Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
MENU
Victoria vandfaldet fra Zambia set tæt på

Rejseinfo til Zambia

Fakta om Zambia
 • Lusaka
 • Engelsk og bantusprog
 • Kwacha (ZMK)
 • 15,5 mio.
 • 9°C - 31°C
 • Sommertid 0 timer/vintertid +1 time
Vi anbefaler, at du læser nedenstående rejseinfo til Zambia, hvor du kan finde en lang række informationer, som vi mener er gode at have, når du planlægger en tur til Zambia.

Vejr og klima

Rejsebetingelser

Alle rejser købt på flamingotours.dk er omfattet af pakkerejseloven. Læs endvidere vores rejsebetingelser.
 
Rejsebetingelser

Flybilletter og rejseplan

Efter accept af tilbuddet fremsendes dokumenter med informationer om flyrejsen inklusive rejseplan.
 
Det er meget vigtigt at dit/jeres navn(e) på flybilletterne er 100% identisk med det navn, der står i passet, da det ikke kan ændres, efter reservationen er gennemført.
 
Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt, at du løbende og særligt på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse. I din booking-bekræftelse kan du finde en vejledning til, hvordan du nemmest gør det.
 
Vi anbefaler desuden, at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.

Pladsreservation

Selvom vi rigtig gerne vil hjælpe, har vi desværre ikke mulighed for at reservere pladser på flyet. Hvis du har specielle ønsker til, hvor du gerne vil sidde i flyet, eller hvis I er flere, der rejser sammen, og I vil være sikre på at sidde sammen på flyrejsen, anbefaler vi, at du selv går ind på flyselskabets hjemmeside og forhåndsbooker sæder i flyet.
 
På flyselskabets hjemmeside er der en funktion, der hedder noget i stil med ”manage my booking”, og det er her, du kan booke dit sæde. Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for forhåndsbooking af sæder, så det er en god idé at sidde klar med betalingskortet. Mange flyselskaber tilbyder også – mod ekstra betaling – ekstra benplads eller opgradering til bedre komfort.
 
Det varierer fra flyselskab til flyselskab, hvor tidligt du kan forhåndsreservere flysæder. De fleste flyselskaber åbner først for denne mulighed mellem 72 og 24 timer før afgang. Det er derfor en god ide at forsøge at foretage pladsreservationen så hurtigt som muligt efter du modtager din e-ticket fra os.
 
Hvis det endnu ikke er muligt at booke, vil du få besked om dette samt info om, hvornår der åbnes op for muligheden for at forhåndsreservere flysæder.
 
Mange flyselskaber har også en app til telefonen, hvor du blandt andet kan vælge pladser i flyet og se eventuelle tidsændringer med det samme.

Det bedste tidspunkt at besøge Zambia / Victoria Falls

Vejret i Zambia bliver sværere og sværere at spå om, så nedenstående guide må udelukkende ses som en vejledende beskrivelse af klimaet.
 
Som mange andre tropiske lande er vejret i Zambia overordnet inddelt i regntid og tørtid. Regntiden ligger fra december til april, hvor der er varmt, vådt og en høj luftfugtighed. Maj til august er den tørreste og køligste periode, men temperaturerne ligger alligevel på højde med Danmark. Det er dog en god idé at medbringe en trøje til om aftenen. I september til november er der varmt og tørt med kun enkelte regnbyger sidst på sæsonen.
 
Mængden af vand i Victoria Falls varierer naturligt i forhold til hhv. regntid og tørtid, og hvornår det er bedst at besøge vandfaldene afhænger helt af, hvad du gerne vil opleve.
 
I marts til maj er vandfaldenes styrke på sit højeste, og det er her, du kan opleve den enorme, fascinerende støvsky fra de buldrende vandfald, som rejser sig flere hundrede meter op i luften og kan ses på kilometers afstand. Et helt spektakulært syn! Den voldsomme kraft vandet kommer med, gør det til gengæld svært at se selve vandfaldene, og en paraply er fuldstændig overflødig i denne periode, da du ikke kan undgå at blive gennemblødt, når du går langs dem.
 
I januar og februar samt juni til august er vandstyrken medium til høj, og her findes de bedste muligheder for at se de smukke vandfald samt for vandbaserede aktiviteter såsom whitewater-rafting – og vandmængden er stadig stor nok til både at buldre og sprøjte og gøre oplevelsen tilpas imponerende.
 
