Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
MENU
Fra: 15.995 kr.
14 dage
Inkl. fly
INDHENT TILBUD Gratis og uforpligtende

Magiske Sri Lanka med badeferie

Velkommen til frodige og farverige Sri Lanka, som byder på store kulturoplevelser, smukke strande og en helt fantastisk natur.

 

Oplev Sigiriya og den imponerende løveklippe, som skyder op midt i den frodige natur, fascinerende Dambulla Cave Temple og byen Kandy med det hellige “Temple of the Tooth”. Nyd den smukke natur og det rige dyreliv i Yala Nationalpark samt den betagende togtur fra Nuwara Eliya til Ella.

 

De sidste dage tilbringes ved den skønne badeby Bentota på Sri Lankas sydvestkyst eller ved hyggelige Unawatuna på sydkysten. Her kan du komme helt ned i gear efter en oplevelsesrig rundrejse og nyde den fine sandstrand, bade i det smukke hav og måske, hvis du er heldig, opleve skildpadder.

 

Vi anbefaler at tilkøbe halvpension på hele rundrejsen (eksklusiv badeferien) for kun 1.100 kr. per person. Vores erfaring er, at der sker så meget i løbet af dagen, at det er rart blot at kunne spise på hotellet om aftenen. Det er naturligvis også muligt at tilkøbe mad på hotellet efter ankomst. Her må dog forventes en væsentligt højere pris.

 

Højdepunkter

 • 7 nætters rundrejse i Sri Lanka med privat chauffør/guide
 • 4 nætters afslappende badeferie
 • Sigiriya-området og løveklippen – 1500 år gammel byplanlægning og byggekunst
 • Togtur til Ella – en af verdens smukkeste togrejser
 • Kandy – Sri Lankas spirituelle centrum
 • Yala Nationalpark – safari blandt leoparder og elefanter
 • Dambulla Cave Temple – Sri Lankas bedst bevarede huletempel
 • Bentota / Unawatuna – afslapning med strand og pool
 • Hos os er alle ture, safarier og entrebilletter inkluderet

 

Hvis du har andre ønsker til din rejse, fx flere/færre overnatninger eller anden indkvartering, så kontakt os på tlf. 70 90 91 00 eller på info@flamingotours.dk. Vi hjælper dig gerne med at skabe et skræddersyet program, der opfylder dine drømme og ønsker.

Vi anbefaler især denne rejse fra november til marts. Drømmer du om at rejse til Sri Lanka i perioden april til oktober, anbefaler vi i stedet turen Sommer i Sri Lanka.

Sri Lanka

Dagsprogram for turen

Dag 1:

Udrejse – lad eventyret begynde!

Du flyver fra Danmark til Sri Lanka med mellemlanding(er) undervejs.

Læn dig tilbage og nyd turen. Der venter et væld af spændende oplevelser, når du kommer frem.

Dag 2:

Velkommen til Sri Lanka

Du ankommer til Bandaranaike Internationale Lufthavn, hvor din chauffør står klar til at tage imod dig og køre dig til Negombo, som ligger ud til det smukke Indiske Ocean.

Inkluderet hotel
Goldi Sands Hotel 4
Morgenmad
Hotelopgraderinger
Pledge Scape Negombo 4
Suriya Resort Kammala 4
Dag 3:

Dambulla Cave Temple

Efter morgenmaden kører chaufføren dig mod Sigiriya, som ligger i Matale-provinsen i det centrale Sri Lanka. Turen tager ca. 4 timer, så der er god tid til at slappe af og nyde udsigten til de smukke landskaber.

På vejen besøger du Dambulla Cave Temple, som er det største og bedst bevarede huletempel i Sri Lanka. Huletemplet, som er på UNESCOs verdensarvsliste, består af fem naturlige klippehuler, som indeholder et væld af fascinerende statuer og vægmalerier.

Herefter kører du videre til Sigiriya, hvor du checker ind på hotellet og har resten af dagen til fri afbenyttelse.

