Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
Zebraer løber i flod

Safari i Kenya

Derfor er Kenya et fantastisk safariland

Det er ikke uden grund, at Kenya er en af de mest populære safaridestinationer i verden. Landet byder på et charmerende sammensurium af natur og dyreliv, kultur og bountystrande.

 

Kort sagt har Kenya oplevelser for alle.

 

5 grunde til at tage på safari i Kenya

1. Endeløse sletter, majestætiske bjerge og smukke søer

2. The Big Five – løver, leoparder, bøfler, elefanter og næsehorn

3. Den store gnuvandring med millioner af gnuer, zebraer og gazeller

4. Kvægvogtende masaier og andre farverige stammefolk

5. Kridhvide, palmeklædte sandstrande, krystalklart vand og farvestrålende koralrev

Dyr og nationalparker i Kenya

På en safari i Kenya vil du oftest have mulighed for at opleve flere af Kenyas smukke og meget forskellige nationalparker, som alle byder på fantastiske safarioplevelser.

De bedste nationalparker i Kenya

Frodige Amboseli Nationalpark er kendt for sine mange sumpe og store flokke af elefanter. Lake Nakuru byder på en helt unik mulighed for at se store flokke af lyserøde flamingoer og rummer en større bestand af både næsehorn og leoparder, mens Samburu Nationalpark er kendt for sin tørre busksavanne og sine sjældne, unikke vildtarter.

Den mest berømte nationalpark i Kenya er dog uden tvivl ikoniske Masai Mara med sin åbne savanne og endeløse sletter, som er hjemsted for bl.a. ”The Big Five”, som tæller løven, leoparden, elefanten, bøflen og næsehornet.

Den store gnuvandring

Rejser du i perioden juli til oktober kan du desuden være heldig at opleve den store gnuvandring, hvor millioner af gnuer, zebraer og gazeller bevæger sig fra Masai Mara i Kenya til Serengeti i Tanzania i deres søgen efter frisk græs. Gnuvandringen er udnævnt til at være et af verdens syv naturlige vidundere, og de mange dyrs farefulde krydsning af Mara-floden er nok en af de mest unikke oplevelser du har mulighed for at få på din safari i Kenya.

Rejser du uden for denne periode, er der dog ingen grund til at fortvivle. Både Masai Mara og Kenyas øvrige nationalparker har masser af fantastiske dyre- og naturoplevelser at byde på året rundt. Oplev bl.a. vandbukke, giraffer, bavianer, krokodiller, flodheste og en lang række andre dyr.

Tager du på safari i Kenya, er du altså garanteret nogle helt spektakulære oplevelser.

Kom helt tæt på

På en safari i Kenya udforsker du den betagende, kenyanske natur fra en firhjulstrukket Land Cruiser med opklappeligt paraplytag, som giver mulighed for at stå op i bilen under safarien. Det giver et perfekt udsyn og en unik mulighed for at komme helt tæt på de vilde, afrikanske dyr i deres naturlige omgivelser.

Dermed er en safari i Kenya en meget sikker måde at opleve de vilde dyr – også hvis du rejser til Kenya med børn.

Læs mere om Kenyas nationalparker
To unge elefanter som leger med hinanden

Oplevelser i Nairobi

Når du tager på safari i Kenya med Flamingo Tours, har du mulighed for at forlænge dit ophold i Nairobi og opleve endnu mere af den enorme hovedstad.

Elefantbørnehjemmet

Du kan blandt andet opleve elefantbørnehjemmet, som udover elefantunger også huser næsehornsunger. Fælles for dyrebørnene er desværre, at de fleste har dem har mistet deres mor til snigskytter, og derfor har været dømt til en sikker død i vildmarken.

På elefantbørnehjemmet får de en ekstra chance, og målet er et frit liv i en af Kenyas nationalparker – et arbejde som strækker sig over mange år.

Frokost på Carnivore

Restauranten Carnivore er verdenskendt for sine grillspyd og et paradis for kødelskere. Foruden de mere almindelige typer af kød som kylling, lam, oksekød og svinekød, har Carnivore også både kanin, struds og krokodille på menuen.

Kødet grilles på traditionelle Masai-sværd over en stor, åben kulgrill og serveres i en lind strøm, indtil de mætte gæster må overgive sig og sænke det hvide flag. Carnivore er en af de kulinariske oplevelser i Kenya, som du med sikkerhed vil huske.

Restauranten tilbyder også en række vegetariske alternativer.

Karen Blixen Museum

Oplev den afrikanske farm, hvor den højtbeundrede forfatter og historiefortæller Karen Blixen boede under sine år i Kenya. I Karen Blixen Museum kan du få en guidet rundtur inde i huset eller gå en tur på egen hånd i haven. På museet er der stadig indretning og ting tilbage fra årene med kaffeproduktion.

Giraffe Manor

Rejser du med børn, vil et besøg i Giraffe Manor formentlig være en af de helt store oplevelser i Kenya – og sikkert også hvis du rejser uden børn.

Her har du mulighed for at lære det store dyr med de smukke øjne at kende. Fra en terrasse på anlægget kan du håndfodre en giraf, klappe den, kramme den eller måske endda få dit livs eneste girafkys.

Flot giraf meget tæt på

Safari i Kenya og badeferie

Hvad mange ikke ved er, at Kenya faktisk også er en glimrende badeferiedestination med gennemsnitstemperaturer på ca. 28-32°C året rundt. Vil du virkelig forkæle dig selv, anbefaler vi derfor, at du kombinerer din safari i Kenya med en afslappende badeferie, hvor du har tid og ro til at komme ned i gear og fordøje de mange oplevelser fra safarirejsen.

