Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
MENU
Masse af bøfler løber på tværs af vejen

Rejseinfo til Tanzania

Fakta om Tanzania
 • Dodoma
 • Engelsk og Swahili
 • Tanzanianske shilling (TZS)
 • 53,5 millioner
 • 20°C - 30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer

Vi anbefaler, at du læser nedenstående rejseinfo til Tanzania, hvor du kan finde en lang række informationer, som vi mener er gode at have, når du planlægger en safari i Tanzania.

Derudover vil vi opfordre dig til at læse nærmere om de hoteller, som du har mulighed for at bo på under hhv. safari og badeferie.
Hoteller i Tanzania
Hoteller i Mombasa
Hoteller i Zanzibar

Find din rejse til Tanzania her

Rejsebetingelser

Alle rejser købt hos Flamingotours.dk er omfattet af pakkerejseloven. Læs endvidere vores rejsebetingelser.

Rejsebetingelser

Flybilletter og rejseplan

Efter accept af tilbuddet fremsendes dokumenter med informationer om flyrejsen inklusive rejseplan.

Det er meget vigtigt at dit/jeres navn(e) på flybilletterne er 100% identisk med det navn, der står i passet, da det ikke kan ændres efter reservationen er gennemført.

Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt, at du på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse på VIEW TRIP. Her indtaster du dit reservationsnummer fra flybilletten samt dit efternavn.

Vi anbefaler, at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.  

Pladsreservation

Selvom vi rigtig gerne vil hjælpe, har vi desværre ikke mulighed for at reservere pladser på flyet. Hvis du har specielle ønsker til, hvor du gerne vil sidde i flyet, eller hvis I er flere, der rejser sammen, og I vil være sikre på at sidde sammen på flyrejsen, anbefaler vi, at du selv går ind på flyselskabets hjemmeside og forhåndsbooker sæder i flyet.

På flyselskabets hjemmeside er der en funktion, der hedder noget i stil med ”manage my booking”, og det er her, du kan booke dit sæde. Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for forhåndsbooking af sæder, så det er en god idé at sidde klar med betalingskortet. Mange flyselskaber tilbyder også – mod ekstra betaling – ekstra benplads eller opgradering til bedre komfort.

Det varierer fra flyselskab til flyselskab, hvor tidligt du kan forhåndsreservere flysæder. De fleste flyselskaber åbner først for denne mulighed mellem 72 og 24 timer før afgang. Det er derfor en god ide at forsøge at foretage pladsreservationen så hurtigt som muligt efter du modtager din e-ticket fra os.

Hvis det endnu ikke er muligt at booke, vil du få besked om dette samt info om, hvornår der åbnes op for muligheden for at forhåndsreservere flysæder.

Mange flyselskaber har også en app til telefonen, hvor du blandt andet kan vælge pladser i flyet og se eventuelle tidsændringer med det samme.

Det bedste tidspunkt at besøge Tanzania

Det er muligt at tage på safari i Tanzania hele året. Serengeti ligger på en højslette med en gennemsnitstemperatur på ca. 27°C om dagen, og ca. 13°C om natten.

Der er normalt en længere regntid fra april til slutningen af maj, og en lille regntid i november. Når det regner i Tanzania, er det i form af regnbyger, og herefter opklaring.

Det kan derfor sagtens lade sig gøre at tage på safari i regntiden - områderne er mere frodig, og der er knap så mange turister.

Safari i Tanzania

Modtagelse i lufthavnen

Vores lokale guider står klar i lufthavnen og vil være med jer på hele turen.

Indchecket bagage og håndbagage

På din rejseplan finder du information om hvor mange kilo du må medbringe i din kuffert og håndbagage.

Det er vigtigt at pakke kufferterne således at hvis bagagen bliver forsinket på flyrejsen, kan man stadig ”klare” sig i nogle dage med det man har i håndbagagen.

Husk at pakke pas, penge, visum, medicin osv. i håndbagagen. Når bagagen bliver forsinket, tager det altid lidt ekstra tid før bagagen ankommer, sammenlignet med hvad vi er vant til i Europa.

