Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
MENU

Rejseinfo til Sydafrika

Fakta om Sydafrika
 • Pretoria
 • Engelsk og afrikaans
 • Rand
 • 54,3 mio.
 • 3°C - 28°C
 • Sommertid 0 time, vintertid +1 timer

En safari i Sydafrika byder på fantastiske natur- og dyreoplevelser i den verdensberømte Kruger National Park, som er en af verdens mest dyrerige og huser bl.a. løver, giraffer, leoparder, elefanter, flodheste, krokodiller og mange, mange flere dyrearter.

Kombiner din safari i Sydafrika med en afslappende badeferie på paradisøen Zanzibar eller storbyferie i pulserende Cape Town, hvor du har mulighed for f.eks. at tilkøbe udflugter til vinlandet med vinsmagning, tage på sejltur for at opleve hvaler eller blot slappe af på stranden.

Du har også mulighed for at tage en tur langs eventyrlige Garden Route og slutte af i skønne Cape Town.

Find din rejse til Sydafrika her

Rejsebetingelser

Alle rejser købt hos Flamingotours.dk, er omfattet af pakkerejseloven. Læs endvidere vores rejsebetingelser.

Rejsebetingelser

Flybilletter og Rejseplan

Efter accept af tilbuddet fremsendes dokumenter med informationer om flyrejsen inklusive rejseplan.

Det er meget vigtigt at dit/jeres navn(e) på flybilletterne er 100 % identisk med det navn, der står i passet, da det ikke kan ændres efter reservationen er gennemført.

Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt, at du på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse på VIEW TRIP. Her indtaster du dit reservationsnummer fra flybilletten samt dit efternavn.

Vi anbefaler, at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.  

Pladsreservation

Selvom vi rigtig gerne vil hjælpe, har vi desværre ikke mulighed for at reservere pladser på flyet. Hvis du har specielle ønsker til, hvor du gerne vil sidde i flyet, eller hvis I er flere, der rejser sammen, og I vil være sikre på at sidde sammen på flyrejsen, anbefaler vi, at du selv går ind på flyselskabets hjemmeside og forhåndsbooker sæder i flyet.

På flyselskabets hjemmeside er der en funktion, der hedder noget i stil med ”manage my booking”, og det er her, du kan booke dit sæde. Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for forhåndsbooking af sæder, så det er en god idé at sidde klar med betalingskortet. Mange flyselskaber tilbyder også – mod ekstra betaling – ekstra benplads eller opgradering til bedre komfort.

Det varierer fra flyselskab til flyselskab, hvor tidligt du kan forhåndsreservere flysæder. De fleste flyselskaber åbner først for denne mulighed mellem 72 og 24 timer før afgang. Det er derfor en god ide at forsøge at foretage pladsreservationen så hurtigt som muligt efter du modtager din e-ticket fra os.

Hvis det endnu ikke er muligt at booke, vil du få besked om dette samt info om, hvornår der åbnes op for muligheden for at forhåndsreservere flysæder.

Mange flyselskaber har også en app til telefonen, hvor du blandt andet kan vælge pladser i flyet og se eventuelle tidsændringer med det samme.

Det bedste tidspunkt at besøge Sydafrika

Sommeren i Sydafrika er fra november/december til februar/marts – i foråret og efteråret er det varmt, og det er i området ved Kruger National Park i den periode, hvor det regner mest. 

Vejret i Sydafrika

Afvikling af ture ifht programmet.

Vær opmærksom på, at alle rejser og udflugter nævnt i programmet indgår i rejsens pris, men at det kan blive nødvendigt at flytte enkelte ture eller udflugter til en anden dag.

Dette kan være grundet lokale helligdage eller vejrforhold - for eksempel er udflugten til Drakensbjergene helt klart bedst i godt vejr.

Modtagelse i lufthavnen

Vores lokale guider står klar i lufthavnen og tager dig til dit hotel.

Indchecket bagage og håndbagage

På din rejseplan finder du information om, hvor mange kilo du må medbringe i din kuffert og håndbagage. Det er vigtigt at pakke kufferterne således, at du stadig kan klare dig i nogle dage, hvis bagagen bliver forsinket på flyrejsen.

Husk derfor at pakke pas, penge, visum, medicin, evt. skiftetøj osv. i håndbagagen. Når bagagen bliver forsinket, tager det altid lidt ekstra tid før bagagen ankommer, sammenlignet med hvad vi er vant til i Europa.

Transport i Sydafrika

Alle safariture i Sydafrika køres i åbne safaribiler.

Safari i Sydafrika

Måltider og drikkevarer

Vores ture inkluderer de måltider, som fremgår af dagsprogrammet. Drikkevarer er altid for egen regning.

På Lamai Safari Lodges og Phuti Lodge er frokost for egen regning og indtages som udgangspunkt på lodgen med mindre andet fremgår af dagsprogrammet. Prisen på drikkevarer er rimelig på lodgen, og en vand koster til sammenligning omkring 5 kr.

Det er muligt at opgradere til all inclusive under safarien for 3.300 rand per voksen og halv pris for børn under 12 år. Ved all inclusive indgår alle måltider og drikkevarer på lodgen. På udflugten til Drakensbjergene samt eventuelle ekstra udflugter er frokost og drikkevarer for egen regning. All inclusive bestilles og betales direkte til lodgen ved ankomst.

Lamai Safari Lodges

Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at have rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dækket ordentligt ind med dine nuværende forsikringer til Afrika. Vi hjælper dig gerne med forsikringer hvis I mangler rejse- eller afbestillingsforsikring - læs mere her: Forsikring.

