Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
MENU

Rejseinfo til Vietnam

Fakta om Vietnam
 • Hanoi
 • Vietnamesisk
 • Dong (VND)
 • 95,5 Millionen
 • 14°C - 35°C
 • Sommertid +5 timer, vintertid +6 timer

Planlægger du at rejse til Vietnam, anbefaler vi, at du læser nedenstående rejseinfo. Her finder du information om alt fra flybilletter og bagage til visum, vaccinationer, valuta og tidsforskel.

Du kan også læse mere om vores hoteller i Vietnam her.

Find din næste rejse til Vietnam her.

Vejr og klima

Rejsebetingelser

Alle rejser købt hos Flamingotours.dk, er omfattet af pakkerejseloven. Vi anbefaler at du læser vores rejsebetingelser.
 
Rejsebetingelser

Flybilletter og rejseplan

Efter accept af tilbuddet fremsendes dokumenter med informationer om flyrejsen inklusive rejseplan. Indenrigsfly bookes separat, og billetterne udleveres ved ankomst til Vietnam.
 
Det er meget vigtigt at dit/jeres navn(e) på flybilletterne er 100% identisk med det navn, der står i passet, da det ikke kan ændres, efter reservationen er gennemført.
 
Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt, at du løbende og særligt på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse. I din booking-bekræftelse kan du finde en vejledning til, hvordan du nemmest gør det.
 
Vi anbefaler desuden, at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.

Pladsreservation på flyet

Selvom vi rigtig gerne vil hjælpe, har vi desværre ikke mulighed for at reservere pladser på flyet. Hvis du har specielle ønsker til, hvor du gerne vil sidde i flyet, eller hvis I er flere, der rejser sammen, og I vil være sikre på at sidde sammen på flyrejsen, anbefaler vi, at du selv går ind på flyselskabets hjemmeside og forhåndsbooker sæder i flyet.
 
På flyselskabets hjemmeside er der en funktion, der hedder noget i stil med ”manage my booking”, og det er her, du kan booke dit sæde. Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for forhåndsbooking af sæder, så det er en god idé at sidde klar med betalingskortet. Mange flyselskaber tilbyder også – mod ekstra betaling – ekstra benplads eller opgradering til bedre komfort.
 
Det varierer fra flyselskab til flyselskab, hvor tidligt du kan forhåndsreservere flysæder. De fleste flyselskaber åbner først for denne mulighed mellem 72 og 24 timer før afgang. Det er derfor en god ide at forsøge at foretage pladsreservationen så hurtigt som muligt efter du modtager din e-ticket fra os.
 
Hvis det endnu ikke er muligt at booke, vil du få besked om dette samt info om, hvornår der åbnes op for muligheden for at forhåndsreservere flysæder.
 
Mange flyselskaber har også en app til telefonen, hvor du blandt andet kan vælge pladser i flyet og se eventuelle tidsændringer med det samme.

Rejseform

Der er tale om en individuel rejse, men guidede udflugter foregår i internationale grupper med op til 45 deltagere og engelsktalende guide.
 • Mod et tillæg på 1000 DKK per person er det muligt at vælge en mindre gruppe med maks. 15 personer.
 • Mod et tillæg på 2500 DKK per person er det muligt at få en privat guide.

Det bedste tidspunkt at besøge Vietnam

Vietnam kan besøges året rundt, og da det 1.600 km lange land strækker sig over to klimabælter, varierer vejret meget afhængig af, hvor i landet du opholder dig. Det bedste tidspunkt at besøge Vietnam afhænger derfor i høj grad af, hvilke områder du gerne vil opleve.
 

Regntid i Vietnam

Vejret i Vietnam er primært bestemt af de to regntider – sydvestmonsunen, som ligger fra april til september og normalt er varm og våd, samt nordøstmonsunen, som ligger fra oktober til april og er lidt mindre våd og mere kølig. På en rundrejse fra nord til syd vil du altså oftest opleve regn på i hvert fald noget af rejsen, hvorfor det er en god ide at medbringe en paraply eller en let regnjakke. Heldagsregn er dog sjældent – selv i regntiden, og regnen falder oftest som kraftige byger efterfulgt af opklaring.
 

