Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
MENU
Smuk sandstrand fra Zanzibar

Rejseinfo til Zanzibar

Fakta om Zanzibar
 • Tanzania, Dodoma
 • Engelsk og Swahili
 • Tanzanisk shilling (TZS)
 • 700.000
 • 20°C - 30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer

Har du valgt at kombinere din safari i Afrika med en afslappende badeferie på Zanzibar, anbefaler vi, at du læser nedenstående rejseinfo, inden du rejser. Her finder du praktiske informationer om f.eks. flybilletter og bagage, nyttig viden om f.eks. vejr, visum og valuta samt gode råd om drikkepenge, pakning af håndbagage m.m.

Du kan desuden læse nærmere og se billeder af vores hoteller på Zanzibar her.

Se alle vores rejser til Zanzibar her.

Rejsebetingelser

Alle rejser købt hos Flamingotours.dk, er omfattet af pakkerejseloven. Læs endvidere vores rejsebetingelser

Rejsebetingelser

Flybilletter og rejseplan

Efter accept af tilbuddet fremsendes dokumenter med informationer om flyrejsen inklusive rejseplan.

Det er meget vigtigt at dit/jeres navn(e) på flybilletterne er 100% identisk med det navn, der står i passet, da det ikke kan ændres efter reservationen er gennemført.

Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt, at du på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse på VIEW TRIP. Her indtaster du dit reservationsnummer fra flybilletten samt dit efternavn.

Vi anbefaler, at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.  

Pladsreservation

Selvom vi rigtig gerne vil hjælpe, har vi desværre ikke mulighed for at reservere pladser på flyet. Hvis du har specielle ønsker til, hvor du gerne vil sidde i flyet, eller hvis I er flere, der rejser sammen, og I vil være sikre på at sidde sammen på flyrejsen, anbefaler vi, at du selv går ind på flyselskabets hjemmeside og forhåndsbooker sæder i flyet.

På flyselskabets hjemmeside er der en funktion, der hedder noget i stil med ”manage my booking”, og det er her, du kan booke dit sæde. Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for forhåndsbooking af sæder, så det er en god idé at sidde klar med betalingskortet. Mange flyselskaber tilbyder også – mod ekstra betaling – ekstra benplads eller opgradering til bedre komfort.

Det varierer fra flyselskab til flyselskab, hvor tidligt du kan forhåndsreservere flysæder. De fleste flyselskaber åbner først for denne mulighed mellem 72 og 24 timer før afgang. Det er derfor en god ide at forsøge at foretage pladsreservationen så hurtigt som muligt efter du modtager din e-ticket fra os.

Hvis det endnu ikke er muligt at booke, vil du få besked om dette samt info om, hvornår der åbnes op for muligheden for at forhåndsreservere flysæder.

Mange flyselskaber har også en app til telefonen, hvor du blandt andet kan vælge pladser i flyet og se eventuelle tidsændringer med det samme.

Det bedste tidspunkt at besøge Zanzibar

Du kan rejse til Zanzibar stort set hele året. Fra sidst i marts til midt i maj kan du dog risikere regn i flere dage på grund af den store regntid, og det vil derfor være en fordel at planlægge uden om denne periode.

I november kommer den lille regntid, der typisk byder på små regnskyl efterfulgt af blå himmel og sol. I denne periode kan du derfor sagtens rejse til Zanzibar.

Læs mere om vejret på Zanzibar her.

Vejret på Zanzibar

Modtagelse i lufthavnen

Vores lokale guider står klar i lufthavnen, og kører dig til hotellet.

Indchecket bagage og håndbagage

På din rejseplan finder du information om hvor mange kilo du må medbringe i din kuffert og håndbagage. Det er vigtigt at pakke kufferterne således at hvis bagagen bliver forsinket på flyrejsen, kan man stadig ”klare” sig i nogle dage med det man har i håndbagagen. Husk at pakke pas, penge, visum, medicin osv. i håndbagagen. Når bagagen bliver forsinket, tager det altid lidt ekstra tid før bagagen ankommer, sammenlignet med hvad vi er vant til i Europa.

Måltider og drikkevarer

Vores ture inkluderer de måltider som er inkluderet i programmet. Drikkevarer er altid for egen regning.

Som udgangspunkt, kan du regne med, at det koster følgende:
Safari og badeferie : 1.500 kr pr. person for hele turen
Beløbet er gennemsnit pr. person.

Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at have rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dækket ordentligt ind med dine nuværende forsikringer til Afrika.

Vi hjælper dig gerne med forsikringer hvis I mangler rejse- eller afbestillingsforsikring - læs mere her: Forsikring.

Vær opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum.

Rejseforsikringer

Visum

Du behøver visum til Tanzania og vi anbefaler at ansøge om det I lufthavnen ved ankomsten på Zanzibar.

Prisen er 50 USD pr. person ved visum-skranken i lufthavnen, og et visum og indrejsestempel indsættes i passet. Husk at have 50 USD pr. person med i kontanter til visum i lufthavnen. 

Jeres pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter udrejse fra Tanzania, og der skal være plads til ind- og udrejsestempler i passet. 

