Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
Machu Picchu set fra toppen

Rejseinfo til Peru

Fakta om Peru
 • Lima
 • Spansk, Quechua og Aymara
 • Nuevo Sol (PEN)
 • 30,38 millioner
 • 13°C - 27°C
 • Sommertid -7 timer, vintertid -6 timer

Peru ligger i det vestlige Sydamerika og er et utroligt spændende land. Her kan du både opleve junglen i Amazonas, surfe på sandet i ørkenen, tage inkatrekket eller opleve inkariget med Machu Picchu.

 

Vores ture til Peru anbefales ikke til børn under 8 år.

 

Rejsebetingelser

Alle rejser købt hos Flamingotours.dk, er omfattet af pakkerejseloven. Vi anbefaler at du læser vores rejsebetingelser

 

Flybilletter og rejseplan

Efter accept af tilbuddet fremsendes dokumenter med informationer om flyrejsen inklusive rejseplan.

 

Det er meget vigtigt at dit/jeres navn(e) på flybilletterne er 100 % identisk med det navn, der står i passet, da det ikke kan ændres efter reservationen er gennemført.

 

Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt, at du på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse på VIEW TRIP. Her indtaster du dit reservationsnummer fra flybilletten samt dit efternavn.

 

Vi gør opmærksom på, at der ikke længere findes fysiske billetter, og du derfor kun skal bruge dit pas og dit reservationsnummer ved check-in i lufthavnen.

 

Vi anbefaler, at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.  

 

3 Pladsreservation

Selvom vi rigtig gerne vil hjælpe, har vi desværre ikke mulighed for at reservere pladser på flyet. Hvis du har specielle ønsker til, hvor du gerne vil sidde i flyet, eller hvis I er flere, der rejser sammen, og I vil være sikre på at sidde sammen på flyrejsen, anbefaler vi, at du selv går ind på flyselskabets hjemmeside og forhåndsbooker sæder i flyet.

 

På flyselskabets hjemmeside er der en funktion, der hedder noget i stil med ”manage my booking”, og det er her, du kan booke dit sæde. Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for forhåndsbooking af sæder, så det er en god idé at sidde klar med betalingskortet. Mange flyselskaber tilbyder også – mod ekstra betaling – ekstra benplads eller opgradering til bedre komfort.

 

Det varierer fra flyselskab til flyselskab, hvor tidligt du kan forhåndsreservere flysæder. De fleste flyselskaber åbner først for denne mulighed mellem 72 og 24 timer før afgang. Det er derfor en god ide at forsøge at foretage pladsreservationen så hurtigt som muligt efter du modtager din e-ticket fra os.

 

Hvis det endnu ikke er muligt at booke, vil du få besked om dette samt info om, hvornår der åbnes op for muligheden for at forhåndsreservere flysæder.

 

Mange flyselskaber har også en app til telefonen, hvor du blandt andet kan vælge pladser i flyet og se eventuelle tidsændringer med det samme.

 

Det bedste tidspunkt at besøge Peru

Peru er inddelt i 3 zoner – Kysten omkring Lima, højlandet omkring Cusco og Amazonas.

Kystområdet omkring Lima har højeste temperaturer fra december til april, hvor de ligger på 25-35 grader.

I højlandet omkring Cusco er der stor temperaturforskel på dag og nat, så husk også lidt varmt tøj. Det er en god idé at kigge efter hvornår der er mindst og mest regn hvis du f.eks. skal på inkatrek. Det regner mest de første fire måneder på året. Den mest tørre periode er derfor fra maj til oktober. 

Amazonas har høje temperaturer og høj luftfugtighed. Det regner mindst fra april til oktober. Fra juni til september er der mindst myg, og dyrene er nemmere at se, da de opholder sig en del i floderne på dette tidspunkt.

 

Modtagelse i lufthavnen

Vores lokale samarbejdspartner står klar i lufthavnen til at tage imod dig.

 

Indchecket bagage og håndbagage

På din rejseplan finder du information om hvor mange kilo du må medbringe i din kuffert og håndbagage. Det er vigtigt at pakke kufferterne således at hvis bagagen bliver forsinket på flyrejsen, kan man stadig ”klare” sig i nogle dage med det man har i håndbagagen. Husk at pakke pas, penge, visum, medicin osv. i håndbagagen. Når bagagen bliver forsinket, tager det altid lidt ekstra tid før bagagen ankommer, sammenlignet med hvad vi er vant til i Europa.

 

Transport i Peru

Der vil være transport med bus mellem stederne. Her bliver du hentet på hotellet, transporteret til busstationen og hjulpet videre med rigtig bus, hvorefter du igen bliver hentet på busstationen når du kommer frem, og kørt til dit hotel.

 

Måltider og drikkevarer

Vores ture inkluderer de måltider som er inkluderet i programmet. Drikkevarer er altid for egen regning.

 

 

Forberedelser/det skal du huske

 

Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at have rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dækket ordentligt ind med dine nuværende forsikringer til Peru. Vi hjælper dig gerne med forsikringer hvis I mangler rejse- eller afbestillingsforsikring - læs mere her: Forsikring.

Vær opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum.

 

10 Visum

Det er ikke nødvendig med visum til Peru ved ophold under 90 dage.

Det er dog vigtig at dit pas er gyldig i minimum 6 måneder fra hjemrejsedatoen, og at du har minimum 2 blanke sider med plads til stempel.

Du kan læse mere om visumregler til Peru på udenrigsministeriets hjemmeside.

 

11 Vaccinationer

Vi anbefaler at I kontakter jeres egen læge vedrørende vaccinationer til Peru. Du kan også læse mere om vaccinationer her.

