Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
This is svg icon for envelope wt Skriv til os på: info@flamingotours.dk
This is svg icon for handle wt Ring til os på tlf. 70 90 91 00
Flot udsigt over grand canyon national park

Rejseinfo til USA

Fakta om USA
 • This is svg icon for location wt Washington D.C.
 • This is svg icon for language wt Engelsk
 • This is svg icon for payment method wt US Dollar
 • This is svg icon for adult avatar wt 325,7 millioner
 • This is svg icon for thermometer wt -4°C - 31°C
 • This is svg icon for clock circular outline wt Sommertid -7 timer, vintertid -6 timer

USA har ikke lidt af det hele - USA har det hele og meget mere til! Uanset om du er til storbyferie, naturoplevelser, kulturoplevelser, badeferie eller den ultimative følelse af frihed. Det gør USA til et populært rejsemål for både singlerejsende, par og hele familier. Her kan alle få sine individuelle ønsker til en rejse opfyldt. USA´s nationalparker er vidt forskellige og har hver deres enestående og unikke oplevelser: fra Yellowstone´s vulkanske natur til Sequoia, hvor træerne er så store, at mennesker kommer til at ligne små myrer ved siden af. Storbyerne i USA fortæller en lang historie om storhed og tragedier. Her står du midt i verdens mægtigste storbyer, hvor verdenshistorien er blevet fortalt – selv de mest ”hårdkogte” kan blive imponerede. USA er også bilelskernes land. Her har du mulighed for at prøve en vaskeægte V8’er eller hvad med en cabriolet sportsbil, som du kun kan drømme om i Danmark? Bare rul vinduet ned, tag den amerikanske prærieluft ind og drøn ud af en amerikansk highway. 

 

 

Flybilletter og rejseplan

Alle rejser købt hos Flamingotours.dk er omfattet af pakkerejseloven. Vi anbefaler, at du læser vores rejsebetingelser

 

Rejsebetingelser

Når du har accepteret tilbuddet på din rejse, sender vi din rejseplan og dokumenter med informationer om din flyrejse. Det er meget vigtigt, at alle navne på flybilletten er 100 % identiske med de navne der står i dit pas, da det ikke kan ændres, efter reservationen er gennemført. Vi anbefaler, at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.  

 

Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt, at du på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse på VIEW TRIP. Her indtaster du dit reservationsnummer fra din flybillet samt dit efternavn. Vi gør opmærksom på, at der ikke længere findes fysiske billetter, og du derfor kun skal bruge dit pas og dit reservationsnummer ved check-in i lufthavnen.

 

Det bedste tidspunkt at rejse til USA

USA er et kæmpe land med enormt store afstande. Der er mere end 4400 km fra New York City til Los Angeles. De store afstande gør, at temperaturen kan variere meget hen over landet på samme årstid. De fleste områder i USA er præget af fastlandsklima med et mere stabilt vejr, end vi kender det fra Danmark. Når den varme luft fra Sydamerika bliver presset op, er det med til at give varme til hele den nordlige del af kontinentet. USA byder på nogle af de varmeste steder på jorden: Death Valley i det vestlige USA er ikke bare en ørken, men en gryde, hvor temperaturen kan blive ekstremt høj og nemt nå op på 55 grader celsius. Den sydvestlige del af USA oplever kun meget sjældent sne om vinteren, men minustemperaturer er ikke unormalt. 

 

USA er et populært rejsemål hele året, men den absolutte højsæson er juni til september, hvor mange turister kommer til nationalparkerne og storbyerne. Ønsker du at rejse i højsæsonen, er det en god ide at booke din rejse i god tid, da hoteller, lodges og moteller har stor efterspørgsel i denne periode.

 

Det kan varmt anbefales at rejse til USA om foråret og efteråret. På disse tidspunkter er nationalparkerne mere fremkommelige, og du får samtidig en naturoplevelse af de helt store. Om foråret begynder floderne at blive fyldt op med smeltevand og vandfald pibler frem overalt, samtidig begynder træer og blomster at blive grønne og er du heldig, ser du måske en bjørn på vej ud af sit vinterhi. I efteråret bliver træer og vegetation til en enorm farvepalette, og du kan måske se årets første sne på bjergtinderne. 

 

Biludlejning i USA

Når du ankommer til USA, vil du få udleveret en bil inden for den kategori, der er anført i tilbuddet. Vi kan ikke garantere dig en bestemt bil. Kontrollér bilen grundigt for ridser, buler og stenslag inden du forlader biludlejningen, og gør udlejningsfirmaet skriftligt opmærksom på eventuelle ridser og buler. Langt de fleste biler i USA kører på benzinen ”Unleaded 87”, men husk at spørge udlejningsfirmaet, hvilken benzin du skal benytte til netop din bil. Sammen med vores samarbejdspartner sørger vi for, at alle lovpligtige bilforsikringer er inkluderet i din billeje, evt. udvidede forsikringer vil fremgå af dit rejsetilbud. Bliver du tilbudt andre forsikringer ved afhentning af bilen, kan det være en god idé at forsikre dig om, at du ikke bliver dobbeltforsikret – flere rejseforsikringer tilbyder vejhjælp og dækning af selvrisiko som en del af den komplette rejseforsikring. Minimumsalderen for biludlejning i USA er 21 år.