Transport i Tanzania

Alle safariture i Tanzania køres i firehjulstrukne landcruisere, som er udstyret med et opklappeligt paraplytag, hvilket gør det muligt at stå op under safarikørslerne. Derved har man fri udsigt til alle sider og mulighed for at få taget nogle fantastiske billeder af dyrene på safarien. Vi kører vores ture med max. 6 personer i bilerne og det sikrer alle en vinduesplads. Der er mulighed for at bestille sin egen bil, mod ekstra betaling, hvor der ikke kommer andre gæster end jer med i bilen. Husk at oplyse dette ved bestilling af rejsen.

Det er muligt at bestille din egen private safaribil. Dette koster 2.500 kr. ekstra i alt.

Transporttid:
Kilimanjaro - Karatu: 4-5 timer (ca. 200 km)
Karatu – Tarangire: 1,5 time (ca. 140 km)
Karatu – Serengeti: 4 timer (ca. 250 km)
Serengeti – Ngorongoro: 3-4 timer (ca. 100 km)
Ngorongoro – Karatu: 1 time (ca. 35 km)
Karatu - Lake Manyara: 30 min. (ca. 30 km)
Lake Manyara – Arusha: 1,5 time (ca. 80 km)

Ovenstående tider afhænger af vejr og føre.

Safariture i Tanzania 

Måltider og drikkevarer

Vores ture inkluderer de måltider som er inkluderet i programmet. Drikkevarer er altid for egen regning.

Som udgangspunkt, kan du regne med følgende:
Safari alene: 500 kr pr. person
Safari og badeferie: 1.500 kr pr. person

Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at have rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dækket ordentligt ind med dine nuværende forsikringer til Afrika.

Vi hjælper dig gerne med forsikringer hvis I mangler rejse- eller afbestillingsforsikring - læs mere her: Forsikring.

Vær opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum.

Forsikring

Visum

Danske statsborgere skal have turistvisum, når de rejser til Tanzania og Zanzibar. Visummet kan fås ved ankomst i lufthavnen, det koster 50 USD pr person og betales kontant. Visummet gælder også på Zanzibar.

Du kan spare tid ved ankomst ved at søge visum online. For at gøre dette, skal du oprette en konto (eVisa) på https://eservices.immigration.go.tz/visa og betale med VISA eller Mastercard. Husk at udskrive bekræftelsen på visum og tag dette med på turen.

Visum koster 50 USD pr person. Vi anbefaler at søge visum i god tid inden afrejse, men vær opmærksom på, at visummet gælder i 3 måneder og skal være gyldigt under hele opholdet.

Vær i øvrigt opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemrejse, samt at der skal være mindst to tomme sider i passet.

Du kan læse mere om visum til Tanzania på Udenrigsministeriets hjemmeside: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/tanzania-pas-og-visum/

Hvis du ikke er dansk statsborger, anbefaler vi, at du tager kontakt til Tanzanias ambassade i Stockholm for at høre, hvilke regler, der gælder for dig:  http://www.tanemb.se

Visum - Tanzania

Vaccinationer

Vi anbefaler at I kontakter jeres egen læge vedrørende vaccinationer til Tanzania. Du kan også læse mere om vaccinationer her.

Husk at medbringe legitimation på at I er vaccineret, så I kan fremvise dette ved ankomst, såfremt det bliver nødvendigt.

Hvis du rejser via et andet afrikansk land, skal du især være opmærksom på reglerne omkring gul feber. Snak også med din læge om dette.

Vaccinationer

Påklædning til safari

Vi anbefaler normalt sommertøj til safarituren - gerne lyse farver, da kraftige farver kan tiltrække sig tsetse fluer.

Da der efter mørkets frembrud kan komme lidt flere myg, anbefales her en langærmet bluse eller skjorte.

Det kan være køligt om morgenen og aftenen, så medbringer gerne en jakke eller fleecetrøje.

Det kan være en god idé at medbringe et tørklæde eller lignende for at beskytte næse og mund mod støv på grusvejene.

Håndbagage

Vi anbefaler at du pakker flg. i din håndbagage:

 • Pas
 • Flybilletter
 • Kreditkort & kontanter
 • Malariapiller
 • Livsvigtig medicin
 • Kamera & kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, oplader og andet elektronik
 • Tøj til et par dage i tilfælde af at kufferten forsinkes
 • Mavepiller

Forbud mod brug af plastikposer i Tanzania

Når du rejser til Tanzania, skal du være opmærksom på det forbud mod plastikposer, som trådte i kraft den 1. juni 2019.

