Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
MENU

Mombasa

Fakta om Mombasa
 • Kenya, Nairobi
 • Engelsk og Swahili
 • Kenya Shilling (KES)
 • 915.000
 • 20°C - 30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer

Tager du på safari i Kenya, er det oplagt at kombinere rejsen med en lækker badeferie ved Mombasas skønne strande. For at sikre, at du er bedst muligt klædt på til din rejse, anbefaler vi, at du læser nedenstående rejseinfo til Mombasa inden afrejse.

Du kan desuden læse nærmere om vores hoteller i Mombasa her.

Mombasa er Kenyas næststørste by og Østafrikas største naturhavn. Havnen betjener både Kenya, Uganda, Rwanda, Burundi og den østlige del af Den Demokratiske Republik Congo. Byen ligger på en koralklippeø mellem to laguner og var indtil 1963 en del af Zanzibar. Udenfor øen både mod syd og nord er Kenyas fantastiske strande.

Mombasa er kendt for at have et varieret køkken med swahili, indisk, kinesisk, koreansk og italiensk mad, samt skaldyr. Restauranter der er værd at besøg er bl.a. Chinese Galaxy, Tamarind (skaldyr), POA restaurant & grill samt Blue room. 

Rejsebetingelser

Alle rejser købt hos Flamingotours.dk, er omfattet af pakkerejseloven. Vi anbefaler at du læser vores rejsebetingelser.

Rejsebetingelser

Flybilletter og rejseplan

Det er meget vigtigt at dit/jeres navn(e) på flybilletterne er 100% identisk med det navn, der står i passet, da det ikke kan ændres, efter reservationen er gennemført.

Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt, at du løbende og særligt på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse. I din booking-bekræftelse kan du finde en vejledning til, hvordan du nemmest gør det.

Vi anbefaler desuden, at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.

Pladsreservation

Selvom vi rigtig gerne vil hjælpe, har vi desværre ikke mulighed for at reservere pladser på flyet. Hvis du har specielle ønsker til, hvor du gerne vil sidde i flyet, eller hvis I er flere, der rejser sammen, og I vil være sikre på at sidde sammen på flyrejsen, anbefaler vi, at du selv går ind på flyselskabets hjemmeside og forhåndsbooker sæder i flyet.

På flyselskabets hjemmeside er der en funktion, der hedder noget i stil med ”manage my booking”, og det er her, du kan booke dit sæde. Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for forhåndsbooking af sæder, så det er en god idé at sidde klar med betalingskortet. Mange flyselskaber tilbyder også – mod ekstra betaling – ekstra benplads eller opgradering til bedre komfort.

Det varierer fra flyselskab til flyselskab, hvor tidligt du kan forhåndsreservere flysæder. De fleste flyselskaber åbner først for denne mulighed mellem 72 og 24 timer før afgang. Det er derfor en god ide at forsøge at foretage pladsreservationen så hurtigt som muligt efter du modtager din e-ticket fra os.

Hvis det endnu ikke er muligt at booke, vil du få besked om dette samt info om, hvornår der åbnes op for muligheden for at forhåndsreservere flysæder.

Mange flyselskaber har også en app til telefonen, hvor du blandt andet kan vælge pladser i flyet og se eventuelle tidsændringer med det samme.

Modtagelse i lufthavnen

Vores lokale samarbejdspartner står klar i lufthavnen, og vil køre dig fra og til lufthavnen.

Indtjekket bagage og håndbagage

Du må som udgangspunkt altid medbringe 20 kg indchecket bagage og 5 kg håndbagage på din rejse. På din rejseplan kan du se, præcis hvor meget bagage du må medbringe.

Vær opmærksom på, at du på indenrigsfly ofte må medbringe mindre bagage end på internationale flyvninger. Det er derfor vigtigt, at du er særligt opmærksom på bagagerestriktionerne på eventuelle indenrigsflyvninger.

Din bagage checkes altid ind hele vejen fra start til slut. Du skal altså ikke hente din bagage og checke ind igen ved eventuelle mellemlandinger.

Vi anbefaler at pakke kufferterne, så du kan klare dig i nogle dage, hvis bagagen skulle blive forsinket. Husk derfor at pakke pas, penge, visum, medicin osv. i håndbagagen.

Når bagagen bliver forsinket, tager det altid lidt ekstra tid før bagagen ankommer, sammenlignet med hvad vi er vant til i Europa.

Måltider og drikkevarer

Vores ture inkluderer de måltider som er inkluderet i programmet. Drikkevarer er altid for egen regning, medmindre I har opgraderet til all inclusive. Vær opmærksom på, at all inclusive kun gælder lokale drikkevarer, dvs. hvis I fx. ønsker en finere fransk rødvin eller en bestemt type international øl, skal dette betales separat til fuld pris.

Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at have rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dækket ordentligt ind med dine nuværende forsikringer til Afrika.