Vietnams klima

Herunder kan du se, hvordan vejret tidligere har været i forskellige områder i Vietnam.
 
  Hanoi / Nordvietnam  
  Jan  
  Feb  
  Mar  
  Apr  
  Maj  
  Jun  
  Jul  
  Aug  
  Sep  
  Okt  
  Nov  
  Dec  
Maks. temp.
 20
20
23
28
32
33
33
32
31
29
25
22
Min. temp.
 14
15
18
22
25
26
26
26
25
22
19
16
 
Halong Bay og Bai Tu Long Bay: Vær opmærksom på, at der er risiko for tyfoner i perioden august til oktober, hvorfor det kan være nødvendigt at udskyde eller aflyse sejlturen i bugten.
 
  Hoi An / Centralvietnam  
  Jan  
  Feb  
  Mar  
  Apr  
  Maj  
  Jun  
  Jul  
  Aug  
  Sep  
  Okt  
  Nov  
  Dec  
Maks. temp.
 24
25
27
30
32
33
33
32
31
29
27
25
Min. temp.
 18
19
21
23
24
26
26
25
24
23
21
19
 
Badeferie i Hoi An: I regnsæsonen fra oktober til januar kan der være perioder, hvor det ikke er muligt at svømme i havet på grund af voldsomme bølger. Når der er sol og roligt vand, kan du dog sagtens bade i havet – også i regnsæsonen.
 
  Ho Chi Minh City / Sydvietnam 
  Jan  
  Feb  
  Mar  
  Apr  
  Maj  
  Jun  
  Jul  
  Aug  
  Sep  
  Okt  
  Nov  
  Dec  
Maks. temp.
31
32
33
35
33
32
31
31
31
31
31
31
Min. temp.
 21
22
23
24
25
24
24
24
24
23
23
22

Modtagelse i lufthavnen

Vores lokale samarbejdspartner står klar til at tage imod dig i lufthavnen og køre dig til hotellet.

Indchecket bagage og håndbagage

På din rejseplan kan du se, hvor meget bagage du må medbringe. Vær dog opmærksom på, at du på indenrigsfly i Vietnam kun må medbringe 20 kg indchecket bagage og 5 kg håndbagage.

Din bagage checkes altid ind hele vejen fra start til slut. Du skal altså ikke hente din bagage og checke ind igen ved eventuelle mellemlandinger.

Vi anbefaler at pakke kufferterne, så du kan klare dig i nogle dage, hvis bagagen skulle blive forsinket. Husk derfor at pakke pas, penge, visum, medicin osv. i håndbagagen.

Når bagagen bliver forsinket, tager det altid lidt ekstra tid før bagagen ankommer, sammenlignet med hvad vi er vant til i Europa.

Måltider og drikkevarer

Vores rejser til Vietnam inkluderer de måltider, som er nævnt i programmet. Drikkevarer er altid for egen regning.

Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at have rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dækket ordentligt ind med dine nuværende forsikringer til Vietnam. Vi hjælper dig gerne med forsikringer hvis I mangler rejse- eller afbestillingsforsikring - læs mere her: Forsikring.
 
Vær opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum.
 
Rejseforsikringer

Pas og visum

Som dansk statsborger kan du rejse visumfrit til Vietnam i maksimalt 45 dage.
 
Hvis du opholder dig i Vietnam i mere end 45 dage, skal du bruge et turistvisum. Dette gælder i 90 dage, og du kan søge om det her: Vietnam Evisa.
 
Vær opmærksom på, at det altid er dit eget ansvar at holde dig opdateret på de gældende visumregler. Vi anbefaler derfor, at du læser mere om visum til Vietnam på Udenrigsministeriets hjemmeside.
 
Spørgsmål omkring visum kan du få svar på ved at kontakte den vietnamesiske ambassade i København. Kontakt dem, hvis du har spørgsmål til for eksempel visumregler for andre end dansk statsborgerskab.
 
