Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
MENU

Rejseinfo til Dubai

Fakta om Dubai
 • Forenede Arabiske Emirater, Abu Dhabi
 • Arabisk og engelsk
 • Dirham (AED)
 • 2,5 mio.
 • 23-41°C
 • Sommertid +2 timer, vintertid +3 timer
Planlægger du en rejse til Dubai, anbefaler vi, at du læser nedenstående rejseinfo. Her finder du praktiske informationer om alt fra flybilletter og bagage til visum og valuta.
 
Du kan desuden læse nærmere om og se billeder af vores hoteller i Dubai her.
 

Vejr og klima

Rejsebetingelser

Alle rejser købt hos Flamingotours.dk, er omfattet af pakkerejseloven. Vi anbefaler at du læser vores rejsebetingelser.
 
Rejsebetingelser

Flybilletter og rejseplan

Efter accept af tilbuddet fremsendes dokumenter med informationer om flyrejsen inklusive rejseplan.
 
Det er meget vigtigt at dit/jeres navn(e) på flybilletterne er 100% identisk med det navn, der står i passet, da det ikke kan ændres, efter reservationen er gennemført.
 
Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt, at du løbende og særligt på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse. I din booking-bekræftelse kan du finde en vejledning til, hvordan du nemmest gør det.
 
Vi anbefaler desuden, at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.

Pladsreservation på flyet

Selvom vi rigtig gerne vil hjælpe, har vi desværre ikke mulighed for at reservere pladser på flyet. Hvis du har specielle ønsker til, hvor du gerne vil sidde i flyet, eller hvis I er flere, der rejser sammen, og I vil være sikre på at sidde sammen på flyrejsen, anbefaler vi, at du selv går ind på flyselskabets hjemmeside og forhåndsbooker sæder i flyet.
 
På flyselskabets hjemmeside er der en funktion, der hedder noget i stil med ”manage my booking”, og det er her, du kan booke dit sæde. Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for forhåndsbooking af sæder, så det er en god idé at sidde klar med betalingskortet. Mange flyselskaber tilbyder også – mod ekstra betaling – ekstra benplads eller opgradering til bedre komfort.
 
Det varierer fra flyselskab til flyselskab, hvor tidligt du kan forhåndsreservere flysæder. De fleste flyselskaber åbner først for denne mulighed mellem 72 og 24 timer før afgang. Det er derfor en god ide at forsøge at foretage pladsreservationen så hurtigt som muligt efter du modtager din e-ticket fra os.
 
Hvis det endnu ikke er muligt at booke, vil du få besked om dette samt info om, hvornår der åbnes op for muligheden for at forhåndsreservere flysæder.
Mange flyselskaber har også en app til telefonen, hvor du blandt andet kan vælge pladser i flyet og se eventuelle tidsændringer med det samme.

Det bedste tidspunkt at besøge Dubai

Vejret i Dubai viser sig fra sin bedste side i perioden oktober til april. Her ligger dagtemperaturerne på behagelige 23-33°C, hvilket giver rig mulighed for at nyde de mange udendørs oplevelser i Dubai samt naturligvis de lækre strande.
 
Her kan du også opleve årlige begivenheder som Dubai International Film Festival, Art Dubai eller Dubai Shopping Festival.
 
Om sommeren når dagtemperaturerne gerne op på 37-42°C – og nogle gange endnu højere – og med en luftfugtighed på helt op til 90%, kan det være svært at opholde sig udenfor i længere tid midt på dagen.
 
Drømmer du om hele dage ved stranden, når du rejser til Dubai, kan det derfor være en god idé at rejse i vinterhalvåret.
 
Der er dog stadig mulighed for masser af spændende oplevelser i Dubai om sommeren. Tag for eksempel en dukkert i hotellets swimmingpool eller besøg et af de mange shoppingmalls, som ofte også har forlystelsesparker, skøjtebaner, vandland eller andre former for underholdning.
 
Dubai kan derfor besøges året rundt, afhængig af hvilke oplevelser du gerne vil have.

