Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
MENU

Rejseinfo til Bali

Fakta om Bali
 • Denpasar
 • Bahasa Indonesia og balinesisk
 • Indonesiske rupier (IDR)
 • 4,22 millioner
 • 22-32°C
 • Sommertid: +6 timer, vintertid: +7 timer
Planlægger du en rejse til Bali, anbefaler vi, at du læser nedenstående rejseinfo, hvor du blandt andet kan finde praktiske informationer om visum, flybilletter og bagage samt en lang række gode råd angående vaccinationer, drikkepenge, bedste rejsetidspunkt samt lokal etikette på Bali.
 
Er du nysgerrig på, hvordan du skal bo, hvis du rejser til Bali, kan du se billeder og læse mere om alle vores hoteller på Bali her.
 

Vejr og klima

Rejsebetingelser

Alle rejser købt hos Flamingotours.dk, er omfattet af pakkerejseloven. Vi anbefaler at du læser vores rejsebetingelser.
 
Rejsebetingelser

Flybilletter og rejseplan

Efter accept af tilbuddet fremsendes dokumenter med informationer om flyrejsen inklusive rejseplan.
 
Det er meget vigtigt at dit/jeres navn(e) på flybilletterne er 100% identisk med det navn, der står i passet, da det ikke kan ændres, efter reservationen er gennemført.
 
Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt, at du løbende og særligt på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse. I din booking-bekræftelse kan du finde en vejledning til, hvordan du nemmest gør det.
 
Vi anbefaler desuden, at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.

Pladsreservation på flyet

Selvom vi rigtig gerne vil hjælpe, har vi desværre ikke mulighed for at reservere pladser på flyet. Hvis du har specielle ønsker til, hvor du gerne vil sidde i flyet, eller hvis I er flere, der rejser sammen, og I vil være sikre på at sidde sammen på flyrejsen, anbefaler vi, at du selv går ind på flyselskabets hjemmeside og forhåndsbooker sæder i flyet.
 
På flyselskabets hjemmeside er der en funktion, der hedder noget i stil med ”manage my booking”, og det er her, du kan booke dit sæde. Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for forhåndsbooking af sæder, så det er en god idé at sidde klar med betalingskortet. Mange flyselskaber tilbyder også – mod ekstra betaling – ekstra benplads eller opgradering til bedre komfort.
 
Det varierer fra flyselskab til flyselskab, hvor tidligt du kan forhåndsreservere flysæder. De fleste flyselskaber åbner først for denne mulighed mellem 72 og 24 timer før afgang. Det er derfor en god ide at forsøge at foretage pladsreservationen så hurtigt som muligt efter du modtager din e-ticket fra os.
 
Hvis det endnu ikke er muligt at booke, vil du få besked om dette samt info om, hvornår der åbnes op for muligheden for at forhåndsreservere flysæder.
Mange flyselskaber har også en app til telefonen, hvor du blandt andet kan vælge pladser i flyet og se eventuelle tidsændringer med det samme.

Modtagelse i lufthavnen

Vores lokale samarbejdspartner står klar til at tage imod dig i lufthavnen og køre dig til hotellet. Kig blot efter det pink Flamingo Tours-skilt.

Indchecket bagage og håndbagage

Du må som udgangspunkt altid medbringe 20 kg indchecket bagage og 5 kg håndbagage på din rejse. På din rejseplan kan du se, præcis hvor meget bagage du må medbringe.
 
Vær opmærksom på, at du på indenrigsfly ofte må medbringe mindre bagage end på internationale flyvninger. Det er derfor vigtigt, at du er særligt opmærksom på bagagerestriktionerne på eventuelle indenrigsflyvninger.
 
Din bagage checkes altid ind hele vejen fra start til slut. Du skal altså ikke hente din bagage og checke ind igen ved eventuelle mellemlandinger.
 
Vi anbefaler at pakke kufferterne, så du kan klare dig i nogle dage, hvis bagagen skulle blive forsinket. Husk derfor at pakke pas, penge, visum, medicin osv. i håndbagagen.
 
Når bagagen bliver forsinket, tager det altid lidt ekstra tid før bagagen ankommer, sammenlignet med hvad vi er vant til i Europa.

Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at have både rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Har du allerede en rejseforsikring, bør du sikre, at du er ordentligt dækket ved rejser til Bali.
Mangler du rejse- og/eller afbestillingsforsikring, hjælper vi dig gerne med forsikringer. Læs mere her: Forsikring.
 
