Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
This is svg icon for envelope wt Skriv til os på: info@flamingotours.dk
This is svg icon for handle wt Ring til os på tlf. 70 90 91 00
smukt klart hav i Mombasa

Rejseinfo til Mombasa

Fakta om Mombasa
 • This is svg icon for location wt Kenya, Nairobi
 • This is svg icon for language wt Engelsk og Swahili
 • This is svg icon for payment method wt Kenya Shilling (KES)
 • This is svg icon for adult avatar wt 915.000
 • This is svg icon for thermometer wt 20°C - 30°C
 • This is svg icon for clock circular outline wt Sommertid +1 time, vintertid +2 timer

Tager du på safari i Kenya, er det oplagt at kombinere rejsen med en lækker badeferie ved Mombasas skønne strande. For at sikre, at du er bedst muligt klædt på til din rejse, anbefaler vi, at du læser nedenstående rejseinfo til Mombasa inden afrejse.

Du kan desuden læse nærmere om vores hoteller i Mombasa her.

 

Mombasa er Kenyas næststørste by og Østafrikas største og bedste naturhavn. Havnen betjener både Kenya, Uganda, Rwanda, Burundi og den østlige del af Den Demokratiske Republik Congo. Byen ligger på en koralklippeø mellem to laguner og var indtil 1963 en del af Zanzibar. Udenfor øen både mod syd og nord er Kenyas fantastiske strande.

 

Mombasa er kendt for at have et varieret køkken med swahili, indisk, kinesisk, koreansk og italiensk mad, samt skaldyr. Restauranter der er værd at besøg er bl.a. Chinese Galaxy, Tamarind (skaldyr), POA restaurant & grill samt Blue room. 

 

 

Rejsebetingelser

Alle rejser købt hos Flamingotours.dk, er omfattet af pakkerejseloven. Vi anbefaler at du læser vores rejsebetingelser

 

 

Flybilletter og rejseplan

Jeres rejseplan sendes efter accept af tilbuddet, og herefter fremsendes dokumenter med informationer om Jeres flyrejse. Det er meget vigtigt at jeres navn på flybilletten er 100% identisk med det navn der står i jeres pas, da det ikke kan ændres efter reservationen er gennemført. Vi anbefaler at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.  

 

Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt at du på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse, på VIEW TRIP. Her indtaster du ditt reservationsnummer fra din flybillet, samt dit efternavn. Vi gør opmærksom på at der ikke længere findes fysiske billetter, og du derfor kun skal bruge dit pas og dit reservationsnummer ved check-in i lufthavnen.

 

 

Modtagelse i lufthavnen

Vores lokale samarbejdspartner står klar i lufthavnen, og vil køre dig fra og til lufthavnen.

 

 

Indtjekket bagage og håndbagage

På din rejseplan finder du information om hvor mange kilo du må medbringe i din kuffert og hånd-bagage. Det er vigtigt at pakke kufferterne således at hvis bagagen bliver forsinket på flyrejsen, kan man stadig ”klare” sig i nogle dage med det man har i håndbagagen. Husk at pakke pas, penge, visum, medicin osv. i håndbagagen. Når bagagen bliver forsinket, tager det altid lidt ekstra tid før bagagen ankommer, sammenlignet med hvad vi er vant til i Europa.

 

 

Måltider og drikkevarer

Vores ture inkluderer de måltider som er inkluderet i programmet. Drikkevarer er altid for egen reg-ning, medmindre i har opgraderet til all inclusive.

 

 

Forberedelser/det skal du huske

Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at have rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dækket ordentligt ind med dine nuværende forsikringer til Afrika. Vi hjælper dig gerne med forsikringer hvis I mangler rejse- eller afbestillingsforsikring - læs mere her: Forsikring.

Vær opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum.

 

 

Visum

I Kenya har de indført elektronisk eVisa som kan bestilles på hjemmesiden www.ecitizen.go.ke. Her kan man søge om Visa. Det koster 50 USD + 1 USD pr. person med visakortet. 

 

Passet skal være gyldigt i seks måneder ved afrejsen fra Afrika, og ved indrejsen til Kenya skal der være mindst to blanke sider i passet. 

