Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
Masse af bøfler løber på tværs af vejen

Safari i Tanzania

Safari i Tanzania

Storslået natur, fantastisk dyreliv, farverige kulturer og billedskønne paradisstrande. Tanzania har det hele!

 

Nyd udsigten til Kilimanjaros sneklædte bjergtop, oplev det fantastiske dyreliv i Tanzanias nationalparker, óg overvær den store migration, hvor millioner af gnuer sammen med massevis af zebraer og gazeller vandrer mellem Serengeti Nationalpark i Tanzania og Masai Mara i Kenya.

 

Fra den specialindrettede Land Cruiser med paraplytag har du frit udsyn til den fascinerende natur og de vilde dyr, mens du står godt beskyttet mod solens skarpe stråler. En helt fantastisk og meget sikker måde at opleve det vilde Afrika på.

Oplev The Big Five og meget mere

Uanset hvornår på året du rejser på safari i Tanzania, har du gode muligheder for at opleve The Big Five.

The Big Five er ikke, som man måske kunne tro, et udtryk for dyrenes størrelse, men derimod en betegnelse for de fem dyr, som for de gamle storvildtjægere var sværest og farligst at nedlægge – dvs. løven, leoparden, elefanten, næsehornet og bøflen. I dag er de fleste af dyrene truede og må ikke længere jages, så udtrykket bruges nu primært i forbindelse med safarirejser.

Foruden The Big Five kan du opleve en lang række andre dyr i Tanzanias nationalparker. Fra giraffer, zebraer, flodheste og krokodiller til aber, antiloper, hyæner og et væld af fugle. Tanzania har det hele!

Naturen og de betagende landskaber er et kapitel for sig og spænder bredt fra endeløse sletter og dybe kløfter til frodige savanner og tæt skov.

En safari i Tanzania byder på så mange spektakulære natur- og dyreoplevelser, at det er svært ikke at blive overvældet.

Kæmpe elefant fra Serengeti, bruger træ som kløpind.

The Great Migration – et naturligt vidunder

Rejser du i perioden november til juni har du mulighed for at opleve The Great Migration, hvor millioner af gnuer sammen med tusindvis af zebraer og gazeller vandrer fra Serengeti Nationalpark i Tanzania til Masai Mara i Kenya og tilbage igen.

Gnuerne vandrer ikke, som man kunne tro, i én stor flok, men i mange flokke, og da dyrene jo er vilde, kan det være svært at spå om deres eksakte rute og det præcise tidspunkt for, hvornår de er hvor.

Chancerne for at opleve gnuernes migration i Tanzania er dog normalt størst i perioden november til juni, mens den i juli til oktober er størst i Kenya.

The Great Migration er på UNESCOs verdensarvsliste og måske en af de største dyreoplevelser, du kan være heldig at få på din safari i Tanzania. Selvom du rejser uden for denne periode, kan du dog være sikker på masser af fantastiske og mindeværdige dyreoplevelser.

Flot landskab ved ngorongoro krateret med mange zebraer

Vejret i Tanzania

Med sin beliggenhed tæt på ækvator kan du forvente lunt eller varmt vejr året rundt, hvis du tager på safari i Tanzania.

Ikoniske Serengeti ligger på en højslette med en gennemsnitstemperatur på ca. 27°C om dagen og ca. 13 grader om natten. Du vil derfor oftest opleve dejligt sommervejr om dagen, mens aftenerne og natten kan være kølige.

Hvornår skal man rejse til Tanzania?

Normalt oplever Tanzania en kort regntid i november og en lidt længere i april og maj. Som oftest kommer regnen dog som kraftige regnbyger, hvorefter det klarer op med smukt solskin igen.

Det kan derfor sagtens lade sig gøre at tage på safari i Tanzania i regntiden – og en fordel er, at områderne er mere frodige, og der er færre turister.

Traner i Lake Manyara fra Tanzania

Badeferie på eksotiske Zanzibar

Vil du slutte din safari i Tanzania af med total afslapning og selvforkælelse, er en badeferie på eksotiske Zanzibar oplagt.

Zanzibar er et fredfyldt paradis med kridhvide sandstrande og krystalklart vand, hvor du kan komme helt ned i gear – langt væk fra hverdagens stress og jag.

Du kan også tage på udflugt til bl.a. Stone Town, gå på opdagelse i de tropiske skove, snorkle, dykke eller opleve vilde delfiner.

En safari er en helt fantastisk, men også meget intens oplevelse, så lidt afslapning og tid til at fordøje alle indtrykkene er anbefalelsesværdigt, inden hverdagen atter kalder.

– Og så er Zanzibar bare indbegrebet af paradis, og det kan jo være svært at sige nej tak til.

Se vores hoteller på Zanzibar
Lækker hvid sandstrand fra øen Zanzibar

Hoteller i Tanzania

På en safari i Tanzania vil du oftest komme til at bo på autentiske lodges eller i lækre luksustelte. Fælles for alle vores overnatningssteder i Tanzania er, at de har en skøn beliggenhed og god service.

At bo i telt på savannen er en helt fantastisk oplevelse. Her kan alle lyde og dufte passere frit gennem teltdugen, hvilket tilføjer en ekstra dimension til safarirejsen og giver en unik følelse af at være ét med naturen. Luksusteltene er desuden udstyret med alle nødvendige faciliteter for at sikre et behageligt ophold, herunder gode senge samt eget bad og toilet.

Bor du på en af vores autentiske lodges, som emmer af afrikansk stemning, får du fast tag over hovedet, moderne bekvemmeligheder og naturligvis eget bad og toilet. Desuden vil der oftest være en swimmingpool, hvor du kan slappe af, læse en bog eller tage en dukkert mellem safariturene.

Løvinde slapper af på ryggen, med en hvid mave.

Tag på safari i Tanzania med Flamingo Tours

På baggrund af vores mange års rejseerfaring og store viden om Tanzania har vi sammensat en række safarirejser, hvor vi mener, du får mest muligt ud af din rejse. Find din favorit herunder eller kontakt os for et skræddersyet tilbud på netop din drømmerejse.

Safari Tanzania

Safari Tanzania & Zanzibar

Serengeti Big 5 Safari & Zanzibar

Er du i tvivl, om rejsen skal gå til Tanzania eller et af de andre spændende lande i Afrika, så læs mere som safari i Afrika her og bliv klogere på, hvad de forskellige lande kan tilbyde.

Se alle vores safarirejser her
Smuk gazelle med kæmpe gevir