Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
Zebraer løber i flod

Rejseinfo til Kenya

Fakta om Kenya
 • Nairobi
 • Engelsk og Swahili
 • Kenya Shilling (KES)
 • 34.7 millioner
 • 20°C - 30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer

Tager du på safari i Kenya, er du garanteret natur- og dyreoplevelser i verdensklasse. For at klæde dig bedst muligt på til din rejse, anbefaler vi, at du læser nedenstående rejseinfo til Kenya. Overvejer du at forlænge din safari med badeferie i enten Mombasa eller Zanzibar, anbefaler vi desuden, at du læser vores rejseinfo til Mombasa og/eller vores rejseinfo til Zanzibar.

 

Derudover vil vi opfordre dig til at læse nærmere om de hoteller, som du har mulighed for at bo på under hhv. safari og badeferie.

Hoteller i Kenya

Hoteller i Mombasa

Hoteller i Zanzibar

 

 

Rejsebetingelser

Alle rejser købt hos Flamingotours.dk, er omfattet af pakkerejseloven. Vi anbefaler at du læser vores rejsebetingelser

 

Flybilletter og rejseplan

Jeres rejseplan sendes efter accept af tilbuddet, og herefter fremsendes dokumenter med informationer om jeres flyrejse. Det er meget vigtigt at jeres navn på flybilletten er 100% identisk med det navn der står i jeres pas, da det ikke kan ændres efter reservationen er gennemført. Vi anbefaler at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.  

 

Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt at du på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse, på VIEW TRIP. Her indtaster du dit reservationsnummer fra din flybillet, samt dit efternavn. Vi gør opmærksom på at der ikke længere findes fysiske billetter, og du derfor kun skal bruge dit pas og dit reservationsnummer ved check-in i lufthavnen.

 

Det bedste tidspunkt at besøge Kenya

Man kan tage på safari i Kenya hele året. Flere af safariområderne er beliggende på højslette med en gennemsnitstemperatur på ca. 27°C om dagen og ca. 13°C om natten. Der er normalt en lille regntid i november og længere regntid fra april til midt/slutningen af maj. Når det regner i Kenya, er det som regel i form af regnbyger, og herefter opklaring. Det kan derfor sagtens lade sig gøre at tage på safari i regntiden - områderne er mere frodig, og der er knap så mange turister.

 

Modtagelse i lufthavnen

Vores lokale guider står klar i lufthavnen og vil være med jer på hele turen.

 

Indchecket bagage og håndbagage

På din rejseplan finder du information om hvor mange kilo du må medbringe i din kuffert og håndbagage. Det er vigtigt at pakke kufferterne således at hvis bagagen bliver forsinket på flyrejsen, kan man stadig ”klare” sig i nogle dage med det man har i håndbagagen. Husk at pakke pas, penge, visum, medicin osv. i håndbagagen. Når bagagen bliver forsinket, tager det altid lidt ekstra tid før bagagen ankommer, sammenlignet med hvad vi er vant til i Europa.

 

Transport i Kenya

Alle safariture i Kenya køres i firehjulstrukne landcruisere, som er udstyret med et opklappeligt paraplytag, hvilket gør det muligt at stå op under safarikørslerne. Derved har man fri udsigt til alle sider og mulighed for at få taget nogle fantastiske billeder af dyrene på safarien. Vi kører vores ture med max. 6 personer i bilerne og det sikrer alle en vinduesplads. Der er mulighed for at bestille sin egen bil, mod ekstra betaling, hvor der ikke kommer andre gæster end jer med i bilen. Husk at oplyse dette ved bestilling af rejsen.

Det er muligt at bestille din egen private safaribil. Dette koster:

Cheetah Safari: 3.000 kr.
Kili Safari: 2.500 kr. 
Priserne er totalt for alle personer i bilen

 

Måltider og drikkevarer

Vores ture inkluderer de måltider, som er inkluderet i programmet. Drikkevarer er altid for egen regning.

 

Som udgangspunkt kan du regne med at skulle bruge følgende (gennemsnitlig) på hele turen på drikkevarer og måltider, som ikke er med i programmet:

Safari alene :               500 kr pr. person
Safari og badeferie : 1.500 kr pr. person

 

Forberedelser/det skal du huske

 

Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at have rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dækket ordentligt ind med dine nuværende forsikringer til Afrika. Vi hjælper dig gerne med forsikringer hvis I mangler rejse- eller afbestillingsforsikring - læs mere her: Forsikring.
Vær opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum.

 

Visum

Ved rejser til Kenya er der visumpligt for danske statsborgere. Visum til Kenya kan enten bestilles på www.ecitizen.go.ke eller rekvireres i lufthavnen ved ankomst. Visum ved ankomst koster 50 USD og betales kontant.

