Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
MENU

Rejseinfo til Cuba

Fakta om Cuba
 • Havana
 • Spansk
 • Cubanske pesos (CUP)
 • 11,34 millioner
 • 15-33°C
 • Tidsforskel: -6 timer
Planlægger du en rejse til Cuba, anbefaler vi, at du læser nedenstående rejseinfo. Her kan du blandt andet finde informationer om visum, flybilletter og bagage samt en lang række gode råd angående vaccinationer, drikkepenge, bedste rejsetidspunkt samt lokal etikette på Cuba.
 
Er du nysgerrig på, hvordan du skal bo, hvis du rejser til Cuba, kan du se billeder og læse mere om vores hoteller og casas particulares på Cuba her.
 

Vejr og klima

Rejsebetingelser

Alle rejser købt hos Flamingotours.dk, er omfattet af pakkerejseloven. Vi anbefaler at du læser vores rejsebetingelser.
 
Rejsebetingelser

Flybilletter og rejseplan

Efter accept af tilbuddet fremsendes dokumenter med informationer om flyrejsen inklusive rejseplan.
 
Det er meget vigtigt at dit/jeres navn(e) på flybilletterne er 100% identisk med det navn, der står i passet, da det ikke kan ændres, efter reservationen er gennemført.
 
Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt, at du løbende og særligt på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse. I din booking-bekræftelse kan du finde en vejledning til, hvordan du nemmest gør det.
 
Vi anbefaler desuden, at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.

Pladsreservation på flyet

Selvom vi rigtig gerne vil hjælpe, har vi desværre ikke mulighed for at reservere pladser på flyet. Hvis du har specielle ønsker til, hvor du gerne vil sidde i flyet, eller hvis I er flere, der rejser sammen, og I vil være sikre på at sidde sammen på flyrejsen, anbefaler vi, at du selv går ind på flyselskabets hjemmeside og forhåndsbooker sæder i flyet.
 
På flyselskabets hjemmeside er der en funktion, der hedder noget i stil med ”manage my booking”, og det er her, du kan booke dit sæde. Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for forhåndsbooking af sæder, så det er en god idé at sidde klar med betalingskortet. Mange flyselskaber tilbyder også – mod ekstra betaling – ekstra benplads eller opgradering til bedre komfort.
 
Det varierer fra flyselskab til flyselskab, hvor tidligt du kan forhåndsreservere flysæder. De fleste flyselskaber åbner først for denne mulighed mellem 72 og 24 timer før afgang. Det er derfor en god ide at forsøge at foretage pladsreservationen så hurtigt som muligt efter du modtager din e-ticket fra os.
 
Hvis det endnu ikke er muligt at booke, vil du få besked om dette samt info om, hvornår der åbnes op for muligheden for at forhåndsreservere flysæder.
 
Mange flyselskaber har også en app til telefonen, hvor du blandt andet kan vælge pladser i flyet og se eventuelle tidsændringer med det samme.

Modtagelse i lufthavnen

Vores lokale samarbejdspartner står klar til at tage imod dig i lufthavnen. Kig blot efter det pink Flamingo Tours-skilt.

Indchecket bagage og håndbagage

Du må som udgangspunkt altid medbringe 20 kg indchecket bagage og 5 kg håndbagage på din rejse. På din rejseplan kan du se, præcis hvor meget bagage du må medbringe.
 
Vær opmærksom på, at du på indenrigsfly ofte må medbringe mindre bagage end på internationale flyvninger. Det er derfor vigtigt, at du er særligt opmærksom på bagagerestriktionerne på eventuelle indenrigsflyvninger.
 
Din bagage checkes altid ind hele vejen fra start til slut. Du skal altså ikke hente din bagage og checke ind igen ved eventuelle mellemlandinger.
 
Vi anbefaler at pakke kufferterne, så du kan klare dig i nogle dage, hvis bagagen skulle blive forsinket. Husk derfor at pakke pas, penge, visum, medicin osv. i håndbagagen.
 
Når bagagen bliver forsinket, tager det altid lidt ekstra tid før bagagen ankommer, sammenlignet med hvad vi er vant til i Europa.

Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at have rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dækket ordentligt ind med dine nuværende forsikringer til Cuba. Vi hjælper dig gerne med forsikringer hvis I mangler rejse- eller afbestillingsforsikring - læs mere her: Forsikring.
 
Vær opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum.
 
Rejseforsikringer

Pas og visum

Der er visumpligt for danske statsborgere, som rejser til Cuba. Vi sender dig inden afrejse et visum i papirform, som du skal udfylde hjemmefra og medbringe på rejsen.
 
