Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
MENU

Rejseinfo til Mombasa

Fakta om Mombasa
 • Kenya, Nairobi
 • Engelsk og Swahili
 • Kenya Shilling (KES)
 • 915.000
 • 20°C - 30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer

Tager du på safari i Kenya, er det oplagt at kombinere rejsen med en lækker badeferie ved Mombasas skønne strande. For at sikre, at du er bedst muligt klædt på til din rejse, anbefaler vi, at du læser nedenstående rejseinfo til Mombasa inden afrejse.

Du kan desuden læse nærmere om vores hoteller i Mombasa her.

Mombasa er Kenyas næststørste by og Østafrikas største naturhavn. Havnen betjener både Kenya, Uganda, Rwanda, Burundi og den østlige del af Den Demokratiske Republik Congo. Byen ligger på en koralklippeø mellem to laguner og var indtil 1963 en del af Zanzibar. Udenfor øen både mod syd og nord er Kenyas fantastiske strande.

Mombasa er kendt for at have et varieret køkken med swahili, indisk, kinesisk, koreansk og italiensk mad, samt skaldyr. Restauranter der er værd at besøg er bl.a. Chinese Galaxy, Tamarind (skaldyr), POA restaurant & grill samt Blue room. 

Rejsebetingelser

Alle rejser købt hos Flamingotours.dk, er omfattet af pakkerejseloven. Vi anbefaler at du læser vores rejsebetingelser

Rejsebetingelser

Flybilletter og rejseplan

Det er meget vigtigt at dit/jeres navn(e) på flybilletterne er 100% identisk med det navn, der står i passet, da det ikke kan ændres, efter reservationen er gennemført.

Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt, at du løbende og særligt på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse. I din booking-bekræftelse kan du finde en vejledning til, hvordan du nemmest gør det.

Vi anbefaler desuden, at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.

Pladsreservation

Selvom vi rigtig gerne vil hjælpe, har vi desværre ikke mulighed for at reservere pladser på flyet. Hvis du har specielle ønsker til, hvor du gerne vil sidde i flyet, eller hvis I er flere, der rejser sammen, og I vil være sikre på at sidde sammen på flyrejsen, anbefaler vi, at du selv går ind på flyselskabets hjemmeside og forhåndsbooker sæder i flyet.

På flyselskabets hjemmeside er der en funktion, der hedder noget i stil med ”manage my booking”, og det er her, du kan booke dit sæde. Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for forhåndsbooking af sæder, så det er en god idé at sidde klar med betalingskortet. Mange flyselskaber tilbyder også – mod ekstra betaling – ekstra benplads eller opgradering til bedre komfort.

Det varierer fra flyselskab til flyselskab, hvor tidligt du kan forhåndsreservere flysæder. De fleste flyselskaber åbner først for denne mulighed mellem 72 og 24 timer før afgang. Det er derfor en god ide at forsøge at foretage pladsreservationen så hurtigt som muligt efter du modtager din e-ticket fra os.

Hvis det endnu ikke er muligt at booke, vil du få besked om dette samt info om, hvornår der åbnes op for muligheden for at forhåndsreservere flysæder.

Mange flyselskaber har også en app til telefonen, hvor du blandt andet kan vælge pladser i flyet og se eventuelle tidsændringer med det samme.

Modtagelse i lufthavnen

Vores lokale samarbejdspartner står klar i lufthavnen, og vil køre dig fra og til lufthavnen.

Indtjekket bagage og håndbagage

På din rejseplan finder du information om, hvor mange kilo du må medbringe i din kuffert og håndbagage. Vær opmærksom på, at du på indenrigsfly ofte må medbringe mindre bagage end på internationale flyvninger. Det er derfor vigtigt, at du er særligt opmærksom på bagagerestriktionerne på eventuelle indenrigsflyvninger.

Det er desuden vigtigt at pakke kufferterne, så du kan klare dig i nogle dage, hvis bagagen skulle blive forsinket. Husk derfor at pakke pas, penge, visum, medicin osv. i håndbagagen.

Når bagagen bliver forsinket, tager det altid lidt ekstra tid før bagagen ankommer, sammenlignet med hvad vi er vant til i Europa.

Måltider og drikkevarer

Vores ture inkluderer de måltider som er inkluderet i programmet. Drikkevarer er altid for egen regning, medmindre I har opgraderet til all inclusive. Vær opmærksom på, at all inclusive kun gælder lokale drikkevarer, dvs. hvis I fx. ønsker en finere fransk rødvin eller en bestemt type international øl, skal dette betales separat til fuld pris.

Udflugter

Du kan bestille ekstra ture når du er i Mombasa.

Ekstra ture:
Tamarind aften dhow
Mombasa tour + frokost ombord på Tamarind dhow + Haller park
La Marinas Dhow

 

Ekstra Ture

Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at have rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dækket ordentligt ind med dine nuværende forsikringer til Afrika.

Vi hjælper dig gerne med forsikringer hvis I mangler rejse- eller afbestillingsforsikring - læs mere her: Forsikring.

Vær opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum.

Rejseforsikringer

Visum

I Kenya har de indført elektronisk eVisa som kan bestilles på hjemmesiden www.ecitizen.go.ke. Her kan man søge om Visa. Det koster 50 USD + 1 USD pr. person med visakortet. 

Passet skal være gyldigt i seks måneder ved afrejsen fra Afrika, og ved indrejsen til Kenya skal der være mindst to blanke sider i passet. 

