Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
MENU

Rejseinfo til Sydafrika

Fakta om Sydafrika
 • Pretoria
 • Engelsk og afrikaans
 • Rand
 • 54,3 mio.
 • 3°C - 28°C
 • Sommertid 0 time, vintertid +1 timer
En safari i Sydafrika byder på fantastiske natur- og dyreoplevelser i den verdensberømte Kruger National Park, som er en af verdens mest dyrerige og huser bl.a. løver, giraffer, leoparder, elefanter, flodheste, krokodiller og mange, mange flere dyrearter.
 
Kombiner din safari i Sydafrika med en afslappende badeferie på paradisøen Zanzibar eller storbyferie i pulserende Cape Town, hvor du har mulighed for f.eks. at tilkøbe udflugter til vinlandet med vinsmagningtage på sejltur for at opleve hvaler eller blot slappe af på stranden.
 
Du har også mulighed for at tage en tur langs eventyrlige Garden Route og slutte af i skønne Cape Town.
 

Vejr og klima

Rejsebetingelser

Alle rejser købt hos Flamingotours.dk, er omfattet af pakkerejseloven. Læs endvidere vores rejsebetingelser.
 
Rejsebetingelser

Flybilletter og rejseplan

Når du har accepteret tilbuddet, booker vi fly, hoteller, udflugter m.m. og sender dig en flyrejseplan med info om afrejse- og ankomsttidspunkter sammen med en faktura for rejsen.
 
Husk at tjekke, at dit/jeres navn(e) på flyrejseplanen er 100 % identisk med det navn, der står i passet, da det ikke kan ændres efter reservationen er gennemført.
 
Lever flyrejseplanen op til dine ønsker, indbetaler du depositum, og vi udsteder flybilletterne. Er du ikke tilfreds med rejseplanen, skal du blot ringe eller skrive til os. Så hjælper vi naturligvis gerne med at finde en alternativ rejseplan – eventuelt mod en merpris.
 
Det er vigtigt, at depositum indbetales med det samme, da vi som udgangspunkt kun kan reservere flybilletterne i 24 timer. Herefter risikerer vi, at prisen stiger, eller at vi mister billetterne helt.
 
Vær også opmærksom på, at der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne frem til afrejse. Derfor er det vigtigt, at du løbende og særligt på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse. I din booking-bekræftelse kan du finde en vejledning til, hvordan du nemmest gør det.
 
Til sidst anbefaler vi, at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.

Pladsreservation

Selvom vi rigtig gerne vil hjælpe, har vi desværre ikke mulighed for at reservere pladser på flyet. Hvis du har specielle ønsker til, hvor du gerne vil sidde i flyet, eller hvis I er flere, der rejser sammen, og I vil være sikre på at sidde sammen på flyrejsen, anbefaler vi, at du selv går ind på flyselskabets hjemmeside og forhåndsbooker sæder i flyet.
 
På flyselskabets hjemmeside er der en funktion, der hedder noget i stil med ”manage my booking”, og det er her, du kan booke dit sæde. Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for forhåndsbooking af sæder, så det er en god idé at sidde klar med betalingskortet. Mange flyselskaber tilbyder også – mod ekstra betaling – ekstra benplads eller opgradering til bedre komfort.
 
Det varierer fra flyselskab til flyselskab, hvor tidligt du kan forhåndsreservere flysæder. De fleste flyselskaber åbner først for denne mulighed mellem 72 og 24 timer før afgang. Det er derfor en god ide at forsøge at foretage pladsreservationen så hurtigt som muligt efter du modtager din e-ticket fra os.
 
Hvis det endnu ikke er muligt at booke, vil du få besked om dette samt info om, hvornår der åbnes op for muligheden for at forhåndsreservere flysæder.
 
Mange flyselskaber har også en app til telefonen, hvor du blandt andet kan vælge pladser i flyet og se eventuelle tidsændringer med det samme.

Det bedste tidspunkt at besøge Sydafrika

Sommeren i Sydafrika er fra november/december til februar/marts og den tid på året, hvor det regner mest i Kruger National Park-området. Forår og efterår er også varme årstider.
 

Forår: september, oktober og november

Vejret i Sydafrika i forårsmånederne byder på sol og varme, temperaturer mellem 22 og 27 grader og lidt nedbør. Dyrene er aktive, så tiden er perfekt til en safari. Blomsterne blomstrer, busken grønnes og det er en af ​​de smukkeste årstider. Regner det lidt i starten af ​​perioden, kommer det grønne senere på foråret.
 