Har du ikke modtaget dit visum senest 1 måned før afrejse, bedes du kontakte os. Vær også opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse.
 
Reglerne for visum kan ændres med kort varsel. Vi anbefaler derfor altid, at du undersøger de opdaterede visumregler for Cuba hos Udenrigsministeriet eller hos Cubas ambassade. Dette gælder også, hvis du ikke er dansk statsborger.
 

Indrejsekrav

Maksimalt 48 timer før afrejse til Cuba skal du udfylde en onlineformular på D’Viajeros.
 
Ved indrejse til Cuba skal du desuden være opmærksom på, at det er obligatorisk at have en rejseforsikring, som dækker i tilfælde af sygdom. Vi anbefaler derfor at medbringe dit forsikringsbevis på rejsen. Alternativt kan der købes en forsikring i lufthavnen i Havana.
 

Særligt for rejser via Canada

Rejser du via Canada, skal du søge om indrejsetilladelse til Canada – også kaldet eTA (Electronic Travel Authorization). Vi anbefaler at du ansøger i god tid inden afrejse. eTA koster 7 CAD og er et krav for alle rejsende uanset alder – også selvom du kun er i transit i Canada.
 
Du kan ansøge om eTA online her. Husk at have pas og kreditkort klar.
 
Vi anbefaler, at du medbringer en fysisk kopi af din indrejsetilladelse for en sikkerheds skyld.
 

Særligt for børn

Rejser du med mindreårige børn, kan det være nødvendigt at fremvise dokumentation for forældreskab eller værgemål – særligt hvis børnene ikke har samme efternavn som dig. Rejser du alene med dit barn eller med børn, som ikke er dine egne, skal du desuden at medbringe en fuldmagt fra alle indehavere af forældremyndigheden.
 
Læs mere om visum til Cuba her

Vaccinationer

Vi anbefaler, at du kontakter din egen læge vedrørende vaccinationer til Cuba. Du kan også læse mere om vaccinationer her.
Husk at medbringe dokumentation på, at du er vaccineret, så du kan fremvise dette ved ankomst, hvis det bliver nødvendigt.
 
Læs mere på sikkerrejse.dk

Måltider og drikkevarer

Vores rejser til Cuba inkluderer de måltider, som er nævnt i programmet. Drikkevarer er altid for egen regning på nær ved all inclusive.
 
Udvalget af madvarer kan i nogle tilfælde være begrænset på Cuba – særligt uden for de store turistbyer og i casa particulares. Vi kan derfor ikke garantere, at eventuelle kostpræferencer eller fødevareallergier kan tilgodeses. I disse tilfælde anbefaler vi selv at medbringe det mest nødvendige på rejsen.
 
Vi anbefaler desuden at medbringe en seddel på spansk med info om eventuelle allergier.

Vejret på Cuba

Cuba har et tropisk klima med dejligt varme temperaturer hele året rundt. I stedet for at tale om sommer og vinter inddeler man derfor året i tørre og våde sæsoner.
 
Du kan læse mere om vejret i Cuba nedenfor, så du kan beslutte, hvornår det er bedst for dig at besøge Cuba. Bemærk venligst, at guiden nedenfor kun er vejledende.
 

Tør sæson i Cuba

Den tørre sæson i Cuba løber fra november til april og byder på behagelige dagtemperaturer på omkring 25-30 grader celsius.
 
Med varme temperaturer, vandtemperaturer på omkring 25 grader og en luftfugtighed, der er lavere og derfor mere behagelig end i regntiden, er tørtiden også Cubas højsæson. Hvis du rejser i denne periode, skal du derfor forvente at dele denne smukke ø med mange andre turister.
 

Regntid på Cuba

Regnsæsonen på Cuba løber fra maj til oktober, og denne periode byder normalt på mere ustabilt vejr. Der kan forekomme kraftige regnbyger, men for det meste går det hurtigt over, og du kan nyde den varme cubanske sol igen.
 
Gennemsnitstemperaturen er 26-32 grader om dagen og 20-22 grader om natten. Det vil dog ofte føles varmere på grund af den høje luftfugtighed.
 
Hvis du drømmer om at opleve den frodige jungle eller foretrækker at rejse, når der er færre turister, så er regntiden klart det bedste tidspunkt for dig.
 

Sæson for orkaner i Cuba

I september og oktober kan vejret på Cuba være meget blæsende med kraftige tordenbyger. Det er også i denne periode, at der er størst risiko for, at en orkan lægger vejen forbi den caribiske ø. Perioden er derfor kendt som Cubas orkansæson.
Det er ikke hvert år, at øen rammes af orkaner, og man kan stadig være heldig med vejret, selv om man rejser i orkansæsonen.
 