 

Det anbefales at der søges om visum i god tid inden afrejsen til Kenya - dog tidligst 3 måneder inden afrejse.

 

Hvis du har været på safari i Kenya først, dækker dit visum herfra allerede Mombasa.

 

 

Vaccinationer

Vi anbefaler at I kontakter jeres egen læge vedrørende vaccinationer til Kenya. Du kan også læse mere om vaccinationer her.

 

Husk at medbringe legitimation på at I er vaccineret, så I kan fremvise dette ved ankomst, såfremt det bliver nødvendigt.

 

Hvis du rejser via et andet afrikansk land, skal du især være opmærksom på reglerne omkring gul feber. Snak også med din læge om dette.

 

 

Håndbagage

Vi anbefaler at du pakker flg. i din håndbagage:

 • Pas
 • Flybilletter
 • Kreditkort & kontanter
 • Malariapiller
 • Livsvigtig medicin
 • Kamera & kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, oplader og andet elektronik
 • Tøj til et par dage i tilfælde af at kufferten forsinkes
 • Mavepiller

 

Fakta

10 Valuta i Mombasa

 

I Mombasa er den lokale valuta kenyanske shilling. Det er dog en god idé at medbringe US dollars til at betale drikkevarer og lign. på turen, da dette er mest brugt. Sørg for at medbringe 20, 10, 5 og 1 dollarsedler. Dollarsedler ældre end 2003 modtages ikke i Mombasa. Hvis der kan betales med kreditkort, kan gebyret være højt, derfor er kontanter at foretrække.

 

 

11 Drikkepenge

Mange steder i verden benyttes drikkepenge som en naturlig del af de ansattes løn. Dette er også tilfældet i Mombasa. Det tilrådes at have små sedler på sig, da de ansatte ikke kan give penge tilbage på større beløb. Som guideline til drikkepenge anbefaler vi 1 USD pr. kuffert som portørerne bærer for jer. Drikkepengene er selvfølgelig frivilligt og skal gives personligt til guiden/portøren eller andet personale. 

 

 

12 Tidsforskel

Kenya er to timer foran Danmark, når vi har vintertid og en time foran Danmark, når vi har sommertid.

 

 

13 Myg

Sørg for at have myggespray med på turen, så kan spraye specielt ben og hænder imod myg. De fleste overnatningssteder har også myggenet på værelserne. 

 

 

14 Elektricitet og opladning af bl.a. mobiltelefoner 

De fleste hoteller og lodges får elektricitet fra egne generatorer, hvoraf de fleste overnatningssteder slukker disse om natten. Derfor er det en god ide at medbringe en lommelygte eller mobiltelefon som kan lyse. Kenya har 240 volt, og der bruges 3 benede stik.

 

 

15 Ture du kan købe i Mombasa

 

La Marinas Dhow: USD 145 pr. person

Sejltur fra Marine Island ad Mtwapa floden. Oplev mangrove, blomster og eksotiske blomster, underholdning ombord, samt besøg i snake park & aquarium.

 

Pili pipa Dhow ekskursion: USD 140 pr. person

Sejltur fra Shimoni havn. Oplev hvalhajer, pukkelhvaler, snorkling ved koralrevet, delfiner og en lækker frokost på øen.

 

Mombasa tour + frokost ombord på Tamarind dhow + Haller park: USD 165 pr. person

 Oplev Mombasa, frokost på Tamarind dhow og udflugt til Haller Park.

 

Tamarind aften dhow: USD 135 pr. person

Sejltur med aftensmad. Se Mombasa fra vandet, den stjerneoplyste himmel og en idyllisk oplevelse med mad, underholdning og dans.

 

Fakta om Mombasa
 • This is svg icon for location wt Kenya, Nairobi
 • This is svg icon for language wt Engelsk og Swahili
 • This is svg icon for payment method-wt Kenya Shilling (KES)
 • This is svg icon for adult avatar wt 915.000
 • This is svg icon for thermometer wt 20°C - 30°C
 • This is svg icon for clock circular outline wt Sommertid +1 time, vintertid +2 timer