Sommer: december, januar og februar

Det er varmt og dagtemperaturen er 27-28 grader. Sommeren i Sydafrika betyder risiko for voldsomme regnskyl, men som regel går regnen hurtigt over og kommer sidst på eftermiddagen eller aftenen – resten af ​​dagen byder som regel på blå himmel og solskin.
 
På safari i denne periode kan man opleve mange nyfødte babydyr tumle rundt i det grønne.
 

Efterår: marts, april og maj

Sydafrikas efterår er varmt, og der kan stadig være regnfulde dage fra tid til anden. I april – maj falder temperaturen til 22-27 grader. Dyrene søger vandhullerne og er nemmere at finde, da bladene begynder at falde fra buske og træer.
 

Vinter: juni, juli og august

Dagtemperaturen kan falde til 19-22 grader, men i Kruger National Park-området oplever man mange solskinsdage og dagtemperaturer på 28 grader. Bladene falder fra træerne, og græsset visner ned, hvilket gør det ideelt til safari, da dyrene ikke kan gemme sig så let. Nætterne er kolde.
 
Safari er muligt hele året rundt, og du ser dyr i al slags vejr og ved alle temperaturer. Vælg den sæson, du foretrækker - Sydafrika viser sig altid fra sin bedste side.

Afvikling af ture ifht programmet

Vær opmærksom på, at alle rejser og udflugter nævnt i programmet indgår i rejsens pris, men at det kan blive nødvendigt at flytte enkelte ture eller udflugter til en anden dag. Dette kan for eksempel være grundet lokale helligdage eller vejrforhold.
 
Vores rejser til Sydafrika gennemføres med 2-30 deltagere afhængig af årstid og andre forhold.

Modtagelse i lufthavnen

Ved ankomst til lufthavnen i Sydafrika står vores lokale guide klar til at tage imod dig og køre dig til dit hotel.
 
Guiden informerer desuden om mødetidspunkter på resten af turen.

Indchecket bagage og håndbagage

Du må som udgangspunkt altid medbringe 20 kg indchecket bagage og 5 kg håndbagage på din rejse. På din rejseplan kan du se, præcis hvor meget bagage du må medbringe.
 
Vær opmærksom på, at du på indenrigsfly ofte må medbringe mindre bagage end på internationale flyvninger. Det er derfor vigtigt, at du er særligt opmærksom på bagagerestriktionerne på eventuelle indenrigsflyvninger.
 
Din bagage checkes altid ind hele vejen fra start til slut. Du skal altså ikke hente din bagage og checke ind igen ved eventuelle mellemlandinger.
 
Vi anbefaler at pakke kufferterne, så du kan klare dig i nogle dage, hvis bagagen skulle blive forsinket. Husk derfor at pakke pas, penge, visum, medicin osv. i håndbagagen.
 
Når bagagen bliver forsinket, tager det altid lidt ekstra tid før bagagen ankommer, sammenlignet med hvad vi er vant til i Europa.

Transport i Sydafrika

Alle safariture i Sydafrika køres i åbne safaribiler.

Måltider og drikkevarer

Vores rejser til Sydafrika inkluderer de måltider, som fremgår af dagsprogrammet.
 
Det er muligt at tilkøbe all inclusive på safarien for 215 kr. per nat. Med all inclusive indgår morgenmad, frokost og aftensmad samt lokale drikkevarer, herunder vand, sodavand, øl, vin og cocktails. All inclusive gælder udelukkende, når du er på lodgen.

Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at have rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dækket ordentligt ind med dine nuværende forsikringer til Afrika. Vi hjælper dig gerne med forsikringer hvis I mangler rejse- eller afbestillingsforsikring - læs mere her: Forsikring.
 
Vær opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum.
 
Forsikring

Visum

Du skal have visum, når du rejser til Sydafrika. Turistvisum i op til 90 dage udstedes ved ankomsten. Derudover skal dit pas være gyldigt 30 dage ud over opholdets varighed. Passet skal være maskinlæsbart og der skal være mindst 2 blanke sider i passet.
 

Vaccinationer

Vi anbefaler at I kontakter jeres egen læge vedrørende vaccinationer til Sydafrika. Du kan også læse mere om vaccinationer her.
 
