Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
Løver der nyder et måltid

Rejseinfo til Sydafrika

Fakta om Sydafrika
 • Pretoria
 • Engelsk og afrikaans
 • Rand
 • 54,3 mio.
 • 3°C - 28°C
 • Sommertid 0 time, vintertid +1 timer

En safari i Sydafrika byder på fantastiske natur- og dyreoplevelser i den verdensberømte Kruger National Park, som er en af verdens mest dyrerige og huser bl.a. løver, giraffer, leoparder, elefanter, flodheste, krokodiller og mange, mange flere dyrearter.

 

Kombiner din safari i Sydafrika med en afslappende badeferie på paradisøen Zanzibar eller storbyferie i pulserende Cape Town, hvor du har mulighed for f.eks. at tilkøbe udflugter til vinlandet med vinsmagning, tage på sejltur for at opleve hvaler eller blot slappe af på stranden.

 

Du har også mulighed for at tage en tur langs eventyrlige Garden Route og slutte af i skønne Cape Town.

 

 

Rejsebetingelser

Alle rejser købt hos Flamingotours.dk, er omfattet af pakkerejseloven. Læs endvidere vores rejsebetingelser

 

Flybilletter og Rejseplan

Efter accept af tilbuddet fremsendes dokumenter med informationer om flyrejsen inklusive rejseplan.

 

Det er meget vigtigt at dit/jeres navn(e) på flybilletterne er 100 % identisk med det navn, der står i passet, da det ikke kan ændres efter reservationen er gennemført.

 

Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt, at du på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse på VIEW TRIP. Her indtaster du dit reservationsnummer fra flybilletten samt dit efternavn.

 

Vi gør opmærksom på, at der ikke længere findes fysiske billetter, og du derfor kun skal bruge dit pas og dit reservationsnummer ved check-in i lufthavnen.

 

Vi anbefaler, at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.  

 

3 Pladsreservation

Selvom vi rigtig gerne vil hjælpe, har vi desværre ikke mulighed for at reservere pladser på flyet. Hvis du har specielle ønsker til, hvor du gerne vil sidde i flyet, eller hvis I er flere, der rejser sammen, og I vil være sikre på at sidde sammen på flyrejsen, anbefaler vi, at du selv går ind på flyselskabets hjemmeside og forhåndsbooker sæder i flyet.

 

På flyselskabets hjemmeside er der en funktion, der hedder noget i stil med ”manage my booking”, og det er her, du kan booke dit sæde. Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for forhåndsbooking af sæder, så det er en god idé at sidde klar med betalingskortet. Mange flyselskaber tilbyder også – mod ekstra betaling – ekstra benplads eller opgradering til bedre komfort.

 

Det varierer fra flyselskab til flyselskab, hvor tidligt du kan forhåndsreservere flysæder. De fleste flyselskaber åbner først for denne mulighed mellem 72 og 24 timer før afgang. Det er derfor en god ide at forsøge at foretage pladsreservationen så hurtigt som muligt efter du modtager din e-ticket fra os.

 

Hvis det endnu ikke er muligt at booke, vil du få besked om dette samt info om, hvornår der åbnes op for muligheden for at forhåndsreservere flysæder.

 

Mange flyselskaber har også en app til telefonen, hvor du blandt andet kan vælge pladser i flyet og se eventuelle tidsændringer med det samme.

 

Det bedste tidspunkt at besøge Sydafrika

Sommeren i Sydafrika er fra november/december til februar/marts– i foråret og efteråret er det varmt og det er i området ved Kruger National Park i den periode hvor det regner mest. 

 

Forår: September, oktober og november. 

Vejret i Sydafrika i forårsmånederne er forbundet med sol og varme, temperaturer mellem 22 og 27 grader, og lidt nedbør. Dyrene er aktive, så tidspunktet er ideelt til Safari. Blomster blomstrer og bushen grønnes og er en af de smukkeste årstider – hvis der har været småt med regn i starten af foråret vil det hele grønnes sent på foråret.  

 

Sommer: December, januar og februar. 

Der er varmt og dagtemperaturer ligger mellem 27 og 28 grader. Sommeren i Sydafrika betyder muligheder for voldsomme regnskyl, som heldigvis er af kort varighed og ofte opleves sen eftermiddag og aften – hvor resten af dagen kan være med smuk solskin. På safari turene opleves der i denne periode mange nyfødte dyreunger, der boltrer sig i det grønne.

 

Efterår: Marts, april og maj. Sydafrikas efterår er varm og der kan stadig være dage indimellem med regn, i april – maj måned bliver vejret køligere og dagstemperaturene falder til mellem 22 og 27 grader. Dyrene søger oftere til vandhullerne og er nemmere at spotte, da bladene begynder at falde af træerne. 