Det anbefales at der søges om visum i god tid inden afrejsen til Kenya - dog tidligst 3 måneder inden afrejse.

Hvis du har været på safari i Kenya først, dækker dit visum herfra allerede Mombasa.

Ecitizen.go.ke

Vaccinationer

Vi anbefaler at I kontakter jeres egen læge vedrørende vaccinationer til Kenya. Du kan også læse mere om vaccinationer her.

Husk at medbringe legitimation på at I er vaccineret, så I kan fremvise dette ved ankomst, såfremt det bliver nødvendigt.

Hvis du rejser via et andet afrikansk land, skal du især være opmærksom på reglerne omkring gul feber. Snak også med din læge om dette.

Sikkerrejse.dk

Håndbagage

Vi anbefaler at du pakker flg. i din håndbagage:

 • Pas
 • Flybilletter
 • Kreditkort & kontanter
 • Malariapiller
 • Livsvigtig medicin
 • Kamera & kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, oplader og andet elektronik
 • Tøj til et par dage i tilfælde af at kufferten forsinkes
 • Mavepiller

Forbud mod brug af plastikposer i Kenya/Mombasa

Når du rejser til Kenya/Mombasa, skal du være opmærksom på Kenyas forbud mod brug af plastikposer. I et forsøg på at begrænse omfanget af miljøskadelig plastik rundt omkring, blev der i 2017 vedtaget et forbud mod brug, fremstilling og import af plastikposer i Kenya. Forbuddet trådte i kraft i august 2017 og gælder alle typer af plastikposer – også ”lynlås-poser” til toiletartikler i håndbagagen.

Reglerne gælder som udgangspunkt for alle, men reglerne er mere lempelige for turister. Som turist risikerer man at få en advarsel af myndighederne – og få frataget sin plastikpose.

Respektér reglerne og vær omhyggelig med, hvordan du pakker, og hvad du pakker dine ting i. Når du lander i Kenya, kan du lade evt. plastikposer ligge i flyet, når du forlader det.

Rejser til Kenya/Mombasa

Valuta i Mombasa

I Mombasa er den lokale valuta kenyanske shilling. Det er dog en god idé at medbringe US dollars til at betale drikkevarer og lign. på turen, da dette er mest brugt. Sørg for at medbringe 20, 10, 5 og 1 dollarsedler. Dollarsedler ældre end 2003 modtages ikke i Mombasa.

Hvis der kan betales med kreditkort, kan gebyret være højt, derfor er kontanter at foretrække.

Drikkepenge

Mange steder i verden benyttes drikkepenge som en naturlig del af de ansattes løn. Dette er også tilfældet i Mombasa.

Det tilrådes at have små sedler på sig, da de ansatte ikke kan give penge tilbage på større beløb.

Som guideline til drikkepenge anbefaler vi 1 USD pr. kuffert som portørerne bærer for jer.

Drikkepengene er selvfølgelig frivilligt og skal gives personligt til guiden/portøren eller andet personale. 

Tidsforskel

Kenya er to timer foran Danmark, når vi har vintertid og en time foran Danmark, når vi har sommertid.

Myg

Sørg for at have myggespray med på turen, så kan spraye specielt ben og hænder imod myg. De fleste overnatningssteder har også myggenet på værelserne. 

Elektricitet og opladning af bl.a. mobiltelefoner

De fleste hoteller og lodges får elektricitet fra egne generatorer, hvoraf de fleste overnatningssteder slukker disse om natten.

Derfor er det en god ide at medbringe en lommelygte eller mobiltelefon som kan lyse. Kenya har 240 volt, og der bruges 3 benede stik.

Sikkerhed i Mombasa

Mombasa er generelt et meget sikkert sted at rejse, og langt de fleste lokale er meget venlige og hjælpsomme.

Lige som i andre udviklingslande skal du dog være opmærksom på, at en stor del af befolkningen er fattige og vil gå langt for at skaffe mad til familien. Det sker derfor, at turister bliver udsat for tyverier.

For at undgå at havne i en uheldig situation, anbefaler vi, at du følger nedenstående råd:

 1. Undlad at færdes udenfor hotellet på egen hånd – særligt om aftenen
 2. Få hotellet til at sørge for en bil, hvis du skal på udflugt eller ud at spise, frem for at praje en tilfældig taxa på gaden
 3. Husk at aftale afhentningssted og -tidspunkt med chaufføren, når han sætter dig af, så du ikke skal tænke på det, når du skal hjem igen
 4. Lad være med at tage dine mest værdifulde smykker med på rejsen
 5. Hav en (bælte)taske med dine værdier tæt på kroppen, når du er på udflugt – undlad at gå rundt med kamera, mobiltelefon og pung fremme
 6. Brug din sunde fornuft og lad være med at tage nogen chancer

"Min bedste ferie nogensinde - alt klappede og intet var overladt til tilfældighederne - STOR tak til Flamingo Tours"

- Allan Kristensen

"Fantastisk rejse til Tanzania og Zanzibar. Vi så alle big five og meget mere. Vi vil gerne rejse med flamingotours igen."

- Fra TrustPilot

"Jeg har kun positivt at sige og kæmpe stor tak til Flamingo Tours og personalet på lodgen for en uforglemmelig og godt tilrettelagt ferie."

- Anette Sørgensen

"Vores guider var meget kompetente, og de gjorde alt for, at vi fik så mange oplevelser som muligt. Vi takker Flamingo Tours for en rigtig god og oplevelsesrig ferie."

- Annette og Hans