Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
Machu Picchu set fra toppen

Rejseinfo til Peru

Fakta om Peru
 • Lima
 • Spansk, Quechua og Aymara
 • Nuevo Sol (PEN)
 • 30,38 millioner
 • 13°C - 27°C
 • Sommertid -7 timer, vintertid -6 timer

Peru ligger i det vestlige Sydamerika og er et spændende og historisk land. Her kan du både opleve junglen i Amazonas, surfe på sandet i ørkenen og opleve inkariget med Machu Picchu.

 

Titicacasø er en kæmpe sø med Andesbjergene i baggrunden. Se de flydende Uros-øer lavet af si. Beboerne på øerne har bevaret den oprindelige måde at leve på, som de har gjort de sidste mange hundrede år. Lær om kulturen fra de lokale, imens i nyder en god frokost sammen.

 

I Cusco finder du en af Purus vigtigste ruiner, Sacsayhuaman, som er et historisk kompleks med store stenmure og en masse mystik. Den lille ruin Puka Pukara, og vandtempelet Tambomachay, ligger også her.

 

Urubamba-dalen, også kaldt Den Hellige Dal, ligger mellem Cusco og Machu Picchu. Området har fantastisk udsigt fra en af de flotteste arkæologiske komplekser fundet i Peru.

 

Hvis du ønsker mere naturmæssige og historiske oplevelser, kan du tage inkatrekket mod Machu Picchu. Det starter fra Piskacucho på 82 km mærket, hvor du vandrer over Andesbjergene, gennem små landsbyer, tætte tågeskove og grønne dale. At se Machu Picchu fra Solporten ved solopgang, er den ultimative belønning efter en lang tur.

 

Amazonas er noget helt specielt. Vi sejler ned af Amazonasfloden, nyder det smukke varierede landskab, besøger lokale der fortæller om deres måde at leve på, aften gåtur i junglen, fisk efter piratfisk og kig efter grå og lyserøde delfiner.

Vores ture til Peru anbefales ikke til børn under 8 år.

 

Rejsebetingelser

Alle rejser købt hos Flamingotours.dk, er omfattet af pakkerejseloven. Vi anbefaler at du læser vores rejsebetingelser

 

Flybilletter og rejseplan

Jeres rejseplan sendes efter accept af tilbuddet, og herefter fremsendes dokumenter med informationer om Jeres flyrejse. Det er meget vigtigt at jeres navn på flybilletten er 100% identisk med det navn der står i jeres pas, da det ikke kan ændres efter reservationen er gennemført. Vi anbefaler at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.  

 

Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt at du på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse, på VIEW TRIP. Her indtaster du dit reservationsnummer fra din flybillet, samt dit efternavn. Vi gør opmærksom på at der ikke længere findes fysiske billetter, og du derfor kun skal bruge dit pas og dit reservationsnummer ved check-in i lufthavnen.

 

Det bedste tidspunkt at besøge Peru

Peru er inddelt i 3 zoner – Kysten omkring Lima, højlandet omkring Cusco og Amazonas.

Kystområdet omkring Lima har højeste temperaturer fra december til april, hvor de ligger på 25-35 grader.

I højlandet omkring Cusco er der stor temperaturforskel på dag og nat, så husk også lidt varmt tøj. Det er en god idé at kigge efter hvornår der er mindst og mest regn hvis du f.eks. skal på inkatrek. Det regner mest de første fire måneder på året. Den mest tørre periode er derfor fra maj til oktober. 

Amazonas har høje temperaturer og høj luftfugtighed. Det regner mindst fra april til oktober. Fra juni til september er der mindst myg, og dyrene er nemmere at se, da de opholder sig en del i floderne på dette tidspunkt.

 

Modtagelse i lufthavnen

 Vores lokale samarbejdspartner står klar i lufthavnen til at tage imod dig.

 

Indchecket bagage og håndbagage

På din rejseplan finder du information om hvor mange kilo du må medbringe i din kuffert og håndbagage. Det er vigtigt at pakke kufferterne således at hvis bagagen bliver forsinket på flyrejsen, kan man stadig ”klare” sig i nogle dage med det man har i håndbagagen. Husk at pakke pas, penge, visum, medicin osv. i håndbagagen. Når bagagen bliver forsinket, tager det altid lidt ekstra tid før bagagen ankommer, sammenlignet med hvad vi er vant til i Europa.

 

Transport i Peru

Der vil være transport med bus mellem stederne. Her bliver du hentet på hotellet, transporteret til busstationen og hjulpet videre med rigtig bus, hvorefter du igen bliver hentet på busstationen når du kommer frem, og kørt til dit hotel.

 

Måltider og drikkevarer

Vores ture inkluderer de måltider som er inkluderet i programmet. Drikkevarer er altid for egen regning.

 

 

Forberedelser/det skal du huske

 

Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at have rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dækket ordentligt ind med dine nuværende forsikringer til Peru. Vi hjælper dig gerne med forsikringer hvis I mangler rejse- eller afbestillingsforsikring - læs mere her: Forsikring.

Vær opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum.

 

Visum

Det er ikke nødvendig med visum til Peru ved ophold under 90 dage.

Det er dog vigtig at dit pas er gyldig i minimum 6 måneder fra hjemrejsedatoen, og at du har minimum 2 blanke sider med plads til stempel.

Du kan læse mere om visumregler til Peru på udenrigsministeriets hjemmeside.

 

10 Vaccinationer

Vi anbefaler at I kontakter jeres egen læge vedrørende vaccinationer til Peru. Du kan også læse mere om vaccinationer her.

Husk at medbringe legitimation på at I er vaccineret, så I kan fremvise dette ved ankomst, såfremt det bliver nødvendigt.