Modtagelse i lufthavnen

Vores lokale samarbejdspartner står klar til at tage imod dig i lufthavnen og køre dig til hotellet i Dubai.

Indchecket bagage og håndbagage

Du må som udgangspunkt altid medbringe 20 kg indchecket bagage og 5 kg håndbagage på din rejse. På din rejseplan kan du se, præcis hvor meget bagage du må medbringe.
 
Vær opmærksom på, at du på indenrigsfly ofte må medbringe mindre bagage end på internationale flyvninger. Det er derfor vigtigt, at du er særligt opmærksom på bagagerestriktionerne på eventuelle indenrigsflyvninger.
 
Din bagage checkes altid ind hele vejen fra start til slut. Du skal altså ikke hente din bagage og checke ind igen ved eventuelle mellemlandinger.
 
Vi anbefaler at pakke kufferterne, så du kan klare dig i nogle dage, hvis bagagen skulle blive forsinket. Husk derfor at pakke pas, penge, visum, medicin osv. i håndbagagen.
 
Når bagagen bliver forsinket, tager det altid lidt ekstra tid før bagagen ankommer, sammenlignet med hvad vi er vant til i Europa.

Udflugter

Du kan bestille ekstra udflugter hos vores samarbejdspartner efter ankomst til Dubai. De fleste hoteller kan også være behjælpelige med at arrangere udflugter.
 
 
Ekstra Ture

Måltider og drikkevarer

Vores rejser til Dubai inkluderer de måltider og drikkevarer, som er nævnt i dagsprogrammet.

Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at have både rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Har du allerede en rejseforsikring, bør du sikre, at du er ordentligt dækket ved rejser til Dubai.
 
Mangler du rejse- og/eller afbestillingsforsikring, hjælper vi dig gerne med forsikringer. Læs mere her: Forsikring.
 
Vær opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum.
 
Rejseforsikringer

Pas og visum

Som dansk statsborger kan du rejse visumfrit til Dubai i maksimalt 90 dage. Vær dog opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemrejse, og der skal være plads til ind- og udrejsestempler i passet.
 
Du kan læse mere om visum til Dubai og De Forenede Arabiske Emirater på udenrigsministeriets hjemmeside.
 
Er du ikke dansk statsborger, anbefaler vi, at du kontakter ambassaden for at få at vide, hvilke regler der gælder for dig, hvis du rejser til Dubai.
 
Læs mere om visum til Dubai

Vaccinationer

Vi anbefaler, at du kontakter din egen læge vedrørende vaccinationer til Dubai. Du kan også læse mere om vaccinationer her.
 
Husk at medbringe dokumentation på, at du er vaccineret, så du kan fremvise dette ved ankomst, hvis det bliver nødvendigt.
 
Læs mere på www.sikkerrejse.dk

Håndbagage

Vi anbefaler, at du pakker følgende i din håndbagage:
 • Pas
 • Flybilletter
 • Kreditkort & kontanter
 • Livsvigtig medicin
 • Kamera
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, oplader og andet elektronik
 • Tøj til et par dage i tilfælde af, at kufferten forsinkes
 • Eventuelt mavepiller

Valuta i Dubai

Valutaen i Dubai og resten af De Forenede Arabiske Emirater hedder dirham (AED).
 
De fleste restauranter, butikker, hoteller og shoppingmalls tilbyder betaling med kort, men der kan være steder, for eksempel i taxaer, hvor betaling i dirham er nødvendig. Det kan derfor være en god idé at medbringe lidt lokal valuta hjemmefra.
 
Får du brug for flere kontanter undervejs, er det muligt at hæve dirham i en af de mange hæveautomater, som findes overalt i byen. Vær dog opmærksom på, at der ofte opkræves et gebyr.
 
Husk at vælge betaling i lokal valuta frem for danske kroner for at få den bedste kurs.

Drikkepenge

Lige som i Danmark er drikkepenge ikke et must i Dubai. Dog forventes det, at du giver drikkepenge, hvis du har fået en god service.
 
