Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
Løver der nyder et måltid

Rejseinfo til Sydafrika

Fakta om Sydafrika
 • Pretoria
 • Engelsk og afrikaans
 • Rand
 • 54,3 mio.
 • 3°C - 28°C
 • Sommertid 0 time, vintertid +1 timer

En safari i Sydafrika byder på fantastiske natur- og dyreoplevelser i den verdensberømte Kruger National Park, som er en af verdens mest dyrerige og huser bl.a. løver, giraffer, leoparder, elefanter, flodheste, krokodiller og mange, mange flere dyrearter.

 

Kombiner din safari i Sydafrika med en afslappende badeferie på paradisøen Zanzibar eller storbyferie i pulserende Cape Town, hvor du har mulighed for f.eks. at tilkøbe udflugter til vinlandet med vinsmagning, tage på sejltur for at opleve hvaler eller blot slappe af på stranden.

 

Du har også mulighed for at tage en tur langs eventyrlige Garden Route og slutte af i skønne Cape Town.

 

 

Rejsebetingelser

Alle rejser købt hos Flamingotours.dk, er omfattet af pakkerejseloven. Læs endvidere vores rejsebetingelser

 

Flybilletter og Rejseplan

Jeres rejseplan sendes efter accept af tilbuddet, og herefter fremsendes dokumenter med informationer om Jeres flyrejse. Det er meget vigtigt at jeres navn på flybilletten er 100% identisk med det navn der står i jeres pas, da det ikke kan ændres efter reservationen er gennemført. Vi anbefaler, at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.

 

Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt, at du på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse på VIEW TRIP. Her indtaster du dit reservationsnummer fra din flybillet samt dit efternavn. Vi gør opmærksom på, at der ikke længere findes fysiske billetter, og du derfor kun skal bruge dit pas og dit reservationsnummer ved check-in i lufthavnen.

 

Det bedste tidspunkt at besøge Sydafrika

Sommeren i Sydafrika er fra november/december til februar/marts– i foråret og efteråret er det varmt og det er i området ved Kruger National Park i den periode hvor det regner mest. 

 

Forår: September, oktober og november. 

Vejret i Sydafrika i forårsmånederne er forbundet med sol og varme, temperaturer mellem 22 og 27 grader, og lidt nedbør. Dyrene er aktive, så tidspunktet er ideelt til Safari. Blomster blomstrer og bushen grønnes og er en af de smukkeste årstider – hvis der har været småt med regn i starten af foråret vil det hele grønnes sent på foråret.  

 

Sommer: December, januar og februar. 

Der er varmt og dagtemperaturer ligger mellem 27 og 28 grader. Sommeren i Sydafrika betyder muligheder for voldsomme regnskyl, som heldigvis er af kort varighed og ofte opleves sen eftermiddag og aften – hvor resten af dagen kan være med smuk solskin. På safari turene opleves der i denne periode mange nyfødte dyreunger, der boltrer sig i det grønne.

 

Efterår: Marts, april og maj. Sydafrikas efterår er varm og der kan stadig være dage indimellem med regn, i april – maj måned bliver vejret køligere og dagstemperaturene falder til mellem 22 og 27 grader. Dyrene søger oftere til vandhullerne og er nemmere at spotte, da bladene begynder at falde af træerne. 

 

Vinter: Juni, juli og august. Dagstemperaturen kan i denne periode komme ned på 19 – 22 grader, dog opleves der i området ved Kruger National Park mange dage med sol og dagstemperaturer der ligger på 28 grader. Bladene er faldet af træerne og græsset er visnet, hvilket gør det ideelt for safari ift. at dyrene ikke har så nemt ved at gemme sig i bushen. 

 

Der er ikke en årstid, hvor safari ikke er en mulighed, og der er ikke en temperatur, hvor du ikke kan se dyr – vælg den periode du foretrækker – da Sydafrika altid viser sig fra sin bedste side.

 

Modtagelse i lufthavnen

 Vores lokale guider står klar i lufthavnen og tager dig til dit hotel.

 

Indchecket bagage og håndbagage

På din rejseplan finder du information om, hvor mange kilo du må medbringe i din kuffert og håndbagage. Det er vigtigt at pakke kufferterne således, at du stadig kan klare dig i nogle dage, hvis bagagen bliver forsinket på flyrejsen. Husk derfor at pakke pas, penge, visum, medicin, evt. skiftetøj osv. i håndbagagen. Når bagagen bliver forsinket, tager det altid lidt ekstra tid før bagagen ankommer, sammenlignet med hvad vi er vant til i Europa.

 

Transport i Sydafrika

 Alle safariture i Sydafrika køres i åbne safaribiler.

 

Måltider og drikkevarer

Vores ture inkluderer de måltider som er inkluderet i programmet. Drikkevarer er altid for egen regning.

Drikkevarer er rimelige på lodgen i Kruger, og en vand koster til sammenligning omkring 5 kr. 
Ønsker man at opgradere til all inclusive i Kruger, kan dette gøres for 1.500kr. ved ankomst til lodgen.
 