 

Vinter: Juni, juli og august. Dagstemperaturen kan i denne periode komme ned på 19 – 22 grader, dog opleves der i området ved Kruger National Park mange dage med sol og dagstemperaturer der ligger på 28 grader. Bladene er faldet af træerne og græsset er visnet, hvilket gør det ideelt for safari ift. at dyrene ikke har så nemt ved at gemme sig i bushen. 

 

Der er ikke en årstid, hvor safari ikke er en mulighed, og der er ikke en temperatur, hvor du ikke kan se dyr – vælg den periode du foretrækker – da Sydafrika altid viser sig fra sin bedste side.

 

5 Afvikling af ture ifht programmet.
Vær opmærksom på, at alle rejser og udflugter nævnt i programmet indgår i rejsens pris, men at det kan blive nødvendigt at flytte enkelte ture eller udflugter til en anden dag. Dette kan være grundet lokale helligdage eller vejrforhold - for eksempel er udflugten til Drakensbjergene helt klart bedst i godt vejr.

 

Modtagelse i lufthavnen

Vores lokale guider står klar i lufthavnen og tager dig til dit hotel.

 

Indchecket bagage og håndbagage

På din rejseplan finder du information om, hvor mange kilo du må medbringe i din kuffert og håndbagage. Det er vigtigt at pakke kufferterne således, at du stadig kan klare dig i nogle dage, hvis bagagen bliver forsinket på flyrejsen. Husk derfor at pakke pas, penge, visum, medicin, evt. skiftetøj osv. i håndbagagen. Når bagagen bliver forsinket, tager det altid lidt ekstra tid før bagagen ankommer, sammenlignet med hvad vi er vant til i Europa.

 

Transport i Sydafrika

Alle safariture i Sydafrika køres i åbne safaribiler.

 

Måltider og drikkevarer

Vores ture inkluderer de måltider som er inkluderet i programmet. Drikkevarer er altid for egen regning.

Drikkevarer er rimelige på lodgen i Kruger, og en vand koster til sammenligning omkring 5 kr. 
Ønsker man at opgradere til all inclusive i Kruger, kan dette gøres for 1.500kr. ved ankomst til lodgen.
 

Forberedelse/det skal du huske

10 Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at have rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dækket ordentligt ind med dine nuværende forsikringer til Afrika. Vi hjælper dig gerne med forsikringer hvis I mangler rejse- eller afbestillingsforsikring - læs mere her: Forsikring.

Vær opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum.

 

11 Visum

Du skal altid have visum, når du rejser til Sydafrika. Turistvisum i indtil 90 dage udstedes ved ankomsten. Visum til Sydafrika koster ikke noget og bliver lavet i lufthavnen i Johannesburg ved ankomst.

 

Dit pas skal være gyldig i minimum 6 måneder fra hjemrejsedatoen fra Sydafrika. Det skal have 2 blanke sider med plads til stempler og visum, samt kunne maskinlæses. 

 

Rejser du med børn under 18 år, skal du være opmærksom på særlige regler for indrejse til og transit i Sydafrika.

Alle børn under 18 år skal medbringe fødselsattest (på engelsk) – uanset om barnet rejser sammen med sine forældre eller ej.

Rejser barnet kun med den ene forælder eller helt uden, skal begge forældre give deres samtykke til rejsen ved at underskrive en fuldmagt. Dette gælder også ved fælles forældremyndighed.

Er den ene forælder afgået ved døden, skal en dødsattest (på engelsk) medbringes.

Vær opmærksom på, at alle dokumenter skal medbringes på engelsk.

Vi anbefaler, at du kontakter din lokale borgerservice eller Udenrigsministeriet ift. oversættelse af fødselsattest og evt. øvrige dokumenter.

Vær desuden opmærksom på, at en fuldmagt kun er gyldig med legalisering fra en officiel myndighed, f.eks. ved påførelse af Apostille-stemplet, som er den internationalt mest anerkendte form for legalisering.

 

Mere information

Du kan læse meget mere om det nye indrejseregulativ her: http://www.nwivisas.com/nwi-blog/south-africa/new-immigration-regulations-for-parents-travelling-with-kids/

Læs desuden mere på Udenrigsministeriets hjemmeside: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/sydafrika-pas-og-visum/

Fuldmagt for børn der rejser med én eller ingen forælder: http://www.dirco.gov.za/denmark/parental-consent_affidavit.pdf

Læs mere om legalisering af fuldmagt her: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/legalisering/apostillestemplet/

 

Du kan læse mere om visum til Sydafrika på udenrigsministeriets hjemmeside

 

12 Vaccinationer

Vi anbefaler at I kontakter jeres egen læge vedrørende vaccinationer til Sydafrika. Du kan også læse mere om vaccinationer her.