Husk at medbringe legitimation på at I er vaccineret, så I kan fremvise dette ved ankomst, såfremt det bliver nødvendigt.
 
Hvis du rejser via et andet afrikansk land, skal du især være opmærksom på reglerne omkring gul feber. Snak også med din læge om dette.
 
Læs mere på www.sikkerrejse.dk

Påklædning til safarien

Vi anbefaler normalt sommertøj til safarituren – gerne lyse farver, da kraftige farver kan tiltrække sig tsetse fluer. Da der efter mørkets frembrud kan komme lidt flere myg, anbefales her en langærmet bluse eller skjorte.
 
Desuden kan det være køligt om morgenen og aftenen, så medbring gerne en let jakke eller fleecetrøje. Husk også at medbringe en kikkert, så du kan se nærmere på de dyr, som gemmer sig lidt længere væk fra safaribilen.

Håndbagage

Vi anbefaler at du pakker flg. i din håndbagage:
 • Pas
 • Flybilletter
 • Kreditkort & kontanter
 • Malariapiller
 • Livsvigtig medicin
 • Kamera & kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, oplader og andet elektronik
 • Tøj til et par dage i tilfælde af at kufferten forsinkes
 • Pose til at beskytte kamera osv. mod det fine røde afrikanske støv
 • Mavepiller

Valuta i Sydafrika

Den lokale valuta i Sydafrika hedder sydafrikanske rand og forkortes ZAR eller R.
 
Mange steder i landet er det muligt at betale med VISA og nogle steder udvalgte internationale kreditkort, men vi anbefaler alligevel at veksle til lokal valuta inden afrejse og medbringe kontanter til for eksempel drikkepenge eller souvenirs købt hos de lokale.
 
Lamai Safari Lodges er det også muligt at betale med VISA og Mastercard. Ønsker du at betale med kontanter, skal du medbringe lokal valuta, da det ikke er muligt at betale med danske kroner på lodgen.
 
Tjek valuta

Drikkepenge

I Sydafrika er det normalt at give 10-15% i drikkepenge på hoteller og restauranter. Guider belønnes normalt ud fra den indsats, du synes, de har givet – og gerne per dag, hvis det er en guide, du skal have i flere dage.
 
På vores lodge i Krugerparken vil de dog gerne, at du giver drikkepengene til manageren på lodgen ved afrejse. Manageren fordeler så drikkepengene mellem alle, så ingen bliver glemt.
 
En god guideline for drikkepenge til personalet er mellem 800 og 1.000 rand per gæst per uge.
 
Det er naturligvis frivilligt, om du ønsker at give drikkepenge. Da drikkepenge er en væsentlig del af de lokales løn, anbefaler vi dog, at du følger landets normer og giver drikkepenge, hvis du er tilfreds med den service, du har fået.

Tidsforskel

Sydafrika er en time foran Danmark, når vi har vintertid og ingen tidsforskel, når vi har sommertid.

Sprog

Det officielle sprog er engelsk (ca. 3,5 mio.) og afrikaans (knap 6 mio). Ud over det er der ni bantussprog: ndebele, pedi, sotho, swazi, tsonga, tswani, venda, xhosa og zulu der tales af over 39 mio.
 
Dog er engelsk det mest udbredte sprog. 

Myg

Lige som så mange andre steder er der også myg i Sydafrika. Sørg derfor for at have myggespray med på turen, så du kan spraye specielt ben og hænder. Det kan også være en god ide at medbringe langærmede bluser/skjorter og lange bukser til om aftenen.

De fleste overnatningssteder i Sydafrika har myggenet på værelserne, og på Lamai Safari Lodges sprøjtes der i alle lodges og hytter hver 2.-3. måned for at minimere antallet af insekter.

Elektricitet og opladning af bl.a. mobiltelefoner

I Sydafrika bruges der 220 eller 230 volt, og stikkene har tre store, runde huller. Det er derfor nødvendigt at medbringe en adapter, hvis du vil bruge elektriske apparater med dansk stik.
På Lamai Safari Lodges er der adaptere i alle rum, så du kan bruge dit medbragte elektriske udstyr.

Diverse

Rygning: På lodgen ved Kruger Nationalpark er rygning tilladt i udvalgte udendørsområder. Vi anbefaler, at du spørger personalet, hvis du er i tvivl om, hvor du må ryge.
 
