Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
MENU
udsigt fra Løveklippen

Rejseinfo til Sri Lanka

Fakta om Sri Lanka
 • Colombo
 • Singalesisk og tamilsk
 • Sri Lankansk Rupee (LKR)
 • 20,3 millioner
 • 22°C - 32°C
 • Sommertid +5,5 timer, vintertid +4,5 timer

Sri Lanka ligger sydøst for Indien og består af en stor ø samt en masse små øer. Landet har lidt af det hele – fantastiske strandliv, spændende dyreliv, usædvanlig natur og unikke kulturelle oplevelser. Befolkningen og maden er vidunderlig, og hvis du først har besøgt landet, er chancen stor for at du kommer tilbage!

Den uspolerede natur, du kan opleve på en rejse til Sri Lanka, er helt fantastisk. Vandfaldene løber ned over stierne, bjergsiderne er dækket med teplanter, og elefanter krydser tilfældigt vejene. Ved kysten kan du tage på hvalsafari for at se blåhvaler, kaskelothvaler og delfiner, eller blot snorkle ved koralrevet. 

Er du mere til det kulturelle, finder du her nogle helt vidunderlige templer, markeder med eksotiske frugter, fiskemarkeder og krydderiplantager. Med andre ord – Sri Lanka har lidt af det hele!

Find din næste rejse til Sri Lanka her.

Rejsebetingelser

Alle rejser købt hos Flamingotours.dk, er omfattet af pakkerejseloven. Vi anbefaler at du læser vores rejsebetingelser

Rejsebetingelser

Flybilletter og rejseplan

Efter accept af tilbuddet fremsendes dokumenter med informationer om flyrejsen inklusive rejseplan.

Det er meget vigtigt at dit/jeres navn(e) på flybilletterne er 100% identisk med det navn, der står i passet, da det ikke kan ændres, efter reservationen er gennemført.

Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt, at du løbende og særligt på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse. I din booking-bekræftelse kan du finde en vejledning til, hvordan du nemmest gør det.

Vi anbefaler desuden, at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.

Pladsreservation

Selvom vi rigtig gerne vil hjælpe, har vi desværre ikke mulighed for at reservere pladser på flyet. Hvis du har specielle ønsker til, hvor du gerne vil sidde i flyet, eller hvis I er flere, der rejser sammen, og I vil være sikre på at sidde sammen på flyrejsen, anbefaler vi, at du selv går ind på flyselskabets hjemmeside og forhåndsbooker sæder i flyet.

På flyselskabets hjemmeside er der en funktion, der hedder noget i stil med ”manage my booking”, og det er her, du kan booke dit sæde. Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for forhåndsbooking af sæder, så det er en god idé at sidde klar med betalingskortet. Mange flyselskaber tilbyder også – mod ekstra betaling – ekstra benplads eller opgradering til bedre komfort.

Det varierer fra flyselskab til flyselskab, hvor tidligt du kan forhåndsreservere flysæder. De fleste flyselskaber åbner først for denne mulighed mellem 72 og 24 timer før afgang. Det er derfor en god ide at forsøge at foretage pladsreservationen så hurtigt som muligt efter du modtager din e-ticket fra os.

Hvis det endnu ikke er muligt at booke, vil du få besked om dette samt info om, hvornår der åbnes op for muligheden for at forhåndsreservere flysæder.

Mange flyselskaber har også en app til telefonen, hvor du blandt andet kan vælge pladser i flyet og se eventuelle tidsændringer med det samme.

Det bedste tidspunkt at besøge Sri Lanka

Sri Lanka har en gennemsnitstemperatur, der ligger mellem 28 og 31 grader året rundt – dog køligere i højlandet. Du vil derfor normalt opleve dejligt, varmt vejr, uanset hvornår du rejser til Sri Lanka.

Vi anbefaler at tage højde for monsunperioderne, når du planlægger din rejse til Sri Lanka. Noget af det fantastiske ved Sri Lanka er dog, at det altid er muligt at finde et sted, hvor det ikke regner, for når det regner i nord, er der godt vejr i syd, og omvendt. 

Læs meget mere om vejret på Sri Lanka og find det bedste rejsetidspunkt her.

Vejret på Sri Lanka

Modtagelse i lufthavnen

En chauffør fra vores lokale samarbejdspartner står klar til at tage imod dig, når du ankommer.

Indchecket bagage og håndbagage

På din rejseplan finder du information om, hvor mange kilo du må medbringe i din kuffert og håndbagage. Vær opmærksom på, at du på indenrigsfly ofte må medbringe mindre bagage end på internationale flyvninger. Det er derfor vigtigt, at du er særligt opmærksom på bagagerestriktionerne på eventuelle indenrigsflyvninger. Alle oplysninger om tilladt bagage kan findes på rejseplanen eller flybilletten.

Det er desuden vigtigt at pakke kufferterne, så du kan klare dig i nogle dage, hvis bagagen skulle blive forsinket. Husk derfor at pakke pas, penge, visum, medicin osv. i håndbagagen.

Når bagagen bliver forsinket, tager det altid lidt ekstra tid før bagagen ankommer, sammenlignet med hvad vi er vant til i Europa.

Måltider og drikkevarer

Vores ture inkluderer de måltider som er inkluderet i programmet. Drikkevarer er altid for egen regning.

Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at have rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dækket ordentligt ind med dine nuværende forsikringer ved rejser til Sri Lanka. Vi hjælper dig gerne med forsikringer, hvis du mangler rejse- eller afbestillingsforsikring - læs mere her: Forsikring.

Vær opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum.