Du kan læse mere om visum til Tanzania på udenrigsministeriets hjemmeside.

um.dk

Vaccinationer

Vi anbefaler at I kontakter jeres egen læge vedrørende vaccinationer til Zanzibar. Du kan også læse mere om vaccinationer her.

Husk at medbringe legitimation på at I er vaccineret, så I kan fremvise dette ved ankomst, såfremt det bliver nødvendigt.

Hvis du rejser via et andet afrikansk land, skal du især være opmærksom på reglerne omkring gul feber. Snak også med din læge om dette.

Sikkerrejse.dk

Håndbagage

Vi anbefaler at du pakker flg. i din håndbagage:

 • Pas
 • Flybilletter
 • Kreditkort & kontanter
 • Malariapiller
 • Livsvigtig medicin
 • Kamera
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, oplader og andet elektronik
 • Tøj til et par dage i tilfælde af at kufferten forsinkes
 • Mavepiller

Forbud mod brug af plastikposer på Zanzibar

Når du rejser til Zanzibar, skal du være opmærksom på det forbud mod plastikposer, som trådte i kraft den 1. juni 2019.

I et forsøg på at begrænse omfanget af miljøskadelig plastik, er der vedtaget et forbud, som forbyder at bruge, importere, eksportere, fremstille, sælge og opbevare alle former for ikke-nedbrydelige plastikposer samt plastikemballage.

Den eneste undtagelse er de små ”lynlås-poser”, man bruger til opbevaring af toiletsager under rejsen, og som man har med i håndbagagen. Der forventes, at man opbevarer og bruger disse under hele sin rejse og først smider posen væk, når man igen har forladt landet.

Skulle du ankomme til Zanzibar med en plastikpose, kan du enten lade den ligge i flyet, når du forlader det, eller du kan aflevere posen ved en af de skranker, der er i ankomsthallen til netop dette formål.

Myndighederne ønsker naturligvis ikke, at turister og besøgende skal have sit ophold i landet/på øen ødelagt på grund af det nye forbud, så de opfordrer turister og besøgende til at tænke over, hvordan man pakker sine ting – og i hvad – så de kan håndhæve forbuddet med mindst muligt besvær og ulejlighed for dem, der besøger landet.

Tænk derfor på, hvordan du pakker, og undgå så vidt muligt at pakke i plastikposer og plastikemballage.

Rejser til Zanzibar

Valuta på Zanzibar

På Zanzibar skal I medbringe US dollars til at betale drikkevarer og lign. på turen. Sørg for at medbringe 20, 10, 5 og 1 dollarsedler. Dollarsedler ældre end 2003 modtages ikke i Tanzania.

Vær også opmærksom på at ikke alle overnatningssteder på Zanzibar tager imod kreditkort.

Hvis der kan betales med kreditkort, kan gebyret være højt, derfor anbefales kontanter.

Det er som udgangspunkt kun muligt at hæve kontanter i Stone Town.

Drikkepenge

Mange steder i verden benyttes drikkepenge som en naturlig del af de ansattes løn. Dette er også tilfældet på Zanzibar.

Det tilrådes at have små sedler på sig, da de ansatte ikke kan give penge tilbage på større beløb.

Som guideline til drikkepenge anbefaler vi 1 USD pr. kuffert som portørerne bærer for jer og 6-12 USD pr. person pr. dag til guiden.

Drikkepengene er selvfølgelig frivilligt og skal gives personligt til guiden/portøren. 

Infrastruktur-skat

Der gøres opmærksom på, at hotellerne på Zanzibar opkræver en skat på 1 USD per person per nat. Beløbet opkræves ved check-out.

Tidsforskel

Zanzibar er to timer foran Danmark, når vi har vintertid og en time foran Danmark, når vi har sommertid.

Sprog

Tanzanias befolkning er på ca. 52 millioner mennesker og Kiswahili (eller på engelsk blot "swahili") er landets officielle sprog. Engelsk er også et hovedsprog i landet og er udbredt specielt i byerne og turistområderne.

Myg

Sørg for at have myggespray med på turen, så I efter mørkets frembrud kan spraye specielt ben og hænder imod myg. De fleste overnatningssteder har også myggenet på værelserne. 

Elektricitet og opladning af bl.a. mobiltelefoner

Zanzibar har 240 volt, og der bruges 3 benede stik. 

"Min bedste ferie nogensinde - alt klappede og intet var overladt til tilfældighederne - STOR tak til Flamingo Tours"

- Allan Kristensen

"Jeg har kun positivt at sige og kæmpe stor tak til Flamingo Tours og personalet på lodgen for en uforglemmelig og godt tilrettelagt ferie."

- Anette Sørgensen

"Fantastisk rejse til Tanzania og Zanzibar. Vi så alle big five og meget mere. Vi vil gerne rejse med flamingotours igen."

- Fra TrustPilot

"Vores guider var meget kompetente, og de gjorde alt for, at vi fik så mange oplevelser som muligt. Vi takker Flamingo Tours for en rigtig god og oplevelsesrig ferie."

- Annette og Hans