæveautomater, som findes overalt i turistområderne og i de større byer.

I mange butikker, restauranter og hoteller er det desuden muligt at betale med VISA eller Mastercard. Her kan du i nogle tilfælde blive bedt om at fremvise billed-ID. Det kan derfor være en god idé at medbringe enten pas eller kørekort.

Drikkepenge

På Gran Canaria er drikkepenge mere udbredt end i resten af Spanien, og lønningerne i turistbranchen er ikke overvældende, så alle sætter stor pris på den ekstra anerkendelse.

På barer og caféer er det god skik at runde op til nærmeste hele beløb, mens det på en almindelig, pæn restaurant kan være fint at lægge ca. 10% oveni, hvis du er tilfreds med maden og den service, du har fået.

Rengøringspersonalet på hotellet vil helt sikkert også sætte stor pris på lidt drikkepenge. Her er ca. 5 EUR per person per uge en god tommelfingerregel.

Det er altid et personligt valg, om man ønsker at give drikkepenge eller ej, men vi anbefaler at følge den lokale drikkepengekultur.

Tidsforskel

De Kanariske Øer, herunder Gran Canaria, er en time bagud i forhold til Danmark.

Sprog

Det officielle sprog på Gran Canaria er spansk.

Flere og flere, især i turistområderne, taler dog også engelsk, så du kan sagtens begå dig på engelsk.

Elektricitet og opladning af bl.a. mobiltelefon

På Gran Canaria anvendes 220/230 V lige som i Danmark, og adapter er som udgangspunkt ikke nødvendigt.

Der kan dog være enkelte steder, hvor du kan få brug for en adapter, hvis du medbringer elektronisk udstyr med store, runde stik, fx en bærbar computer. Har du ikke en adapter med hjemmefra, kan de dog nemt købes i lokale minimarkeder.

Myg

På Gran Canaria findes myg lige som så mange andre steder. De er som udgangspunkt ikke mere generende end herhjemme, men det kan være en god ide at medbringe myggespray, hvis du er plaget af myg. Det er også muligt at købe myggespray på de lokale apoteker.

Påklædning

På Gran Canaria er man vant til turister og sommerlig påklædning, og ved stranden kan man klæde sig, som man vil.

Vi anbefaler dog at tænke over påklædningen, når du bevæger dig væk fra stranden og fx undlade at bære badetøj i byerne. Ved kirker og andre helligdomme bør du også sørge for at være tækkeligt klædt og undlade at vise for meget bar hud.

Drikkevand

Drikkevandet på Gran Canaria kan godt drikkes, men smager ofte af salt eller klor. De fleste vælger derfor at købe flaskevand, som fås i alle minimarkeder og supermarkeder.

Når du køber vand på Gran Canaria, fås det "sin gas" (uden bobler) og "con gas" (med bobler).

COVID-19 på Gran Canaria

På Gran Canaria fylder COVID-19, lige som i Danmark, mindre og mindre. Der er dog stadig enkelte restriktioner, som det er godt at kende til.

Alle over 6 år skal bære mundbind i offentlige lokaler, herunder restauranter og butikker, samt udendørs, når det ikke er muligt at holde minimum 1,5 meters afstand. Kravet om mundbind gælder ikke, mens du spiser eller drikker. Derudover anbefales det blot at holde afstand til andre og sørge for god håndhygiejne.

Desuden inddeles De Kanariske Øer efter "Alert level". Der er fire niveauer i alt, og per 4. marts 2022 er Gran Canaria klassificeret som "Alert level 3". Det betyder, at der er yderligere en række restriktioner, som du bør være opmærksom på. For eksempel er alle natklubber lukkede, mens udendørs swimmingpools, spacentre, butikker og strande kører med begrænset kapacitet. I nogle tilfælde kan det derfor være nødvendigt at bestille tid. På restauranter gælder desuden, at der maksimalt må sidde 4 personer ved samme bord indendørs og 6 personer ved samme bord udendørs.

Du kan læse mere og holde dig opdateret om sikkerhedsniveauer og restriktioner på www.hellocanaryislands.com, og ellers er du altid velkommen til at spørge i receptionen på dit hotel, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal forholde dig.

Læs mere om COVID-19 på Gran Canaria her

Indrejserestriktioner

I forbindelse med COVID-19 er der indført en række indrejserestriktioner på Gran Canaria, som du skal være opmærksom på, før du rejser.

Vær opmærksom på, at restriktionerne kan ændre sig med kort varsel, og at det er dit eget ansvar at holde dig opdateret. Vi anbefaler, at du søger information hos Hello Canary Islands og Spain Travel Health.

Nuværende restriktioner:

1. Negativ PCR-test

Ved indrejse til Gran Canaria skal du kunne fremvise en negativ PCR-test taget maksimalt 72 timer før indrejse.

Er du færdigvaccineret minimum 14 dage og maksimalt 8 mdr. før indrejse, eller har du været smittet minimum 11 dage og maksimalt 180 dage før indrejse, er du undtaget reglen om fremvisning af negativ PCR-test. Børn under 12 år er ligeledes fritaget.

Husk at downloade EUs coronapas inden afrejse. Vi anbefaler også at printe dit coronapas ud i tilfælde af, at du ikke kan få adgang til app'en ved ankomst til Gran Canaria.

2. Helbredsformular

Inden afrejse skal du udfylde en online helbredsformular. Fra 48 timer før afrejse kan du sende formularen til de spanske sundhedsmyndigheder, hvorefter du modtager en QR-kode på mail, som skal fremvises ved ankomst til Gran Canaria. QR-koden skal enten fremvises på print eller på mobiltelefonen.

3. Helbredstjek

I lufthavnen i Gran Canaria kan du opleve, at skulle igennem et hurtigt temperaturtjek, hvor der også kigges efter synlige symptomer på COVID-19.

Transfertider

Herunder kan du finde et overblik over transfertider fra lufthavnen til forskellige områder på Gran Canaria. Tiderne er naturligvis vejledende og afhænger af trafikken på det pågældende tidspunkt.

Bahía Feliz: ca. 20 min.

Las Palmas: ca. 30 min.

San Agustin: ca. 30 min.

Playa del Inglés: ca. 40 min.

Las Meloneras: ca. 45 min.

Maspalomas: ca. 1 time

Puerto Rico: ca. 1 time

Playa Taurito: ca. 1 time 10 min.

Arguineguín: ca. 1 time 10 min.

Puerto de Mogán: ca. 1 time 20 min.

Amadores: ca. 1 time 30 min.

"Min bedste ferie nogensinde - alt klappede og intet var overladt til tilfældighederne - STOR tak til Flamingo Tours"

- Allan Kristensen

"Jeg har kun positivt at sige og kæmpe stor tak til Flamingo Tours og personalet på lodgen for en uforglemmelig og godt tilrettelagt ferie."

- Anette Sørgensen

"Fantastisk rejse til Tanzania og Zanzibar. Vi så alle big five og meget mere. Vi vil gerne rejse med flamingotours igen."

- Fra TrustPilot

"Vores guider var meget kompetente, og de gjorde alt for, at vi fik så mange oplevelser som muligt. Vi takker Flamingo Tours for en rigtig god og oplevelsesrig ferie."

- Annette og Hans