Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
MENU

Rejseinfo til Maldiverne

Fakta om Maldiverne
 • Male
 • Dhivehi
 • Rufiyaa
 • 300.000
 • 25°C - 32°C
 • Sommertid +3 time, vintertid +4 timer
Maldiverne består af ca. 1800 små koraløer i Det Indiske Ocean. Færre end 200 af øerne er beboet, og en fjerdedel af Maldivernes 340.000 indbyggere bor i hovedstaden Malé.
 
Rejser du til Maldiverne, kan du nyde det krystalklare hav, slappe af på de hvide sandstrande, tage en dykke- eller snorkletur med de mange fisk og flotte koraller eller booke en spaoplevelse. En rejse til Maldiverne er ren forkælelse!
 

Vejr og klima

Rejsebetingelser

Alle rejser købt hos Flamingotours.dk, er omfattet af pakkerejseloven. Læs endvidere vores rejsebetingelser
 
Rejsebetingelser

Flybilletter og rejseplan

Efter accept af tilbuddet fremsendes dokumenter med informationer om flyrejsen inklusive rejseplan.
 
Det er meget vigtigt at dit/jeres navn(e) på flybilletterne er 100% identisk med det navn, der står i passet, da det ikke kan ændres, efter reservationen er gennemført.
 
Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt, at du løbende og særligt på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse. I din booking-bekræftelse kan du finde en vejledning til, hvordan du nemmest gør det.
 
Vi anbefaler desuden, at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.

Pladsreservation

Selvom vi rigtig gerne vil hjælpe, har vi desværre ikke mulighed for at reservere pladser på flyet. Hvis du har specielle ønsker til, hvor du gerne vil sidde i flyet, eller hvis I er flere, der rejser sammen, og I vil være sikre på at sidde sammen på flyrejsen, anbefaler vi, at du selv går ind på flyselskabets hjemmeside og forhåndsbooker sæder i flyet.
 
På flyselskabets hjemmeside er der en funktion, der hedder noget i stil med ”manage my booking”, og det er her, du kan booke dit sæde. Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for forhåndsbooking af sæder, så det er en god idé at sidde klar med betalingskortet. Mange flyselskaber tilbyder også – mod ekstra betaling – ekstra benplads eller opgradering til bedre komfort.
 
Det varierer fra flyselskab til flyselskab, hvor tidligt du kan forhåndsreservere flysæder. De fleste flyselskaber åbner først for denne mulighed mellem 72 og 24 timer før afgang. Det er derfor en god ide at forsøge at foretage pladsreservationen så hurtigt som muligt efter du modtager din e-ticket fra os.
 
Hvis det endnu ikke er muligt at booke, vil du få besked om dette samt info om, hvornår der åbnes op for muligheden for at forhåndsreservere flysæder.
 
Mange flyselskaber har også en app til telefonen, hvor du blandt andet kan vælge pladser i flyet og se eventuelle tidsændringer med det samme.

Det bedste tidspunkt at besøge Maldiverne

Du kan rejse til Maldiverne året rundt, og temperaturerne er jævne, uanset hvornår du tager afsted. Den mest tørre periode er fra oktober til april, men det er også den dyreste periode, da flyselskaber og hoteller sætter priserne godt op her. Specielt omkring jul, nytår og vinterferien kan det være ekstra dyrt.
 
Rejse til Maldiverne

Modtagelse i lufthavnen

Vores lokale repræsentant står klar i lufthavnen.

Indchecket bagage og håndbagage

Du må som udgangspunkt altid medbringe 20 kg indchecket bagage og 5 kg håndbagage på din rejse. På din rejseplan kan du se, præcis hvor meget bagage du må medbringe.
 
Vær opmærksom på, at du på indenrigsfly ofte må medbringe mindre bagage end på internationale flyvninger. Det er derfor vigtigt, at du er særligt opmærksom på bagagerestriktionerne på eventuelle indenrigsflyvninger. Din bagage checkes altid ind hele vejen fra start til slut. Du skal altså ikke hente din bagage og checke ind igen ved eventuelle mellemlandinger. Vi anbefaler at pakke kufferterne, så du kan klare dig i nogle dage, hvis bagagen skulle blive forsinket. Husk derfor at pakke pas, penge, visum, medicin osv. i håndbagagen.
 
Når bagagen bliver forsinket, tager det altid lidt ekstra tid før bagagen ankommer, sammenlignet med hvad vi er vant til i Europa.
 

Transfer med vandflyver

Hvis du skal rejse med vandflyver til dit resort, skal du være opmærksom på, at du normalt kun må medbringe 20 kg indchecket bagage og 5 kg håndbagage – uanset hvor meget du må medbringe på udenrigsflyvningerne.

Transport på Maldiverne

Maldiverne er en samling af en stor gruppe øer, og det er derfor hovedsagelig vandtrafikken, der benyttes. I hovedstaden Malé er der lidt biltrafik, men ingen busser.

Måltider og drikkevarer

Vores ture inkluderer de måltider og drikkevarer, der er inkluderet i programmet.

Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at have rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Vær sikker på, at du er dækket ordentligt ind med dine nuværende forsikringer ved rejser til Maldiverne.
 