Vær opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum.
 
Rejseforsikringer

Pas og visum

Danske statsborgere skal have visum for at rejse ind i Indonesien, herunder Bali. Når du ansøger om visum, er det vigtigt, at dit pas er gyldigt i mindst 6 måneder fra din planlagte hjemrejsedato.
 
Du kan få et 30 dages turistvisum ved ankomst i lufthavnen. For at spare tid ved ankomst, kan du forudregistrere dit visum (Visa on Arrival) online. Besøg https://molina.imigrasi.go.id for at ansøge. Dette skal gøres senest en uge før ankomst.
 
Før du starter ansøgningsprocessen, skal du have følgende klar: Et billede af dit pas, et portrætbillede i farver (som ikke er dit pasfoto), din returbillet og adressen på dit første hotel på Bali.
 
Når du har udfyldt dine oplysninger online, vil processen ved din ankomst til lufthavnen være hurtigere, da du blot skal have dit turistvisum bekræftet.
 
Visum til Bali koster i øjeblikket 500.000 indonesiske rupier, hvilket svarer til ca. 220 kr.
 
Hvis du planlægger at opholde dig i Indonesien i mere end 30 dage, eller hvis du ikke er dansk statsborger, anbefales det, at du undersøger reglerne for visum nærmere. Du kan finde mere information om visum til Indonesien hos Udenrigsministeriet.
 
Læs mere om visum til Bali her

Vaccinationer

Vi anbefaler, at du kontakter din egen læge vedrørende vaccinationer til Bali. Du kan også læse mere om vaccinationer her.
 
Husk at medbringe dokumentation på, at du er vaccineret, så du kan fremvise dette ved ankomst, hvis det bliver nødvendigt.
 
Læs mere på Sikkerrejse.dk

Måltider og drikkevarer

Vores rejser til Bali inkluderer de måltider, som er nævnt i programmet. Drikkevarer er altid for egen regning.

Det bedste tidspunkt at besøge Bali

Bali er en fantastisk rejsedestination, som med sin beliggenhed tæt ved ækvator byder på behagelige dagtemperaturer på ca. 30 grader året rundt. Klimaet på Bali er kendetegnet ved to sæsoner – en tør fra april til oktober og en våd fra oktober til marts. Selvom regnsæsonen selvsagt er mere våd end tørsæsonen, kan du dog sagtens rejse til Bali hele året.
 
Vær dog opmærksom på, at nedenstående guide kun er vejledende. Regnsæsonen kan være overraskende tør, og modsat kan tørsæsonen være overraskende våd.
 

Tørsæson på Bali

Balis tørsæson løber fra april til oktober og byder normalt på lange solrige perioder, som af og til afbrydes af kortere regnbyger. Denne årstid er derfor perfekt til udendørsaktiviteter, trekking, strandferie og meget mere.
Tørsæsonen er også Balis højsæson, og især juli og august byder på ekstra mange turister og højere priser.
 

Regntid på Bali

Balis regntid falder fra oktober til marts og byder normalt på mere ustadigt vejr. Oftest vil der dog stadig være en del solskinstimer, og heldagsregn er sjældent. Regnen falder ofte om eftermiddagen og natten eller i store skyl et par timer dagligt, hvorefter du igen kan opleve høj sol og dejligt vejr.
 
Du kan derfor sagtens rejse til Bali, selvom det er regntid, og en fordel kan være, at der er knap så mange turister, og du derfor kan få det hele lidt mere for dig selv.
 
Vær dog opmærksom på, at månederne december til marts er særligt våde, hvorfor Bali ikke er oplagt til ren badeferie i denne periode.
 

Balis klima

Herunder kan du se, hvordan vejret tidligere har været i henholdsvis det centrale og sydlige Bali.
 
Centrale Bali
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Maks. temp.
30
30
31
31
30
30
29
29
30
31
31
31
Min. temp.
24
24
24
24
23
23
22
22
23
23
24
24
 
Sydbali
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Maks. temp.
31
31
31
31
31
30
29
30
30
31
31
31
Min. temp.
24
24
24
24
24
23
23
23
23
24
24
24

Håndbagage

Vi anbefaler, at du pakker følgende i din håndbagage:
 • Pas
 • Flybilletter
 • Kreditkort & kontanter
 • Livsvigtig medicin
 • Kamera
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, oplader og andet elektronik
 • Tøj til et par dage i tilfælde af, at kufferten forsinkes
 • Eventuelt mavepiller

Drikkepenge

Mange steder i verden benyttes drikkepenge som en naturlig del af lønnen for ansatte i turistbranchen. Dette er også tilfældet, når du rejser til Bali.
 