Inkluderet hotel
Fresco Water Villa 3
Morgenmad
Hotelopgraderinger
Habarana Village by Cinnamon 4
Dag 4:

Løveklippen i Sigiriya

Efter morgenmaden besøger du, hvad der anses som et af de fineste monumenter inden for srilankansk kultur og historie, Sigiriya Rock. Den betagende klippe rejser sig stejlt næsten 200 meter over landskabet.

På toppen ligger ruinerne af Kong Kasyapas imponerende fæstning, bygget i det femte århundrede. Sigiriya-klippen med sin fæstning på toppen er på UNESCOs verdensarvsliste og er et af de bedst bevarede eksempler på byplanlægning fra den tid. Der er 1.202 trin op til toppen af klippen, og det er en tur, der er værd at tage, for udsigten fra toppen er helt spektakulær.

Du starter opstigningen til klippen ved at gå gennem de symmetriske, royale haver, som ligger for foden af klippen og er blandt de ældste anlagte haver i verden. Der er flere muligheder for at tage et lille hvil undervejs, og jo højere op du kommer, desto mere åbenbares det frodige landskab.

Cirka halvvejs oppe er der et lille plateau, hvor kongen lod bygge en port i form af en kæmpe løve, hvorfor klippen også kaldes ”Lion Rock”. I dag står kun poterne tilbage, men det er et nationalmonument for Sri Lankas befolkning og årsagen til, at der er en løve på Sri Lankas flag.

Når du kommer op til toppen af klippen, kan du gå på opdagelse i slotsruinerne. Når man tænker på udfordringerne ved at fragte byggematerialer op på en 200 meter høj klippe i det femte århundrede, er det imponerende at tænke på omfanget af kongens fæstning med palads, damme og vandingssystemer, som pumpede vand helt op til toppen ved hjælp af et imponerende hydraulisk system.

Efter besøget på Sigiriya Rock går turen tilbage til hotellet, hvor du har resten af dagen på egen hånd.

Det er muligt at tilkøbe en safaritur i Minneriya Nationalpark om eftermiddagen, hvor du kan være heldig at spotte elefanter. Den 8.800 hektar store park har navn efter den store Minneriya ferskvandssø, som i perioder tiltrækker enorme flokke af asiatiske elefanter – i nogle tilfælde flere hundrede ad gangen.

Inkluderet hotel
Fresco Water Villa 3
Morgenmad
Hotelopgraderinger
Habarana Village by Cinnamon 4
Tilkøbsture
Safari i Minneriya National Park
Dag 5:

Spice garden, Kandy og Temple of the Tooth

Du spiser morgenmad på hotellet, hvorefter du kører mod byen Kandy, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Undervejs stopper du ved en lokal ”spice garden”, hvor du kan opleve, hvordan de verdenskendte srilankanske krydderier bliver dyrket og brugt. Foruden krydderier til brug i madlavning, er der i Sri Lanka tradition for at bruge krydderier til smertelindring og hudpleje som en del af ayurvediske behandlinger. I krydderihaven får du en rundvisning og får fortalt, hvilke krydderier du kan bruge i forskellige situationer.

Herefter fortsætter du mod Kandy, som ligger i en dal, smukt omgivet af frodige bakkeskråninger og temarker. Kandy var den sidste kongelige hovedstad, inden Sri Lanka kom under britisk kontrol i 1815, og med sin indflydelse fra både hinduismen, den britiske kolonitid og borgerkrigen, som sluttede i 2009, byder området på masser af spændende kulturarv og historie.

Om aftenen skal du opleve et kulturelt indslag med musik og dans, hvorefter du besøger Temple of the Tooth, som er grunden til, at Kandy er kendt som Sri Lankas spirituelle centrum. Temple of the Tooth rummer nemlig en af buddhismens vigtigste relikvier – Buddhas hjørnetand.

Templet er udsmykket efter alle kunstens regler og er et absolut must, når du rejser til Sri Lanka.

