Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
MENU

Rejseinfo til Indien

Fakta om Indien
 • New Delhi
 • Hindi og engelsk
 • Rupee
 • 1,26 mia
 • 8°C - 33°C
 • Sommertid + 3½ time, vintertid + 4½ time

Indien er det 7. største land i verden baseret på areal, og de har det næsthøjeste antal indbyggere i verden.

Inderne er et meget åbent og hjertevarmt folkefærd, og du vil uden tvivl føle dig velkommen, uanset hvor du tager hen. De elsker turister og spørger gerne nysgerrig ind til dig, din familie og din måde at leve på. De svarer også gerne igen, så vær ikke bange for at spørge om det, du gerne vil vide.

I monsuntiden (regntiden) fra juli til oktober bliver nationalparkerne lukket, og vi har derfor ikke rejser til Indien, som inkluderer nationalpark her.

I foråret fejrer inderne Holi, som er en farvefestival/kærlighedsfestival, der fejrer det gode, der sejrer over det onde. De fejrer samtidig, at vinteren er overstået, og de byder foråret velkommen. Det er hovedsageligt i det nordlige Indien, de fejrer dette, og hvis du er i Delhi og Jaipur i marts måned, kan du være heldig at opleve denne sjove og livsglade festival. Du skal dog forberede dig på, at du sandsynligvis får farve på tøjet og i håret, når du bevæger dig udenfor. Al farve der bliver brugt er dog helt naturlig, og ufarlig for miljøet.

I efteråret fejrer inderne Diwali (deepavali) – typisk i oktober/november. Diwali er en hinduistisk lysfest til minde om guden Ramas besejring af dæmonen Ravanan. Samtidig fejres den hinduistiske gudinde for velstand, rigdom og skønhed, Lakshmi.
Diwali er også kendt som ”lysets fest” og symboliserer det gode, der sejrer over det onde, og lyset er til for at fejre dette og give håb for menneskeheden. Nogle steder bliver det også fejret med fyrværkeri. 

Se alle vores spændende rejser til Indien her.

Vejr og klima

Rejsebetingelser

Alle rejser købt hos Flamingotours.dk, er omfattet af pakkerejseloven. Læs endvidere vores rejsebetingelser her.

Rejsebetingelser

Flybilletter og rejseplan

Efter accept af tilbuddet fremsendes dokumenter med informationer om flyrejsen inklusive rejseplan. Indenrigsfly bookes separat, og billetterne udleveres ved ankomst til Indien. 

Det er meget vigtigt at dit/jeres navn(e) på flybilletterne er 100% identisk med det navn, der står i passet, da det ikke kan ændres efter reservationen er gennemført.

Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt, at du løbende og særligt på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse. I din booking-bekræftelse kan du finde en vejledning til, hvordan du nemmest gør det.

Vi anbefaler desuden, at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.

Pladsreservation

Selvom vi rigtig gerne vil hjælpe, har vi desværre ikke mulighed for at reservere pladser på flyet. Hvis du har specielle ønsker til, hvor du gerne vil sidde i flyet, eller hvis I er flere, der rejser sammen, og I vil være sikre på at sidde sammen på flyrejsen, anbefaler vi, at du selv går ind på flyselskabets hjemmeside og forhåndsbooker sæder i flyet.

På flyselskabets hjemmeside er der en funktion, der hedder noget i stil med ”manage my booking”, og det er her, du kan booke dit sæde. Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for forhåndsbooking af sæder, så det er en god idé at sidde klar med betalingskortet. Mange flyselskaber tilbyder også – mod ekstra betaling – ekstra benplads eller opgradering til bedre komfort.

Det varierer fra flyselskab til flyselskab, hvor tidligt du kan forhåndsreservere flysæder. De fleste flyselskaber åbner først for denne mulighed mellem 72 og 24 timer før afgang. Det er derfor en god ide at forsøge at foretage pladsreservationen så hurtigt som muligt efter du modtager din e-ticket fra os.

Hvis det endnu ikke er muligt at booke, vil du få besked om dette samt info om, hvornår der åbnes op for muligheden for at forhåndsreservere flysæder.

Mange flyselskaber har også en app til telefonen, hvor du blandt andet kan vælge pladser i flyet og se eventuelle tidsændringer med det samme.