Forberedelse/det skal du huske

Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at have rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dækket ordentligt ind med dine nuværende forsikringer til Afrika. Vi hjælper dig gerne med forsikringer hvis I mangler rejse- eller afbestillingsforsikring - læs mere her: Forsikring.

Vær opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum.

 

Visum

Du skal altid have visum, når du rejser til Sydafrika. Turistvisum i indtil 90 dage udstedes ved ankomsten. Visum til Sydafrika koster ikke noget og bliver lavet i lufthavnen i Johannesburg ved ankomst.

 

Dit pas skal være gyldig i minimum 6 måneder fra hjemrejsedatoen fra Sydafrika. Det skal have 2 blanke sider med plads til stempler og visum, samt kunne maskinlæses. 

 

Når du rejser med børn under 18 år, er det vigtig at have barnets fødselsattest med, hvor begge forældrenes navne fremstår tydeligt. Attesten skal være oversat til engelsk. Dåbsattesten/fødselsattesten kan fås ved henvendelse til kirkekontoret i din hjemkommune og er gratis.

Vær opmærksom på, at der gælder særlige regler, hvis barnet rejser uden forældre eller kun med den ene.

 

Du kan læse mere om visum til Sydafrika på udenrigsministeriets hjemmeside

 

 

 

10 Vaccinationer

Vi anbefaler at I kontakter jeres egen læge vedrørende vaccinationer til Sydafrika. Du kan også læse mere om vaccinationer her.

 

Husk at medbringe legitimation på at I er vaccineret, så I kan fremvise dette ved ankomst, såfremt det bliver nødvendigt.

 

Hvis du rejser via et andet afrikansk land, skal du især være opmærksom på reglerne omkring gul feber. Snak også med din læge om dette.

 

11 Påklædning til safarien

 Vi anbefaler normalt sommertøj til safarituren - gerne lyse farver, da kraftige farver kan tiltrække sig tsetse fluer. 

 

Da der efter mørkets frembrud kan komme lidt flere myg, anbefales her en langærmet bluse eller skjorte.
Der sprøjtes i alle lodges og hytter hver 2 – 3 måned for at minimere insekter.
 

 

Det kan være køligt om morgenen og aftenen, så medbringer gerne en jakke eller fleecetrøje.

 

12 Håndbagage

Vi anbefaler at du pakker flg. i din håndbagage:

 • Pas
 • Flybilletter
 • Kreditkort & kontanter
 • Malariapiller
 • Livsvigtig medicin
 • Kamera & kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, oplader og andet elektronik
 • Tøj til et par dage i tilfælde af at kufferten forsinkes
 • Pose til at beskytte kamera osv. mod det fine røde afrikanske støv
 • Mavepiller

 

 

Fakta

13 Valuta i Sydafrika

I Sydafrika hedder den lokale valuta sydafrikanske rand, forkortet ZAR eller R. De fleste internationale kreditkort kan bruges mange steder, men vær opmærksom på at man betaler med kontanter på lodgen i Krugerparken. Vi anbefaler at veksle til rand inden afrejse. Det er muligt at hæve penge i lufthavnen i Johannesburg, men der er begrænset med hævemuligheder på safarien.

 

14 Drikkepenge

Det er normalt at give 10-15% i drikkepenge på hoteller og restauranter. Guider ”belønner” du ud fra den indsats, du synes, de har givet - og gerne per dag hvis det er en guide du skal have i flere dage. 

 

15 Tidsforskel

Sydafrika er 1 timer foran Danmark, når vi har vintertid og ingen tidsforskel, når vi har sommertid.

 

16 Sprog

Det officielle sprog er engelsk (ca. 3,5 mio.) og afrikaans (knap 6 mio). Ud over det er der de 9 bantussprog ndebele, pedi, sotho, swazi, tsonga, tswani, venda, xhosa og zulu der tales af over 39 mio.

Dog er engelsk det mest udbredte sprog. 

 

17 Myg

Sørg for at have myggespray med på turen, så I kan spraye specielt ben og hænder imod myg. De fleste overnatningssteder har også myggenet på værelserne. 

 

18 Elektricitet og opladning af bl.a. mobiltelefoner 

220/230 volt og du skal derfor medbringe en adapter til dine elektriske apparater.

 

19 Diverse

Rygning: På lodgen i Kruger er rygning tilladt i udendørsområderne.

Internet: I Kruger er der netværksdækning i spiseområdet, Dog kan kvaliteten variere fra dag til dag. På de andre hoteller er der ofte wi-fi, men det er forskelligt fra hotel til hotel.

 

 

Find din rejse til Sydafrika her

Fakta om Sydafrika
 • Pretoria
 • Engelsk og afrikaans
 • Rand
 • 54,3 mio.
 • 3°C - 28°C
 • Sommertid 0 time, vintertid +1 timer