Drikkepenge er naturligvis et personligt valg og ganske frivilligt, men vi anbefaler, at du respekterer og følger den lokale drikkepengekultur.
 
Som tommelfingerregel forventes mellem ca. 20-40 kr. (50.000-85.000 IDR) per person per dag til guider og chauffører på rundrejser, mens 10-20 kr. (20.000-50.000 IDR) per dag er passende til housekeeping på strandferien.

Valuta på Bali

Valutaen på Bali (og i resten af Indonesien) hedder indonesiske rupier (IDR).
 
I de fleste større byer findes der hævemaskiner, hvor du kan hæve lokal valuta. Det er også muligt at betale med Visa eller Mastercard på de fleste større hoteller og restauranter.
 
Tjek valuta

Tidsforskel

Bali er syv timer foran Danmark, når vi har vintertid, og seks timer foran, når vi har sommertid.

Sprog

Det officielle sprog på Bali er Bahasa Indonesia, som i resten af Indonesien. Balinesernes eget sprog er balinesisk, men i de fleste store byer og i turistområderne kan mange også tale og forstå engelsk.

Myg

Myg er svære helt at undgå, hvis du rejser til Bali eller andre lande i Asien. Selvom risikoen for malaria er lille, bør du overveje at snakke med din læge om myggeoverførte sygdomme inden afrejse.
 
For at minimere antallet af myggestik kan du følge nedenstående anbefalinger:
 • Dæk huden og brug myggespray – især om aftenen (lokal myggespray med DEET er mest effektivt)
 • Brug eventuelt aircondition, da myg foretrækker varme
 • Brug myggenet over sengen, hvis det er muligt

Elektricitet og opladning af bl.a. mobiltelefoner

I Indonesien bruges 220/230 V som i Danmark, og mange steder er stikkene til to runde ben lige som de danske. Du kan derfor nemt komme til at lade mobiltelefoner, kameraer og andre elektriske apparater op.
 
Der kan dog være steder, hvor der bruges andre stik, hvorfor vi anbefaler at medbringe et adaptersæt med flere forskellige muligheder.

Data og internet

Vi anbefaler at investere i et SIM-kort, som du kan købe i lufthavnen umiddelbart efter ankomsten. Personalet der er dygtige til at hjælpe med at låse telefoner op og kan guide dig i processen med at sætte SIM-kortet i.
 
En væsentlig detalje at være opmærksom på er, at hvert SIM-kort kun er kompatibelt med én telefon. Derfor er det ikke en mulighed at dele et fælles SIM-kort og skiftes til at anvende det i forskellige telefoner.
 
Anskaffelsen af et SIM-kort synes især relevant for dig, der ønsker at bruge data uden at være afhængige af wifi og samtidig undgå en stigende telefonregning. Ifølge vores partner er prisen for 18 GB data i øjeblikket cirka 12 EUR.

Takt og tone

Balineserne er berømte for deres tolerance og venlighed over for andre kulturer, og du vil på din rejse til Bali opleve venlige og imødekommende lokale, som elsker at snakke.
 
Selvom balineserne er både venlige og overbærende, når det kommer til turister, bør du dog være opmærksom på, at kulturen på Bali er meget anderledes end i Danmark, hvorfor du bør udvise respekt for deres kultur, religion og lokale skikke.
 
Herunder har vi samlet en række gode råd, som kan hjælpe dig godt på vej, når du skal rejse til Bali.
 

Påklædning

Når du rejser til Bali, bør du generelt tænke over at klæde dig tækkeligt. Shorts og t-shirts eller sommerkjole er helt fint, men undlad alt for afslørende tøj - og lad være med at gå rundt uden bluse eller i badetøj, med mindre du er på stranden eller ved poolen.
 
Selvom mange turister bader topløse på strandene sydpå, anbefaler vi at beholde bikinien på for at undgå at fornærme de lokale, som ikke er vant til nøgenhed i det offentlige rum. Skal du besøge lokale helligdomme eller templer, bør du sørge for, at skuldre og knæ er dækket til. Oftest vil det også være et krav at bære sarong (kan normalt lejes ved større templer, hvis du ikke selv har en).
 

