Se vores mere end 390 anmeldelser! Se vores mere end 390 anmeldelser!
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
MENU
Flot udsigt over grand canyon national park

USA

Fakta om USA
  • Washington D.C.
  • Engelsk
  • US Dollar
  • 346,2 millioner
  • -4°C - 31°C
  • Sommertid -7 timer, vintertid -6 timer

USA har ikke lidt af det hele - USA har det hele og meget mere til!

Uanset om du er til storbyferie, naturoplevelser, kulturoplevelser, badeferie eller den ultimative følelse af frihed. Det gør USA til et populært rejsemål for både singlerejsende, par og familier. Her kan alle få sine individuelle ønsker til en rejse opfyldt.

USAs nationalparker er vidt forskellige og har hver deres enestående og unikke oplevelser: fra Yellowstone´s vulkanske natur til Sequoia, hvor træerne er så store, at mennesker kommer til at ligne små myrer ved siden af. Storbyerne i USA fortæller en lang historie om storhed og tragedier. Her står du midt i verdens mægtigste storbyer, hvor verdenshistorien er blevet fortalt – selv de mest ”hårdkogte” kan blive imponerede.

USA er også bilelskernes land. Her har du mulighed for at prøve en vaskeægte V8’er eller hvad med en cabriolet sportsbil, som du kun kan drømme om i Danmark? Bare rul vinduet ned, tag den amerikanske prærieluft ind og drøn ud af en amerikansk highway.

Rejsebetingelser

Alle rejser købt hos Flamingotours.dk, er omfattet af pakkerejseloven. Vi anbefaler at du læser vores rejsebetingelser

Rejsebetingelser

Flybilletter og rejseplan

Efter accept af tilbuddet fremsendes dokumenter med informationer om flyrejsen inklusive rejseplan.

Det er meget vigtigt at dit/jeres navn(e) på flybilletterne er 100% identisk med det navn, der står i passet, da det ikke kan ændres, efter reservationen er gennemført. Bogstaverne Æ, Ø og Å bliver automatisk ændret til AE, OE og AA på flybilletterne.

I nogle tilfælde kan vi være nødt til at forkorte navne på billetterne på grund af tegnbegrænsninger. Dette er i overensstemmelse med flyselskabernes regler og vil ikke påvirke rejsen.

Bemærk venligst, at der kan være tekniske mellemlandinger undervejs, som er inkluderet i den samlede rejsetid.

Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt, at du løbende og særligt på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse. I din booking-bekræftelse kan du finde en vejledning til, hvordan du nemmest gør det.

Vi anbefaler desuden, at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.

Pladsreservation

Selvom vi rigtig gerne vil hjælpe, har vi desværre ikke mulighed for at reservere pladser på flyet. Hvis du har specielle ønsker til, hvor du gerne vil sidde i flyet, eller hvis I er flere, der rejser sammen, og I vil være sikre på at sidde sammen på flyrejsen, anbefaler vi, at du selv går ind på flyselskabets hjemmeside og forhåndsbooker sæder i flyet.
 
På flyselskabets hjemmeside er der en funktion, der hedder noget i stil med ”manage my booking”, og det er her, du kan booke dit sæde. Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for forhåndsbooking af sæder, så det er en god idé at sidde klar med betalingskortet. Mange flyselskaber tilbyder også – mod ekstra betaling – ekstra benplads eller opgradering til bedre komfort.
 
Det varierer fra flyselskab til flyselskab, hvor tidligt du kan forhåndsreservere flysæder. De fleste flyselskaber åbner først for denne mulighed mellem 72 og 24 timer før afgang. Det er derfor en god ide at forsøge at foretage pladsreservationen så hurtigt som muligt efter du modtager din e-ticket fra os.
 
Hvis det endnu ikke er muligt at booke, vil du få besked om dette samt info om, hvornår der åbnes op for muligheden for at forhåndsreservere flysæder.
Mange flyselskaber har også en app til telefonen, hvor du blandt andet kan vælge pladser i flyet og se eventuelle tidsændringer med det samme.

Det bedste tidspunkt at rejse til USA

USA er et kæmpe land med enormt store afstande. Der er mere end 4400 km fra New York City til Los Angeles. De store afstande gør, at temperaturen kan variere meget hen over landet på samme årstid. De fleste områder i USA er præget af fastlandsklima med et mere stabilt vejr, end vi kender det fra Danmark. Når den varme luft fra Sydamerika bliver presset op, er det med til at give varme til hele den nordlige del af kontinentet. USA byder på nogle af de varmeste steder på jorden: Death Valley i det vestlige USA er ikke bare en ørken, men en gryde, hvor temperaturen kan blive ekstremt høj og nemt nå op på 55 grader celsius. Den sydvestlige del af USA oplever kun meget sjældent sne om vinteren, men minustemperaturer er ikke unormalt. 
 
USA er et populært rejsemål hele året, men den absolutte højsæson er juni til september, hvor mange turister kommer til nationalparkerne og storbyerne. Ønsker du at rejse i højsæsonen, er det en god ide at booke din rejse i god tid, da hoteller, lodges og moteller har stor efterspørgsel i denne periode.
 
Det kan varmt anbefales at rejse til USA om foråret og efteråret. På disse tidspunkter er nationalparkerne mere fremkommelige, og du får samtidig en naturoplevelse af de helt store. Om foråret begynder floderne at blive fyldt op med smeltevand og vandfald pibler frem overalt, samtidig begynder træer og blomster at blive grønne og er du heldig, ser du måske en bjørn på vej ud af sit vinterhi. I efteråret bliver træer og vegetation til en enorm farvepalette, og du kan måske se årets første sne på bjergtinderne. 

Modtagelse i lufthavnen

Når du ankommer til lufthavnen og har afhentet din baggage, vil en bus fra det biludlejningsselskab, vi samarbejder med, hente dig og køre dig ud til din udlejningsbil, som befinder sig lidt uden for lufthavnen. 

Et mere detaljeret program med tider for afhentning samt eventuelle indenrigsfly eller tog vil blive udleveret ved ankomst.

Indchecket bagage og håndbagage

Du må som udgangspunkt altid medbringe 20 kg indchecket bagage og 5 kg håndbagage på din rejse. På din rejseplan kan du se, præcis hvor meget bagage du må medbringe.
 
Vær opmærksom på, at du på indenrigsfly ofte må medbringe mindre bagage end på internationale flyvninger. Det er derfor vigtigt, at du er særligt opmærksom på bagagerestriktionerne på eventuelle indenrigsflyvninger.
 
Din bagage checkes altid ind hele vejen fra start til slut. Du skal altså ikke hente din bagage og checke ind igen ved eventuelle mellemlandinger.
 
Det er bedst at pakke bagagen i en blød taske, f.eks. en større sportstaske, når man tager på safari, da bagagerummet er begrænset, og bløde tasker er lettere at pakke end hårde. Hårde kufferter kan blive ridset eller beskadiget på andre måder.
 
Vi anbefaler at pakke, så du kan klare dig i nogle dage, hvis bagagen skulle blive forsinket. Husk derfor at pakke pas, penge, visum, medicin osv. i håndbagagen. 
 
Når bagagen bliver forsinket, tager det altid lidt ekstra tid før bagagen ankommer, sammenlignet med hvad vi er vant til i Europa.

Biludlejning i USA

Når du ankommer til USA, vil du få udleveret en bil inden for den kategori, der er anført i tilbuddet. Vi kan ikke garantere dig en bestemt bil. Kontrollér bilen grundigt for ridser, buler og stenslag inden du forlader biludlejningen, og gør udlejningsfirmaet skriftligt opmærksom på eventuelle ridser og buler.
 
Langt de fleste biler i USA kører på benzinen ”Unleaded 87”, men husk at spørge udlejningsfirmaet, hvilken benzin du skal benytte til netop din bil.
 
Sammen med vores samarbejdspartner sørger vi for, at alle lovpligtige bilforsikringer er inkluderet i din billeje, evt. udvidede forsikringer vil fremgå af dit rejsetilbud. Bliver du tilbudt andre forsikringer ved afhentning af bilen, kan det være en god idé at forsikre dig om, at du ikke bliver dobbeltforsikret – flere rejseforsikringer tilbyder vejhjælp og dækning af selvrisiko som en del af den komplette rejseforsikring. Minimumsalderen for biludlejning i USA er 21 år.
 
Benzinen (gas) i USA hedder 87, 89 og 93. Den absolut mest brugte benzin er 87. Kun meget få biler kører på diesel. I visse stater er det ikke lovligt at tanke bilen selv. Her står der en person ved benzinstanderen og spørger efter, hvor meget du ønsker at tanke for. 
 
På de fleste tankstationer har du mulighed for at afregne direkte ved benzinstanderen. Som en ekstra sikkerhed skal du indtaste dit sekscifrede postnummer / Zip code – men da vi kun har fire cifre i postnumrene i Danmark, kan det oftest ikke lade sig gøre, og du er nødt til at gå ind til tankpasseren og betale et beløb på forhånd, som du kan tanke for. Er det uden for bemandingens åbningstid kan du ofte benytte kontanter.

Trafik og færdsel

Færdselsreglerne i USA er stort set de samme, som vi kender fra Europa, dog med nogle få undtagelser. Hastigheden måles i miles i timen (mph), og færdselsretningen er som i Danmark i højre side. Staterne kan have hver deres fartbegrænsning og færdselsregler, og man skilter ikke med byzoner, som vi gør i Danmark. Typisk bliver hastighedsbegrænsningen anvist på en færdselstavle. Der kan dog være undtagelser i tættere bebyggede områder, hvor hastigheden ligger mellem 20 – 50 mph alt efter stat. Hvis en skolebus sætter børn af, slår den et fuldstop skilt ud på siden af bussen. Det er ikke tilladt at passere en skolebus med fuldstop skilt i hverken den ene eller anden færdselsretning. 
 
”Full stop all way” er et kryds med tre eller flere sideveje, hvor alle sideveje har fuldt stop. Her stopper man helt op ved stoplinjen, og den første billist, der stopper helt op ved stoplinjen, har ret til at køre frem i krydset. I USA er det lovligt at dreje til højre for rødt (hvis ikke det er skiltet forbudt). Det foregår ved, at du kører frem til stoplinjen i krydset, sikrer dig, at der er fri bane og laver dit højresving. På motorveje med mere end to spor er det tilladt at overhale højre om. Vær derfor opmærksom på trafik på din højre side. Hastighedsovertrædelser bliver takseret hårdt, så hold fartbegrænsningerne. Vær opmærksom på at i områder med skoler eller vejarbejde bliver bødetaksten fordoblet. Husk at medbringe et internationalt kørekort.

Måltider og drikkevarer

Vores ture inkluderer de måltider, som er inkluderet i programmet. Drikkevarer er altid for egen regning.

Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at have rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dækket ordentligt ind med dine nuværende forsikringer til Afrika. Vi hjælper dig gerne med forsikringer hvis I mangler rejse- eller afbestillingsforsikring - læs mere her: Forsikring.
 
Vær opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum.

Visum til USA

Det kræver visum eller ESTA at rejse til USA. Som dansk statsborger kan du søge ESTA til USA. Det betyder, at du kan opholde dig i USA i 90 visumfrie dage, og dermed ikke skal søge visum. Du skal søge ESTA minimum 72 timer før du påbegynder din rejse til USA, og der kan gå op til 72 timer før din godkendelse bliver sendt til dig på mail. Du kan ansøge om ESTA her
 
Vi anbefaler, at du ansøger ESTA, så snart du har købt din rejse. Langt de fleste får godkendt deres ESTA ansøgning uden problemer, men skulle det modsatte ske, skal du søge om visum på den amerikanske ambassade. 
 
Du kan læse mere om regler og betingelser for ESTA og visum til USA på udenrigsministeriets hjemmeside.
 
BEMÆRK: Der findes flere ”falske” ESTA ansøgningssider på nettet. Vi anbefaler derfor, at du benytter ovenstående link, når du søger ESTA.

Håndbagage

Vi anbefaler at du pakker flg. i din håndbagage:
  • Pas
  • Flybilletter
  • Kreditkort & kontanter
  • Livsvigtig medicin
  • Kamera
  • Solbriller
  • Mobiltelefon, oplader og andet elektronik
  • Tøj til et par dage i tilfælde af at kufferten forsinkes
 
Vi anbefaler, at du ikke medbringer nogen form for fødevarer til USA. Bortskaf medbragt mad og drikke i flyet. Alle fødevarer og væsker skal nemlig deklareres ved ankomsten til USA. 
 
Bemærk at det på nogle flyvninger til USA ikke er lovligt at medbringe bærbar computer i kabinen. Hold dig underrettet hos flyselskabet. 

Valuta og økonomi

I USA hedder valutaen Amerikanske Dollar, eller US Dollar.

Vi anbefaler, at du medbringer ca. 100 US dollars i mindre sedler for at kunne betale på de steder, hvor du ikke har mulighed for at benytte kreditkort. USA er dog kreditkortenes land, og det er meget sjældent, at du skal benytte kontanter. Vi anbefaler derfor ikke, at du medbringer et større kontant beløb. Alle priser i butikker, restauranter osv. vises uden moms (tax) og du skal derfor typisk lægge 10-15 % til prisen. 

I USA findes der stort set ikke et sted, hvor du ikke kan benytte kreditkort. Går man på bar, diskotek eller lignende er det normalt at få ”åbnet en konto”, hvor bartenderen beholder dit kreditkort, indtil du ønsker at afregne. Når du modtager din regning på en restaurant, ligger du dit kreditkort på regningen og tjeneren tager dit kreditkort med for så at vende tilbage med dit kreditkort samt en kvittering du skal udfylde med drikkepenge og underskrift. 