Det bedste tidspunkt at rejse til Indien

Klimaet varierer fra tropisk i det sydlige Indien, til tempereret eller køligt i det nordlige Indien, og hele landet, bortset fra Himalaya-bjergområdet, har monsunklima.

Vejret i monsunperioden er behageligt, og der er temmelig køligt i de lavtliggende områder. Det bliver mere vådt, jo længere man kommer op i højderne. Det regner dog ikke hele dagen igennem, og der er som regel altid solskin i perioder i løbet af dagen.

I tørsæsonen fra november til marts måned er vejret generelt tørt og lunt med solskin. April og maj er de tørreste og varmeste måneder, hvilket gør, at det kan være nemmere at se tigere og elefanter i nationalparkerne.

Modtagelse i lufthavnen

En chauffør/guide fra vores lokale samarbejdspartner, står klar til at tage imod i lufthavnen når du ankommer. Det kan ske at der er lidt ventetid, hvis chaufføren skal have andre gæster med også.

Indchecket bagage og håndbagage

På din rejseplan finder du information om, hvor mange kilo du må medbringe i din kuffert og håndbagagen. Vær opmærksom på, at du på indenrigsfly i Indien kun må medbringe 20 kg. Selvom du måske må medbringe mere på den internationale flyvning, er det derfor vigtigt, at du holder dig inden for de 20 kg.

Det er desuden vigtigt at pakke kufferterne, så du kan klare dig i nogle dage, hvis bagagen skulle blive forsinket. Husk derfor at pakke pas, penge, visum, medicin osv. i håndbagagen.

Når bagagen bliver forsinket, tager det altid lidt ekstra tid før bagagen ankommer, sammenlignet med hvad vi er vant til i Europa.

Transport i Indien

Tog: I de tilfælde hvor du skal rejse med tog, bestiller vi den bedst mulige klasse. Der er generelt ikke den store luksus på togene, men det er altid en helt unik oplevelse på din rejse til Indien. Vi bestræber os på at bestille den bedste forbindelse, men der kan i enkelte tilfælde være stor forskel på afgangene på strækningen.

Fly: På de længere strækninger benytter vi indenrigsfly.

Måltider og drikkevarer

Vores ture inkluderer de måltider som er inkluderet i programmet. Drikkevarer er altid for egen regning.

Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at have rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Vær sikker på, at du er dækket ordentligt ind med dine nuværende forsikringer ved rejser til Indien.

Vi hjælper dig gerne med forsikringer, hvis du mangler rejse- eller afbestillingsforsikring - læs mere her: Forsikring.

Vær opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum.

Rejseforsikringer

Visum

E-visum til Indien koster 50 USD. per person, og skal ansøges om her.

Når du skal ind og søge visum, er det vigtig du har et pasbillede og billede af passet scannet ind på din pc. Afsæt 30 min til ansøgningen. Billedet af passet må max fylde 300 KB og skal være PDF format. Ellers vil deres system ikke godkende det.

Du modtager svar på visumansøgningen indenfor 48 timer.

Kontaktinfo i Indien:
Namaste Tours Pvt. Ltd.
Contact Person : Mr. Balasubramanyan
O-130, DLF Shopping Mall,
Arjun Marg, DLF Phase I
Gurgaon, Haryana-122002 (India)
Tel: 0091 98 11116317

Vær opmærksom på at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter udrejse fra Indien, og der skal være mindst to blanke sider med plads til ind- og udrejsestempler i passet. Du kan læse mere om visum til Indien på udenrigsministeriets hjemmeside.

Visum - Indien

Vaccinationer

Vi anbefaler at I kontakter jeres egen læge vedrørende vaccinationer til Indien. Du kan også læse mere om vaccinationer her.

Husk at medbringe dokumentation på, at I er vaccineret, så I kan fremvise dette ved ankomst, såfremt det bliver nødvendigt.

Sikkerrejse.dk

Håndbagage

Vi anbefaler at du pakker flg. i din håndbagage:

 • Pas
 • Flybilletter
 • Kreditkort & kontanter
 • Livsvigtig medicin
 • Kamera & kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, oplader og andet elektronik
 • Tøj til et par dage i tilfælde af at kufferten forsinkes
 • Mavepiller

Valuta

I Indien er den lokale valuta indiske rupi (INR) og findes i 10-, 20-, 50-, 100-, 5.000- og 10.000-rupi-sedler, samt mønter på 1, 2 og 5 rupi. Det er en god idé at have USD med hvorefter du kan veksle til Rupi.