Internet: På Lamai Safari Lodges er der netværksdækning i spiseområdet, Dog kan kvaliteten variere fra dag til dag. På de andre hoteller er der ofte wi-fi, men det er forskelligt fra hotel til hotel.

Lodgens adresse

Lamai Safari Enyatikulu
Farm Try 153 kr Maruleng, R40
1380 Hoedspruit
Sydafrika

Indførsel af planter, frø og plantedele

Som rejsebureau skal vi, som følge af EU's Plantesundhedsforordning, gøre vores rejsende opmærksom på reglerne omkring indførsel af frø, planter og levende plantedele fra lande uden for EU. Reglerne gælder for alle rejsende, der ankommer til Danmark fra destinationer uden for EU.
 
Reglerne medfører, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, blomster, grøntsager eller frugter fra rejser til lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat. Bananer, durian, kokos, dadler og ananas er dog undtaget.
 
Formålet med reglerne er at beskytte vores natur- og kulturlandskab samt planteproduktion mod alvorlige sygdomme og skadedyr, som kan følge med planteprodukter, da disse kan gøre stor skade på dansk økonomi og natur.
 
Planlægger du at indføre planteprodukter, anbefaler vi at læse nærmere hos Landbrugsstyrelsen via de to links herunder.

Medbragt medicin

Hvert land kan have sine egne regler for medbragt medicin. Du bør henvende dig til landets ambassade for at høre, hvilke krav der er. Det er vores erfaring, at følgende praksis som regel gælder.
 
Få din egen læge til at skrive en attest på engelsk, som angiver:
 • Dit navn, fødselsdato og pasnummer
 • Hvad du behandles for
 • Hvad du behandles med (navn og styrke på din medicin)
 • Hvilken mængde du er ordineret (mængde pr. dag)

Husk altid at rejse med medicinen i den originale emballage.

Sikkerhed i Sydafrika

Sydafrika er generelt et meget sikkert sted at rejse, og langt de fleste lokale er meget venlige og hjælpsomme.
 
Lige som i andre udviklingslande skal du dog være opmærksom på, at en stor del af befolkningen er fattige og vil gå langt for at skaffe mad til familien. Det sker derfor, at turister bliver udsat for tyverier.
 
For at undgå at havne i en uheldig situation, anbefaler vi, at du følger nedenstående råd:
 • Undlad at færdes udenfor hotellet på egen hånd – særligt om aftenen
 • Få hotellet til at sørge for en bil, hvis du skal på udflugt eller ud at spise, frem for at praje en tilfældig taxa på gaden
 • Husk at aftale afhentningssted og -tidspunkt med chaufføren, når han sætter dig af, så du ikke skal tænke på det, når du skal hjem igen
 • Lad være med at tage dine mest værdifulde smykker med på rejsen
 • Hav en (bælte)taske med dine værdier tæt på kroppen, når du er på udflugt – undlad at gå rundt med kamera, mobiltelefon og pung fremme
 • Brug din sunde fornuft og lad være med at tage nogen chancer

Safari i Sydafrika med børn

Vores safarirejser til Sydafrika er ideelle for familier med børn. I bor på den samme dejlige lodge på hele safarituren, og med daglige game drives, hvor I kører ud fra lodgen, får I store safarioplevelser i et børnevenligt tempo.
 
Da alle game drives køres i åbne safaribiler, er det vigtigt, at børnene kan sidde stille og undlade at råbe af hensyn til sikkerheden og de vilde dyr. Det kan derfor være en god ide at tage en snak hjemmefra om, at man skal have stillestemmen med, når man skal på safari.
 
Børn under 3 år kan ikke deltage i game drives, men kan i stedet nyde swimmingpoolen og de øvrige faciliteter på lodgen sammen med en forælder eller en anden voksen.

"Min bedste ferie nogensinde - alt klappede og intet var overladt til tilfældighederne - STOR tak til Flamingo Tours"

- Allan Kristensen

"Jeg har kun positivt at sige og kæmpe stor tak til Flamingo Tours og personalet på lodgen for en uforglemmelig og godt tilrettelagt ferie."

- Anette Sørgensen

"Fantastisk rejse til Tanzania og Zanzibar. Vi så alle big five og meget mere. Vi vil gerne rejse med flamingotours igen."

- Fra TrustPilot

"Vores guider var meget kompetente, og de gjorde alt for, at vi fik så mange oplevelser som muligt. Vi takker Flamingo Tours for en rigtig god og oplevelsesrig ferie."

- Annette og Hans