Husk at medbringe legitimation på at I er vaccineret, så I kan fremvise dette ved ankomst, såfremt det bliver nødvendigt.

Hvis du rejser med stop i andre land, skal du også være opmærksom på reglerne omkring dette. Snak også med din læge om dette.

 

12 Påklædning på rejsen til Peru

Da Peru er meget omskiftelig, alt efter hvor du befinder dig, er det en god idé altid at have tøj med til både varme og kolde dage/aftener.

Hvis du skal på Inkavandring, kan du se anbefalet pakkeliste længere nede.

 

13 Håndbagage

Vi anbefaler at du pakker flg. i din håndbagage:

 • Pas
 • Flybilletter
 • Kreditkort & kontanter
 • Malariapiller
 • Livsvigtig medicin
 • Kamera & kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, oplader, evt. adapter og andet elektronik
 • Tøj til et par dage, i tilfælde af at kufferten forsinkes
 • Mavepiller

 

Fakta 

 

14 Valuta og økonomi i Peru

Møntenheden i Peru hedder Nuevo sol (PEN). Vi anbefaler at du medbringer Amerikanske Dollars og veksler til PENi Peru – dette kan gøres næsten overalt, men lad evt. guiden fortælle dig hvor det er bedst. Mastercard, visa, diners og american express kan benyttes på de fleste hoteller og i nogle butikker. I hæveautomater kan du bruge mastercard og visa til at hæve PEN. Der kan ikke hæves penge i Amazonas.

 

Du kan få et godt måltid til omkring 60-70 kr. plus drikkevarer.

 

15 Drikkepenge

Som mange andre steder, bliver der på de fleste regninger lagt 10-15% på, i service charge. Dette kan du se på din regning. Udover dette kan det være godt at lægge omkring 5% til tjeneren, men det er selvfølgelig helt op til dig.

 

Det er normalt at give buschauffører, guider, piccoloer, taxachauffører etc. drikkepenge. Her kan du komme langt med 1-2 dollars.

 

16 Tidsforskel

Peru ligger bagud ift. Danmark:

Sommertid -7 timer

Vintertid -6 timer 

 

17 Sprog

De fleste peruvianere taler spansk. Omkring Titicacasøen taler de det indianske sprog, quechua , og i Amazonas flere andre indfødte sprog.

Lang størstedelen af befolkningen i Peru forstår også engelsk.

 

18 Myg

Vi anbefaler at du køber en myggespray ved ankomst til Peru, da deres myggespray er mere effektiv end den du kan købe i Danmark. Vær omhyggelig med at spraye efter mørkets frembrud, specielt i Amazonas. I Amazonas er der mindst myg fra juni til september.

 

19 Højder

På rejserne til Peru er der stor højdeforskel, og det er derfor anbefalet at have højdesygetabletter med. Disse kan købes i Peru og hedder "sorochepills". 

 

20 Elektricitet og opladning af bl.a. mobiltelefoner 

Selvom Peru har 220 volt, ligesom i Danmark, kan det være en god idé at købe et adaptersæt med hjemmefra. 

 

21 Takt og Tone 

Naturen: 

I Peru er det vigtigt at man respekterer områderne man bevæger sig i. 

De fleste områder vi besøger, er fredede, og både myndigheder og befolkningen har bevaringen af disse, som stor prioritet.

Din guide vil informere dig om dette.

 

Rygning: 

Det er forbudt at ryge i offentlige transportmidler, samt ved de fleste restauranter, barer etc.

Se skiltning, eller spørg evt. før du tænder en cigaret.

 

22 Pakkeliste til inkatrek

Generelt:

Vi anbefaler at du pakker i en blød rejsetaske, og ikke i en hård kuffert. En rygsæk/sportstaske er nemmere at pakke tæt i et bagagerum sammen med andre tasker.

Medbring en rygsæk til dagsturene, hvor du pakker de mest nødvendige ting til din vandring. Husk at vælge en rygsæk der giver god støtte, hvor du bærer både med lænd og bryst, for at skåne skuldre og ryg. 

 

I håndbagagen skal der være plads til: 

 • Vand
 • Frokost
 • Ekstra trøje
 • Regntøj
 • Kamera
 • Desinfektionsgel
 • Plaster
 • Evt. kikkert. 
 • Medicin 
 • Værdigenstande – pas, rejsepapirer, penge, telefon

 

Husk også et regnslag til din rygsæk, så tingene ikke bliver våde.

Der udleveres rygsække med plads til det mest nødvendige til turen. Her kan du pakke maks 7 kg, da den skal bæres af et muldyr. Det kan være en god idé at pakke dine ting i plastikposer, bare for en sikkerheds skyld. Overskydende bagage, bliver opbevaret på hotellet i Cusco, til du kommer tilbage igen. 

 

Pakkeliste til vandringen (vejledende):

 • Vandrestøvler – god ankelstøtte og med stiv sål (husk at gå dem til inden turen)
 • Vand og vindtæt jakke med hætte samt overtræksbukser – udover regntøj
 • Evt. vandrestave
 • 1 Hue, varme vanter og halstørklæde
 • 2-4 par vandresokker og evt. tynde sokker til at have under
 • 1-2 gode bukser/shorts at vandre i
 • Svedtransporterende undertøj samt T-shirts
 • 2-3 (uld)trøjer
 • Fleecetrøjer (1 medium og 1 kraftig)
 • Sovepose – kan pakkes i den store rygsæk. Husk denne også skal pakkes vandtæt.
 • Liggeunderlag

 

Fakta om Peru
 • Lima
 • Spansk, Quechua og Aymara
 • Nuevo Sol (PEN)
 • 30,38 millioner
 • 13°C - 27°C
 • Sommertid -7 timer, vintertid -6 timer