I et forsøg på at begrænse omfanget af miljøskadelig plastik, er der vedtaget et forbud, som forbyder at bruge, importere, eksportere, fremstille, sælge og opbevare alle former for ikke-nedbrydelige plastikposer samt plastikemballage.

Den eneste undtagelse er de små ”lynlås-poser”, man bruger til opbevaring af toiletsager under rejsen, og som man har med i håndbagagen. Der forventes, at man opbevarer og bruger disse under hele sin rejse og først smider posen væk, når man igen har forladt landet.

Skulle du ankomme til Tanzania med en plastikpose, kan du enten lade den ligge i flyet, når du forlader det, eller du kan aflevere posen ved en af de skranker, der er i ankomsthallen til netop dette formål.

Myndighederne ønsker naturligvis ikke, at turister og besøgende skal have sit ophold i landet ødelagt på grund af det nye forbud, så de opfordrer turister og besøgende til at tænke over, hvordan man pakker sine ting – og i hvad – så de kan håndhæve forbuddet med mindst muligt besvær og ulejlighed for dem, der besøger landet.

Tænk derfor på, hvordan du pakker, og undgå så vidt muligt at pakke i plastikposer og plastikemballage.

Rejser til Tanzania

Valuta i Tanzania

I Tanzania skal du medbringe US dollars til at betale drikkevarer og lign. på turen. Sørg for at medbringe 20, 10, 5 og 1 dollarsedler.

Dollarsedler ældre end 2003 modtages ikke i Tanzania. Vær også opmærksom på at ikke alle overnatningssteder i Tanzania tager imod kreditkort.

Hvis der kan betales med kreditkort, kan gebyret være højt, derfor anbefales kontanter.

Overnatningssteder i Tanzania

Drikkepenge

Mange steder i verden benyttes drikkepenge som en naturlig del af de ansattes løn. Dette er også tilfældet i Tanzania.

Det tilrådes at have små sedler på sig, da de ansatte ikke kan give penge tilbage på større beløb.

Som guideline til drikkepenge anbefaler vi 1 USD pr. kuffert som portørerne bærer for jer og 6-12 USD pr. person pr. dag til safariguiden.

Drikkepengene er selvfølgelig frivilligt og skal gives personligt til guiden/portøren. 

Tidsforskel

Tanzania er to timer foran Danmark, når vi har vintertid og en time foran Danmark, når vi har sommertid.

Sprog

Tanzanias befolkning er på ca. 52 millioner mennesker og Kiswahili (eller på engelsk blot "swahili") er landets officielle sprog. Engelsk er også et hovedsprog i landet og er udbredt specielt i byerne og turistområderne.

Myg

Sørg for at have myggespray med på turen, så I efter safarituren kan spraye specielt ben og hænder imod myg. De fleste overnatningssteder har også myggenet på værelserne.

Elektricitet og opladning af bl.a. mobiltelefoner

De fleste hoteller og lodges i Tanzania får elektricitet fra egne generatorer, hvoraf de fleste overnatningssteder slukker disse om natten. Derfor er det en god ide at medbringe en lommelygte eller mobiltelefon som kan lyse.

Tanzania har 240 volt, og der bruges 3 benede stik.

"Min bedste ferie nogensinde - alt klappede og intet var overladt til tilfældighederne - STOR tak til Flamingo Tours"

- Allan Kristensen

"Jeg har kun positivt at sige og kæmpe stor tak til Flamingo Tours og personalet på lodgen for en uforglemmelig og godt tilrettelagt ferie."

- Anette Sørgensen

"Fantastisk rejse til Tanzania og Zanzibar. Vi så alle big five og meget mere. Vi vil gerne rejse med flamingotours igen."

- Fra TrustPilot

"Vores guider var meget kompetente, og de gjorde alt for, at vi fik så mange oplevelser som muligt. Vi takker Flamingo Tours for en rigtig god og oplevelsesrig ferie."

- Annette og Hans