Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
udsigt fra Løveklippen

Rejseinfo til Sri Lanka

Fakta om Sri Lanka
 • Colombo
 • Singalesisk og tamilsk
 • Sri Lankansk Rupee (LKR)
 • 20,3 millioner
 • 22°C - 32°C
 • Sommertid +5,5 timer, vintertid +4,5 timer

Sri Lanka ligger sydøst for Indien og består af en stor ø samt en masse små øer. 

Landet har lidt af det hele – fantastiske strandliv, spændende dyreliv, usædvanlig natur og unikke kulturelle oplevelser. Befolkningen og maden er vidunderlig, og hvis du først har besøgt landet, er chancen stor for at du kommer tilbage! 

Sri Lanka er stadig en uspoleret naturoplevelse, da det ikke er blevet et stort turistmål endnu. Vandfaldene løber ned over stierne, bjergsiderne er dækket med teplanter, og elefanter krydser tilfældigt vejene. Ved kysten kan du tage på hvalsafari for at se blåhvaler, kaskelothvaler og delfiner, eller blot snorkle ved koralrevet. 

Er du mere til det kulturelle, finder du her nogle helt vidunderlige templer, markeder med eksotiske frugter, fiskemarkeder og krydderiplantager. Med andre ord – Sri Lanka har lidt af det hele!

 

1 Rejsebetingelser

Alle rejser købt hos Flamingotours.dk, er omfattet af pakkerejseloven. Vi anbefaler at du læser vores rejsebetingelser

 

2 Flybilletter og rejseplan

Efter accept af tilbuddet fremsendes dokumenter med informationer om flyrejsen inklusive rejseplan.

 

Det er meget vigtigt at dit/jeres navn(e) på flybilletterne er 100 % identisk med det navn, der står i passet, da det ikke kan ændres efter reservationen er gennemført.

 

Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt, at du på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse på VIEW TRIP. Her indtaster du dit reservationsnummer fra flybilletten samt dit efternavn.

 

Vi gør opmærksom på, at der ikke længere findes fysiske billetter, og du derfor kun skal bruge dit pas og dit reservationsnummer ved check-in i lufthavnen.

 

Vi anbefaler, at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.  

 

3 Pladsreservation

Selvom vi rigtig gerne vil hjælpe, har vi desværre ikke mulighed for at reservere pladser på flyet. Hvis du har specielle ønsker til, hvor du gerne vil sidde i flyet, eller hvis I er flere, der rejser sammen, og I vil være sikre på at sidde sammen på flyrejsen, anbefaler vi, at du selv går ind på flyselskabets hjemmeside og forhåndsbooker sæder i flyet.

 

På flyselskabets hjemmeside er der en funktion, der hedder noget i stil med ”manage my booking”, og det er her, du kan booke dit sæde. Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for forhåndsbooking af sæder, så det er en god idé at sidde klar med betalingskortet. Mange flyselskaber tilbyder også – mod ekstra betaling – ekstra benplads eller opgradering til bedre komfort.

 

Det varierer fra flyselskab til flyselskab, hvor tidligt du kan forhåndsreservere flysæder. De fleste flyselskaber åbner først for denne mulighed mellem 72 og 24 timer før afgang. Det er derfor en god ide at forsøge at foretage pladsreservationen så hurtigt som muligt efter du modtager din e-ticket fra os.

 

Hvis det endnu ikke er muligt at booke, vil du få besked om dette samt info om, hvornår der åbnes op for muligheden for at forhåndsreservere flysæder.

 

Mange flyselskaber har også en app til telefonen, hvor du blandt andet kan vælge pladser i flyet og se eventuelle tidsændringer med det samme.

 

Det bedste tidspunkt at besøge Sri Lanka

Sri Lanka har en gennemsnitstemperatur der ligger på mellem 28 og 31 grader. Temperaturen varierer dog fra område til område, hvor det f.eks. i højlandet er lidt køligere, og i vinterperioden kan være minusgrader her. 

 

Der er to monsunperioder.

Maj til August:

I den sydvestlige del af landet er der regntid i denne periode, og der anbefales derfor at tage til østkysten.

Oktober til januar:

Her er vejret ustadig på nord og østkysten. 

 

Det fantastiske ved Sri Lanka, er at det altid er muligt at finde et sted at tage hen hvor det ikke regner, for når det regner i nord, er der godt vejr i syd, og omvendt. 

Der skal dog nævnes, at uanset hvor på øen i befinder jer, kan der året rundt opstå kraftige regnskyl, så det er derfor altid en god idé at have f.eks. en regn poncho med i tasken. 

 

Modtagelse i lufthavnen

En chauffør fra vores lokale samarbejdspartner står klar til at tage imod dig når du ankommer.

 

Indchecket bagage og håndbagage

På din rejseplan finder du information om hvor mange kilo du må medbringe i din kuffert og håndbagage. Det er vigtigt at pakke kufferterne således at hvis bagagen bliver forsinket på flyrejsen, kan man stadig ”klare” sig i nogle dage med det man har i håndbagagen. Husk at pakke pas, penge, visum, medicin osv. i håndbagagen. Når bagagen bliver forsinket, tager det altid lidt ekstra tid før bagagen ankommer, sammenlignet med hvad vi er vant til i Europa.

 

Måltider og drikkevarer

Vores ture inkluderer de måltider som er inkluderet i programmet. Drikkevarer er altid for egen regning.

