Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
MENU
Zebraer løber i flod

Rejseinfo til Kenya

Fakta om Kenya
 • Nairobi
 • Engelsk og Swahili
 • Kenya Shilling (KES)
 • 34.7 millioner
 • 20°C - 30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer

Tager du på safari i Kenya, er du garanteret natur- og dyreoplevelser i verdensklasse. For at klæde dig bedst muligt på til din rejse, anbefaler vi, at du læser nedenstående rejseinfo til Kenya.

Overvejer du at forlænge din safari med badeferie i enten Mombasa eller Zanzibar, anbefaler vi desuden, at du læser vores rejseinfo til Mombasa og/eller vores rejseinfo til Zanzibar.

Derudover vil vi opfordre dig til at læse nærmere om de hoteller, som du har mulighed for at bo på under hhv. safari og badeferie.
Hoteller i Kenya
Hoteller i Mombasa
Hoteller i Zanzibar

Find din rejse til Kenya her

Vejr og klima

Rejsebetingelser

Alle rejser købt hos Flamingotours.dk, er omfattet af pakkerejseloven. Vi anbefaler at du læser vores rejsebetingelser.

Rejsebetingelser
Byen Delhi set fra luften

Flybilletter og rejseplan

Efter accept af tilbuddet fremsendes dokumenter med informationer om flyrejsen inklusive rejseplan.

Det er meget vigtigt at dit/jeres navn(e) på flybilletterne er 100% identisk med det navn, der står i passet, da det ikke kan ændres, efter reservationen er gennemført.

Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt, at du løbende og særligt på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse. I din booking-bekræftelse kan du finde en vejledning til, hvordan du nemmest gør det.

Vi anbefaler desuden, at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.

Pladsreservation

Selvom vi rigtig gerne vil hjælpe, har vi desværre ikke mulighed for at reservere pladser på flyet. Hvis du har specielle ønsker til, hvor du gerne vil sidde i flyet, eller hvis I er flere, der rejser sammen, og I vil være sikre på at sidde sammen på flyrejsen, anbefaler vi, at du selv går ind på flyselskabets hjemmeside og forhåndsbooker sæder i flyet.

På flyselskabets hjemmeside er der en funktion, der hedder noget i stil med ”manage my booking”, og det er her, du kan booke dit sæde. Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for forhåndsbooking af sæder, så det er en god idé at sidde klar med betalingskortet. Mange flyselskaber tilbyder også – mod ekstra betaling – ekstra benplads eller opgradering til bedre komfort.

Det varierer fra flyselskab til flyselskab, hvor tidligt du kan forhåndsreservere flysæder. De fleste flyselskaber åbner først for denne mulighed mellem 72 og 24 timer før afgang. Det er derfor en god ide at forsøge at foretage pladsreservationen så hurtigt som muligt efter du modtager din e-ticket fra os.

Hvis det endnu ikke er muligt at booke, vil du få besked om dette samt info om, hvornår der åbnes op for muligheden for at forhåndsreservere flysæder.

Mange flyselskaber har også en app til telefonen, hvor du blandt andet kan vælge pladser i flyet og se eventuelle tidsændringer med det samme.

Det bedste tidspunkt at besøge Kenya

Man kan tage på safari i Kenya hele året. Flere af safariområderne er beliggende på højslette med en gennemsnitstemperatur på ca. 27°C om dagen og ca. 13°C om natten. Der er normalt en lille regntid i november og længere regntid fra april til midt/slutningen af maj. Når det regner i Kenya, er det som regel i form af regnbyger, og herefter opklaring. Det kan derfor sagtens lade sig gøre at tage på safari i regntiden - områderne er mere frodig, og der er knap så mange turister.

Safari i Kenya

Modtagelse i lufthavnen

Vores lokale guider står klar i lufthavnen og vil være med jer på hele turen.

Indchecket bagage og håndbagage

På din rejseplan finder du information om, hvor mange kilo du må medbringe i din kuffert og håndbagage. Vær opmærksom på, at du på indenrigsfly ofte må medbringe mindre bagage end på internationale flyvninger. Det er derfor vigtigt, at du er særligt opmærksom på bagagerestriktionerne på eventuelle indenrigsflyvninger.

Det er desuden vigtigt at pakke kufferterne, så du kan klare dig i nogle dage, hvis bagagen skulle blive forsinket. Husk derfor at pakke pas, penge, visum, medicin osv. i håndbagagen.

Når bagagen bliver forsinket, tager det altid lidt ekstra tid før bagagen ankommer, sammenlignet med hvad vi er vant til i Europa.