Men hvis der er en orkan, kan det påvirke din rejse. For eksempel kan der være områder, som man ikke kan besøge, og der kan være dage, hvor man er nødt til at blive på sit hotel. I tilfælde af en orkan vil vi selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan, for at gennemføre så meget af programmet som muligt.
 

Klimatabeller for Cuba

Her kan du se, hvordan vejret har været på Cuba tidligere.
 
Havana
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Maks. temperatur
26
26
28
29
30
31
32
32
31
30
28
27
Min. temperatur
17
17
19
20
22
23
23
23
23
22
20
18
 
Trinidad
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Maks. temperatur
29
29
30
31
32
32
33
33
33
32
30
29
Min. temperatur
19
19
20
21
22
23
23
23
23
23
21
20
 
Varadero
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Maks. temperatur
26
27
29
30
31
32
32
32
32
30
28
27
Min. temperatur
15
15
17
18
20
22
22
22
22
21
18
16

Håndbagage

Vi anbefaler, at du pakker følgende i din håndbagage:
 • Pas
 • Visum
 • Flybilletter
 • Kreditkort & kontanter
 • Livsvigtig medicin
 • Kamera
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, oplader og andet elektronik
 • Tøj til et par dage i tilfælde af, at kufferten forsinkes
 • Eventuelt mavepiller

Valuta på Cuba

Valutaen på Cuba hedder cubanske pesos (CUP). Det er ikke muligt at veksle til pesos hjemmefra, og de lokale foretrækker euro, som dermed giver den bedste kurs.
 
Sørg derfor for at medbringe euro nok til, at du kan klare dig på hele rejsen. Vi anbefaler at medbringe minimum 50 euro per person per dag. Husk også at medbringe mindre sedler, da de lokale normalt giver penge tilbage i pesos, selvom du betaler med euro.
 
Derudover er det vigtigt at medbringe et kreditkort, da de fleste hoteller samt statsejede restauranter og butikker ikke tager imod kontanter. Her kan du altså udelukkende betale med kort.
 
Tjek valuta

Drikkepenge

Lige som mange andre steder i verden er drikkepenge en naturlig del af lønnen for ansatte i turistbranchen på Cuba.
 
Drikkepenge er naturligvis altid et personligt valg og ganske frivilligt, men vi anbefaler, at du respekterer og følger den lokale drikkepengekultur.
 
Som tommelfingerregel forventes ca. 10-15 % på hoteller, restauranter og barer. Ved all inclusive-ophold forventer personalet også at få drikkepenge, selvom du ikke betaler for mad og drikke ved hvert måltid.
Det er også god stil at give lidt til guider, rengøringspersonale, chauffører m.v.
 
Generelt kommer man langt med 1-2 EUR, men lad gerne beløbet afspejle den service, du har fået. Lønningerne på Cuba er generelt lave, så selv en lille skilling kan gøre stor glæde.

Tidsforskel

Cuba er seks timer bagud i forhold til Danmark.
 
Lige som i Danmark skifter man på Cuba mellem sommer- og vintertid. Tidspunktet for skiftet er dog 1-3 uger forskudt i forhold til Danmark, hvorfor man kan komme ud for både fem og syv timers tidsforskel. Langt det meste af tiden vil tidsforskellen dog være seks timer.

Sprog

Det officielle sprog på Cuba er spansk. I turistområderne bliver engelsk dog mere og mere udbredt, hvorfor du generelt sagtens kan begå dig på engelsk.
 
Det kan dog være en god ide at lære et par spanske gloser, hvis du gerne vil kunne hilse på de lokale eller kunne snakke med dine værter, hvis du bor på casa particular.
 
Selvom værterne er vant til turister, er der mange, som ikke taler særligt godt engelsk. De er dog altid meget søde, gæstfri og imødekommende på trods af eventuelle sprogbarrierer.
 
Taler du ikke spansk, kan det også være en fordel at downloade en dansk-spansk ordbog på din telefon, inden du tager af sted, så du kan bruge den, selvom du ikke har internet.

Elektricitet og opladning af bl.a. mobiltelefoner

På Cuba bruges normalt 110 V og amerikanske stik. Nogle større hoteller bruger dog 220 V lige som i Danmark.
Vi anbefaler at medbringe en adapter, så du er sikker på, at du kan komme til at lade mobiltelefoner, kameraer og lignende op undervejs.