Lokale skikke

Balineserne betragter det som usmageligt og uværdigt, hvis man ikke er i stand til at kontrollere sine følelser. Undlad derfor at vise vrede eller miste temperamentet i det offentlige rum. Undlad også at holde hænderne på hofterne, når du taler, da det betragtes som et tegn på foragt eller vrede, hvilket også ses i traditionelle danse. Vær også opmærksom på, at den vestlige måde at vinke på anses som meget uhøflig på Bali. Stræk i stedet hånden ud og vink med en nedadgående bevægelse - eller undlad helt at vinke.
 
Vil du undgå at støde nogen, bør du desuden undgå at røre ved nogens hoved. Det betragtes som sjælens hjemsted og er derfor helligt.
 
Husk også at bruge begge hænder eller højre hånd, hvis du skal række noget til nogen. Brug ikke venstre hånd alene, da den opfattes som uren.

Balinesisk nytår

Det balinesiske nytår kaldes også ’Nyepi’ og er en af de vigtigste hinduistiske fejringer i den balinesiske kalender. Nytåret følger månekalenderen og falder normalt i marts måned – i år 2024 den 11. marts, i år 2025 den 29. marts og i år 2026 den 19. marts.
 
’Nyepi day’, eller ’silence day’ som dagen også kaldes, er en officiel helligdag og en dag i selvrefleksionens tegn med meditation, stilhed og for nogle faste. Rent praktisk betyder det, at alt lukker ned fra kl. 6 denne dag til kl. 6 dagen efter.
 
I denne periode er det ikke muligt at flyve til/fra Bali eller flytte sig fra en by til en anden, og det er ikke tilladt for turister at forlade hotellet. Da færrest muligt arbejder på denne dag, kan det ikke garanteres, at alle faciliteter er tilgængelige.
 
I dagene før og efter ’Nyepi day’ afholdes et væld af religiøse ritualer og ceremonier, som det kan være en stor oplevelse at overvære. Det kan dog betyde, at der er turistattraktioner som holder lukket – særligt dagen før. Rejser I henover det balinesiske nytår, vil jeres guide naturligvis fortælle jer meget mere om, hvordan I skal forholde jer til nytårsfejringen, og i hvilket omfang I kan komme til at deltage.

Fast boat til Gili-øerne

Kombinerer du din rundrejse på Bali med en tur til de smukke Gili-øer, skal du være opmærksom på, at de fast boats, som sejler fra Bali til Gili, som udgangpunkt ikke anbefales for børn under 3 år, gravide, gæster over 64 år eller rejsende, som har rygproblemer eller andre sundhedsproblemer.
 
Det skyldes, at operatørens forsikring ikke dækker rejsende i førnævnte kategorier, samt at der ved dårligt vejr kan være høje bølger.
 
Vi bruger naturligvis kun større, anerkendte selskaber, hvor sikkerheden er i top. Normalt vil det være Bluewater Express, som er en af de mest pålidelige fast boat-operatører i området.
Vær også opmærksom på, at du både i afrejsehavnen og ankomsthavnen vil blive bedt om at betale en mindre havneafgift. Beløbet kan ændres uden varsel, men ligger på nuværende tidspunkt på 10.000 Rp per person svarende til knap 5 kr., som betales ved henholdsvis afrejse og ankomst.
 

Transfer til/fra havnen

Når du skal med fast boat til Gili-øerne, sørger operatøren for at hente dig på dit hotel og køre dig til havnen. Det samme gælder, når du vender retur til Bali.
 
Ved ankomst til og afrejse fra Gili Trawangan skal du selv sørge for transport til og fra hotellet, da der ikke findes motoriserede køretøjer på øen. Du kan derfor enten kan gå eller tage en cidomo (hestevogn). Pearl of Trawangan ligger mindre end en kilometer fra havnen, og har du valgt at bo på Gili Eco Villas, kan du nemt praje en cidomo ved ankomst, hvis du ikke har lyst til at gå de 2,5 km til hotellet.
 
Vær opmærksom på, at du ved afrejse fra Gili Trawangan skal tjekke ind på Bluewater Express’ kontor senest en time før afgang. Kontoret ligger ved Sama-Sama Reggae Bar ganske få meter fra havnen. Er du i tvivl, så spørg på hotellet.

Indførsel af planter, frø og plantedele

Som rejsebureau skal vi, som følge af EU's Plantesundhedsforordning, gøre vores rejsende opmærksom på reglerne omkring indførsel af frø, planter og levende plantedele fra lande uden for EU. Reglerne gælder for alle rejsende, der ankommer til Danmark fra destinationer uden for EU.
 