Badeferie i Mombasa

Langs Kenyas kyst finder du kilometerlange, palmeklædte sandstrande, som indbyder til ren afslapning, mens Det Indiske Ocean lokker med sit krystalklare vand, smukke koralrev og farvestrålende fisk. På en badeferie i Kenya er der derfor rig mulighed for aktiviteter som snorkling, dykning, surfing, dybhavsfiskeri og sejlture med mulighed for at opleve vilde delfiner.

Omkring den gamle havneby Mombasa findes Kenyas absolut bedste strande med fint, hvidt sand, som står i skarp kontrast til de turkisblå bølger. Prisniveauet i Mombasa er særdeles rimeligt, og du får derfor rigtig meget for pengene, hvis du tager på badeferie i Mombasa.

Er du fristet, så tag et kig på vores dejlige og nøje udvalgte hoteller i Mombasa.

Se hoteller i Mombasa

Badeferie på Zanzibar

Det er også muligt at kombinere din safari i Kenya med en lækker badeferie på eksotiske Zanzibar, som ligger ud for Tanzanias kyst og ligeledes byder på snehvide strande og krystalklart vand.

Se hoteller på Zanzibar

Lokale i sejlbåd på Zanzibar

Rejs med Flamingo Tours til Kenya

Der er mange rejsebureauer, som arrangerer rejser til Kenya, og det kan være svært at gennemskue det store udbud af safarirejser. Hos Flamingo Tours bestræber vi os på at gøre hele processen så simpel og gennemskuelig som muligt, så det bliver nemt for dig at få lige præcis den rejse til Kenya, som du drømmer om.

Vi hjælper og guider dig hele vejen igennem, og vores vigtigste mål er, at du føler, du får det bedste i verden. Derfor giver vi altid mulighed for at justere vores rejser, så vi kan skræddersy netop din drømmerejse til Kenya.

Kontakt os meget gerne for en uforpligtende snak om dine drømme og muligheder.

Kontakt os nu
En pink flamingo i Lake Nakuru

Vigtig info ved rejser til Kenya

Overvejer du at tage på safari i Kenya, anbefaler vi, at du læser vores rejseinfo til Kenya, hvor du kan finde alt fra fakta om valuta, tidsforskel og visum til gode råd om bedste rejsetidspunkt i forhold til vejret i Kenya, pakning af håndbagagen og påklædning på safarien.

Rejseinfo til Kenya
zebraer på sletten

Vejret i Kenya

Beliggenheden midt på ækvator betyder, at Kenya har et tropisk klima, og at temperaturerne ikke varierer ret meget i løbet af året.

Vejret i Kenya varierer dog en del afhængig af, hvor i landet du opholder dig. Ved kysten er der oftest meget varmt med 28-32°C og høj luftfugtighed. Dette gælder også for de lækre strande omkring Mombasa. En behagelig vind fra Det Indiske Ocean sørger dog for at holde varmen på et behageligt niveau.

Safariområderne, som ligger højere og længere inde i landet, har et mere tempereret klima med gennemsnitstemperaturer på ca. 27°C om dagen og ca. 13°C om natten. Det kan derfor være en god idé at medbringe en varm trøje og et par lange bukser på safarirejsen.

Hvornår skal man rejse til Kenya?

Kenya er et fantastisk safariland året rundt, så det bedste rejsetidspunkt afhænger af, hvilken type vejr du foretrækker.

Normalt er der to regnsæsoner i Kenya – en lille regntid i november og en længere fra april til maj. Når det regner i Kenya, falder regnen oftest som heftige byger efterfulgt af opklaring, og det kan derfor sagtens lade sig gøre at tage på safari i regnsæsonen.

Fordelene ved at rejse, mens vejret i Kenya viser sig fra sin våde side, er, at naturen er grønnere og mere frodig, dyrene er mere aktive, og der er færre turister. Vil du opleve Kenya i sin mest frodige udgave, anbefaler vi derfor, at du tager på safari i november eller april-maj.

Foretrækker du derimod tørt vejr, anbefaler vi, at du rejser uden for regntiden.

Vær opmærksom på, at det bliver sværere og sværere at spå om vejret. Du kan derfor være ude for, at regntiden falder tidligere eller senere end normalt, eller at den korte regntid pludselig er længere end den lange. Ovenstående er dog en god tommelfingerregel, når det kommer til vejret i Kenya.

Super flot udsigt over Masai Mara

Visum til Kenya

Ved rejser til Kenya er der visumpligt for danske statsborgere. Visum til Kenya kan enten bestilles på www.ecitizen.go.ke eller rekvireres i lufthavnen ved ankomst. Vi anbefaler at bestille det elektroniske e-visum, så du slipper for visumkøen i lufthavnen.

For at søge visum online skal du oprette en konto på www.ecitizen.go.ke, udfylde ansøgningsblanketten (eVisa) og betale med det samme med dit Visa eller Mastercard. Husk at printe bekræftelsen på dit visum ud, og medbring det på din rejse.
Visum til Kenya koster 51 USD pr. person.

Vi anbefaler, at du søger om visum til Kenya i god tid inden afrejse – dog tidligst 3 måneder før.

Vær desuden opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter indrejse, og der skal være minimum to blanke sider i passet. Er du ikke dansk statsborger, anbefaler vi, at du kontakter den kenyanske ambassade for at få at vide, hvilke visumregler der gælder for dig.

Ansøg om visum til Kenya online
Stor gruppe af gribbe