Vi hjælper dig gerne med forsikringer hvis I mangler rejse- eller afbestillingsforsikring - læs mere her: Forsikring.

Vær opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum.

Rejseforsikringer

Visum

Ved rejser til Kenya skal der fra 4. januar 2024 ansøges om en Electronic Travel Authorisation (eTA) inden indrejse.

Ansøgning om eTA sker online på https://www.etakenya.go.ke/en, og gebyret på pt. $30 betales med kreditkort.

Til sidst i ansøgningsprocessen vil du blive bedt om at uploade bekræftelser på overnatningssteder og fly. Her anbefaler vi, at du uploader et screendump af dagsprogrammet fra dit tilbud, hvor hotellerne fremgår, samt den flyrejseplan, som du har modtaget på e-mail sammen med bekræftelsen på din rejse.

Er I flere, der rejser sammen, kan I med fordel lave en gruppeansøgning for op til 9 personer. Vær opmærksom på, at alle ansøgere i gruppen skal have samme nationalitet, flyrejse og hoteller på hele rejsen.

Vær opmærksom på, at det er dit eget ansvar at få søgt om eTA i tide. Vi anbefaler at søge minimum en måned inden afrejse, da behandlingstiden på 72 timer kun er vejledende. Du kan tjekke status på din ansøgning under ”Check your application” på hjemmesiden. Har du ikke modtaget din eTA inden for en uge, anbefaler vi, at du kontakter supporten via chatfunktionen på eTA-hjemmesiden.

Vær også opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter indrejse samt have minimum én blank side.

Er du ikke dansk statsborger, anbefaler vi, at du kontakter den kenyanske ambassade for at få at vide, hvilke indrejseregler der gælder for dig.

Vaccinationer

Vi anbefaler at I kontakter jeres egen læge vedrørende vaccinationer til Kenya. Du kan også læse mere om vaccinationer her.

Husk at medbringe legitimation på at I er vaccineret, så I kan fremvise dette ved ankomst, såfremt det bliver nødvendigt.

Hvis du rejser via et andet afrikansk land, skal du især være opmærksom på reglerne omkring gul feber. Snak også med din læge om dette.

Læs mere på www.sikkerrejse.dk

Håndbagage

Vi anbefaler at du pakker flg. i din håndbagage:

 • Pas
 • Flybilletter
 • Kreditkort & kontanter
 • Malariapiller
 • Livsvigtig medicin
 • Kamera & kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, oplader og andet elektronik
 • Tøj til et par dage i tilfælde af at kufferten forsinkes
 • Mavepiller

Forbud mod brug af plastikposer i Kenya/Mombasa

Når du rejser til Kenya/Mombasa, skal du være opmærksom på Kenyas forbud mod brug af plastikposer. I et forsøg på at begrænse omfanget af miljøskadelig plastik rundt omkring, blev der i 2017 vedtaget et forbud mod brug, fremstilling og import af plastikposer i Kenya. Forbuddet trådte i kraft i august 2017 og gælder alle typer af plastikposer – også ”lynlås-poser” til toiletartikler i håndbagagen.

Reglerne gælder som udgangspunkt for alle, men reglerne er mere lempelige for turister. Som turist risikerer man at få en advarsel af myndighederne – og få frataget sin plastikpose.

Respektér reglerne og vær omhyggelig med, hvordan du pakker, og hvad du pakker dine ting i. Når du lander i Kenya, kan du lade evt. plastikposer ligge i flyet, når du forlader det.

Valuta i Mombasa

I Mombasa er den lokale valuta kenyanske shilling. Det er dog en god idé at medbringe US dollars til at betale drikkevarer og lign. på turen, da dette er mest brugt. Sørg for at medbringe 20, 10, 5 og 1 dollarsedler. Dollarsedler ældre end 2009 modtages ikke i Kenya.

Hvis der kan betales med kreditkort, kan gebyret være højt, derfor er kontanter at foretrække.

Tjek valuta

Drikkepenge

Mange steder i verden benyttes drikkepenge som en naturlig del af de ansattes løn. Dette er også tilfældet i Mombasa.

Det tilrådes at have små sedler på sig, da de ansatte ikke kan give penge tilbage på større beløb. Som guideline til drikkepenge anbefaler vi 1 USD pr. kuffert som portørerne bærer for jer.

Drikkepengene er selvfølgelig frivilligt og skal gives personligt til guiden/portøren eller andet personale. 

Tidsforskel

Kenya er to timer foran Danmark, når vi har vintertid og en time foran Danmark, når vi har sommertid.

Myg

Sørg for at have myggespray med på turen, så kan spraye specielt ben og hænder imod myg. De fleste overnatningssteder har også myggenet på værelserne. 

Elektricitet og opladning af bl.a. mobiltelefoner

De fleste hoteller og lodges får elektricitet fra egne generatorer, hvoraf de fleste overnatningssteder slukker disse om natten.