Vær opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum.

Forsikring

Visum

Du skal altid have visum, når du rejser til Sydafrika. Turistvisum i op til 90 dage udstedes ved ankomsten. Derudover skal dit pas skal være gyldig i minimum 6 måneder fra hjemrejsedatoen fra Sydafrika.

Læs meget mere om visum til Sydafrika her. Vær særligt opmærksom, hvis du rejser med børn under 18 år, da der gælder særlige regler for børn.

Visum til Sydafrika

Vaccinationer

Vi anbefaler at I kontakter jeres egen læge vedrørende vaccinationer til Sydafrika. Du kan også læse mere om vaccinationer her.

Husk at medbringe legitimation på at I er vaccineret, så I kan fremvise dette ved ankomst, såfremt det bliver nødvendigt.

Hvis du rejser via et andet afrikansk land, skal du især være opmærksom på reglerne omkring gul feber. Snak også med din læge om dette.

Sikkerrejse.dk

Påklædning til safarien

Vi anbefaler normalt sommertøj til safarituren - gerne lyse farver, da kraftige farver kan tiltrække sig tsetse fluer. 

Da der efter mørkets frembrud kan komme lidt flere myg, anbefales her en langærmet bluse eller skjorte.

Desuden kan det være køligt om morgenen og aftenen, så medbringer gerne en jakke eller fleecetrøje.

Safari i Afrika

Håndbagage

Vi anbefaler at du pakker flg. i din håndbagage:

 • Pas
 • Flybilletter
 • Kreditkort & kontanter
 • Malariapiller
 • Livsvigtig medicin
 • Kamera & kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, oplader og andet elektronik
 • Tøj til et par dage i tilfælde af at kufferten forsinkes
 • Pose til at beskytte kamera osv. mod det fine røde afrikanske støv
 • Mavepiller

Valuta i Sydafrika

Den lokale valuta i Sydafrika hedder sydafrikanske rand og forkortes ZAR eller R. På lodgen i Krugerparken og mange andre steder i Sydafrika er det muligt at betale med VISA og nogle steder internationale kreditkort.

Vi anbefaler dog alligevel at veksle til lokal valuta inden afrejse og medbringe kontanter til f.eks. drikkepenge eller souvenirs købt hos de lokale

Drikkepenge

I Sydafrika er det normalt at give 10-15% i drikkepenge på hoteller og restauranter. Guider belønnes normalt ud fra den indsats, du synes, de har givet – og gerne per dag, hvis det er en guide, du skal have i flere dage.

På vores lodge i Krugerparken vil de dog gerne, at du giver drikkepengene til manageren på lodgen ved afrejse. Manageren fordeler så drikkepengene mellem alle, så ingen bliver glemt.

En god guideline for drikkepenge til guiden er mellem 400 og 700 rand per gæst per uge.

Tidsforskel

Sydafrika er 1 timer foran Danmark, når vi har vintertid og ingen tidsforskel, når vi har sommertid.

Sprog

Det officielle sprog er engelsk (ca. 3,5 mio.) og afrikaans (knap 6 mio). Ud over det er der de 9 bantussprog ndebele, pedi, sotho, swazi, tsonga, tswani, venda, xhosa og zulu der tales af over 39 mio.

Dog er engelsk det mest udbredte sprog. 

Myg

Lige som så mange andre steder er der også myg i Sydafrika. Sørg derfor for at have myggespray med på turen, så du kan spraye specielt ben og hænder. Det kan også være en god ide at medbringe langærmede bluser/skjorter og lange bukser til om aftenen.

De fleste overnatningssteder i Sydafrika har myggenet på værelserne, og på Lamai Safari Lodges sprøjtes der i alle lodges og hytter hver 2.-3. måned for at minimere antallet af insekter.

Lamai Safari Lodges

Elektricitet og opladning af bl.a. mobiltelefoner

I Sydafrika bruges der 220 eller 230 volt, og stikkene har tre store, runde huller. Det er derfor nødvendigt at medbringe en adapter, hvis du vil bruge elektriske apparater med dansk stik.

På Lamai Safari Lodges er der adaptere i alle rum, så du kan bruge dit medbragte elektriske udstyr.

Diverse

Rygning: På lodgen ved Kruger Nationalpark er rygning tilladt i udvalgte udendørsområder. Vi anbefaler, at du spørger personalet, hvis du er i tvivl om, hvor du må ryge.

Internet: På Lamai Safari Lodges er der netværksdækning i spiseområdet, Dog kan kvaliteten variere fra dag til dag. På de andre hoteller er der ofte wi-fi, men det er forskelligt fra hotel til hotel.

Lodgens adresse

Lamai Safari Enyatikulu
Farm Try 153 kr Maruleng, R40
1380 Hoedspruit
Sydafrika

"Min bedste ferie nogensinde - alt klappede og intet var overladt til tilfældighederne - STOR tak til Flamingo Tours"

- Allan Kristensen

"Jeg har kun positivt at sige og kæmpe stor tak til Flamingo Tours og personalet på lodgen for en uforglemmelig og godt tilrettelagt ferie."

- Anette Sørgensen

"Fantastisk rejse til Tanzania og Zanzibar. Vi så alle big five og meget mere. Vi vil gerne rejse med flamingotours igen."

- Fra TrustPilot

"Vores guider var meget kompetente, og de gjorde alt for, at vi fik så mange oplevelser som muligt. Vi takker Flamingo Tours for en rigtig god og oplevelsesrig ferie."

- Annette og Hans