Visum til Vietnam

Vaccinationer

Vi anbefaler, at du kontakter din egen læge vedrørende vaccinationer til Vietnam. Du kan også læse mere om vaccinationer her.
Husk at medbringe dokumentation på, at du er vaccineret, så du kan fremvise dette ved ankomst, hvis det bliver nødvendigt.
 
Læs mere på www.sikkerrejse.dk

Håndbagage

Vi anbefaler, at du pakker følgende i din håndbagage:
 • Pas
 • Flybilletter
 • Kreditkort & kontanter
 • Livsvigtig medicin
 • Kamera
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, oplader og andet elektronik
 • Tøj til et par dage i tilfælde af, at kufferten forsinkes
 • Eventuelt mavepiller

Valuta i Vietnam

Valutaen i Vietnam hedder dong (VND), og du kan veksle til dong i lufthavnen samt i de fleste banker og hoteller. Desuden er det muligt at hæve lokal valuta i hæveautomater udenfor bankerne. Du kan ikke veksle til dong uden for Vietnam.
 
En del større restauranter og butikker tager også imod betaling med VISA og/eller Master Card, men i mindre byer og butikker kan du kun betale med dong.
 
10.000 dong svarer til knap 3 danske kroner.
 
Tjek valuta

Drikkepenge

Mange steder i verden benyttes drikkepenge som en naturlig del af lønnen for ansatte i turistbranchen. Dette er også tilfældet, når du rejser til Vietnam.
 
Vi vil gerne understrege, at drikkepenge naturligvis er et personligt valg og ganske frivilligt, men vi anbefaler alligevel, at du respekterer og følger den lokale drikkepengekultur.
 
I Vietnam er det god skik at give drikkepenge til blandt andet chauffører, guider, piccoloer, stuepiger og tjenere, hvis du er tilfreds med den service, du har fået.
 
Ønsker du at give drikkepenge, er en god tommelfingerregel at lægge 5-10% oveni regningen på restauranter og cafeer, mens piccoloer og stuepiger vil sætte pris på ca. 10.000 Dong per værelse (per dag).

Tidsforskel

Vietnam er seks timer foran Danmark, når vi har vintertid og fem timer foran Danmark, når vi har sommertid.

Sprog

Det officielle sprog i Vietnam er vietnamesisk, men i de fleste store byer og i turistområderne kan mange også tale og forstå engelsk.

Myg

Myg er svære helt at undgå, hvis du rejser til Vietnam eller andre lande i Asien.

Selvom risikoen for malaria er lille i de fleste større byer og turistområder, bør du overveje at snakke med din læge om myggeoverførte sygdomme inden afrejse.

For at minimere antallet af myggestik kan du følge nedenstående anbefalinger.

 • Dæk huden og brug myggespray – især om aftenen (lokal myggespray med DEET er mest effektivt)
 • Brug eventuelt aircondition, da myg foretrækker varme
 • Brug myggenet over sengen, hvis det er muligt

Elektricitet og opladning af bl.a. mobiltelefoner

Når du rejser til Vietnam, skal du være forberedt på, at spændingen svinger meget. Du kan opleve alt fra 110V til 220V, og stikkene kan have både to og tre huller.
 
Vi anbefaler derfor at medbringe et adaptersæt med flere forskellige muligheder.

Takt og tone

Kulturen i Vietnam er meget anderledes end den, du er vant til fra Danmark. Derfor har vi herunder samlet en række tips og gode råd, som kan være med til at forberede dig til den fantastiske rejse, du skal ud på.
 
Vietnameserne er generelt meget åbne og stiller gerne spørgsmål, som for danskere kan virke meget direkte og personlige. Vi anbefaler, at du tager det som en oplevelse og nyder den anderledes åbne kultur.
 
Klæd dig altid tækkeligt, især ved templer og i mindre turistede områder. Shorts, korte nederdele og stroptoppe hører til på stranden eller ved poolen på hotellet. Husk at tage sko og hat af, før du går ind i et tempel eller et privat hjem
 
Nøgen(sol)badning bør fuldstændig undgås, da det opfattes som meget uanstændigt og stødende - også på stranden.
 