Den laveste vandmængde findes i september til december og giver ideelle muligheder for at komme helt tæt på vandfaldene og tage smukke billeder af de spektakulære omgivelser uden at blive sprøjtet til, da støvskyen i denne periode er minimal. I denne periode er det også muligt at svømme i den ultimative infinity-pool ”Devil’s Pool”, hvor man ligger i Zambezifloden og kigger direkte ned i kløften. En spændende og helt unik oplevelse.
 
Zambia og Victoria Falls kan altså besøges året rundt. Kontakt os gerne for en snak om det optimale rejsetidspunkt i forhold til dine ønsker.

Modtagelse i lufthavnen

I lufthavnen står vores lokale chauffør klar til at tage imod dig og køre dig til hotellet.

Indchecket bagage og håndbagage

Du må som udgangspunkt altid medbringe 20 kg indchecket bagage og 5 kg håndbagage på din rejse. På din rejseplan kan du se, præcis hvor meget bagage du må medbringe.
 
Vær opmærksom på, at du på indenrigsfly ofte må medbringe mindre bagage end på internationale flyvninger. Det er derfor vigtigt, at du er særligt opmærksom på bagagerestriktionerne på eventuelle indenrigsflyvninger.
 
Din bagage checkes altid ind hele vejen fra start til slut. Du skal altså ikke hente din bagage og checke ind igen ved eventuelle mellemlandinger.
 
Vi anbefaler at pakke kufferterne, så du kan klare dig i nogle dage, hvis bagagen skulle blive forsinket. Husk derfor at pakke pas, penge, visum, medicin osv. i håndbagagen.
 
Når bagagen bliver forsinket, tager det altid lidt ekstra tid før bagagen ankommer, sammenlignet med hvad vi er vant til i Europa.

Måltider og drikkevarer

Måltider, som er inkluderet, fremgår af dagsprogrammet. Alle drikkevarer samt øvrige måltider er for egen regning.

Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at have en rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Husk at undersøge, om dine nuværende forsikringer dækker dig på en rejse til Afrika. Har du brug for en ny rejse- og/eller afbestillingsforsikring, hjælper vi dig gerne. Læs mere her: Forsikring.
 
Vær opmærksom på, at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum.

Visum/pas

Der er visumpligt for danske statsborgere, og vi anbefaler at du ansøger om visum, når du ankommer Zambia. Vi anbefaler, at du ansøger om UNIVISUM, som giver dig mulighed for at besøge både Zimbabwe og Botswana, foruden Zambia. Prisen for et sådant er 50 USD pr person, som skal betales ved skranken i lufthavnen, hvorefter du får stempel og visum i passet.t. Husk at medbringe 50 USD pr. person i kontanter til betaling af visum.
 
Er du ikke dansk statsborger, anbefaler vi dig at undersøge, hvilke regler der gælder for dig.
 
Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i minimum seks mdr. efter udrejse fra Zambia, samt at der skal være plads til ind- og udrejsestempler i passet.
 
Vær også opmærksom på, at rejsende med børn kan blive bedt om at dokumentere forældremyndighed eller værgeret. Det kan derfor være en god idé at medbringe en kopi af navne-/dåbsattest eller anden form for dokumentation.

Vaccinationer

Vi anbefaler at kontakte egen læge vedrørende vaccinationer til Zambia. Du kan også læse mere om vaccinationer her.
 
Vær særligt opmærksom på krav om dokumentation for gul feber-vaccination, når du rejser mellem de afrikanske lande. Snak derfor også med din læge om dette.
 
Læs mere på www.sikkerrejse.dk

Håndbagage

Vi anbefaler, at du pakker følgende i din håndbagage:
 • Pas
 • Flybilletter
 • Kreditkort og kontanter
 • Malariapiller
 • Livsvigtig medicin
 • Kamera og evt. kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, oplader og andet elektronik
 • Tøj til et par dage i tilfælde af at kufferten forsinkes
 • Pose til at beskytte kamera m.m. mod det fine, afrikanske støv
 • Mavepiller
 • Håndsprit

Valuta i Zambia

I Zambia er den lokale valuta kwacha (ZMW), men de fleste steder er det muligt at betale med US dollars. Vi anbefaler at medbringe 20, 10, 5 og 1 dollarsedler til betaling af f.eks. drikkevarer, drikkepenge og lignende på turen.
 
