Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
Taj Mahal i fuld dagslys

Rejseinfo til Indien

Fakta om Indien
 • New Delhi
 • Hindi og engelsk
 • Rupee
 • 1,26 mia
 • 8°C - 33°C
 • Sommertid + 3½ time, vintertid + 4½ time

Indien er det 7. største land i verden baseret på areal, og de har det næst højeste antal indbyggere i verden.
Det er et meget sødt, åbent og hjertevarmt folkefærd, og du vil uden tvivl føle dig velkommen uanset hvor du tager hen.
De elsker turister, og spørger gerne nysgerrig ind til dig, din familie og din måde at leve på. De svarer også gerne igen, så vær ikke bange for at spørge om det du gerne vil vide. 

 

Da monsuntiden (regntiden) ligger fra juli til oktober, bliver nationalparkerne lukket i denne periode, og vi vil ikke have rejser der inkluderer nationalpark her.

 

I foråret fejrer Indien Holi, som er en farvefestival/kærlighedsfestival, der fejrer det gode der sejrer over det onde. De fejrer samtidig at vinteren er overstået, og de byder foråret velkommen, samt fejringen af god høst.
Det er hovedsagelig i nordlige Indien de fejrer dette, og hvis du er i Delhi og Jaipur i marts måned, kan du være heldig at opleve denne sjove og livsglade festival. Du skal dog forberede dig på at du sandsynligvis får farve på tøj og i håret, når du bevæger dig udenfor. Al farve der bliver brugt er dog helt naturlig, og ufarlig for miljøet.

 

I efteråret fejrer Indien Diwali (deepavali) – typisk i oktober/november.
Dette er en Hinduistisk lysfest, til minde om guden Ramas besejring af dæmonen Ravanan, efter at Rana havde været i eksil i 14 år.
Samtidig fejrer de den hinduistiske gudinde for velstand, rigdom og skønhed, Lakshmi.
Festen er også kendt som ”Lysets fest” og symboliserer det gode der sejrer over det onde, og lyset er til for at fejre dette, og give håb for menneskeheden.
Nogle steder bliver dette også fejret med fyrværkeri. 

 

 

Rejsebetingelser

Alle rejser købt hos Flamingotours.dk, er omfattet af pakkerejseloven. Læs endvidere vores rejsebetingelser her.

 

Flybilletter og rejseplan

Jeres rejseplan sendes efter accept af tilbuddet, og herefter fremsendes dokumenter med informationer om Jeres flyrejse. Det er meget vigtigt at jeres navn på flybilletten er 100% identisk med det navn der står i jeres pas, da det ikke kan ændres efter reservationen er gennemført. Vi anbefaler at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.

Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt at du på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse, på VIEW TRIP. Her indtaster du dit reservationsnummer fra din flybillet, samt dit efternavn. Vi gør opmærksom på at der ikke længere findes fysiske billetter, og du derfor kun skal bruge dit pas og dit reservationsnummer ved check-in i lufthavnen.

 

Det bedste tidspunkt at besøge Indien

Klimaet varierer fra tropisk i det sydlige Indien, til tempereret eller køligt i det nordlige Indien.
Hele landet, bortset fra Himalaya-bjergområdet, har monsunklima.
Vejret i monsunperioden er behagelig, og temmelig kølig i de lavtliggende områder.
Det bliver mere vådt jo længere man kommer op i højderne. Det regner dog ikke hele dagen igennem, da der som regel altid er solskin i perioder i løbet af dagen. I november til marts måned er vejret tørt og lunt med solskin.
April og maj er de tørreste og varmeste måneder, hvilket gør at det kan være nemmere at se tigere og elefanter i parkerne.

 

Modtagelse i lufthavnen

En chauffør/guide fra vores lokale samarbejdspartner, står klar til at tage imod i lufthavnen når du ankommer. Det kan ske at der er lidt ventetid, hvis chaufføren skal have andre gæster med også.

 

Indchecket bagage og håndbagage

På din rejseplan finder du information om hvor mange kilo du må medbringe i din kuffert og håndbagage. Det er vigtigt at pakke kufferterne således at hvis bagagen bliver forsinket på flyrejsen, kan man stadig ”klare” sig i nogle dage med det man har i håndbagagen. Husk at pakke pas, penge, visum, medicin osv. i håndbagagen. Når bagagen bliver forsinket, tager det altid lidt ekstra tid før bagagen ankommer, sammenlignet med hvad vi er vant til i Europa.

 

Transport i Indien

Tog: Hvis vi rejser med tog bestiller vi den bedst mulige klasse. Der er generelt ikke den store luksus på togene, men det er altid en helt unik oplevelse. Vi bestræber os på at bestille den bedste forbindelse, men der kan i enkelte tilfælde være stor forskel på afgangene på strækningen. Fly: På de længere strækninger benytter vi indenrigsfly.

 

Måltider og drikkevarer

Vores ture inkluderer de måltider som er inkluderet i programmet. Drikkevarer er altid for egen regning.

 

 

Forberedelse/det skal du huske

 

Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at have rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dækket ordentligt ind med dine nuværende forsikringer til Indien. Vi hjælper dig gerne med forsikringer hvis I mangler rejse- eller afbestillingsforsikring - læs mere her: Forsikring. Vær opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum.

