Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Ring til os på tlf. 70 90 91 00

Safari Tanzania og Zanzibar

01.02.2018

På en safari til Tanzania kan man opleve mange af naturens vidundere. En af de ting Tanzania er allermest kendt for et Serengeti nationalpark, som er på UNESCOs verdensarvsliste.

Serangeti er kendt for at være en del af Den Store Migration hvor millioner af Zebraer og gnuer vandre fra Serangeti sletterne til Masai Mara, og tilbage igen. Serengeti er også kendt på grund af savannen med de mange rovdyr, de over 70 store pattedyrsarter og de over 500 fuglearter.

I den østlige del af Serengeti kan man finde Olduvai Gorge, som er en del af UNESCOs verdensarvslisten, der ligger indenfor Ngorongoro krater området. Kløften omtales som "menneskehedens vugge", da her er fundet fossile rester af mere end 60 homininer, som er medlemmer af den menneskelige slægt. Hvilket giver den mest kontinuerlige kendte registrering af menneskelig udvikling i løbet af de sidste 2 millioner år. 

I det store, vulkanske imponerende paradis Ngorongoro krateret, som står på UNESCOs verdensarvsliste samt listen over Afrikas syv vidundere. Har man mulighed for at opleve "The Big Five": elefant, løve, leopard, bøffel, næsehorn. Samt store flokke af gnuer og zebras der krydser dens sletter under deres årlige migration. Foruden de nomadiske Masai-stammer, hvis husdyr græsser sammen med vilde dyr.

Tarangire nationalpark er en af Tanzanias mindre kendte perler og et must for enhver rejse i det nordlige Tanzania. Med en bred vifte af dyreliv så forskellige som dens landskab. Tarangire er kendt være hjemsted for Tanzanias største bestand af afrikanske elefanter og de majestætiske baobabtræer. 

Ligesom Tarangire er Lake Manyara National Park er en af Tanzanias mindre og mest undervurderede parker. Hvad parken mangler størrelsen, har den i er dens variation af vegetation. Fra savanne til mose til grønne skove, det understøtter en af de højeste biomasse tætheder af store pattedyr i verden. Chancen for at se elefantfamilier, der bevæger sig gennem skoven eller Lake Manyara's berømte flokke af sky træklatrende løver, er alene grund nok til at besøge parken.

Se også Safari Tanzania og Zanzibar

Selv om at det vigtigste i safari oplevelsen er de storslåede natur- og dyreoplevelser i de mange forskellige parker, er det helt oplagt at slappe af og få fordøjet de mange utrolige oplevelser med en afslappende badeferie ved enten Zanzibar eller Det Indiske Ocean.

På Zanzibar er der både mulighed for at slappe af og dase på strande så langt øjet rækker, samt gå på opdagelse i den spændende ø-kultur. 

Zanzibar har rigtig gode muligheder for vandaktiviteter, bl.a. dykning og snorkling er meget populære aktiviteter, da havet omkring Zanzibar er fyldt med store koralrev og farvestrålende fisk. 

Det er også muligt at svømme med delfiner, besøge en koloni af kæmpeskildpadder eller gå på opdagelse i de tropiske skove og se de søde Colobus aber. 

I øernes hovedby Zanzibar City ligger den gamle bydel Stone Town, som er på UNESCO´s verdensarvs liste, på grund af byens farvestrålende kultur og historiske bygninger. Her er der gode shopping muligheder indenfor alt fra batik og træudskæring, til eksotiske kulinariske oplevelser på byens madmarkeder. 

Krydderiørne Zanzibar, er naturligvis også kendt for sine krydderier. Og det er muligt at besøge en af de mange krydderi plantager, og se hvor de friske krydderier kommer fra.


Relateret Rejser

Safari Tanzania & Zanzibar Fra kr. 21595

Oplev Tanzania på en 14 dages rejse med 5 nætter på safarien efterfulgt af 6 nætter Zanzibar. Besøg Serengeti, Lake Manyara, Olduvai Gorge – ”menneskehedens vugge”, Ngorongoro krateret og Tarangire nationalpark.

14 dage Fly inkluderet Læs mere