I tilfældet af at du skal veksle tilbage igen, er det vigtigt, at du har gemt din kvittering fra da du vekslede til rupi. Hvis du ikke har din kvittering, kan du desværre ikke få vekslet tilbage. Du kan kun veksle tilbage i lufthavnen ved udrejse fra Indien.

Der kan nogle steder være en ekstra afgift på 5-25 kr. for kamera og videokamera ved seværdigheder, hvilket går til bevaring af stedet. Nogle steder vil der også være forskellige typer af fotomuligheder, hvor der forventes at du giver 1-2 kr. per billede.

Drikkepenge

På mange hoteller, restauranter og cafeer/barer vil der blive lagt 10-15% oveni prisen i service charge, som du kan se på din regning. Hvis det står på din regning, behøver du ikke give ekstra drikkepenge.

Det er selvfølgelig op til dig selv om du vil give drikkepenge, uanset om der er kommet service charge på din regning eller ikke.

Tidsforskel

Indien er 4 ½ time foran i forhold til Danmark ved vintertid, og 3 ½ time ved sommertid.

Sprog

De mest anvendte sprog i Indien er hindi og engelsk, men de har over 100 forskellige sprog. Der læres engelsk i skolerne, og engelsk bliver generelt talt, og forstået godt i turistområderne.

Myg

Sørg for at have myggespray med på turen. Myggespray købt i Indien virker generelt bedre end den købt i Danmark.

Det er især vigtig at bruge sprayen efter mørkets frembrud, da myg stikker mere her.

Elektricitet og opladning af bl.a. mobiltelefoner

Indien har samme vekselstrøm som Danmark, 220v. I nogle stik kan du sagtens bruge de danske 2-bens stik, men det kan variere. Vi anbefaler derfor, at du har et adaptersæt med hjemmefra.

Takt og tone

Kulturen: Indien er et hjertevarmt og smilende folkefærd, hvor du uden tvivl vil føle dig velkommen. De har en meget åben og direkte kultur, og du kan derfor komme ud for, at de stiller meget private spørgsmål. Tag dette som en invitation til at kunne stille dem spørgsmål tilbage, så du kan lære mere om dem og deres kultur.

I Indien rækker man ikke noget med venstre hånd, da denne ses som ”den beskidte hånd”.

Det er vigtigt, at du respekterer deres helligdomme. Tag skoene af, når du besøger et tempel, en moske, eller et privat hjem. Ligeledes er det ikke velset at pege på helligdomme, eller andre mennesker.

Indien er desværre et meget fattigt land, og du vil derfor ikke kunne komme udenom de mange fattige, når du går rundt. Spørg din guide til råds, og giv aldrig penge til børn, du møder på din rejse til Indien.

 

Påklædning: Turister kan tilgives meget, men hvis du vil gøre et godt førstegangsindtryk, er det en god ide ikke at have for stramt, kort eller udfordrende tøj på, som korte shorts og strop t-shirts.

Specielt i templer og moskeer er det bedst at have noget på, der dækker skuldre og knæ. Håret skal også være dækket, og du får udleveret et tørklæde ved indgangen. Husk et par strømper til de bare tæer, da gulvene kan være både meget kolde og meget varme.

Det er selvfølgelig anderledes, hvis du er ved stranden, som f.eks. Goa.

 

Hilsen: Saml dine hænder foran dig (håndfladerne mod hinanden) og sig ”namaste” (hej), når du skal hilse på folk. Det er som regel kun forretningsmænd, der hilser ved at give hinanden hånden.

Rejser til Indien

"Min bedste ferie nogensinde - alt klappede og intet var overladt til tilfældighederne - STOR tak til Flamingo Tours"

- Allan Kristensen

"Fantastisk rejse til Tanzania og Zanzibar. Vi så alle big five og meget mere. Vi vil gerne rejse med flamingotours igen."

- Fra TrustPilot

"Jeg har kun positivt at sige og kæmpe stor tak til Flamingo Tours og personalet på lodgen for en uforglemmelig og godt tilrettelagt ferie."

- Anette Sørgensen

"Vores guider var meget kompetente, og de gjorde alt for, at vi fik så mange oplevelser som muligt. Vi takker Flamingo Tours for en rigtig god og oplevelsesrig ferie."

- Annette og Hans