Vietnameserne er meget opmærksomme på at skabe social harmoni og undgå at tabe ansigt. Selvbeherskelse betragtes derfor som en meget stærk egenskab, og du bør undgå at vise vrede, utilfredshed eller råbe, da det opfattes som mangel på respekt.
 
Undlad at vise kærtegn ved for eksempel at kramme eller kysse i det offentlige rum.
 
Undgå at røre andres hoved - også børns - og undlad at pege på nogen eller noget med fingrene. Det opfattes som uhøfligt og nedladende.
 
Giv aldrig penge til tiggere - især ikke til børn, da forældrene så hellere vil sende dem på gaden frem for at sende dem i skole. Undtagelsen er handicappede og gamle mennesker, som ikke har anden levevej.

Vietnamesisk nytår (Tet Festival)

Vietnamesisk nytår – eller Tet, som det også kaldes – er den længste og vigtigste festival i Vietnam. Tet fejres normalt i slutningen af januar eller i februar (afhængig af månekalenderen) med farverige optog, masser af traditionelle ritualer, besøg hos familie og venner, overdådige festmåltider, besøg hos og donationer til de buddhistiske templer samt generelt en helt fantastisk feststemning.
 
Planlægger du at rejse til Vietnam i perioden omkring Tet, skal du være opmærksom på, at næsten alt er lukket i en uge omkring den populære festival.

Indførsel af planter, frø og plantedele

Som rejsebureau skal vi, som følge af EU's Plantesundhedsforordning, gøre vores rejsende opmærksom på reglerne omkring indførsel af frø, planter og levende plantedele fra lande uden for EU. Reglerne gælder for alle rejsende, der ankommer til Danmark fra destinationer uden for EU.
 
Reglerne medfører, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, blomster, grøntsager eller frugter fra rejser til lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat. Bananer, durian, kokos, dadler og ananas er dog undtaget.
Formålet med reglerne er at beskytte vores natur- og kulturlandskab samt planteproduktion mod alvorlige sygdomme og skadedyr, som kan følge med planteprodukter, da disse kan gøre stor skade på dansk økonomi og natur.
 
Planlægger du at indføre planteprodukter, anbefaler vi at læse nærmere hos Landbrugsstyrelsen via de to links herunder.

Medbragt medicin

Hvert land kan have sine egne regler for medbragt medicin. Du bør henvende dig til landets ambassade for at høre, hvilke krav der er. Det er vores erfaring, at følgende praksis som regel gælder.
 
Få din egen læge til at skrive en attest på engelsk, som angiver:
 • Dit navn, fødselsdato og pasnummer
 • Hvad du behandles for
 • Hvad du behandles med (navn og styrke på din medicin)
 • Hvilken mængde du er ordineret (mængde pr. dag)
 
Husk altid at rejse med medicinen i den originale emballage.
Inkluderet i prisen
 • 14 dage
 • Inkluderet flybilletter
 • Inkluderet bagage
 • Inkluderet transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 11 nætters rundrejse m. chauffør
 • Indenrigsfly – ingen primitive nattog
 • Hanoi
 • Halong Bay og Bai Tu Long Bay
 • Hue
 • Hoi An
 • Ho Chi Minh City
 • Mekong Delta
Pris pr. pers. fra
15.995 kr.
Læs mere

"Min bedste ferie nogensinde - alt klappede og intet var overladt til tilfældighederne - STOR tak til Flamingo Tours"

- Allan Kristensen

"Jeg har kun positivt at sige og kæmpe stor tak til Flamingo Tours og personalet på lodgen for en uforglemmelig og godt tilrettelagt ferie."

- Anette Sørgensen

"Fantastisk rejse til Tanzania og Zanzibar. Vi så alle big five og meget mere. Vi vil gerne rejse med flamingotours igen."

- Fra TrustPilot

"Vores guider var meget kompetente, og de gjorde alt for, at vi fik så mange oplevelser som muligt. Vi takker Flamingo Tours for en rigtig god og oplevelsesrig ferie."

- Annette og Hans