 

Ankomst til lufthavnen i USA

Når du ankommer til lufthavnen og har afhentet din baggage, vil en bus fra det biludlejningsselskab, vi samarbejder med, hente dig og køre dig ud til din udlejningsbil, som befinder sig lidt uden for lufthavnen. 

 

Indchecket bagage og håndbagage

På din rejseplan finder du information om, hvor mange kilo du må medbringe i din kuffert og håndbagage. Det er vigtigt at pakke kufferterne således, at hvis bagagen bliver forsinket på flyrejsen, kan du stadig klare dig i nogle dage med det, du har i håndbagagen. Husk at pakke pas, penge, visum, medicin osv. i håndbagagen.

 

Måltider og drikkevarer

Vores ture inkluderer de måltider, som er nævnt i programmet. Drikkevarer er altid for egen regning.

 

Forberedelser/det skal du huske

 

Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at have en rejseforsikring og en afbestillingsforsikring. Vær sikker på, at du er dækket ordentligt ind med dine nuværende forsikringer til USA. Husk at hverken dit gule sygesikringsbevis eller det blå EU-sygesikringsbevis dækker i USA. Vi hjælper dig gerne med at tegne forsikringer, hvis du mangler rejse- eller afbestillingsforsikring. Læs mere her: Forsikring.

 

Vær opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum for rejsen.

 

ESTA / Visum

Det kræver visum eller ESTA at rejse til USA. Som dansk statsborger kan du søge ESTA til USA. Det betyder, at du kan opholde dig i USA i 90 visumfrie dage, og dermed ikke skal søge visum. Du skal søge ESTA minimum 72 timer før du påbegynder din rejse til USA, og der kan gå op til 72 timer før din godkendelse bliver sendt til dig på mail. Du kan ansøge om ESTA her: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. 

 

Vi anbefaler, at du ansøger ESTA, så snart du har købt din rejse. Langt de fleste får godkendt deres ESTA ansøgning uden problemer, men skulle det modsatte ske, skal du søge om visum på den amerikanske ambassade. 

 

Du kan læse mere om regler og betingelser for ESTA og visum til USA på udenrigsministeriets hjemmeside: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/usa-pas-og-visum/ 

 

BEMÆRK: Der findes flere ”falske” ESTA ansøgningssider på nettet. Vi anbefaler derfor, at du benytter ovenstående link, når du søger ESTA.

 

10 Håndbagage

Vi anbefaler, at du pakker følgende i din håndbagage:

 • Pas
 • Flybilletter
 • Kreditkort og kontanter (du skal deklarere alle kontanter til USA)
 • Livsvigtig medicin
 • Kamera og kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, oplader og andet elektronik
 • Tøj til et par dage i tilfælde af at kufferten forsinkes
 • Håndsprit

 

Vi anbefaler, at du ikke medbringer nogen form for fødevarer til USA. Bortskaf medbragt mad og drikke i flyet. Alle fødevarer og væsker skal nemlig deklareres ved ankomsten til USA. 

Bemærk at det på nogle flyvninger til USA ikke er lovligt at medbringe bærbar computer i kabinen. Hold dig underrettet hos flyselskabet. 

 

 

Fakta

11 Valuta og økonomi

I USA hedder valutaen Amerikanske Dollar, eller US Dollar.

Vi anbefaler, at du medbringer ca. 100 US dollars i mindre sedler for at kunne betale på de steder, hvor du ikke har mulighed for at benytte kreditkort. USA er dog kreditkortenes land, og det er meget sjældent, at du skal benytte kontanter. Vi anbefaler derfor ikke, at du medbringer et større kontant beløb. Alle priser i butikker, restauranter osv. vises uden moms (tax) og du skal derfor typisk lægge 10-15 % til prisen. 

 

12 Kreditkort / Debitkort i USA

I USA findes der stort set ikke et sted, hvor du ikke kan benytte kreditkort. Går man på bar, diskotek eller lignende er det normalt at få ”åbnet en konto”, hvor bartenderen beholder dit kreditkort, indtil du ønsker at afregne. Når du modtager din regning på en restaurant, ligger du dit kreditkort på regningen og tjeneren tager dit kreditkort med for så at vende tilbage med dit kreditkort samt en kvittering du skal udfylde med drikkepenge og underskrift. 

 

13 Drikkepenge

Drikkepenge er en grundlæggende del af den amerikanske kultur. På restaurant betaler man typisk 15-20 % i drikkepenge, alt efter service. Ved ”take away” betaler man ikke drikkepenge. I nogle storbyer og områder er drikkepengene automatisk lagt på din regning. Nedenfor kan du se de typiske drikkepenge:

 • Piccolo: 2 dollars pr. kuffert 
 • Taxachauffør: 15 %
 • Bartender: 1 dollar pr. øl eller 15 %
 • Frisør: 20-25 %
 • Rengøring hotel/motel: 2-5 dollars pr. nat

 

14 Benzin i USA

Benzinen (gas) i USA hedder 87, 89 og 93. Den absolut mest brugte benzin er 87. Kun meget få biler kører på diesel. I visse stater er det ikke lovligt at tanke bilen selv. Her står der en person ved benzinstanderen og spørger efter, hvor meget du ønsker at tanke for. 

