Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
MENU
Flok af flamingoer set tæt på

Rejseinfo til Spanien

Fakta om Spanien
 • Madrid
 • Spansk
 • Euro (EUR)
 • 46,7 millioner
 • 6°C - 26°C
 • Sommertid +0 time, vintertid +1 timer

Udfor Afrikas vestkyst finder du de Kanariske Øer, herunder Gran Canaria og Tenerife. Øgruppen hører til Spanien, og fælles for øerne er de fantastiske badestrande og den smukke natur.

På grund af sin beliggenhed så tæt ækvator, er der her fantastisk sommervejr året rundt. Temperaturen er derfor altid højere her end på det spanske fastland.

På de Kanariske Øer finder du alt fra fredelige havnebyer til farverike badebyer og flotte storbyer med shopping og markeder.

Planlægger du at rejse til de Kanariske Øer anbefaler vi, at du læser nedenstående rejseinfo, hvor du finder praktisk information om drikkepenge, bagage og gode tidspunkter at besøge de Kanariske Øer.  

Rejser til Gran Canaria

Rejser til Tenerife

 

Rejsebetingelser

Alle rejser købt hos Flamingotours.dk, er omfattet af pakkerejseloven. Vi anbefaler at du læser vores rejsebetingelser.

Rejsebetingelser

Flybilletter og rejseplan

Efter accept af tilbuddet fremsendes dokumenter med informationer om flyrejsen inklusive rejseplan. 

Det er meget vigtigt at dit/jeres navn(e) på flybilletterne er 100% identisk med det navn, der står i passet, da det ikke kan ændres, efter reservationen er gennemført.

Da der i nogle tilfælde kan ske ændringer i flytiderne, er det vigtigt, at du løbende og særligt på afrejsedagen tjekker de aktuelle flytider for din rejse. I din booking-bekræftelse kan du finde en vejledning til, hvordan du nemmest gør det.

Vi anbefaler desuden, at du altid møder op i lufthavnen i god tid inden afrejse.

Pladsreservation

Selvom vi rigtig gerne vil hjælpe, har vi desværre ikke mulighed for at reservere pladser på flyet. Hvis du har specielle ønsker til, hvor du gerne vil sidde i flyet, eller hvis I er flere, der rejser sammen, og I vil være sikre på at sidde sammen på flyrejsen, anbefaler vi, at du selv går ind på flyselskabets hjemmeside og forhåndsbooker sæder i flyet.

På flyselskabets hjemmeside er der en funktion, der hedder noget i stil med ”manage my booking”, og det er her, du kan booke dit sæde. Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for forhåndsbooking af sæder, så det er en god idé at sidde klar med betalingskortet. Mange flyselskaber tilbyder også – mod ekstra betaling – ekstra benplads eller opgradering til bedre komfort.

Det varierer fra flyselskab til flyselskab, hvor tidligt du kan forhåndsreservere flysæder. De fleste flyselskaber åbner først for denne mulighed mellem 72 og 24 timer før afgang. Det er derfor en god ide at forsøge at foretage pladsreservationen så hurtigt som muligt efter du modtager din e-ticket fra os.

Hvis det endnu ikke er muligt at booke, vil du få besked om dette samt info om, hvornår der åbnes op for muligheden for at forhåndsreservere flysæder.

Mange flyselskaber har også en app til telefonen, hvor du blandt andet kan vælge pladser i flyet og se eventuelle tidsændringer med det samme.

Det bedste tidspunkt at rejse til Spanien

Spanien er bedst at besøge i sommermånederne, da der er varmest. Men beliggenheden så tæt på ækvator gør, at de Kanariske Øer er et eftertragtet rejsemål hele året, fordi gennemsnitstemperaturen generelt er ret høj. Så hvis du ønsker en varm ferie, er Gran Canaria og Tenerife ideelt på alle årstider.

Hen over vinteren vil du kunne opleve en temperatur, der svarer til den danske sommer, med en vandtemperatur på lige omkring de 20 grader, mens det i sommerperioden som regel bliver et godt stykke over 30 grader.

Modtagelse i lufthavnen

En chauffør/guide fra vores lokale samarbejdspartner står klar til at tage imod dig i lufthavnen, når du ankommer. 

Indchecket bagage og håndbagage

På din flybillet finder du information om, hvor mange kilo du må medbringe i din kuffert og i håndbagagen. 

Det er desuden vigtigt at pakke kufferterne, så du kan klare dig i nogle dage, hvis bagagen skulle blive forsinket. Husk derfor at pakke pas, penge, medicin osv. i håndbagagen.

Hvis din bagage bliver forsinket, vil det tage lidt tid før din bagage kommer frem.

Måltider og drikkevarer

Vores rejser inkluderer de måltider og drikkevarer som er beskrevet i rejsen. 

Rejseforsikringer

Vi anbefaler alle vores kunder at have rejseforsikring og afbestillingsforsikring. Vær sikker på, at du er dækket ordentligt ind med dine nuværende forsikringer ved rejser til Spanien.

Vi hjælper dig gerne med forsikringer, hvis du mangler rejse- eller afbestillingsforsikring - læs mere her: Forsikring.

Vær opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring skal bestilles inden indbetaling af depositum.

Forsikring

Visum

Når du rejser er det altid dit ansvar at have de nødvendige papirer og dokumenter med på rejse, herunder pas. Visum er ikke nødvendigt på rejser til Spanien. 

Håndbagage

Vi anbefaler at du pakker følgende i din håndbagage:

 • Pas
 • Flybilletter
 • Kreditkort & kontanter
 • Livsvigtig medicin
 • Kamera & kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, oplader og andet elektronik
 • Tøj til et par dage i tilfælde af at kufferten forsinkes
 • Vådservietter
 • Håndsprit

Valuta i Spanien

I Spanien er den lokale valuta Euro (EUR). 

Drikkepenge

Hvis du har været ude og spise og er godt tilfreds kan du give nogle småmønter i drikkepenge.

Der findes dog ingen specifikke regler for drikkepenge i Spanien.  

Tidsforskel

Spanien er i samme tidszone som Danmark, men Gran Canaria og Tenerife er en time bagud i forhold til Danmark på grund af beliggenheden vest for Afrika.

Sprog

I Spanien er deres mest anvendte sprog spansk (castiliansk).

Du kan også nemt finde en beboer, som kan tale og forstå mange fremmede sprog, fx engelsk.

Elektricitet og opladning af bl.a. mobiltelefon

I Spanien har de samme vekselstrøm som i Danmark, nemlig 220 V. En adapter er derfor ikke nødvendig.

"Min bedste ferie nogensinde - alt klappede og intet var overladt til tilfældighederne - STOR tak til Flamingo Tours"

- Allan Kristensen

"Jeg har kun positivt at sige og kæmpe stor tak til Flamingo Tours og personalet på lodgen for en uforglemmelig og godt tilrettelagt ferie."

- Anette Sørgensen

"Fantastisk rejse til Tanzania og Zanzibar. Vi så alle big five og meget mere. Vi vil gerne rejse med flamingotours igen."

- Fra TrustPilot

"Vores guider var meget kompetente, og de gjorde alt for, at vi fik så mange oplevelser som muligt. Vi takker Flamingo Tours for en rigtig god og oplevelsesrig ferie."

- Annette og Hans