På nogle restauranter er service inkluderet i regningen, og i så fald er 5-10% i drikkepenge en god tommelfingerregel. Er service ikke inkluderet, kan du eventuelt forhøje til 10-15 % for at sikre dig, at netop din tjener får lidt ekstra for sin gode service.
 
Det samme gælder for andre, som gør din rejse lettere eller bedre. Det kunne for eksempel være taxachauffører, guider eller rengøringspersonale, som også sætter stor pris på drikkepenge.
 
Om du vil give drikkepenge, er naturligvis altid frivilligt, og ovennævnte skal derfor blot ses som gode råd i forhold til drikkepengekulturen i Dubai.

Tidsforskel

Dubai er to timer foran Danmark, når vi har sommertid, og tre timer foran når vi har vintertid.
Dubai er derfor et ideelt rejsemål, hvis vi vil undgå jetlag.

Sprog

Det officielle sprog i Dubai er stadigvæk arabisk, men engelsk er i dag meget udbredt, da det er et fælles sprog for alle de mange nationaliteter, der som følge af den enorme økonomiske vækst i Dubai har bosat sig i der.
 
Befolkningens forskellige modersmål, såsom persisk, hindi og urdu, lever stadig i bedste velgående, men engelsk udgør et fælles sprog, som kan bruges befolkningsgrupperne imellem.
 
Du får derfor ingen problemer med at begå dig på engelsk, når du rejser til Dubai.

Elektricitet og opladning af bl.a. mobiltelefoner

Lige som i Danmark har Dubai også 220 volt. Dog er stikkene trebenede, så en adapter er i nogle tilfælde nødvendig.
 
Får du brug for det, kan du nemt købe en adapter i nærmeste supermarked.

Lokale love og etikette i Dubai

Når du rejser til Dubai, vil du formentlig opleve en stor gæstfrihed. Særligt yngre indbyggere og moderne familier er meget imødekommende, mens ældre og mere traditionelle Dubai-borgere kan være mere tilbageholdende og reserverede.
 
Bliver du budt på en kop te, mens du shopper tæpper og smykker, eller er du heldig at blive inviteret på en forfriskning sammen med en lokal familie, er det høfligt at acceptere invitationen.
 

Dubai og Islam

Islam hænger uløseligt sammen med samfundsstrukturen i De Forenede Arabiske Emirater, og selvom Dubai er det emirat, som har den mest åbne og liberale kultur, er de muslimske traditioner og moralske retningslinjer i høj grad også gældende her.
 
Vi anbefaler altid, at du respekterer og følger den lokale kultur i det land, du besøger. Når du rejser til Dubai, anbefaler vi derfor, at du er opmærksom på nedenstående.
 

Påklædning

Uanset om du er mand eller kvinde, bør du tænke over at klæde dig respektfuldt. Sørg derfor for at dække skuldre og knæ til samt undgå gennemsigtigt eller meget stramtsiddende tøj. Ved religiøse helligdomme kan du blive bedt om at dække håret med et tørklæde. Dette er dog ikke nødvendigt i for eksempel shopping malls, gader, restauranter og på andre offentlige steder.
 
Små soltoppe, korte shorts, korte kjoler og badetøj er forbeholdt stranden og hotellets poolområde.
 
Vær opmærksom på, at det er strengt forbudt at være nøgen eller topløs i det offentlige rum. Overtræder du dette, kan du risikere fængsling eller udvisning.
 

Offentlige udtryk for kærlighed

I Dubai er homoseksualitet samt seksuelle forhold mellem mænd og kvinder, som ikke er gift, ulovlige og kan blive straffet hårdt med for eksempel fængsling, bøde og/eller udvisning. Undlad derfor at vise andre mennesker kærtegn på offentlige steder.
 
Også for gifte par gælder det, at kys og kram på offentlige steder er forbudt. Det er dog tilladt for gifte par at holde i hånden.
 