Ønsker du at betale i den lokale valuta, anbefaler vi, at du veksler fra US dollars til Kwacha efter ankomst, f.eks. i lufthavnen, da der ikke må ind- eller udføres mere en 100 kwacha. Sørg for at få små sedler, da de lokale sjældent kan give tilbage på en stor seddel.
 
På de fleste hoteller, i større restauranter samt souvenirbutikker er det også muligt at betale med kreditkort (f.eks. VISA eller Mastercard). Vær dog opmærksom på, at der kan forekomme høje gebyrer ved betaling med kreditkort.
 
Tjek valuta

Drikkepenge

Lige som mange andre steder i verden, er drikkepenge en naturlig del af de ansattes løn i Zambia. Vi anbefaler at medbringe små sedler, da de ansatte sjældent kan give tilbage på et større beløb.
 
Som guideline til drikkepenge anbefaler vi 1 USD pr. kuffert, som portørerne bærer for jer, og ca. 10% på restauranter.
Om man vil give drikkepenge, er selvfølgelig frivilligt.

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Zambia er minimal og varierer efter vores sommer- og vintertid. Når vi har vintertid, er Zambia en time foran, og når vi har sommertid, er der slet ingen tidsforskel

Sprog

Det officielle sprog i Zambia er engelsk, og det er derfor nemt at begå sig i landet, hvor de fleste – specielt i byerne og turistområderne – kan tale engelsk.

Desuden findes fem officielt anerkendte bantusprog, hvoraf bemba er det mest udbredte og tales af ca. 2 millioner.

Myg

Sørg for at have myggespray med på turen til at beskytte især ben og hænder mod myg. De fleste overnatningssteder har også myggenet på værelset.

Elektricitet og opladning af bl.a. mobiltelefoner

De fleste hoteller og lodges får elektricitet fra egne generatorer, som oftest slukkes om natten. Vi anbefaler derfor at medbringe en lommelygte eller en mobiltelefon, som kan lyse.
 
Zambia har 220/240 volt, men medbring gerne en adapter for en sikkerheds skyld.

Indførsel af planter, frø og plantedele

Som rejsebureau skal vi, som følge af EU's Plantesundhedsforordning, gøre vores rejsende opmærksom på reglerne omkring indførsel af frø, planter og levende plantedele fra lande uden for EU. Reglerne gælder for alle rejsende, der ankommer til Danmark fra destinationer uden for EU.
 
Reglerne medfører, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, blomster, grøntsager eller frugter fra rejser til lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat. Bananer, durian, kokos, dadler og ananas er dog undtaget.
Formålet med reglerne er at beskytte vores natur- og kulturlandskab samt planteproduktion mod alvorlige sygdomme og skadedyr, som kan følge med planteprodukter, da disse kan gøre stor skade på dansk økonomi og natur.
 
Planlægger du at indføre planteprodukter, anbefaler vi at læse nærmere hos Landbrugsstyrelsen via de to links herunder.

Medbragt medicin

Hvert land kan have sine egne regler for medbragt medicin. Du bør henvende dig til landets ambassade for at høre, hvilke krav der er. Det er vores erfaring, at følgende praksis som regel gælder.
 
Få din egen læge til at skrive en attest på engelsk, som angiver:
 • Dit navn, fødselsdato og pasnummer
 • Hvad du behandles for
 • Hvad du behandles med (navn og styrke på din medicin)
 • Hvilken mængde du er ordineret (mængde pr. dag)

Husk altid at rejse med medicinen i den originale emballage.

"Min bedste ferie nogensinde - alt klappede og intet var overladt til tilfældighederne - STOR tak til Flamingo Tours"

- Allan Kristensen

"Jeg har kun positivt at sige og kæmpe stor tak til Flamingo Tours og personalet på lodgen for en uforglemmelig og godt tilrettelagt ferie."

- Anette Sørgensen

"Fantastisk rejse til Tanzania og Zanzibar. Vi så alle big five og meget mere. Vi vil gerne rejse med flamingotours igen."

- Fra TrustPilot

"Vores guider var meget kompetente, og de gjorde alt for, at vi fik så mange oplevelser som muligt. Vi takker Flamingo Tours for en rigtig god og oplevelsesrig ferie."

- Annette og Hans