Vi hjælper gerne med forsikringer, hvis du mangler rejse- eller afbestillingsforsikring - læs mere her: Forsikring.
 
Vær opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum.
 
Rejseforsikringer

Visum og indrejse

Du behøver ikke visum, når du rejser til Maldiverne, så længe din rejse er under 30 dage. Det er dog vigtigt at dit pas er gyldig minimum 6 måneder fra hjemrejsedatoen. Husk også at udfylde en online Traveller Health Declaration via IMUGA inden for 72 timer før afrejse til Maldiverne.

Vaccinationer

Vi anbefaler, at I kontakter jeres egen læge vedrørende vaccinationer til Maldiverne. Du kan også læse mere om vaccinationer her.
 
Læs mere på www.sikkerrejse.dk

Håndbagage

Vi anbefaler at du pakker flg. i din håndbagage:
 • Pas
 • Flybilletter
 • Kreditkort & kontanter
 • Livsvigtig medicin
 • Kamera
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, oplader, adapter og andet elektronik
 • Tøj til et par dage i tilfælde af at kufferten forsinkes
 • Mavepiller
 • Håndsprit

Valuta

Du betaler med Maldiviske rufiyaa (MVR) på Maldiverne. Der kan på alle øer, bortset fra hovedøen, bruges USD eller EUR.
Vi anbefaler at du tager USD/EUR med i små sedler. Du kan dog godt bruge de gængse kreditkort på øerne.
 
Tjek valuta

Drikkepenge og prisniveau

Maldiverne er ikke en billig feriedestination. Hvis du ikke har all inclusive på dit hotel, løber det derfor meget hurtig op.
 
Vi anbefaler, at du opgraderer til all inclusive, så du kan slappe af og nyde ferien og ikke tænke på, om du får en stor regning, når du tjekker ud og rejser hjem.
 
Der bliver automatisk lagt 10% oveni regningen på hotellet, på restauranter og i barer, samt også ofte, hvis du køber en tur/udflugt på øen. Det er velset at give lidt ekstra i drikkepenge, men selvfølgelig helt op til dig selv.

Tidsforskel

Maldiverne er fire timer foran, når vi har vintertid i Danmark og tre timer foran, når vi i Danmark har sommertid.

Sprog

Det officielle sprog på Maldiverne er Dhivehi, men på hotellerne, i turistområderne samt i hovedstaden taler de også engelsk.

Elektricitet og opladning af bl.a. mobiltelefoner

Der bruges trebenede stik med 240 volt (engelsk stik). Vi anbefaler, at du medbringer en adapter, så du kan få opladet alle dine elektriske apparater.

Takt og tone

Rygning: Det er forbudt at ryge på restauranter, cafeer, regeringsbygninger og offentlige virksomheder, samt større offentlige områder. Caféer og restauranter kan dog have fået særlige tilladelser.
 
Maldiverne er et muslimsk land, og der må derfor ikke medbringes alkohol og produkter med svinekød.

Indførsel af planter, frø og plantedele

Som rejsebureau skal vi, som følge af EU's Plantesundhedsforordning, gøre vores rejsende opmærksom på reglerne omkring indførsel af frø, planter og levende plantedele fra lande uden for EU. Reglerne gælder for alle rejsende, der ankommer til Danmark fra destinationer uden for EU.
 
Reglerne medfører, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, blomster, grøntsager eller frugter fra rejser til lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat. Bananer, durian, kokos, dadler og ananas er dog undtaget.
 
Formålet med reglerne er at beskytte vores natur- og kulturlandskab samt planteproduktion mod alvorlige sygdomme og skadedyr, som kan følge med planteprodukter, da disse kan gøre stor skade på dansk økonomi og natur.
 
Planlægger du at indføre planteprodukter, anbefaler vi at læse nærmere hos Landbrugsstyrelsen via de to links herunder.

Medbragt medicin

Hvert land kan have sine egne regler for medbragt medicin. Du bør henvende dig til landets ambassade for at høre, hvilke krav der er. Det er vores erfaring, at følgende praksis som regel gælder.
 
Få din egen læge til at skrive en attest på engelsk, som angiver:
 • Dit navn, fødselsdato og pasnummer
 • Hvad du behandles for
 • Hvad du behandles med (navn og styrke på din medicin)
 • Hvilken mængde du er ordineret (mængde pr. dag)
 
Husk altid at rejse med medicinen i den originale emballage.

"Min bedste ferie nogensinde - alt klappede og intet var overladt til tilfældighederne - STOR tak til Flamingo Tours"

- Allan Kristensen

"Jeg har kun positivt at sige og kæmpe stor tak til Flamingo Tours og personalet på lodgen for en uforglemmelig og godt tilrettelagt ferie."

- Anette Sørgensen

"Fantastisk rejse til Tanzania og Zanzibar. Vi så alle big five og meget mere. Vi vil gerne rejse med flamingotours igen."

- Fra TrustPilot

"Vores guider var meget kompetente, og de gjorde alt for, at vi fik så mange oplevelser som muligt. Vi takker Flamingo Tours for en rigtig god og oplevelsesrig ferie."

- Annette og Hans