Transport i Kenya

Alle safariture i Kenya køres i firehjulstrukne landcruisere, som er udstyret med et opklappeligt paraplytag, hvilket gør det muligt at stå op under safarikørslerne. Derved har man fri udsigt til alle sider og mulighed for at få taget nogle fantastiske billeder af dyrene på safarien. Vi kører vores ture med max. 6 personer i bilerne og det sikrer alle en vinduesplads. Der er mulighed for at bestille sin egen bil, mod ekstra betaling, hvor der ikke kommer andre gæster end jer med i bilen. Husk at oplyse dette ved bestilling af rejsen.

Egen safaribil koster:
Cheetah Safari: 3.000 kr.
Flamingo Safari: 2.500 kr.
Kili Safari: 2.500 kr.

Priserne er totalt for alle personer i bilen.

Afstande og vejforhold

Afstandene i Kenya kan være store, og du kan i skemaerne herunder finde vejledende køretider for vores safarirejser i Kenya. Vær opmærksom på, at køretiderne udelukkende er vejledende og forvent veje, som er af en anden standard end det, vi er vant til i Norden.

Du kan se frem til at opleve alt fra store, trafikerede asfaltveje til små grusveje med store støvskyer og mulighed for at køre fast – særligt i regnsæsonen, hvor der kan komme store mængder nedbør på kort tid. Skulle det ske, at I kører fast, har vi naturligvis faste procedurer for, hvordan den slags håndteres, så I hurtigst muligt kan komme videre på rejsen.

Vi anbefaler derfor, at du væbner dig med tålmodighed og tager Kenyas trafik og vejforhold som en del af oplevelsen.

Kili Safari
Nairobi - Amboseli 230 km Ca. 4 timer
Amboseli - Lake Elementaita 375 km Ca. 6½ timer
Lake Elementaita - Lake Naivasha 80 km Ca. 2 timer
Lake Elementaita - Masai Mara 220 km Ca. 5 timer
Masai Mara - Nairobi 250 km Ca. 5 timer

 

Cheetah Safari
Nairobi - Aberdare 180 km Ca. 3 timer
Aberdare - Samburu 130 km Ca. 2 timer
Samburu - Mount Kenya 150 km Ca. 2½ timer
Mount Kenya - Lake Nakuru 210 km Ca. 4 timer
Lake Nakuru - Lake Naivasha 90 km Ca. 1½ timer
Lake Naivasha - Masai Mara 250 km Ca. 5 timer
Masai Mara - Nairobi 300 km Ca. 6 timer

 

Flamingo Safari
Nairobi - Lake Elementaita 150 km Ca. 3 timer
Lake Elementaita - Lake Nakuru 40 km Ca. 1 time
Lake Nakuru - Masai Mara 200 km Ca. 5 timer
Masai Mara - Nairobi 250 km Ca. 5 timer

 

Safariture i Kenya

Måltider og drikkevarer

Vores ture inkluderer de måltider, som er inkluderet i programmet. Drikkevarer er altid for egen regning.

Som udgangspunkt kan du regne med at skulle bruge følgende (gennemsnitlig) på hele turen på drikkevarer og måltider, som ikke er med i programmet:
Safari alene: 500 kr pr. person
Safari og badeferie: 1.500 kr pr. person

Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at have rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dækket ordentligt ind med dine nuværende forsikringer til Afrika. Vi hjælper dig gerne med forsikringer hvis I mangler rejse- eller afbestillingsforsikring - læs mere her: Forsikring.

Vær opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum.

Forsikring

Visum

Ved rejser til Kenya er der visumpligt for danske statsborgere. Visum til Kenya bestilles på www.ecitizen.go.ke.

For at søge visum online skal du oprette en konto (eVisa) på www.ecitizen.go.ke, udfylde ansøgningsblanketten og betale med det samme med dit Visa eller Mastercard. Husk at printe bekræftelsen på dit visum ud, og medbring det på din rejse.

Vi anbefaler, at du søger om visum til Kenya i god tid inden afrejse – dog tidligst 3 måneder før.

Vær desuden opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter indrejse, og der skal være minimum to blanke sider i passet.

Er du ikke dansk statsborger, anbefaler vi, at du kontakter den kenyanske ambassade for at få at vide, hvilke visumregler der gælder for dig.

Visum til Kenya

Vaccinationer

Vi anbefaler at I kontakter jeres egen læge vedrørende vaccinationer til Kenya. Du kan også læse mere om vaccinationer her.

Husk at medbringe legitimation på at I er vaccineret, så I kan fremvise dette ved ankomst, såfremt det bliver nødvendigt.

Hvis du rejser via et andet afrikansk land, skal du især være opmærksom på reglerne omkring gul feber. Snak også med din læge om dette.

sikkerrejse.dk

Påklædning til safarien

Vi anbefaler normalt sommertøj til safarituren - gerne lyse farver, da kraftige farver kan tiltrække sig tsetse fluer.

