Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
MENU

Rejseinfo til Mauritius

Fakta om Mauritius
 • Port Louis
 • Engelsk, fransk og kreolsk
 • Mauritiske Rupee (MUR)
 • 1,3 mio.
 • 24-30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer
Har du valgt at kombinere din safari i Afrika med en afslappende badeferie på eksotiske Mauritius, anbefaler vi, at du læser nedenstående rejseinfo. Her finder du praktiske informationer om alt fra flybilletter og bagage til visum og valuta.
 
Du kan desuden læse nærmere om og se billeder af vores hoteller på Mauritius her.

Vejr og klima

Rejsebetingelser

Alle rejser købt hos Flamingotours.dk, er omfattet af pakkerejseloven. Vi anbefaler at du læser vores rejsebetingelser.
 
Rejsebetingelser

Flybilletter og rejseplan

Efter accept af tilbuddet fremsendes dokumenter med informationer om flyrejsen inklusive rejseplan.
 
Det er meget vigtigt at dit/jeres navn(e) på flybilletterne er 100% identisk med det navn, der står i passet, da det ikke kan ændres, efter reservationen er gennemført.
 
Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt, at du løbende og særligt på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse. I din booking-bekræftelse kan du finde en vejledning til, hvordan du nemmest gør det.
 
Vi anbefaler desuden, at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.

Pladsreservation på flyet

Selvom vi rigtig gerne vil hjælpe, har vi desværre ikke mulighed for at reservere pladser på flyet. Hvis du har specielle ønsker til, hvor du gerne vil sidde i flyet, eller hvis I er flere, der rejser sammen, og I vil være sikre på at sidde sammen på flyrejsen, anbefaler vi, at du selv går ind på flyselskabets hjemmeside og forhåndsbooker sæder i flyet.
 
På flyselskabets hjemmeside er der en funktion, der hedder noget i stil med ”manage my booking”, og det er her, du kan booke dit sæde. Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for forhåndsbooking af sæder, så det er en god idé at sidde klar med betalingskortet. Mange flyselskaber tilbyder også – mod ekstra betaling – ekstra benplads eller opgradering til bedre komfort.
 
Det varierer fra flyselskab til flyselskab, hvor tidligt du kan forhåndsreservere flysæder. De fleste flyselskaber åbner først for denne mulighed mellem 72 og 24 timer før afgang. Det er derfor en god ide at forsøge at foretage pladsreservationen så hurtigt som muligt efter du modtager din e-ticket fra os.
 
Hvis det endnu ikke er muligt at booke, vil du få besked om dette samt info om, hvornår der åbnes op for muligheden for at forhåndsreservere flysæder. Mange flyselskaber har også en app til telefonen, hvor du blandt andet kan vælge pladser i flyet og se eventuelle tidsændringer med det samme.

Det bedste tidspunkt at besøge Mauritius

Mauritius har et behageligt subtropisk klima med lufttemperaturer på ca. 24-30°C, vandtemperaturer på 24-28°C og 7-8 solskinstimer dagligt året rundt. Øen er derfor et ideelt rejsemål hele året.
 
Regntiden falder i december til april, men regn kan opleves i alle måneder. Oftest vil regnen dog falde i form af korte og intensive regnskyl efterfulgt af opklaring og solskin, så du kan sagtens rejse til Mauritius i regntiden.
 
Vær opmærksom på, at januar-marts er cyklonsæson på Mauritius. Det er dog meget sjældent, at øen rammes af cykloner, men storm og skybrud kan forekomme som følge af cykloner i Det Indiske Ocean.
 
De køligste måneder er maj til oktober, men med en gennemsnitstemperatur på ca. 24-27°C, er der stadig behageligt varmt – også til badeferie. På sydøst- og østkysten kan temperaturen dog være et par grader lavere på grund vind.
 
Ønsker du at dykke er perioden september til marts den bedste, mens juni til august er ideel til surfing.

Modtagelse i lufthavnen

Vores lokale samarbejdspartner står klar til at tage imod dig i lufthavnen og køre dig til hotellet.

Indchecket bagage og håndbagage

Du må som udgangspunkt altid medbringe 20 kg indchecket bagage og 5 kg håndbagage på din rejse. På din rejseplan kan du se, præcis hvor meget bagage du må medbringe.
 
Vær opmærksom på, at du på indenrigsfly ofte må medbringe mindre bagage end på internationale flyvninger. Det er derfor vigtigt, at du er særligt opmærksom på bagagerestriktionerne på eventuelle indenrigsflyvninger.
 
Din bagage checkes altid ind hele vejen fra start til slut. Du skal altså ikke hente din bagage og checke ind igen ved eventuelle mellemlandinger.
 
Vi anbefaler at pakke kufferterne, så du kan klare dig i nogle dage, hvis bagagen skulle blive forsinket. Husk derfor at pakke pas, penge, visum, medicin osv. i håndbagagen.
 
Når bagagen bliver forsinket, tager det altid lidt ekstra tid før bagagen ankommer, sammenlignet med hvad vi er vant til i Europa.

Måltider og drikkevarer

Vores rejser til Mauritius inkluderer de måltider, som er nævnt i programmet – oftest halvpension. Drikkevarer er altid for egen regning.

Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at have både rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Har du allerede en rejseforsikring, bør du sikre, at du er ordentligt dækket ved rejser til Mauritius.
 