Inkluderet hotel
Thilanka Hotel 4
Morgenmad
Hotelopgraderinger
Earl's Regency 5
Dag 6:

Kandy på egen hånd

Glæd dig til en dag på egen hånd i skønne Kandy med rig mulighed for at udforske byen, tage på spændende udflugter eller blot slappe af på hotellet, tage en dukkert i swimmingpoolen og nyde de smukke omgivelser.

Vil du udforske området på egen hånd, kan vi varmt anbefale en tur op til Bahirawakanda-templet, som ligger cirka en kilometer fra byens centrum. Det er nemt at komme dertil med tuk-tuk, og fra templet er der en spektakulær udsigt over Kandy, søen og Temple of the Tooth. Desuden får du mulighed for på tættere hold at opleve den imponerende, 25 meter høje, Hvide Buddha, som skuer ud over Kandy og kan ses fra hele byen.

Vil du opleve endnu mere, anbefaler vi udflugten Kandys højdepunkter, hvor du blandt andet oplever den botaniske have, Kandy War Cemetary og naturligvis Den Hvide Buddha.

Du kan også tage på en naturskøn vandretur ved Knuckles Mountain Range eller i Udawatta Kele Forest Reservation. Læs mere om alle vores ekstra ture og udflugter under tilkøb/opgradering.

Inkluderet hotel
Thilanka Hotel 4
Morgenmad
Hotelopgraderinger
Earl's Regency 5
Tilkøbsture
Vandretur i Knuckles Mountain Range
White water rafting og adventure
Vandretur i Udawattakele Forrest Reservation
Kandys højdepunkter
Dag 7:

Naturskøn togtur til Ella

Efter morgenmaden kører du mod Nanu Oya togstation. På vejen besøger du en tefabrik, hvor du får en guidet rundvisning og bliver klogere på processen bag Sri Lankas berømte teproduktion.

Sri Lanka er verdens fjerdestørste producent af te, og med en årlig produktion på mere end 300.000 tons er te landets vigtigst eksportvare. Tefabrikken, som du besøger, producerer noget af Sri Lankas fineste te, som du både får mulighed for at smage og købe med hjem.

Efter besøget på tefabrikken går turen videre til Nanu Oya, hvor du stiger på toget til Ella. Togturen mellem Nuwara Eliya og Ella er en af verdens smukkeste og tager dig helt derud, hvor biler ikke kan komme.

Afstanden mellem Nanu Oya og Ella er ikke mere end 60 km, men togturen tager alligevel ca. 3 timer og giver dig god tid til at opleve det fascinerende landskab. Læn dig tilbage og nyd synet, mens du kører forbi grønne temarker, smukke vandfald og imponerende bjerglandskaber, gennem tunneller og ind i skyerne på vej mod Ella.

Ved ankomst til Ella står din chauffør klar til at køre dig til dit hotel, hvorefter du har resten af dagen til fri afbenyttelse.

Inkluderet hotel
Serenite Ella 3
Morgenmad
Hotelopgraderinger
Morning Dew Hotel 4
Ella Heritage 3
Dag 8:

På egen hånd i Ella

Dagen er til fri afbenyttelse i charmerende Ella, som ligger i vidunderlige omgivelser med smukke teplantager, krystalklare vandfald og frodig natur.

Her kan du for eksempel tage på vandretur, bestige Little Adam’s Peak eller leje en mountainbike og udforske Sri Lankas maleriske Hill Country på egen hånd. Du har også mulighed for at besøge Ella Spice Garden eller gå en tur langs Ellas hyggelige hovedgade, hvor du finder et udvalg af restauranter og barer.

Om eftermiddagen kører chaufføren dig til Tissamaharama, hvor du tjekker ind på hotellet og kan nyde aftenen i dejlige omgivelser.

Inkluderet hotel
Oak Ray Wild Yala 3
Morgenmad
Hotelopgraderinger
Elephant Reach Yala 4
Tilkøbsture
Besøg ved elefantbørnehjem
Vandretur til toppen af Little Adam's Peak
Dag 9:

Safari i Yala Nationalpark

Glæd dig til en skøn morgensafari i Yala Nationalpark – Sri Lankas ældste og mest populære nationalpark.