Derfor er det en god ide at medbringe en lommelygte eller mobiltelefon som kan lyse. Kenya har 240 volt, og der bruges 3 benede stik.

Sikkerhed i Mombasa

Mombasa er generelt et meget sikkert sted at rejse, og langt de fleste lokale er meget venlige og hjælpsomme.

Lige som i andre udviklingslande skal du dog være opmærksom på, at en stor del af befolkningen er fattige og vil gå langt for at skaffe mad til familien. Det sker derfor, at turister bliver udsat for tyverier.

For at undgå at havne i en uheldig situation, anbefaler vi, at du følger nedenstående råd:

 1. Undlad at færdes udenfor hotellet på egen hånd – særligt om aftenen
 2. Få hotellet til at sørge for en bil, hvis du skal på udflugt eller ud at spise, frem for at praje en tilfældig taxa på gaden
 3. Husk at aftale afhentningssted og -tidspunkt med chaufføren, når han sætter dig af, så du ikke skal tænke på det, når du skal hjem igen
 4. Lad være med at tage dine mest værdifulde smykker med på rejsen
 5. Hav en (bælte)taske med dine værdier tæt på kroppen, når du er på udflugt – undlad at gå rundt med kamera, mobiltelefon og pung fremme
 6. Brug din sunde fornuft og lad være med at tage nogen chancer

Indførsel af planter, frø og plantedele

Som rejsebureau skal vi, som følge af EU's Plantesundhedsforordning, gøre vores rejsende opmærksom på reglerne omkring indførsel af frø, planter og levende plantedele fra lande uden for EU. Reglerne gælder for alle rejsende, der ankommer til Danmark fra destinationer uden for EU.

Reglerne medfører, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, blomster, grøntsager eller frugter fra rejser til lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat. Bananer, durian, kokos, dadler og ananas er dog undtaget.

Formålet med reglerne er at beskytte vores natur- og kulturlandskab samt planteproduktion mod alvorlige sygdomme og skadedyr, som kan følge med planteprodukter, da disse kan gøre stor skade på dansk økonomi og natur.

Planlægger du at indføre planteprodukter, anbefaler vi at læse nærmere hos Landbrugsstyrelsen via de to links herunder.

Rejseregler – læs reglerne og undgå sanktioner

Hold planteskadegørere og plantesygdomme ude af EU

Medbragt medicin

Hvert land kan have sine egne regler for medbragt medicin. Du bør henvende dig til landets ambassade for at høre, hvilke krav der er.

Det er vores erfaring, at følgende praksis som regel gælder.

Få din egen læge til at skrive en attest på engelsk, som angiver:

 • Dit navn, fødselsdato og pasnummer
 • Hvad du behandles for
 • Hvad du behandles med (navn og styrke på din medicin)
 • Hvilken mængde du er ordineret (mængde pr. dag)


Husk altid at rejse med medicinen i den originale emballage.

Inkluderet i prisen
 • 14 dage
 • Inkluderet flybilletter
 • Inkluderet bagage
 • Inkluderet transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 4 nætter på safari med helpension
 • 7 nætter på lækkert hotel i Mombasa
 • Lake Nakuru
 • Masai Mara
 • Meget safari på få dage
Pris pr. pers. fra
19.495 kr.
Læs mere
Inkluderet i prisen
 • 14 dage
 • Inkluderet flybilletter
 • Inkluderet bagage
 • Inkluderet transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 5 nætters safari med helpension
 • 6 nætters badeferie i Mombasa på 4-stjernet hotel
 • Amboseli Nationalpark
 • Lake Naivasha
 • Masai Mara-reservatet
Pris pr. pers. fra
20.995 kr.
Læs mere
Inkluderet i prisen
 • 14 dage
 • Inkluderet flybilletter
 • Inkluderet bagage
 • Inkluderet transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 7 nætters safari med helpension
 • 4 nætter i Mombasa på 4-stjernet hotel
 • Aberdare Nationalpark
 • Samburu vildtreservat
 • Solio Conservancy
 • Lake Naivasha
 • Masai Mara reservatet
Pris pr. pers. fra
25.995 kr.
Læs mere

"Min bedste ferie nogensinde - alt klappede og intet var overladt til tilfældighederne - STOR tak til Flamingo Tours"

- Allan Kristensen

"Jeg har kun positivt at sige og kæmpe stor tak til Flamingo Tours og personalet på lodgen for en uforglemmelig og godt tilrettelagt ferie."

- Anette Sørgensen

"Fantastisk rejse til Tanzania og Zanzibar. Vi så alle big five og meget mere. Vi vil gerne rejse med flamingotours igen."

- Fra TrustPilot

"Vores guider var meget kompetente, og de gjorde alt for, at vi fik så mange oplevelser som muligt. Vi takker Flamingo Tours for en rigtig god og oplevelsesrig ferie."

- Annette og Hans