Hvis du rejser med stop i andre land, skal du også være opmærksom på reglerne omkring dette. Snak også med din læge om dette.

 

11 Påklædning på rejsen til Peru

Da Peru er meget omskiftelig, alt efter hvor du befinder dig, er det en god idé altid at have tøj med til både varme og kolde dage/aftener.

Hvis du skal på Inkavandring, kan du se anbefalet pakkeliste længere nede.

 

12 Håndbagage

Vi anbefaler at du pakker flg. i din håndbagage:

 • Pas
 • Flybilletter
 • Kreditkort & kontanter
 • Malariapiller
 • Livsvigtig medicin
 • Kamera & kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, oplader, evt. adapter og andet elektronik
 • Tøj til et par dage, i tilfælde af at kufferten forsinkes
 • Mavepiller

 

Fakta 

 

13 Valuta og økonomi i Peru

Møntenheden i Peru hedder Nuevo sol (PEN). Vi anbefaler at du medbringer Amerikanske Dollars og veksler til PENi Peru – dette kan gøres næsten overalt, men lad evt. guiden fortælle dig hvor det er bedst. Mastercard, visa, diners og american express kan benyttes på de fleste hoteller og i nogle butikker. I hæveautomater kan du bruge mastercard og visa til at hæve PEN. Der kan ikke hæves penge i Amazonas.

 

Du kan få et godt måltid til omkring 60-70 kr. plus drikkevarer.

 

14 Drikkepenge

Som mange andre steder, bliver der på de fleste regninger lagt 10-15% på, i service charge. Dette kan du se på din regning. Udover dette kan det være godt at lægge omkring 5% til tjeneren, men det er selvfølgelig helt op til dig.

 

Det er normalt at give buschauffører, guider, piccoloer, taxachauffører etc. drikkepenge. Her kan du komme langt med 1-2 dollars.

 

15 Tidsforskel

Peru ligger bagud ift. Danmark:

Sommertid -7 timer

Vintertid -6 timer 

 

16 Sprog

De fleste peruvianere taler spansk. Omkring Titicacasøen taler de det indianske sprog, quechua , og i Amazonas flere andre indfødte sprog.

Lang størstedelen af befolkningen i Peru forstår også engelsk.

 

17 Myg

Vi anbefaler at du køber en myggespray ved ankomst til Peru, da deres myggespray er mere effektiv end den du kan købe i Danmark. Vær omhyggelig med at spraye efter mørkets frembrud, specielt i Amazonas. I Amazonas er der mindst myg fra juni til september.

 

18 Højder

På rejserne til Peru er der stor højdeforskel, og det er derfor anbefalet at have højdesygetabletter med. Disse kan købes i Peru og hedder "sorochepills". 

 

19 Elektricitet og opladning af bl.a. mobiltelefoner 

Selvom Peru har 220 volt, ligesom i Danmark, kan det være en god idé at købe et adaptersæt med hjemmefra. 

 

20 Takt og Tone 

Naturen: 

I Peru er det vigtigt at man respekterer områderne man bevæger sig i. 

De fleste områder vi besøger, er fredede, og både myndigheder og befolkningen har bevaringen af disse, som stor prioritet.

Din guide vil informere dig om dette.

 

Rygning: 

Det er forbudt at ryge i offentlige transportmidler, samt ved de fleste restauranter, barer etc.

Se skiltning, eller spørg evt. før du tænder en cigaret.

 

21 Pakkeliste til inkatrek

Generelt:

Vi anbefaler at du pakker i en blød rejsetaske, og ikke i en hård kuffert. En rygsæk/sportstaske er nemmere at pakke tæt i et bagagerum sammen med andre tasker.

Medbring en rygsæk til dagsturene, hvor du pakker de mest nødvendige ting til din vandring. Husk at vælge en rygsæk der giver god støtte, hvor du bærer både med lænd og bryst, for at skåne skuldre og ryg. 

 

I håndbagagen skal der være plads til: 

 • Vand
 • Frokost
 • Ekstra trøje
 • Regntøj
 • Kamera
 • Desinfektionsgel
 • Plaster
 • Evt. kikkert. 
 • Medicin 
 • Værdigenstande – pas, rejsepapirer, penge, telefon

 

Husk også et regnslag til din rygsæk, så tingene ikke bliver våde.

Der udleveres rygsække med plads til det mest nødvendige til turen. Her kan du pakke maks 7 kg, da den skal bæres af et muldyr. Det kan være en god idé at pakke dine ting i plastikposer, bare for en sikkerheds skyld. Overskydende bagage, bliver opbevaret på hotellet i Cusco, til du kommer tilbage igen. 

 

Pakkeliste til vandringen (vejledende):

 • Vandrestøvler – god ankelstøtte og med stiv sål (husk at gå dem til inden turen)
 • Vand og vindtæt jakke med hætte samt overtræksbukser – udover regntøj
 • Evt. vandrestave
 • 1 Hue, varme vanter og halstørklæde
 • 2-4 par vandresokker og evt. tynde sokker til at have under
 • 1-2 gode bukser/shorts at vandre i
 • Svedtransporterende undertøj samt T-shirts
 • 2-3 (uld)trøjer
 • Fleecetrøjer (1 medium og 1 kraftig)
 • Sovepose – kan pakkes i den store rygsæk. Husk denne også skal pakkes vandtæt.
 • Liggeunderlag

 

Fakta om Peru
 • Lima
 • Spansk, Quechua og Aymara
 • Nuevo Sol (PEN)
 • 30,38 millioner
 • 13°C - 27°C
 • Sommertid -7 timer, vintertid -6 timer