Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
udsigt fra Løveklippen

Rejser til Sri Lanka

Rejser til Sri Lanka

Sri Lanka har noget for alle: frodig natur, eksotiske dyrearter, spændende buddhistisk kulturarv og lækre badestrande – og så er befolkningen i Sri Lanka nogle af de mest venlige, gæstfri og hjælpsomme, der findes.

 

En rundrejse på den tropiske paradisø i Det Indiske Ocean byder på oplevelser for både store og små, og når du kommer hjem, vil det være med minder om duften af krydrede karryretter, køer der bevæger sig frit rundt i gaderne, biler og andre køretøjer i et trafikalt kaos man næsten ikke kan forestille sig på forhånd, farverige sariklædte kvinder, imponerende templer, buddhistiske munke, unikke naturoplevelser og meget mere i bagagen.

 

Det er svært ikke at forelske sig i Sri Lanka, og har du først været på Sri Lanka én gang, er sandsynligheden for, at du kommer tilbage igen stor.

Oplevelser i Sri Lanka

Når du rejser til Sri Lanka, er du garanteret oplevelser i verdensklasse, og på en rundrejse med Flamingo Tours får du noget af det allerbedste, landet har at byde på.

Besøg f.eks. Sigiriya, som også er kendt som løveklippen og med god grund er på UNESCOs verdensarvsliste. På toppen af klippen findes ruinerne af et imponerende palads opført af kong Kasyapa i år 477. Turen op til toppen er lang og varm, men når de 1.200 trin er tilbagelagt, kan du fra toppen af den 200 m høje klippe opleve en overdådig udsigt, som er hele rejsen værd.

Byen Kandy i det centrale Sri Lankas højland er kendt som landets spirituelle centrum og et absolut must, når du rejser til Sri Lanka – uanset om du er interesseret i religion eller ej. Her finder du bl.a. Sri Dalada Maligawa, Tandens Tempel, som efter sigende skulle huse en af Buddhas hjørnetænder, og derfor anses for at være en af Sri Lankas største helligdomme. Oplev også den 26 meter høje hvide Buddha, som fra sin plads oven på Bahirawakanda-templet skuer ud over byen og kan ses, uanset hvor i Kandy du befinder dig.

Drømmer du om eksotisk dyreliv, kan du på din rejse til Sri Lanka komme på safari i en af landets to nationalparker og opleve bl.a. majestætiske elefanter, vilde bøfler, sky leoparder, legende aber og glubske krokodiller samt store påfugle, farvestrålende papegøjer og forskellige rovfugle.

Den historiske Løveklippen set fra afstand

Badeferie ved Sri Lankas sydkyst

Udover spændende kultur, imponerende natur og den mest imødekommende lokalbefolkning, byder Sri Lanka også på azurblåt vand og fantastiske, palmeklædte sandstrande med rig mulighed for at dase i timevis eller snorkle ved det omkringliggende koralrev.

Sri Lanka er derfor også en oplagt destination til badeferie.

Med en badeferie på Sri Lankas sydkyst får du lækre strande og krystalklart vand samt mulighed for at opleve de lokale styltefiskere, tage på sejltur for at spotte blåhvaler og delfiner ved Mirissa, besøge et lokalt tempel eller tage på udflugt til Galle, hvor du kan opleve det hollandske fort, som er på UNESCOs verdensarvsliste.

Trænger du mere til at slappe af, er det bare med at finde den helt perfekt plads på sandstranden eller hotellets hyggelige poolområde og læne dig godt tilbage.

Lækker sandstrand i Ahangama, Sri Lanka

Vejret i Sri Lanka

Sri Lanka har et varmt og tropisk klima med gennemsnitlige dagtemperaturer på ca. 28-31°C året rundt, hvilket nok er en af grundene til, at mange danskere især i de kolde vintermåneder valfarter til den oplevelsesrige paradisø. 

Dog varierer temperaturen en del fra område til område. I det centrale højland er det f.eks. noget køligere, og her kan det være en god ide med lange bukser og en tyk trøje.

Hvornår skal man rejse til Sri Lanka?

Noget af det fantastiske ved Sri Lanka er, at det altid er muligt at finde et sted på øen, hvor der er godt vejr, for når det regner i syd, er det tørt i nord og omvendt. Du kan derfor rejse til Sri Lanka hele året.