Yala er verdenskendt for sin store koncentration af leoparder og er et af de steder i verden, hvor du har størst chance for at opleve de elegante og sky dyr i deres naturlige omgivelser. I parken findes også et væld af hjorte, aber, påfugle, majestætiske elefanter, krokodiller, bjørne, vortesvin, vandbøfler, guldsjakaler og varaner. Der er også et imponerende rigt fugleliv med mere end 200 forskellige fuglearter, herunder pelikaner, storke og flamingoer.

Efter en forhåbentlig oplevelsesrig safari i Yala går turen videre mod vest til kystbyen Bentota, hvor du kan se frem til en skøn badeferie i smukke omgivelser.

Det er muligt at flytte badeferien til charmerende Unawatuna.

Inkluderet hotel
Centara Ceysands Resort & Spa 4
Morgenmad
Hotelopgraderinger
Cinnamon Bey Beruwala 5
Thaproban Beach House 3
Coco Bay Unawatuna 4
Dag 10-12:

Badeferie i Bentota

Det sydvestlige Sri Lanka er kendt for sine smukke, gyldne sandstrande og dejlige havvand, som indbyder til ren afslapning.

Der er dog også masser af muligheder for endnu flere oplevelser. Besøg f.eks. Galle og det hollandske fort, som er på UNESCOs verdensarvsliste, tag på sejltur i mangroveskoven, oplev havskildpadder ved et af de lokale rugerier eller besøg et lokalt tempel.

Er du allerede fyldt op med masser af fantastiske oplevelser, er der rig mulighed for at slappe af og komme helt ned i gear ved den smukke strand eller hotellets hyggelige poolområde.

Bentota er kendt for sine spektakulære solnedgange og danner med sine luksuriøse hoteller, mange aktivitetsmuligheder samt et bredt udvalg af restauranter og barer den perfekte ramme om en skøn badeferie.

Ønskes flere nætter på badeferien, er dette også muligt, ligesom det er muligt at flytte badeferien til Unawatuna.

Inkluderet hotel
Centara Ceysands Resort & Spa 4
Morgenmad
Hotelopgraderinger
Cinnamon Bey Beruwala 5
Coco Bay Unawatuna 4
Thaproban Beach House 3
Tilkøbsture
Hval- og delfinsafari i Mirissa
Dag 13:

Hjemrejse til Danmark

Morgenmad på hotellet, inden du checker ud og siger farvel til magiske Sri Lanka.

Chaufføren henter dig og kører dig til lufthavnen i god tid før flyet går hjemad.

Inkluderet hotel
Morgenmad
Dag 14:

Velkommen hjem

Velkommen hjem fra en fantastisk rejse!

Hvad er inkluderet i rejsen?

Inkluderet i rejsen

 • 7 nætters rundrejse med morgenmad
 • 4 nætters badeferie med morgenmad
 • Privat engelsktalende chauffør/guide på rundrejsen
 • Fly og indkvartering som beskrevet i programmet
 • Afhentning i lufthavnen samt transfer til og fra hotellerne
 • Måltider på turen, som beskrevet i programmet
 • Alle ture, safarier og entrebilletter
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset deltagerantal
 • Dobbeltværelse ved 2 personer, trippelværelse ved 3 personer
 • Dækket af Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i rejsen

 • Måltider udover de nævnte i programmet
 • Sygdomsafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Tilkøb af ekstra udflugter
 • Enkeltværelsestillæg
M
T
O
T
F
L
S
 • København
  0.00 kr. pr. voksen
  0.00 kr. pr. barn
  Anmod om pris
 • Hamburg
  0.00 kr. pr. voksen
  0.00 kr. pr. barn
  Anmod om pris
 • Billund
  0.00 kr. pr. voksen
  0.00 kr. pr. barn
  Anmod om pris
Gratis, uforpligtende og hurtigt!