Forsikring

Visum

Det kræver visum når du rejser til Sri Lanka

Du kan få dette gennem flere bureauer, men det er faktisk en del billigere selv at arrangere visum.

Læs mere om visum til Sri Lanka

Vaccinationer

Vi anbefaler at I kontakter jeres egen læge vedrørende vaccinationer til Sri Lanka. Du kan også læse mere om vaccinationer her.

Husk at medbringe legitimation på at I er vaccineret, så I kan fremvise dette ved ankomst, såfremt det bliver nødvendigt.

Sikkerrejse.dk

Håndbagage

Vi anbefaler at du pakker flg. i din håndbagage:

 • Pas
 • Flybilletter
 • Kreditkort & kontanter
 • Livsvigtig medicin
 • Kamera & kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, oplader og andet elektronik
 • Tøj til et par dage i tilfælde af at kufferten forsinkes
 • Mavepiller
 • Vådservietter
 • Håndsprit

Valuta og økonomi

Sri Lankas lokale valuta er sri lankianske rupee (LKR). Vi anbefaler, at du tager USD med hjemmefra – gerne lidt større sedler som 50 og 100 - og så veksler disse, når du ankommer Sri Lanka. Husk at gemme kvitteringen for vekslingen, for den skal du bruge, når du veksler tilbage til USD ved afrejse.

De fleste større butikker og store restauranter tager gerne imod både rupees og USD, men på mange små steder som markeder og små lokale steder tager de kun lokal valuta. På større restauranter og butikker kan du desuden betale med kreditkort.

Husk at veksle rupees tilbage til USD, inden du forlader Sri Lanka. Du kan kun veksle i lufthavnen, og du skal huske at tage kvitteringen fra da du vekslet til rupees med.

Pengene rækker langt på Sri Lanka. Du skal regne med ca. 50-80kr. per person for et aftenmåltid.

Nogle steder, f.eks. ved seværdigheder, kan der være en lille udgift for kamera og videokamera. Disse penge går til bevaring og beskyttelse af stedet. Nogle steder vil der også være forskellige typer af fotomuligheder, hvor det forventes, at du giver 1-3 kr. per billede.

Drikkepenge

Det er selvfølgelig helt op til dig selv, om du har lyst til at give drikkepenge eller ej, men det kan være godt at vide, at det anes for god kotume, at man på Sri Lanka giver lidt som tak for god service.

En retningslinie er 10 USD pr dag til guiden, 2 USD til rengøringspersonalet på hotellet og 1 USD til den, der hjælper med at bære bagagen på hotellet.

På mange hoteller, restauranter og cafeer/barer bliver der som regel lagt 10-15% oveni prisen i service charge. Hvis det står på din regning, behøver du ikke give ekstra drikkepenge, men det er selvfølgelig helt op til dig.

Tidsforskel

Sri Lanka er 4 ½ time foran i forhold til Danmark ved vintertid og 3 ½ time foran ved sommertid.

Sprog

Hovedsprogene på Sri Lanka er Singalesisk og Tamilsk, men der undervises i engelsk i skolerne, og engelsk tales og forstås generelt i vid udstrækning.

Myg

Myggespray du køber på Sri Lanka virker bedre end den, du kan købe i Danmark .Det er derfor en god ide at købe spray, når du ankommer Sri Lanka.

Vær omhyggelig med myggespray – specielt efter mørkets frembrud.

Elektricitet og opladning af bl.a. mobiltelefoner

Sri Lanka har samme vekselstrøm som Danmark, 220v. I nogle stik kan du sagtens bruge de danske 2-bens stik, men det kan variere. Vi anbefaler derfor at du har et adaptersæt med hjemmefra.

Takt og tone

Sri Lankas beboere er generelt varme, gæstfri og meget søde, og de er glade for turister. Selv om de er vant til mange turister, forventes det, at du behandler deres helligdomme med respekt og har korrekt påklædning ved besøg i f.eks. templer og moskéer.

Være opmærksom på følgende:

 • Tag skoene af, før du går ind i templet/moskéen/privat hjem (medbring evt. strømper til kolde gulve)
 • Fodsåler skal holdes væk fra helligdomme og andre mennesker
 • Peg ikke på andre mennesker eller gudestatuer
 • Skuldre og knæ må ikke vises i templer/moskéer. Medbring gerne overdæk ved shorts og T-shirts
 • Håret skal tildækkes ved nogle muslimske helligdomme. Her bliver tørklæde uddelt ved indgangen

Der er en del tiggere i nogle områder. Lyt til råd fra din guide om, hvordan du skal forholde dig her.

Toiletter på hoteller og større restauranter er for det meste, som du kender dem fra vesten. Hvis du er på offentlige toiletter, kan det være mere primitivt. Vi anbefaler, at du selv har toiletpapir/vådservietter med i tasken og hånddesinfektionsgel.

"Min bedste ferie nogensinde - alt klappede og intet var overladt til tilfældighederne - STOR tak til Flamingo Tours"

- Allan Kristensen

"Fantastisk rejse til Tanzania og Zanzibar. Vi så alle big five og meget mere. Vi vil gerne rejse med flamingotours igen."

- Fra TrustPilot

"Jeg har kun positivt at sige og kæmpe stor tak til Flamingo Tours og personalet på lodgen for en uforglemmelig og godt tilrettelagt ferie."

- Anette Sørgensen

"Vores guider var meget kompetente, og de gjorde alt for, at vi fik så mange oplevelser som muligt. Vi takker Flamingo Tours for en rigtig god og oplevelsesrig ferie."

- Annette og Hans