På de fleste tankstationer har du mulighed for at afregne direkte ved benzinstanderen. Som en ekstra sikkerhed skal du indtaste dit sekscifrede postnummer / Zip code – men da vi kun har fire cifre i postnumrene i Danmark, kan det oftest ikke lade sig gøre, og du er nødt til at gå ind til tankpasseren og betale et beløb på forhånd, som du kan tanke for. Er det uden for bemandingens åbningstid kan du ofte benytte kontanter.

 

15 Trafik og færdsel

Færdselsreglerne i USA er stort set de samme, som vi kender fra Europa, dog med nogle få undtagelser. Hastigheden måles i miles i timen (mph), og færdselsretningen er som i Danmark i højre side. Staterne kan have hver deres fartbegrænsning og færdselsregler, og man skilter ikke med byzoner, som vi gør i Danmark. Typisk bliver hastighedsbegrænsningen anvist på en færdselstavle. Der kan dog være undtagelser i tættere bebyggede områder, hvor hastigheden ligger mellem 20 – 50 mph alt efter stat. Hvis en skolebus sætter børn af, slår den et fuldstop skilt ud på siden af bussen. Det er ikke tilladt at passere en skolebus med fuldstop skilt i hverken den ene eller anden færdselsretning. 

”Full stop all way” er et kryds med tre eller flere sideveje, hvor alle sideveje har fuldt stop. Her stopper man helt op ved stoplinjen, og den første billist, der stopper helt op ved stoplinjen, har ret til at køre frem i krydset. I USA er det lovligt at dreje til højre for rødt (hvis ikke det er skiltet forbudt). Det foregår ved, at du kører frem til stoplinjen i krydset, sikrer dig, at der er fri bane og laver dit højresving. På motorveje med mere end to spor er det tilladt at overhale højre om. Vær derfor opmærksom på trafik på din højre side. Hastighedsovertrædelser bliver takseret hårdt, så hold fartbegrænsningerne. Vær opmærksom på at i områder med skoler eller vejarbejde bliver bødetaksten fordoblet. Husk at medbringe et internationalt kørekort.

 

16 Tidsforskel

USA er et stort land, og det bliver meget synligt, når man kigger på tidszoner. I USA er der hele 6 forskellige tidszoner. Nedenfor kan du se forskellene i forhold til Danmark.

 • New York: - 6 timer
 • Chicago: - 7 timer
 • Salt Lake City: - 8 timer
 • Los Angeles: - 9 timer
 • Anchorage: - 10 timer
 • Honolulu: - 11 timer

 

Når man i amerikansk landsdækkende TV taler om en tid, er det typisk Central Standard Time (-7 timer). 

 

17 El og strøm i USA

I USA benytter man US stik, der er forskellige fra de stik, vi benytter i Danmark. Du skal derfor bruge en adapter for at benytte strømstikket i USA. Du kan typisk købe en adapter fra EU stik til US stik hos en elektronikvirksomhed. Strømmen i USA er 110 V. Det betyder, at meget strømkrævende apparater ikke virker med mindre man bruger en converter. Bærbare computere, iPads, telefoner mv. kan sagtens oplades med 110 V. Hårtørrere fra Danmark vil typisk blæse luft, men kan ikke blive varme. Langt de fleste hoteller og moteller har dog hårtørrere på værelserne.

 

18 Takt og Tone

Amerikanerne er nogle enormt imødekommende mennesker, og de er meget lette at falde i snak med. Amerikanerne har et helt andet forhold til at stå i kø end os danskere. I supermarkeder og på offentlige kontoer går køerne væsentlig langsommere end i Danmark, men man venter pænt uden at gøre opmærksom på ventetiden. Grænsen for at drikke alkohol på restaurant og bar er 21 år, og det er ikke tilladt hverken at drikke eller fremvise alkohol i offentligheden. Alkohol skal fragtes i papirsposer (ikke-gennemsigtige poser). Bliv ikke overrasket hvis du bliver spurgt om ID på restaurant ved køb af alkohol uanset alder. Husk ID.

 

Langt de fleste betjente i USA er hjælpsomme og venlige, men der er stor respekt for autoriteter i USA. Bliver du anvist af politiet, så efterkom deres anvisninger. Bliver du antastet af politiet på gaden eller i bil, så hold dine hænder og arme i ro og efterkom betjentens anvisninger.

Fakta om USA
 • This is svg icon for location wt Washington D.C.
 • This is svg icon for language wt Engelsk
 • This is svg icon for payment method-wt US Dollar
 • This is svg icon for adult avatar wt 325,7 millioner
 • This is svg icon for thermometer wt -4°C - 31°C
 • This is svg icon for clock circular outline wt Sommertid -7 timer, vintertid -6 timer