Alkohol og narkotika

Alkohol er generelt ikke tilladt i Dubai og kan derfor ikke købes i for eksempel supermarkeder eller på lokale restauranter. Nogle hoteller og større restauranter har dog tilladelse til at servere alkohol. Vær opmærksom på, at alkohol er meget dyrt i Dubai, at det for personer under 21 år er helt forbudt at drikke alkohol, samt at alle former for beruset adfærd er strafbart.
 
Besiddelse af alle former for narkotika (inklusive hash), selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes meget hårdt.
 

Ramadan

Under Ramadanen, som er muslimernes hellige fastemåned, lukker mange cafeer, restauranter og butikker i dagtimerne.
 
Ramadanen er strengere i De Forenede Arabiske Emirater end i eksempelvis Tyrkiet. Som ikke-muslim bør du derfor undlade at spise, drikke eller ryge offentligt, men kun gøre det privat eller på særligt afspærrede hoteller og restauranter. Læs mere om Ramadan i Dubai her.
 

Eid

Den muslimske festlighed Eid fejres to gange om året. Den første Eid markerer afslutningen på Ramadanen og fejres med Eid-bøn om formiddagen efterfulgt af et storslået festmåltid med venner og familie.
 
Den anden Eid fejres to måneder og ti dage senere end den første i forbindelse med den muslimske pilgrimsfærd Hajj, hvor millioner af muslimer fra hele verden valfarter til Mekka. Denne Eid-fest varer i hele fire dage med massevis af aktiviteter og festligheder.
 
Rejser du til Dubai under Eid, skal du være forberedt på, at shoppingmalls og offentlige pladser er proppede med mennesker, samt at køerne til restauranter og taxaer kan være lange. Samtidig får du en unik mulighed for at opleve et fantastisk livligt Dubai med spændende aktiviteter, traditionelle danseshows, livemusik og meget mere. Læs mere om Eid i Dubai her.
 
Få flere gode råd

Indførsel af planter, frø og plantedele

Som rejsebureau skal vi, som følge af EU's Plantesundhedsforordning, gøre vores rejsende opmærksom på reglerne omkring indførsel af frø, planter og levende plantedele fra lande uden for EU. Reglerne gælder for alle rejsende, der ankommer til Danmark fra destinationer uden for EU.
 
Reglerne medfører, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, blomster, grøntsager eller frugter fra rejser til lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat. Bananer, durian, kokos, dadler og ananas er dog undtaget.
Formålet med reglerne er at beskytte vores natur- og kulturlandskab samt planteproduktion mod alvorlige sygdomme og skadedyr, som kan følge med planteprodukter, da disse kan gøre stor skade på dansk økonomi og natur.
 
Planlægger du at indføre planteprodukter, anbefaler vi at læse nærmere hos Landbrugsstyrelsen via de to links herunder.

Medbragt medicin

Hvert land kan have sine egne regler for medbragt medicin. Du bør henvende dig til landets ambassade for at høre, hvilke krav der er. Det er vores erfaring, at følgende praksis som regel gælder.
 
Få din egen læge til at skrive en attest på engelsk, som angiver:
 • Dit navn, fødselsdato og pasnummer
 • Hvad du behandles for
 • Hvad du behandles med (navn og styrke på din medicin)
 • Hvilken mængde du er ordineret (mængde pr. dag)
 
Husk altid at rejse med medicinen i den originale emballage.

"Min bedste ferie nogensinde - alt klappede og intet var overladt til tilfældighederne - STOR tak til Flamingo Tours"

- Allan Kristensen

"Jeg har kun positivt at sige og kæmpe stor tak til Flamingo Tours og personalet på lodgen for en uforglemmelig og godt tilrettelagt ferie."

- Anette Sørgensen

"Fantastisk rejse til Tanzania og Zanzibar. Vi så alle big five og meget mere. Vi vil gerne rejse med flamingotours igen."

- Fra TrustPilot

"Vores guider var meget kompetente, og de gjorde alt for, at vi fik så mange oplevelser som muligt. Vi takker Flamingo Tours for en rigtig god og oplevelsesrig ferie."

- Annette og Hans