Vi anbefaler at bestille det elektroniske e-visum, så du slipper for visumkøen i lufthavnen. For at søge visum online skal du oprette en konto (eVisa) på www.ecitizen.go.ke, udfylde ansøgningsblanketten og betale med det samme med dit Visa eller Mastercard. Husk at printe bekræftelsen på dit visum ud, og medbring det på din rejse.

Visum til Kenya koster 51 USD pr. person og betales kontakt i lufthavnen, hvis du ikke har bestilt visum hjemmefra.

Vi anbefaler, at du søger om visum til Kenya i god tid inden afrejse – dog tidligst 3 måneder før.

Vær desuden opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter indrejse, og der skal være minimum to blanke sider i passet.

Er du ikke dansk statsborger, anbefaler vi, at du kontakter den kenyanske ambassade for at få at vide, hvilke visumregler der gælder for dig.

 

10 Vaccinationer

Vi anbefaler at I kontakter jeres egen læge vedrørende vaccinationer til Kenya. Du kan også læse mere om vaccinationer her.

Husk at medbringe legitimation på at I er vaccineret, så I kan fremvise dette ved ankomst, såfremt det bliver nødvendigt.

Hvis du rejser via et andet afrikansk land, skal du især være opmærksom på reglerne omkring gul feber. Snak også med din læge om dette.

 

11 Påklædning til safarien

Vi anbefaler normalt sommertøj til safarituren - gerne lyse farver, da kraftige farver kan tiltrække sig tsetse fluer. 
Da der efter mørkets frembrud kan komme lidt flere myg, anbefales her en langærmet bluse eller skjorte.
Det kan være køligt om morgenen og aftenen, så medbringer gerne en jakke eller fleecetrøje.

 

12 Håndbagage

Vi anbefaler at du pakker flg. i din håndbagage:

 • Pas
 • Flybilletter
 • Kreditkort & kontanter
 • Malariapiller
 • Livsvigtig medicin
 • Kamera & kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, oplader og andet elektronik
 • Tøj til et par dage i tilfælde af at kufferten forsinkes
 • Pose til at beskytte kamera osv. mod det fine røde afrikanske støv
 • Mavepiller

 

 

Fakta

 

13 Valuta i Kenya

I Kenya er den lokale valuta kenyanske shilling. Det er dog en god idé at medbringe US dollars til at betale drikkevarer og lign. på turen, da dette er mest brugt. Sørg for at medbringe 20, 10, 5 og 1 dollarsedler. Dollarsedler ældre end 2003 modtages ikke i Kenya. Vær også opmærksom på at ikke alle overnatningssteder i Kenya tager imod kreditkort. Hvis der kan betales med kreditkort, kan gebyret være højt, derfor er kontanter at foretrække.

 

14 Drikkepenge

Mange steder i verden benyttes drikkepenge som en naturlig del af de ansattes løn. Dette er også tilfældet i Kenya. Det tilrådes at have små sedler på sig, da de ansatte ikke kan give penge tilbage på større beløb. Som guideline til drikkepenge anbefaler vi 1 USD pr. kuffert som portørerne bærer for jer og 6-12 USD pr. person pr. dag til safariguiden. Drikkepengene er selvfølgelig frivilligt og skal gives personligt til guiden/portøren. Giv gerne guiden drikkepenge løbende hvis du synes han gør et godt stykke arbejde.

 

15 Tidsforskel

Kenya er to timer foran Danmark, når vi har vintertid og en time foran Danmark, når vi har sommertid.

 

16 Sprog

Kenyas befolkning er på ca. 43 millioner mennesker og Kiswahili (eller på engelsk blot "swahili") er landets officielle sprog. Engelsk er også et hovedsprog i landet og er udbredt specielt i byerne og turistområderne. Børnene lærer engelsk i skolen fra første klasse.

 

17 Myg

Sørg for at have myggespray med på turen, så I efter safarituren kan spraye specielt ben og hænder imod myg. De fleste overnatningssteder har også myggenet på værelserne. 

 

18 Elektricitet og opladning af bl.a. mobiltelefon.

De fleste hoteller og lodges får elektricitet fra egne generatorer, hvoraf de fleste overnatningssteder slukker disse om natten. Derfor er det en god ide at medbringe en lommelygte eller mobiltelefon som kan lyse. Der bruges trebenede stik med 240 volt (engelsk stik).

 

 

Find din rejse til Kenya her

Fakta om Kenya
 • Nairobi
 • Engelsk og Swahili
 • Kenya Shilling (KES)
 • 34.7 millioner
 • 20°C - 30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer