Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
MENU

Rejseinfo til Costa Rica

Fakta om Costa Rica
 • San José
 • Spansk
 • Colón (CRC)
 • 5,21 millioner
 • 14-31°C
 • Tidsforskel: -8 timer

Hvis du planlægger en rejse til Costa Rica, anbefaler vi, at du læser nedenstående rejseinformationer. Her finder du praktiske oplysninger om visum, flybilletter og bagage samt masser af gode råd om vaccinationer, tips og det bedste tidspunkt at rejse på.

Hvis du vil vide, hvordan du skal bo i Costa Rica, kan du se billeder og læse mere om alle vores hoteller i Costa Rica.

Leder du efter din drømmerejse til Costa Rica? Se vores rejser til Costa Rica.

Vejr og klima

Rejsebetingelser

Alle rejser købt hos Flamingotours.dk, er omfattet af pakkerejseloven. Vi anbefaler at du læser vores rejsebetingelser.
 
Rejsebetingelser

Flybilletter og rejseplan

Efter accept af tilbuddet fremsendes dokumenter med informationer om flyrejsen inklusive rejseplan.
 
Det er meget vigtigt at dit/jeres navn(e) på flybilletterne er 100% identisk med det navn, der står i passet, da det ikke kan ændres, efter reservationen er gennemført.
 
Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt, at du løbende og særligt på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse. I din booking-bekræftelse kan du finde en vejledning til, hvordan du nemmest gør det.
 
Vi anbefaler desuden, at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.

Pladsreservation på flyet

Selvom vi rigtig gerne vil hjælpe, har vi desværre ikke mulighed for at reservere pladser på flyet. Hvis du har specielle ønsker til, hvor du gerne vil sidde i flyet, eller hvis I er flere, der rejser sammen, og I vil være sikre på at sidde sammen på flyrejsen, anbefaler vi, at du selv går ind på flyselskabets hjemmeside og forhåndsbooker sæder i flyet.
 
På flyselskabets hjemmeside er der en funktion, der hedder noget i stil med ”manage my booking”, og det er her, du kan booke dit sæde. Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for forhåndsbooking af sæder, så det er en god idé at sidde klar med betalingskortet. Mange flyselskaber tilbyder også – mod ekstra betaling – ekstra benplads eller opgradering til bedre komfort.
 
Det varierer fra flyselskab til flyselskab, hvor tidligt du kan forhåndsreservere flysæder. De fleste flyselskaber åbner først for denne mulighed mellem 72 og 24 timer før afgang. Det er derfor en god ide at forsøge at foretage pladsreservationen så hurtigt som muligt efter du modtager din e-ticket fra os.
 
Hvis det endnu ikke er muligt at booke, vil du få besked om dette samt info om, hvornår der åbnes op for muligheden for at forhåndsreservere flysæder.
 
Mange flyselskaber har også en app til telefonen, hvor du blandt andet kan vælge pladser i flyet og se eventuelle tidsændringer med det samme.

Modtagelse i lufthavnen

Vores lokale samarbejdspartner står klar til at tage imod dig i lufthavnen. Kig blot efter det pink Flamingo Tours-skilt.

Indchecket bagage og håndbagage

Du må som udgangspunkt altid medbringe 20 kg indchecket bagage og 5 kg håndbagage på din rejse. På din rejseplan kan du se, præcis hvor meget bagage du må medbringe.
 
Vær opmærksom på, at du på indenrigsfly ofte må medbringe mindre bagage end på internationale flyvninger. Det er derfor vigtigt, at du er særligt opmærksom på bagagerestriktionerne på eventuelle indenrigsflyvninger.
 
Din bagage checkes altid ind hele vejen fra start til slut. Du skal altså ikke hente din bagage og checke ind igen ved eventuelle mellemlandinger.
 
Vi anbefaler at pakke kufferterne, så du kan klare dig i nogle dage, hvis bagagen skulle blive forsinket. Husk derfor at pakke pas, penge, visum, medicin osv. i håndbagagen.
 
Når bagagen bliver forsinket, tager det altid lidt ekstra tid før bagagen ankommer, sammenlignet med hvad vi er vant til i Europa.

Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at have rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dækket ordentligt ind med dine nuværende forsikringer til Costa Rica.
 
Vi hjælper dig gerne med forsikringer hvis I mangler rejse- eller afbestillingsforsikring. Læs mere om forsikringer her.
 
Vær opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum.
 
Rejseforsikringer

Pas og visum

Som dansk statsborger kan du rejse visumfrit til Costa Rica i 90 dage. Dit pas skal dog være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemrejse, og der skal være plads til ind- og udrejsestempler i passet. Du kan læse mere om visum til Costa Rica på udenrigsministeriets hjemmeside.
 
Er du ikke dansk statsborger, anbefaler vi ligeledes, at du kontakter ambassaden for at høre, hvilke indrejseregler der gælder for dig.
 

Særligt ved indrejse via USA

Mange flyruter til Costa Rica går via USA. Ved rejser via USA skal alle rejsende (også børn) udfylde en ESTA-ansøgning i god tid før afrejse og senest 72 timer før.
 
 
Det tager knap en halv time at udfylde ansøgningen og koster pt. 21 USD per person, som betales med kort, når alle oplysninger er udfyldt. Husk at angive dit navn, som det står i passet – også selvom det ikke er dit tiltalenavn. Har du indrejsestempler fra Cuba i dit pas, anbefaler vi at kontakte den amerikanske ambassade, da du i så fald ikke kan nøjes med en ESTA-ansøgning, men i stedet vil skulle ansøge om visum til USA.
 

Særligt for rejser via Canada

Rejser du via Canada, skal du søge om indrejsetilladelse til Canada – også kaldet eTA (Electronic Travel Authorization). Vi anbefaler at du ansøger i god tid inden afrejse. eTA koster 7 CAD og er et krav for alle rejsende uanset alder – også selvom du kun er i transit i Canada.
 
Du kan ansøge om eTA online her. Husk at have pas og kreditkort klar. Vi anbefaler, at du medbringer en fysisk kopi af din indrejsetilladelse for en sikkerheds skyld.
 

Særligt for børn

Rejser du med mindreårige børn, kan det være nødvendigt at fremvise dokumentation for forældreskab eller værgemål – særligt hvis børnene ikke har samme efternavn som dig. Rejser du alene med dit barn eller med børn, som ikke er dine egne, skal du desuden at medbringe en fuldmagt fra alle indehavere af forældremyndigheden.

Vaccinationer

Vi anbefaler, at du kontakter din egen læge vedrørende vaccinationer til Costa Rica. Du kan også læse mere om vaccinationer her.
 
Vær særligt opmærksom, hvis du er gravid eller planlægger at blive det inden afrejse, da der er risiko for smitte med zika-virus i Costa Rica. Sygdommen, som overføres via myg, giver normalt kun lette influenza-symptomer, men for gravide er der en risiko for fosterskader, hvorfor rejser til Costa Rica frarådes for gravide.
 
Husk at medbringe dokumentation på, at du er vaccineret, så du kan fremvise dette ved ankomst, hvis det bliver nødvendigt.
 
Læs mere på sikkerrejse.dk

Måltider og drikkevarer

Vores rejser til Costa Rica inkluderer de måltider, som er nævnt i programmet. Drikkevarer er altid for egen regning.

Vejret i Costa Rica

Det bedste tidspunkt at rejse til Costa Rica afhænger af dine præferencer og hvad du gerne vil opleve, da Costa Rica har forskellige klimaforhold i løbet af året. Vejret i Costa Rica ligger typisk på omkring 23° i bjergdalene og varmere ved kysterne.
 
Temperaturerne varierer meget lidt i løbet af året, men lidt variation kan hentes ved at bevæge sig op eller ned i højderne. 
 

Tørsæson

Tørsæsonen løber fra december til april og er den mest populære tid at besøge Costa Rica. Vejret er generelt tørt og solrigt i denne periode, og temperaturene ligger typisk mellem 20-30 grader. Dette er en ideel tid for dig, der ønsker at nyde solskin og udforske de forskellige naturskønne områder i Costa Rica. Manuel Antonio Nationalpark og Arenal-vulkanen er særligt tiltalende, da stierne er mere tilgængelige, og dyrelivet er lettere at spotte.
 
Strandområderne langs Stillehavskysten, som Tamarindo og Manuel Antonio, er også perfekte til afslappende dage i solen og vandsportaktiviteter. Denne periode er Costa Ricas højsæson og du må derfor forvente at dele det smukke land med mange andre turister.
 

Regntid i Costa Rica

Regntiden i Costa Rica løber fra maj til november og bliver ofte kaldt "den grønne periode" af lokale. I disse måneder er naturen er på sit højdepunkt, da landskabet er frodigt og smukt på grund af regnen. Drømmer du om at opleve den frodige jungle, eller foretrækker du at rejse, når der er knap så mange turister, er regntiden det helt rigtige tidspunkt for dig. Tortuguero Nationalpark er i denne periode især imponerende, og vandaktiviteter som White Water Rafting får en ekstra dimension med de øgede vandniveauer. Det er vigtigt at være forberedt på regn og vælge passende tøj og fodtøj under rejser i denne periode.
 
På Caribien-kysten (Tortuguero og Puerto Viejo de Talamanca) af Costa Rica oplever man generelt jævnlige regnbyger hele året rundt. Selv i tørsæsonen kan der være perioder med regn på Caribien-kysten. Dette område er kendt for sit fugtige tropiske klima, og nedbøren kan være mere uforudsigelig sammenlignet med Stillehavskysten (Manuel Antonio, Arenal og Tamarindo). 
 

Klimatabeller for Costa Rica

Herunder kan du se, hvordan gennemsnitsvejret har været i udvalgte destinationer rundt om i landet. Vær opmærksom på, at disse tal er gennemsnitlige og kan variere afhængigt af specifikke årstider og lokale forhold.
 
San José
 Jan 
 Feb 
 Mar 
 Apr 
 Maj 
 Jun 
 Jul 
 Aug 
 Sep 
 Okt 
 Nov 
 Dec 
Maks. temperatur (°C) 
25
26
27
27
26
26
26
26
25
25
25
25
Min. temperatur (°C) 
18
19
19
20
20
19
19
19
19
19
18
18
Nedbør (mm)
6
8
13
79
221
280
231
278
355
330
142
40
 
Arenal
 Jan 
 Feb 
 Mar 
 Apr 
 Maj 
 Jun 
 Jul 
 Aug 
 Sep 
 Okt 
 Nov 
 Dec 
Maks. temperatur (°C)
30
31
32
32
32
30
29
29
29
29
29
29
Min. temperatur (°C)
21
21
22
23
23
23
22
22
22
22
22
21
Nedbør (mm)
73
67
94
147
256
280
308
312
372
355
219
118
 
Tortuguero
 Jan 
 Feb 
 Mar 
 Apr 
 Maj 
 Jun 
 Jul 
 Aug 
 Sep 
 Okt 
 Nov 
 Dec 
Maks. temperatur (°C)
29
30
30
30
30
29
29
29
29
29
29
29
Min. temperatur (°C)
22
23
23
24
24
23
23
23
23
23
22
22
Nedbør (mm)
314
256
300
257
381
280
308
308
355
381
422
451
 
Manuel Antonio
 Jan 
 Feb 
 Mar 
 Apr 
 Maj 
 Jun 
 Jul 
 Aug 
 Sep 
 Okt 
 Nov 
 Dec 
Maks. temperatur (°C)
32
33
34
34
33
31
31
31
31
31
32
32
Min. temperatur (°C)
23
23
24
24
24
23
23
23
23
23
23
23
Nedbør (mm)
10
5
10
52
267
283
224
210
355
345
129
31
Temperatur i badevand (°C) 
29
29
29
30
29
29
29
29
28
28
28
28
 
Tamarindo
 Jan 
 Feb 
 Mar 
 Apr 
 Maj 
 Jun 
 Jul 
 Aug 
 Sep 
 Okt 
 Nov 
 Dec 
Maks. temperatur (°C)
32
33
34
34
33
31
31
31
31
31
32
32
Min. temperatur (°C)
22
22
23
24
24
23
23
23
23
23
23
23
Nedbør (mm)
2
5
5
13
90
200
160
160
260
180
40
7
Temperatur i badevand (°C) 
27
28
29
29
29
29
29
29
28
28
27
28
 
Puerto Viejo de Talamanca
 Jan 
 Feb 
 Mar 
 Apr 
 Maj 
 Jun 
 Jul 
 Aug 
 Sep 
 Okt 
 Nov 
 Dec 
Maks. temperatur (°C)
30
30
30
30
29
28
28
28
28
28
29
29
Min. temperatur (°C)
23
23
23
24
24
23
23
23
23
23
23
23
Nedbør (mm.)
173
130
150
292
380
411
294
352
403
428
433
346
Temperatur i badevand (°C) 
27
27
28
28
29
29
29
28
29
29
28
28

Håndbagage

Vi anbefaler, at du pakker følgende i din håndbagage:
 • Pas, som minum har 6 måneders gyldighed
 • Flybilletter
 • Kreditkort & kontanter
 • Livsvigtig medicin
 • Kamera
 • Mobiltelefon, oplader og andet elektronik
 • Tøj til et par dage i tilfælde af, at kufferten forsinkes
 
Øvrige ting, som vi anbefaler på din pakkeliste:
 • Solcreme og insektmiddel
 • Komfortable t-shirts og bukser
 • Vandtætte og lette hikestøvler, gode sandaler og et par sneakers
 • Regntøj: Poncho, vandtæt jakke og paraply
 • Hat, kasket og solbriller
 • Genbrugelige vandflasker og en lille rygsæk til hikes
 • Ladere til elektroniske enheder og US adapter
 • Lange bukser til vandreture
 • Lommelygte til natvandring
 • Drikkedunk

Drikkepenge

Drikkepenge er almindelig praksis inden for turistbranchen i Costa Rica. Det er sædvanligt for rejsende at give drikkepenge til bl.a. chauffører, lokale guider, piccoloer på hoteller og på restauranter. Nogle restauranter inkluderer en serviceafgift i regningen, men det er stadig almindeligt at give drikkepenge. Hvis der ikke er tilføjet en serviceafgift på regningen, forventes det normalt, at man lægger et mindre beløb som drikkepenge til tjeneren.
 
For de fleste rejsende kan det være udfordrende at fastsætte det nøjagtige beløb, der skal gives som drikkepenge til hver enkelt person. Men som regel vil en til to colóns være tilstrækkeligt i de fleste tilfælde.

Valuta i Costa Rica

I Costa Rica er den officielle valuta colón (CRC). Colón er navngivet efter Christopher Columbus og er opdelt i 100 centavos. Symbolerne for colón er ₡, og centavo er betegnet som ¢.
 
Når du besøger Costa Rica, er det vigtigt at bemærke, at amerikanske dollars (USD) også accepteres mange steder, især i turistområder. Dog er det en god ide at have nogle colóns til mindre køb og i mere fjerntliggende områder, hvor dollars muligvis ikke accepteres.
 
Det anbefales at veksle nogle penge til colóns, når du ankommer til Costa Rica, enten i lufthavnen, banker eller autoriserede vekselkontorer, for at sikre, at du har den lokale valuta til rådighed. Vær opmærksom på, at vekselkurserne kan variere, og det kan være en god idé at sammenligne dem for at få den bedste kurs for dine penge. De fleste større kreditkort accepteres også på hoteller, restauranter og butikker i Costa Rica.
 
Tjek valuta

Tidsforskel

Tidsforskellen i Costa Rica afhænger af, om det er sommer- eller vintertid i Danmark.
 • Ved sommertid i Danmark: -8 timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 04:00 i Costa Rica.
 • Ved vintertid i Danmark: -7 timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 05 i Costa Rica.

Sprog

Det officielle sprog i Costa Rica er spansk. Engelsk er det mest talte fremmedsprog i Costa Rica, hvorfor du kan begå dig fint på engelsk i de store byer i landet.
 
Det kan dog være en god ide at lære et par spanske gloser, hvis du gerne vil kunne hilse på de lokale. Taler du ikke spansk, kan det også være en fordel at downloade en dansk-spansk ordbog på din telefon, inden du tager af sted, så du kan bruge den, selvom du ikke har internet.

Elektricitet og opladning af bl.a. mobiltelefoner

I Costa Rica bruges normalt 120 V og amerikanske stik. Vi anbefaler at medbringe en adapter, så du er sikker på, at du kan komme til at lade mobiltelefoner, kameraer og lignende op undervejs.

Sikkerhed

Generelt er Costa Rica et meget sikkert rejsemål, hvor man med almindelig omtanke og sund fornuft frit kan rejse til alle dele af landet.
 
Dog frarådes det at begive sig på egen hånd rundt i hovedstaden San Jose efter mørkets frembrud - tag i stedet en taxa, hvis du vil opleve storbyen alene.

Transport i Costa Rica

Al transport er arrangeret og sørget for på forhånd, så du trygt kan læne dig tilbage og nyde ferien. Læs nærmere under den enkelte rejse.
 
Transport i Costa Rica foregår med minibus i mindre, internationale grupper, på nær transport til/fra byen Tortuguero. Her kører du med minibussen til Guápiles, hvorfra du fortsætter til Tortuguero med hotellets bus. På hjemturen gælder ligeledes, at du kører med hotellets bus til Guápiles, hvorfra du fortsætter med minibussen.
 
Chaufførerne taler som udgangspunkt spansk, men nogle har også basale engelskkundskaber.
 
Vær opmærksom på, at vejene i Costa Rica har en anden kvalitet end vejene i Danmark. Der kan være bump og huller i vejene. Ligesom i Danmark køres i højre side af vejen, og det er lovpligtigt at bruge sele.
 
Herunder finder du en oversigt over de forventede afstande og rejsetider for forskellige ruter.
 
Costa Rica fra kyst til kyst
San José – Tortuguero
126 km
Ca. 3 timer
Tortuguero – Puerto Viejo de Limón
200 km
Ca. 4 timer
Puerto Viejo de Limón – Arenal Volcano
275 km
Ca. 4.5 timer
Arenal Volcano – Rincón de la Vieja
160 km
Ca. 3.5 timer
Rincón de la Vieja – Tamarindo Beach
136 km
Ca. 3 timer
Tamarindo Beach – Monteverde
160 km
Ca. 3 timer
Monteverde - Manuel Antonio
190 km
Ca. 3.5 timer
Manuel Antonio – San José
170 km
Ca. 3 timer

Gode råd

Costa Rica er et fantastisk land med en rig natur, spændende kultur og en imødekommende befolkning. Hvis du planlægger at besøge Costa Rica, er her nogle gode råd, der kan hjælpe dig med at få den bedste oplevelse:
 
1. Sæt tid af til natur og eventyr: Costa Rica er kendt for sin utrolige natur og muligheder for eventyr. Udforsk regnskove, vulkaner, vandfald og nationalparker som Manuel Antonio og prøv zip-lining, vandring, rafting og dykning.
 
2. Lær lidt spansk: Selvom mange mennesker i Costa Rica taler engelsk, kan det hjælpe at lære nogle grundlæggende spanske fraser og ord. Dette kan gøre din oplevelse endnu bedre og gøre kommunikationen med de lokale nemmere.
 
3. Brug solbeskyttelse: Solen i Costa Rica kan være stærk, især ved kystområderne. Husk at bruge solcreme, bære solbriller og en evt. hat for at beskytte dig mod solskoldning.
 
4. Respekter miljøet: Costa Rica er stolt af sit naturskønhed og bæredygtighed. Følg principperne for økoturisme ved at smide dit afflad i en skraldespand, undgå at tage souvenirs fra naturen og brug miljøvenlige produkter.
 
5. Vær opmærksom på dyrelivet: Costa Rica har en rig og mangfoldig dyreverden. Respekter dyrelivet ved at observere fra en sikker afstand og undgå at forstyrre dem.
 
6. Pas på dine værdigenstande: Som ved enhver turistdestination skal du være opmærksom på dine værdigenstande for at undgå tyveri. Brug sikre lommer og værdibokse på hoteller.
 
7. Brug lokal valuta: Selvom amerikanske dollars accepteres mange steder, er det en god idé at have nogle lokale colóns med dig til mindre køb og især i mere fjerntliggende områder.
 
8. Vær fleksibel: Costa Rica er kendt for sin "pura vida" (det rene liv) mentalitet, der betyder at værdsætte livets glæder og være afslappet. Vær åben for spontane oplevelser og vær tålmodig, da tingene kan gå langsommere, end du er vant til.
 
Husk at Costa Rica er et smukt og mangfoldigt land, så vær forberedt på at tage det i roligt tempo og nyde de fantastiske oplevelser, det har at tilbyde.

Udflugter i Costa Rica

Udflugterne i Costa Rica foregår i internationale grupper med engelsktalende guide. Antallet af deltagere afhænger af, hvor mange der har tilmeldt sig den pågældende dag. Se her, hvilke ekstra ture, du kan opleve i Costa Rica.
 
De inkluderede vandreture er egnet for alle i almindelig god form, men ikke for gangbesværede. Gangbesværede kan dog sagtens deltage på resten af turene, pånær vandring.

Indførsel af planter, frø og plantedele

Som rejsebureau skal vi, som følge af EU's Plantesundhedsforordning, gøre vores rejsende opmærksom på reglerne omkring indførsel af frø, planter og levende plantedele fra lande uden for EU. Reglerne gælder for alle rejsende, der ankommer til Danmark fra destinationer uden for EU.
 
Reglerne medfører, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, blomster, grøntsager eller frugter fra rejser til lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat. Bananer, durian, kokos, dadler og ananas er dog undtaget.
Formålet med reglerne er at beskytte vores natur- og kulturlandskab samt planteproduktion mod alvorlige sygdomme og skadedyr, som kan følge med planteprodukter, da disse kan gøre stor skade på dansk økonomi og natur.
 
Planlægger du at indføre planteprodukter, anbefaler vi at læse nærmere hos Landbrugsstyrelsen via de to links herunder.

Medbragt medicin

Hvert land kan have sine egne regler for medbragt medicin. Du bør henvende dig til landets ambassade for at høre, hvilke krav der er. Det er vores erfaring, at følgende praksis som regel gælder.
 
Få din egen læge til at skrive en attest på engelsk, som angiver:
 • Dit navn, fødselsdato og pasnummer
 • Hvad du behandles for
 • Hvad du behandles med (navn og styrke på din medicin)
 • Hvilken mængde du er ordineret (mængde pr. dag)

Husk altid at rejse med medicinen i den originale emballage.

"Min bedste ferie nogensinde - alt klappede og intet var overladt til tilfældighederne - STOR tak til Flamingo Tours"

- Allan Kristensen

"Jeg har kun positivt at sige og kæmpe stor tak til Flamingo Tours og personalet på lodgen for en uforglemmelig og godt tilrettelagt ferie."

- Anette Sørgensen

"Fantastisk rejse til Tanzania og Zanzibar. Vi så alle big five og meget mere. Vi vil gerne rejse med flamingotours igen."

- Fra TrustPilot

"Vores guider var meget kompetente, og de gjorde alt for, at vi fik så mange oplevelser som muligt. Vi takker Flamingo Tours for en rigtig god og oplevelsesrig ferie."

- Annette og Hans