Da der efter mørkets frembrud kan komme lidt flere myg, anbefales her en langærmet bluse eller skjorte.

Det kan være køligt om morgenen og aftenen, så medbringer gerne en jakke eller fleecetrøje.

Det kan være en god idé at medbringe et tørklæde eller lignende for at beskytte næse og mund mod støv på grusvejene.

Safari

Håndbagage

Vi anbefaler at du pakker flg. i din håndbagage:

 • Pas
 • Flybilletter
 • Kreditkort & kontanter
 • Malariapiller
 • Livsvigtig medicin
 • Kamera & kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, oplader og andet elektronik
 • Tøj til et par dage i tilfælde af at kufferten forsinkes
 • Mavepiller

Forbud mod brug af plastikposer i Kenya

Når du rejser til Kenya, skal du være opmærksom på Kenyas forbud mod brug af plastikposer. I et forsøg på at begrænse omfanget af miljøskadelig plastik rundt omkring, blev der i 2017 vedtaget et forbud mod brug, fremstilling og import af plastikposer i Kenya. Forbuddet trådte i kraft i august 2017 og gælder alle typer af plastikposer – også ”lynlås-poser” til toiletartikler i håndbagagen.

Reglerne gælder som udgangspunkt for alle, men reglerne er mere lempelige for turister. Som turist risikerer man at få en advarsel af myndighederne – og få frataget sin plastikpose.

Respektér reglerne og vær omhyggelig med, hvordan du pakker, og hvad du pakker dine ting i. Når du lander i Kenya, kan du lade evt. plastikposer ligge i flyet, når du forlader det.

Rejser til Kenya

Valuta i Kenya

I Kenya er den lokale valuta kenyanske shilling. Det er dog en god idé at medbringe US dollars til at betale drikkevarer og lign. på turen, da dette er mest brugt. Sørg for at medbringe 20, 10, 5 og 1 dollarsedler. Dollarsedler ældre end 2003 modtages ikke i Kenya. Vær også opmærksom på at ikke alle overnatningssteder i Kenya tager imod kreditkort. Hvis der kan betales med kreditkort, kan gebyret være højt, derfor er kontanter at foretrække.

Drikkepenge

Mange steder i verden benyttes drikkepenge som en naturlig del af de ansattes løn. Dette er også tilfældet i Kenya. Det tilrådes at have små sedler på sig, da de ansatte ikke kan give penge tilbage på større beløb. Som guideline til drikkepenge anbefaler vi 1 USD pr. kuffert som portørerne bærer for jer og 6-12 USD pr. person pr. dag til safariguiden. Drikkepengene er selvfølgelig frivilligt og skal gives personligt til guiden/portøren. Giv gerne guiden drikkepenge løbende hvis du synes han gør et godt stykke arbejde.

Tidsforskel

Kenya er to timer foran Danmark, når vi har vintertid og en time foran Danmark, når vi har sommertid.

Sprog

Kenyas befolkning er på ca. 43 millioner mennesker og Kiswahili (eller på engelsk blot "swahili") er landets officielle sprog. Engelsk er også et hovedsprog i landet og er udbredt specielt i byerne og turistområderne. Børnene lærer engelsk i skolen fra første klasse.

Myg

Sørg for at have myggespray med på turen, så I efter safarituren kan spraye specielt ben og hænder imod myg. De fleste overnatningssteder har også myggenet på værelserne. 

Safari
Bøffel i Masai Mara

Elektricitet og opladning af bl.a. mobiltelefon.

De fleste hoteller og lodges får elektricitet fra egne generatorer, hvoraf de fleste overnatningssteder slukker disse om natten.

Derfor er det en god ide at medbringe en lommelygte eller mobiltelefon som kan lyse.

Der bruges trebenede stik med 240 volt (engelsk stik).

"Min bedste ferie nogensinde - alt klappede og intet var overladt til tilfældighederne - STOR tak til Flamingo Tours"

- Allan Kristensen

"Fantastisk rejse til Tanzania og Zanzibar. Vi så alle big five og meget mere. Vi vil gerne rejse med flamingotours igen."

- Fra TrustPilot

"Jeg har kun positivt at sige og kæmpe stor tak til Flamingo Tours og personalet på lodgen for en uforglemmelig og godt tilrettelagt ferie."

- Anette Sørgensen

"Vores guider var meget kompetente, og de gjorde alt for, at vi fik så mange oplevelser som muligt. Vi takker Flamingo Tours for en rigtig god og oplevelsesrig ferie."

- Annette og Hans