 

 

Forberedelser/det skal du huske

8 Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at have rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dækket ordentligt ind med dine nuværende forsikringer til Indien. Vi hjælper dig gerne med forsikringer hvis I mangler rejse- eller afbestillingsforsikring - læs mere her: Forsikring.

Vær opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum.

 

9 Visum

Det kræver visum når du rejser til Sri Lanka. 

Du kan få dette gennem flere bureauer, men det er faktisk en del billigere selv at arrangere visum.

Søg visum her.

Vær opmærksom på at dit jeres pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter udrejse fra Sri Lanka, og der skal være mindst to blanke sider med plads til ind- og udrejsestempler i passet. 

Du kan læse mere om visum til Sri Lanka på udenrigsministeriets hjemmeside.

 

10 Vaccinationer

Vi anbefaler at I kontakter jeres egen læge vedrørende vaccinationer til Sri Lanka. Du kan også læse mere om vaccinationer her.

Husk at medbringe legitimation på at I er vaccineret, så I kan fremvise dette ved ankomst, såfremt det bliver nødvendigt.

 

11 Håndbagage

Vi anbefaler at du pakker flg. i din håndbagage:

 • Pas

 • Flybilletter

 • Kreditkort & kontanter

 • Livsvigtig medicin

 • Kamera & kikkert

 • Solbriller

 • Mobiltelefon, oplader og andet elektronik

 • Tøj til et par dage i tilfælde af at kufferten forsinkes

 • Mavepiller

 • Vådservietter

 • Håndsprit

 

 

Fakta

12 Valuta og økonomi 

På Sri Lanka er den lokal valuta Srilankianske Rupee.(LKR).

Det anbefales at du medbringer amerikanske dollars eller euro – gerne større sedler som $50 og $100. 

De fleste større butikker, og store restauranter, tager kreditkort.

I tilfældet af at du veksler til LKR, og ønsker at veksle tilbage igen, er det vigtig at du har gemt din kvittering fra da du vekslet til rupees. Hvis du ikke har din kvittering, kan du desværre ikke få vekslet tilbage. Du kan kun veksle tilbage i lufthavnen ved udrejse, og dette kun ved fremvisning af kvittering.

 

Pengene rækker rigtig langt på Sri Lanka. Du skal regne med ca. 50-80kr. for et aftensmåltid per person.

 

Der kan nogle steder være en ekstra afgift på 5-25 kr. for kamera og videokamera ved seværdigheder, hvilket går til bevaring af stedet. 

Nogle steder vil der også være forskellige typer af fotomuligheder, hvor der forventes at du giver 1-2 kr. per billede. 

 

13 Drikkepenge

På mange hoteller, restauranter og cafeer/barer bliver der som regel lagt 10-15% oveni prisen i service charge, som du kan se på din regning. Hvis det står på din regning, behøver du ikke give ekstra drikkepenge.

Det er selvfølgelig op til dig selv om du vil give drikkepenge uanset om der er kommet service charge på din regning, eller ikke.   

Du kan blive udsat for at der f.eks. i en bus bliver sendt en kuvert rundt, hvor du skal lægge drikkepenge i på forhånd, hvor de så bliver fordelt mellem guiderne efterfølgende. Hvis du ønsker at give noget her, kan det være fint med 30-50 kr. per person per dag.

 

14 Tidsforskel

Sri Lanka er 4 ½ time bagud i forhold til Danmark ved vintertid, og 3 ½ time ved sommertid.

 

15 Sprog

Hovedsprogene på Sri Lanka er Singalesisk og Tamilsk, men der undervises i engelsk i skolerne, og tales og forstås generelt i vid udstrækning.

 

16 Myg

Myggespray du køber på Sri Lanka virker bedre end den du kan købe i Danmark. Vær omhyggelig med myggespray – specielt efter mørkets frembrud.

 

17 Elektricitet og opladning af bl.a. mobiltelefoner 

Sri Lanka har samme vekselstrøm som Danmark, 220v. I nogle stik kan du sagtens bruge de danske 2-bens stik, men det kan variere. Vi anbefaler derfor at du har et adaptersæt med hjemmefra.

 

18 Takt og tone

Sri Lankas beboere er generelt varme, gæstfri og meget søde, og er glade for turister. Selv om de er vandt til mange turister, forventes der at vi behandler deres helligdomme med respekt og har korrekt påklædning ved besøg i f.eks. templer og moskéer. Her er hvad du skal være opmærksom på:

 • Tag skoene af før du går ind i templet/moskéen/privat hjem (medbring evt. strømper til kolde gulve)

 • Fodsåler skal holdes væk fra helligdomme og andre mennesker

 • Peg ikke på andre mennesker eller gudestatuer

 • Skuldre og knæ må ikke vises i templer/moskéer. Medbring gerne overdæk ved shorts og T-shirts

 • Håret skal tildækkes ved nogle muslimske helligdomme. Her bliver tørklæde uddelt ved indgangen

 

Der er en del tiggere i nogle områder. Lyt til råd fra din guide til hvordan du skal forholde dig her.

Toiletter på hoteller og større restauranter, er for det meste som du kender dem fra vesten. Hvis du er på offentlige toiletter, kan det være mere primitivt. Vi anbefaler at du selv har toiletpapir/vådservietter med i tasken, og hånddesinfektionsgel. 

Fakta om Sri Lanka
 • Colombo
 • Singalesisk og tamilsk
 • Sri Lankansk Rupee (LKR)
 • 20,3 millioner
 • 22°C - 32°C
 • Sommertid +5,5 timer, vintertid +4,5 timer