Drikkepenge

Drikkepenge er en grundlæggende del af den amerikanske kultur. På restaurant betaler man typisk 15-20 % i drikkepenge, alt efter service. Ved ”take away” betaler man ikke drikkepenge. I nogle storbyer og områder er drikkepengene automatisk lagt på din regning. Nedenfor kan du se de typiske drikkepenge:

  • Piccolo: 2 dollars pr. kuffert 
  • Taxachauffør: 15 %
  • Bartender: 1 dollar pr. øl eller 15 %
  • Frisør: 20-25 %
  • Rengøring hotel/motel: 2-5 dollars pr. nat

Tidsforskel

USA er et stort land, og det bliver meget synligt, når man kigger på tidszoner. I USA er der hele 6 forskellige tidszoner. Nedenfor kan du se forskellene i forhold til Danmark.
  • New York: - 6 timer
  • Chicago: - 7 timer
  • Salt Lake City: - 8 timer
  • Los Angeles: - 9 timer
  • Anchorage: - 10 timer
  • Honolulu: - 11 timer
 
Når man i amerikansk landsdækkende TV taler om en tid, er det typisk Central Standard Time (-7 timer). 

El og strøm i USA

I USA benytter man US stik, der er forskellige fra de stik, vi benytter i Danmark. Du skal derfor bruge en adapter for at benytte strømstikket i USA. Du kan typisk købe en adapter fra EU stik til US stik hos en elektronikvirksomhed. Strømmen i USA er 110 V. Det betyder, at meget strømkrævende apparater ikke virker med mindre man bruger en converter.
 
Bærbare computere, iPads, telefoner mv. kan sagtens oplades med 110 V. Hårtørrere fra Danmark vil typisk blæse luft, men kan ikke blive varme. Langt de fleste hoteller og moteller har dog hårtørrere på værelserne.

Takt og Tone

Amerikanerne er nogle enormt imødekommende mennesker, og de er meget lette at falde i snak med. Amerikanerne har et helt andet forhold til at stå i kø end os danskere. I supermarkeder og på offentlige kontoer går køerne væsentlig langsommere end i Danmark, men man venter pænt uden at gøre opmærksom på ventetiden. Grænsen for at drikke alkohol på restaurant og bar er 21 år, og det er ikke tilladt hverken at drikke eller fremvise alkohol i offentligheden. Alkohol skal fragtes i papirsposer (ikke-gennemsigtige poser). Bliv ikke overrasket hvis du bliver spurgt om ID på restaurant ved køb af alkohol uanset alder. Husk ID.
 
Langt de fleste betjente i USA er hjælpsomme og venlige, men der er stor respekt for autoriteter i USA. Bliver du anvist af politiet, så efterkom deres anvisninger. Bliver du antastet af politiet på gaden eller i bil, så hold dine hænder og arme i ro og efterkom betjentens anvisninger.

Indførsel af planter, frø og levende plantedele

Som rejsebureau skal vi, som følge af EU's Plantesundhedsforordning, gøre vores rejsende opmærksom på reglerne omkring indførsel af frø, planter og levende plantedele fra lande uden for EU. Reglerne gælder for alle rejsende, der ankommer til Danmark fra destinationer uden for EU.
 
Reglerne medfører, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, blomster, grøntsager eller frugter fra rejser til lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat. Bananer, durian, kokos, dadler og ananas er dog undtaget.
Formålet med reglerne er at beskytte vores natur- og kulturlandskab samt planteproduktion mod alvorlige sygdomme og skadedyr, som kan følge med planteprodukter, da disse kan gøre stor skade på dansk økonomi og natur.
 
Planlægger du at indføre planteprodukter, anbefaler vi at læse nærmere hos Landbrugsstyrelsen via de to links herunder.

Medbragt medicin

Hvert land kan have sine egne regler for medbragt medicin. Du bør henvende dig til landets ambassade for at høre, hvilke krav der er. Det er vores erfaring, at følgende praksis som regel gælder.
 
Få din egen læge til at skrive en attest på engelsk, som angiver:
  • Dit navn, fødselsdato og pasnummer
  • Hvad du behandles for
  • Hvad du behandles med (navn og styrke på din medicin)
  • Hvilken mængde du er ordineret (mængde pr. dag)

Husk altid at rejse med medicinen i den originale emballage.

"Min bedste ferie nogensinde - alt klappede og intet var overladt til tilfældighederne - STOR tak til Flamingo Tours"

- Allan Kristensen

"Jeg har kun positivt at sige og kæmpe stor tak til Flamingo Tours og personalet på lodgen for en uforglemmelig og godt tilrettelagt ferie."

- Anette Sørgensen

"Fantastisk rejse til Tanzania og Zanzibar. Vi så alle big five og meget mere. Vi vil gerne rejse med flamingotours igen."

- Fra TrustPilot

"Vores guider var meget kompetente, og de gjorde alt for, at vi fik så mange oplevelser som muligt. Vi takker Flamingo Tours for en rigtig god og oplevelsesrig ferie."

- Annette og Hans