Sikkerhed

Cuba er generelt et meget sikkert land at rejse i. Lige som alle andre lande, hvor der er fattigdom, er det dog en god ide at være diskret og undlade at gå rundt med dine værdier fremme. Undlad også at medbringe værdifulde smykker og opbevar eventuelle værdier i safeboxen på hotellet/casaet, når der er mulighed for det.
 
Vi anbefaler desuden, at du altid har pas, penge og kreditkort tæt på kroppen, samt at du er ekstra opmærksom, når du skal betale eller hæve penge. Er du i tvivl om, hvordan du skal forholde dig, så spørg din guide eller på hotellet.

Transport på Cuba

På vores rejser til Cuba er transport med delt bil/minibus eller privat bil inkluderet. Læs nærmere under den enkelte rejse.
 
Al transport er arrangeret og sørget for på forhånd, så du trygt kan læne dig tilbage og nyde ferien.
 
Vær dog opmærksom på, at biler og minibusser på Cuba generelt er ældre, end vi er vant til i Europa, og at sikkerhedsseler er ikke altid en selvfølge. Vejnettet på Cuba er heller ikke europæisk standard. Du vil derfor opleve, at nogle vejstrækninger kan være ujævne, og at køreturene kan tage længere tid, end du ville forvente herhjemme.
 
Vi anbefaler at væbne dig med tålmodighed og tage de anderledes forhold som en del af oplevelsen, når du rejser til Cuba. Ved delt transport vil der ofte være flere stop undervejs på turen.
 

Privat transfer

Det er muligt – mod ekstra betaling – at opgradere til privat transport på hele rejsen. Prisen for privat transfer er 1.200 kr. per person.

Udflugter på Cuba

Byrundturene i Havana og Trinidad er private med egen guide.
 
Øvrige udflugter på Cuba, herunder cykelturen i Viñales, foregår i mindre, internationale grupper med max 12 deltagere. Antallet af deltagere afhænger af, hvor mange der har tilmeldt sig den pågældende dag. Du kan se, hvilke ekstra ture vi tilbyder her.

Hoteller og casas particulares på Cuba

Cuba er uden tvivl et fantastisk land at rejse i, og vi booker altid gode casas particulares eller 3-, 4- eller 5-stjernede hoteller.
 

Casas particulares

I casas particulares (”casas” i daglig tale) bor du hos en lokal, cubansk familie, hvor du har dit eget værelse og badeværelse – lige som på et hotel. Fællesområderne deler du normalt med familien og/eller øvrige gæster, og det giver en fantastisk mulighed for at opleve det ”ægte” Cuba.
 
Der findes utroligt mange forskellige casas, og størrelsen varierer fra familier med et enkelt gæsteværelse til familier, der har 5-10 gæsteværelser og driver deres casa som et lille minihotel.
 
Standarden på værelserne er ofte overraskende høj taget i betragtning, at du bor hos en lokal familie, og servicen er normalt helt i top, da familien er afhængig af tilfredse gæster.
 

Hoteller på Cuba

Du vil formentlig opleve, at hotelstandarderne på Cuba er anderledes end det, du har oplevet andre steder i verden, og du kan komme ud for, at hoteller på trods af deres stjerneangivelse kan virke lidt nedslidte og ikke lever op til det, du normalt ville forvente.
 
Vi sørger naturligvis for at udvælge de bedste hoteller i forhold til standarden, og selvom standarden måske er anderledes, end du er vant til, findes der masser af både charmerende og pæne hoteller på Cuba.

Tjek af dokumenter

Ejerne af casa particulares er forpligtet til at registrere alle gæster. Derfor vil du ved ankomst til et casa blive bedt om at fremvise dit pas.
 
Skal du besøge Cayo Santa Maria på din rejse, vil du desuden, umiddelbart inden du kører ud på øen, blive bedt om at fremvise pas og dokumentation på din hotelbooking.
 
Dette er helt normal procedure på Cuba. Sørg derfor for at have pas og vouchers klar, når du rejser videre til et nyt sted.

Internet på Cuba

Flere casas og hoteller på Cuba tilbyder internet – nogle mod betaling. Vær dog opmærksom på, at internetforbindelsen på Cuba kan være meget ustabil.
 
Det er også muligt at købe et lokalt SIM-kort fra Cubacel.

Gode råd

Cuba er på mange måder kontrasternes land, og du vil på en rejse til Cuba formentlig opleve et land, som er meget anderledes i forhold til andre lande, du tidligere har besøgt.
 
For at sikre dig den bedst mulige rejse, har vi derfor samlet en række gode råd, som kan forberede dig til dit møde med Cuba.
 