 

Visum

E-visum til Indien koster 50 USD. per person, og skal ansøges om her.
Når du skal ind og søge visum, er det vigtig du har et pasbillede og billede af passet scannet ind på din pc. Afsæt 30 min til ansøgningen. Billedet af passet må max fylde 300 KB og skal være PDF format. Ellers vil deres system ikke godkende det.
Du modtager svar på visumansøgningen indenfor 48 timer.

 

Kontaktinfo i Indien:

Namaste Tours Pvt. Ltd.

Contact Person : Mr. Balasubramanyan

O-130, DLF Shopping Mall,

Arjun Marg, DLF Phase I

Gurgaon, Haryana-122002 (India)

Tel: 0091 98 11116317

 

Vær opmærksom på at Jeres pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter udrejse fra Indien, og der skal være mindst to blanke sider med plads til ind- og udrejsestempler i passet. Du kan læse mere om visum til Indien på udenrigsministeriets hjemmeside.

 

10 Vaccinationer

Vi anbefaler at I kontakter jeres egen læge vedrørende vaccinationer til Indien. Du kan også læse mere om vaccinationer her. Husk at medbringe dokumentation på, at I er vaccineret, så I kan fremvise dette ved ankomst, såfremt det bliver nødvendigt.

 

11 Håndbagage

Vi anbefaler at du pakker flg. i din håndbagage:

 • Pas
 • Flybilletter
 • Kreditkort & kontanter
 • Malariapiller
 • Livsvigtig medicin
 • Kamera & kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, oplader og andet elektronik
 • Tøj til et par dage i tilfælde af at kufferten forsinkes
 • Mavepiller

 

 

Fakta

12 Valuta og økonomi

I Indien er den lokale valuta indiske rupi (INR) og findes i 10-, 20-, 50-, 100-, 5.000- og 10.000-rupi-sedler, samt mønter på 1, 2 og 5 rupi. Det er en god idé at have USD med hvorefter du kan veksle til Rupi. I tilfældet af at du skal veksle tilbage igen, er det vigtig at du har gemt din kvittering fra da du vekslet til rupi. Hvis du ikke har din kvittering, kan du desværre ikke få vekslet tilbage. Du kan kun veksle tilbage i lufthavnen ved udrejse fra Indien.

Der kan nogle steder være en ekstra afgift på 5-25 kr. for kamera og videokamera ved seværdigheder, hvilket går til bevaring af stedet. Nogle steder vil der også være forskellige typer af fotomuligheder, hvor der forventes at du giver 1-2 kr. per billede.

 

13 Drikkepenge

På mange hoteller, restauranter og cafeer/barer vil der blive lagt 10-15% oveni prisen i service charge, som du kan se på din regning. Hvis det står på din regning, behøver du ikke give ekstra drikkepenge. Det er selvfølgelig op til dig selv om du vil give drikkepenge uanset om der er kommet service charge på din regning, eller ikke.

 

14 Tidsforskel

Indien er 4 ½ time foran i forhold til Danmark ved vintertid, og 3 ½ time ved sommertid.

 

15 Sprog

De mest anvendte sprog i Indien er hindi og engelsk, men de har over 100 forskellige sprog. Der læres engelsk i skolerne, og engelsk bliver generelt talt, og forstået godt i turistområderne.

 

16 Myg

Sørg for at have myggespray med på turen. Myggespray købt i Indien virker generelt bedre end den købt i Danmark. Det er især vigtig at bruge sprayen efter mørkets frembrud, da myg stikker mere her.

 

17 Elektricitet og opladning af bl.a. mobiltelefoner

Indien har samme vekselstrøm som Danmark, 220v. I nogle stik kan du sagtens bruge de danske 2-bens stik, men det kan variere. Vi anbefaler derfor at du har et adaptersæt med hjemmefra.

 

18 Takt og tone

Kulturen: Indien er et hjertevarmt og smilende folkefærd hvor du uden tvivl vil føle dig velkommen. De har en meget åben og direkte kultur, og du kan derfor risikere at de stiller meget private spørgsmål. Tag dette som en invitation til at kunne stille dem spørgsmål tilbage, så du kan lære mere om dem og deres kultur. I Indien rækker man ikke noget med venstre hånd, da denne ses som ”den beskidte hånd”. Det er vigtigt at du respekterer deres helligdomme. Tag skoene af når du besøger et tempel, en moske, eller et privat hjem. Ligeledes er det ikke velset at pege på helligdomme, eller andre mennesker. Indien er desværre et meget fattigt land, og du vil derfor ikke kunne komme udenom de mange fattige når du går rundt. Spørg din guide til råds, og giv aldrig penge til børnene.

 

Påklædning: Turister kan tilgives meget, men hvis du vil gøre et godt førstegangsindtryk er det en god ide ikke at have for stramt, kort eller udfordrende tøj på, som korte shorts og strop t-shirts. Specielt i templer og moskeer er det bedst at have noget på der dækker skuldre og knæ. Håret skal også være dækket, og du får udleveret et tørklæde ved indgangen. Husk et par strømper til de bare tæer, da gulvene kan være både meget kolde, og meget varme. Det er selvfølgelig anderledes hvis du er ved stranden, som f.eks. Goa.

 

Hilsen: Samle dine hænder foran dig (håndfladerne mod hinanden) og sig ”namaste” (hej) når du skal hilse på folk. Det er som regel kun forretningsmænd der hilser ved at give hinanden hånden.

Fakta om Indien
 • New Delhi
 • Hindi og engelsk
 • Rupee
 • 1,26 mia
 • 8°C - 33°C
 • Sommertid + 3½ time, vintertid + 4½ time