Mangler du rejse- og/eller afbestillingsforsikring, hjælper vi dig gerne med forsikringer. Læs mere her: Forsikring.
 
Vær opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum.
 
Rejseforsikringer

Pas og visum

Som dansk statsborger kan du rejse visumfrit til Mauritius i 90 dage. Dit pas skal dog være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemrejse, og der skal være plads til ind- og udrejsestempler i passet. 
 
 
Læs mere om visum til Mauritius her

Vaccinationer

Vi anbefaler, at du kontakter din egen læge vedrørende vaccinationer til Mauritius. Du kan også læse mere om vaccinationer her.
Husk at medbringe legitimation på, at du er vaccineret, så du kan fremvise dette ved ankomst, såfremt det bliver nødvendigt.
Rejser du via et andet afrikansk land, skal du især være opmærksom på reglerne omkring gul feber. Snak også med din læge om dette.
 
Læs mere på www.sikkerrejse.dk

Håndbagage

Vi anbefaler, at du pakker følgende i din håndbagage:
 • Pas
 • Flybilletter
 • Kreditkort & kontanter
 • Livsvigtig medicin
 • Kamera
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, oplader og andet elektronik
 • Tøj til et par dage i tilfælde af, at kufferten forsinkes
 • Eventuelt mavepiller

Valuta på Mauritius

Valutaen på Mauritius hedder Mauritiske Rupee (MUR), og 100 MUR svarer til cirka 20 danske kroner. Du kan veksle til MUR i lufthavnen samt i banker, på nogle hoteller og i hæveautomater ved for eksempel shopping-centre. Mange steder er det også muligt at betale med VISA og/eller Master Card.
 
Tjek valuta

Drikkepenge

Mange steder i verden benyttes drikkepenge som en naturlig del af de ansattes løn. Dette er som udgangspunkt ikke tilfældet på Mauritius.
 
Chauffører og guider modtager ofte drikkepenge, men på de fleste hoteller og restauranter lægges et servicegebyr oven i regningen. Drikkepenge gives derfor primært, hvis du er godt tilfreds med den service, du har fået.
 
På hotellet findes en fælles kasse til drikkepenge i receptionen. Er der en medarbejder, som har gjort det ekstra godt, er du også velkommen til at give drikkepengene direkte til vedkommende.

Tidsforskel

Mauritius er to timer foran Danmark, når vi har vintertid og en time foran Danmark, når vi har sommertid. Mauritius er derfor et ideelt rejsemål, hvis du vil undgå jetlag.

Sprog

De officielle sprog på Mauritius er engelsk og fransk (et levn fra kolonitiden), men lokale taler oftest mauritisk kreolsk med hinanden.
 
Da Mauritius er en sand smeltedigel af kulturer, tales desuden en række andre sprog, herunder hindi, fransk, arabisk, kinesisk og tamil.

Myg

Mauritius er normalt ikke plaget af myg, og risikoen for eksempelvis malaria er minimal. For at undgå gener fra kløende myggestik kan det dog være en god idé at medbringe myggespray til brug efter mørkets frembrud.

Elektricitet og opladning af bl.a. mobiltelefoner

Lige som i Danmark har Mauritius også 220 volt. Dog er stikket ofte med to flade pinde eller tre runde pinde, så en adapter er ofte nødvendig.

Indførsel af planter, frø og plantedele

Som rejsebureau skal vi, som følge af EU's Plantesundhedsforordning, gøre vores rejsende opmærksom på reglerne omkring indførsel af frø, planter og levende plantedele fra lande uden for EU. Reglerne gælder for alle rejsende, der ankommer til Danmark fra destinationer uden for EU.
 
Reglerne medfører, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, blomster, grøntsager eller frugter fra rejser til lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat. Bananer, durian, kokos, dadler og ananas er dog undtaget.
Formålet med reglerne er at beskytte vores natur- og kulturlandskab samt planteproduktion mod alvorlige sygdomme og skadedyr, som kan følge med planteprodukter, da disse kan gøre stor skade på dansk økonomi og natur.
 
Planlægger du at indføre planteprodukter, anbefaler vi at læse nærmere hos Landbrugsstyrelsen via de to links herunder.

Medbragt medicin

Hvert land kan have sine egne regler for medbragt medicin. Du bør henvende dig til landets ambassade for at høre, hvilke krav der er. Det er vores erfaring, at følgende praksis som regel gælder.
 
Få din egen læge til at skrive en attest på engelsk, som angiver:
 • Dit navn, fødselsdato og pasnummer
 • Hvad du behandles for
 • Hvad du behandles med (navn og styrke på din medicin)
 • Hvilken mængde du er ordineret (mængde pr. dag)

Husk altid at rejse med medicinen i den originale emballage.

"Min bedste ferie nogensinde - alt klappede og intet var overladt til tilfældighederne - STOR tak til Flamingo Tours"

- Allan Kristensen

"Jeg har kun positivt at sige og kæmpe stor tak til Flamingo Tours og personalet på lodgen for en uforglemmelig og godt tilrettelagt ferie."

- Anette Sørgensen

"Fantastisk rejse til Tanzania og Zanzibar. Vi så alle big five og meget mere. Vi vil gerne rejse med flamingotours igen."

- Fra TrustPilot

"Vores guider var meget kompetente, og de gjorde alt for, at vi fik så mange oplevelser som muligt. Vi takker Flamingo Tours for en rigtig god og oplevelsesrig ferie."

- Annette og Hans