I perioden maj til august er der regntid i den sydvestlige del af landet, mens der i oktober til januar er regntid på nord- og østkysten. Året rundt er der dog rig mulighed for både fantastiske oplevelser og godt vejr på vores rundrejser, og det hotel, vi normalt bruger på en eventuel badeferie, ligger i et område, som sjældent bliver ramt af nogen af regntiderne.

Det skal dog nævnes, at uanset hvor på øen du befinder dig, kan der året rundt opstå kraftige, kortvarige regnskyl. Det kan derfor være en god ide at medbringe en tynd regnponcho eller lignende.

Solnedgang over Sri Lanka

Hoteller i Sri Lanka

På en rundrejse i Sri Lanka kommer du til at bo på en række forskellige hoteller, som alle har det til fælles, at de har en skøn beliggenhed og moderne faciliteter. Alle hoteller er af minimum turistklassestandard med 3 stjerner og pænt indrettede, men der er også mulighed for at opgradere til både 4- og 5-stjernede hoteller, hvis du vil forkæle dig selv lidt mere.

De fleste af vores hoteller på Sri Lanka har desuden en swimmingpool, hvor du kan slappe af og tage en dukkert efter en spændende og oplevelsesrig dag.

Forlænger du din rundrejse med en badeferie i Sri Lanka, bor du ved en af øens smukke strande med udsigt til det smukke Indiske Ocean.

Se vores hoteller i Sri Lanka her
Elefanter på gåtur i Udawalawe Nationalpark

Fakta om Sri Lanka

Overvejer du en rejse til Sri Lanka, anbefaler vi, at du læser vores rejseinfo til Sri Lanka, hvor du kan finde en lang række fakta om Sri Lanka, herunder tidsforskel, sprog, valuta, myg og elektricitet.

Desuden har vi samlet en række gode råd og anbefalinger til f.eks. pakning af håndbagage, vaccinationer, drikkepenge samt takt og tone i landet.

Lokalbefolkningen på Sri Lanka er utroligt varme og gæstfri, men selvom de er vant til mange turister og generelt er overbærende, forventes det, at turister behandler deres helligdomme med respekt og f.eks. er passende påklædt ved besøg i templer. Få flere råd til takt og tone i vores rejseinfo.

Rejseinfo til Sri Lanka
Sød abe fundet på Sri Lanka.

Visum til Sri Lanka

For danske statsborgere kræver det visum, når du rejser til Sri Lanka. Mange rejsebureauer tilbyder at sørge for visum, men det er faktisk en del billigere, hvis du gør det selv. Du kan ansøge om visum til Sri Lanka lige her.

Vær desuden opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter udrejse fra Sri Lanka, samt der skal være mindst to blanke sider med plads til ind- og udrejsestempler.

Du kan læse mere om visum til Sri Lanka på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Ansøg om visum til Sri Lanka her
Sigiriya, meget gamle løve skulpturer

Rejs til Sri Lanka med Flamingo Tours

I planlægningen af en drømmerejse kan man bruge mange timer på at søge inspiration og sammensætte rejser.

Hos Flamingo Tours mener vi, at det skal være nemt at få det allerbedste, og det skal være gennemskueligt, hvad du får med i din rejse. Det, mener vi, giver mest ro i maven, og det er det bedste udgangspunkt for en fantastisk rejse.

Drømmer du om noget særligt på din rejse til Sri Lanka, hjælper vi gerne med at skræddersy din drømmerejse, så du får lige netop det, du drømmer om.

Kontakt os nu for et uforpligtende tilbud
Kvinde te landmand, i farverige tøj.

Sri Lanka og Maldiverne

Når du rejser til Sri Lanka, har du efter rundrejsen mulighed for at fortsætte din ferie på billedskønne Maldiverne. Her får du en virkelig luksuriøs badeferie, hvor afslapning og forkælelse er i højsædet.

Maldivernes paradisøer byder på kridhvide, palmeklædte strande med krystalklart vand og eminente muligheder for snorkling og andre vandsportsaktiviteter i det rolige vand.

Det luksuriøse hotel byder på en lang række aktiviteter og udflugtsmuligheder for dem, der gerne vil opleve endnu mere, mens der er rig mulighed for afslapning ved stranden, på den private terrasse eller i en af hotellets mange spisesteder og barer.

En afslappende og luksuriøs badeferie på Maldiverne kan på det varmeste anbefales – uanset om du rejser til Sri Lanka på familieferie, på egen hånd, med gode venner eller som en romantisk getaway for to.

Læs mere om rejsen til Sri Lanka og Maldiverne
Strandstole i hvidt sand