Lokalbefolkningen

Generelt er cubanerne meget åbne og tager imod turister med et smil. Selvom landet på mange måder er fattigt og nedslidt, har de lokale en fantastisk smittende livsglæde og lever livet i et afslappet tempo med domino, cigarer, salsa og musik i gaderne.
 
Vi anbefaler altid at udvise respekt for det land, du besøger, samt være åben og imødekommende over for de lokale. Ofte kommer man langt med at smile, hilse og spørge pænt, inden man for eksempel tager billeder. I kontakten med de lokale, som generelt er meget imødekommende og nysgerrige på verden ”udenfor”, kan du også være heldig at få nogle helt unikke oplevelser og indblik i deres hverdag, liv og kultur.
 

Hygiejne

Hygiejnen i Cuba er ikke på samme niveau som i Skandinavien. Det kan derfor være en god idé at snakke med din læge om evt. mavepiller inden afrejse. Vi anbefaler også at medbringe og bruge håndsprit. Vandet fra hanen kan ikke drikkes på Cuba. Køb i stedet vand på flaske og husk at tjekke, at forseglingen på flasken ikke har været brudt. Vær også forsigtig med isterninger, da de ofte er lavet på vand fra hanen.
 
De fleste hoteller og større restauranter har vestlige toiletter, men uden for byerne og turistområderne kan du støde på ståtoiletter. Standarden på offentlige toiletter kan generelt være lav, og vi anbefaler at medbringe toiletpapir eller lommetørklæder samt håndsprit, så du kan klare dig uden vand.
 

Andre gode råd

Naturbeskyttelse er meget vigtigt for cubanerne. Undlad at smide skrald (også selvom de lokale måske gør det), og sørg for at følge guidens råd og anvisninger, når du er på udflugt. Køb ikke cigarer på gaden eller på hotellerne, da mange af dem er falske. Vil du være sikker på at købe en ægte havaneser, skal du gøre det direkte på cigarfarmene eller i Casa del Habano-butikken på Hotel Conde de Villanueva i Havana.
 
Vær generelt opmærksom på, at Cuba på mange måder er fattigt og nedslidt. Standarden på veje, hoteller m.m. er lavere end i Skandinavien, så sæt dine forventninger herefter og husk at kigge bag facaden. Der gemmer sig en fantastisk og livsglad kultur, fascinerende historie og masser af mindeværdige oplevelser.

Indførsel af planter, frø og plantedele

Som rejsebureau skal vi, som følge af EU's Plantesundhedsforordning, gøre vores rejsende opmærksom på reglerne omkring indførsel af frø, planter og levende plantedele fra lande uden for EU. Reglerne gælder for alle rejsende, der ankommer til Danmark fra destinationer uden for EU.
 
Reglerne medfører, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, blomster, grøntsager eller frugter fra rejser til lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat. Bananer, durian, kokos, dadler og ananas er dog undtaget.
Formålet med reglerne er at beskytte vores natur- og kulturlandskab samt planteproduktion mod alvorlige sygdomme og skadedyr, som kan følge med planteprodukter, da disse kan gøre stor skade på dansk økonomi og natur.
 
Planlægger du at indføre planteprodukter, anbefaler vi at læse nærmere hos Landbrugsstyrelsen via de to links herunder.

Medbragt medicin

Hvert land kan have sine egne regler for medbragt medicin. Du bør henvende dig til landets ambassade for at høre, hvilke krav der er. Det er vores erfaring, at følgende praksis som regel gælder.
 
Få din egen læge til at skrive en attest på engelsk, som angiver:
 • Dit navn, fødselsdato og pasnummer
 • Hvad du behandles for
 • Hvad du behandles med (navn og styrke på din medicin)
 • Hvilken mængde du er ordineret (mængde pr. dag)

Husk altid at rejse med medicinen i den originale emballage.

"Min bedste ferie nogensinde - alt klappede og intet var overladt til tilfældighederne - STOR tak til Flamingo Tours"

- Allan Kristensen

"Jeg har kun positivt at sige og kæmpe stor tak til Flamingo Tours og personalet på lodgen for en uforglemmelig og godt tilrettelagt ferie."

- Anette Sørgensen

"Fantastisk rejse til Tanzania og Zanzibar. Vi så alle big five og meget mere. Vi vil gerne rejse med flamingotours igen."

- Fra TrustPilot

"Vores guider var meget kompetente, og de gjorde alt for, at vi fik så mange oplevelser som muligt. Vi takker Flamingo Tours for en rigtig god og oplevelsesrig ferie."

- Annette og Hans