Reglerne medfører, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, blomster, grøntsager eller frugter fra rejser til lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat. Bananer, durian, kokos, dadler og ananas er dog undtaget.
 
Formålet med reglerne er at beskytte vores natur- og kulturlandskab samt planteproduktion mod alvorlige sygdomme og skadedyr, som kan følge med planteprodukter, da disse kan gøre stor skade på dansk økonomi og natur.
 
Planlægger du at indføre planteprodukter, anbefaler vi at læse nærmere hos Landbrugsstyrelsen via de to links herunder.

Afstande på Bali

Bali er en relativt lille ø, og med privat chauffør kan du nemt komme rundt på øen uden at bruge halve og hele dage i bilen. På de længere stræk kombinerer vi som regel kørsel med sightseeing, så du oplever nogle af Balis mange spændende seværdigheder og attraktioner på vejen. Dermed føles køreturen ikke så lang.
 
Du kan i skemaerne herunder finde vejledende rejsetider.
Lufthavn - Ubud
1½ time
Ubud - Lovina
2½-3 timer
Ubud - Sidemen
1½ time
Ubud - Sanur
1 time
Ubud - Padang Bai
1½ time
Lovina - Pekutatan
2½ timer
Lovina - Candidasa
3 timer
Lovina - Pemuteran
1 time
Candidasa - Sanur
1½-2 timer
Pemuteran - Sanur
4½-5 timer
Serangan - Sanur
½-1 time
Sanur - lufthavn
½-1 time

Medbragt medicin

Hvert land kan have sine egne regler for medbragt medicin. Du bør henvende dig til landets ambassade for at høre, hvilke krav der er.
 
Det er vores erfaring, at følgende praksis som regel gælder. Få din egen læge til at skrive en attest på engelsk, som angiver:
 • Dit navn, fødselsdato og pasnummer
 • Hvad du behandles for
 • Hvad du behandles med (navn og styrke på din medicin)
 • Hvilken mængde du er ordineret (mængde pr. dag)

Husk altid at rejse med medicinen i den originale emballage.

Ny turistskat på Bali

Der er indført en turistskat på 150.000 IDR (ca. 70 DKK) pr. person, som alle besøgende på Bali skal betale, også børn. Indtægterne fra denne skat skal blandt andet bruges til at forbedre Balis infrastruktur og til projekter, der skal bevare øens natur og kultur.

Turistafgiften kan betales på forhånd via dette link for at undgå ventetid i lufthavnen. Når betalingen er gennemført, vil du modtage en kvittering via e-mail, som skal vises ved ankomst til Balis lufthavn.

Der er også mulighed for at betale afgiften med kort direkte i lufthavnen ved ankomst til Bali.
Inkluderet i prisen
 • 14 dage
 • Inkluderet flybilletter
 • Inkluderet bagage
 • Inkluderet transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 3 nætter i Ubud
 • 4 nætter på Gili Trawangan
 • 4 nætters badeferie i Sanur
 • Oplev Bali på egen hånd
 • Mulighed for udflugter
 • Ø-paradis og snorkling
Pris pr. pers. fra
12.495 kr.
Læs mere
Inkluderet i prisen
 • 18 dage
 • Inkluderet flybilletter
 • Inkluderet bagage
 • Inkluderet transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 11 nætters rundrejse med morgenmad
 • 4 nætters badeferie med morgenmad
 • Privat chauffør/guide
 • Ubud, Sidemen, Lovina og Pekutatan
 • Afslappende badeferie i Sanur
 • Mange udflugter inkluderet
Pris pr. pers. fra
15.495 kr.
Læs mere

"Min bedste ferie nogensinde - alt klappede og intet var overladt til tilfældighederne - STOR tak til Flamingo Tours"

- Allan Kristensen

"Jeg har kun positivt at sige og kæmpe stor tak til Flamingo Tours og personalet på lodgen for en uforglemmelig og godt tilrettelagt ferie."

- Anette Sørgensen

"Fantastisk rejse til Tanzania og Zanzibar. Vi så alle big five og meget mere. Vi vil gerne rejse med flamingotours igen."

- Fra TrustPilot

"Vores guider var meget kompetente, og de gjorde alt for, at vi fik så mange oplevelser som muligt. Vi takker Flamingo Tours for en rigtig god og oplevelsesrig ferie."

- Annette og Hans