 

Husk at medbringe legitimation på at I er vaccineret, så I kan fremvise dette ved ankomst, såfremt det bliver nødvendigt.

 

Hvis du rejser via et andet afrikansk land, skal du især være opmærksom på reglerne omkring gul feber. Snak også med din læge om dette.

 

13 Påklædning til safarien

 Vi anbefaler normalt sommertøj til safarituren - gerne lyse farver, da kraftige farver kan tiltrække sig tsetse fluer. 

 

Da der efter mørkets frembrud kan komme lidt flere myg, anbefales her en langærmet bluse eller skjorte.
Der sprøjtes i alle lodges og hytter hver 2 – 3 måned for at minimere insekter.
 

 

Det kan være køligt om morgenen og aftenen, så medbringer gerne en jakke eller fleecetrøje.

 

14 Håndbagage

Vi anbefaler at du pakker flg. i din håndbagage:

 • Pas
 • Flybilletter
 • Kreditkort & kontanter
 • Malariapiller
 • Livsvigtig medicin
 • Kamera & kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, oplader og andet elektronik
 • Tøj til et par dage i tilfælde af at kufferten forsinkes
 • Pose til at beskytte kamera osv. mod det fine røde afrikanske støv
 • Mavepiller

 

Fakta

15 Valuta i Sydafrika

Den lokale valuta i Sydafrika hedder sydafrikanske rand og forkortes ZAR eller R. På lodgen i Krugerparken og mange andre steder i Sydafrika er det muligt at betale med VISA og nogle steder internationale kreditkort.
Vi anbefaler dog alligevel at veksle til lokal valuta inden afrejse og medbringe kontanter til f.eks. drikkepenge eller souvenirs købt hos de lokale.
 

 

16 Drikkepenge

I Sydafrika er det normalt at give 10-15 % i drikkepenge på hoteller og restauranter. Guider belønnes normalt ud fra den indsats, du synes, de har givet – og gerne per dag, hvis det er en guide, du skal have i flere dage.
På vores lodge i Krugerparken vil de dog gerne, at du giver drikkepengene til manageren på lodgen ved afrejse. Manageren fordeler så drikkepengene mellem alle, så ingen bliver glemt.
En god guideline for drikkepenge til guiden er mellem 400 og 700 rand per gæst per uge. 

 

17 Tidsforskel

Sydafrika er 1 timer foran Danmark, når vi har vintertid og ingen tidsforskel, når vi har sommertid.

 

18 Sprog

Det officielle sprog er engelsk (ca. 3,5 mio.) og afrikaans (knap 6 mio). Ud over det er der de 9 bantussprog ndebele, pedi, sotho, swazi, tsonga, tswani, venda, xhosa og zulu der tales af over 39 mio.

Dog er engelsk det mest udbredte sprog. 

 

19 Myg

Lige som så mange andre steder er der også myg i Sydafrika. Sørg derfor for at have myggespray med på turen, så du kan spraye specielt ben og hænder. Det kan også være en god ide at medbringe langærmede bluser/skjorter og lange bukser til om aftenen.


De fleste overnatningssteder har myggenet på værelserne, og på lodgen i Krugerparken er der myggenet til alle standardsenge samt myggespray til rum og krop.

 

20 Elektricitet og opladning af bl.a. mobiltelefoner 

I Sydafrika bruges der 220 eller 230 volt, og stikkene har tre store, runde huller. Det er derfor nødvendigt at medbringe en adapter, hvis du vil bruge elektriske apparater med dansk stik.


På Lamai Safari Lodge er der adaptere i alle rum, så du kan bruge dit medbragte elektriske udstyr.

 

21 Diverse

Rygning: På lodgen i Kruger Nationalpark er rygning tilladt i udvalgte udendørsområder. Vi anbefaler, at du spørger personalet, hvis du er i tvivl om, hvor du må ryge.

Internet: I Kruger er der netværksdækning i spiseområdet, Dog kan kvaliteten variere fra dag til dag. På de andre hoteller er der ofte wi-fi, men det er forskelligt fra hotel til hotel.

 

22 Lodgens adresse:

Lamai Safari Enyatikulu
Farm Try 153 kr Maruleng, R40
1380 Hoedspruit
Sydafrika

 

Find din rejse til Sydafrika her

Fakta om Sydafrika
 • Pretoria
 • Engelsk og afrikaans
 • Rand
 • 54,3 mio.
 • 3°C - 28°C
 • Sommertid 0 time, vintertid +1 timer