Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
MENU

Robben Island

Opdag Robben Island, et symbol på modstand og frihed. Hør om Nelson Mandelas fængsling og lær af fortidens kamp for lighed

Robben Island

Sydafrika

Besøg historiske Robben Island, der ligger 11 km ud for Cape Towns kyst. Øen er bedst kendt som stedet, hvor anti-apartheidskæmperen Nelson Mandela og andre politiske fangere blev fængslet i flere årtier under det sydafrikanske apartheidregime.

Under apartheidregimet blev Robben Island et berygtet symbol på undertrykkelse og uretfærdighed. Talrige modige mænd, herunder Nelson Mandela, Oliver Tambo og Walter Sisulu, samt kvinder som Winnie Madikizela-Mandela, blev fængslet på øen for deres modstand mod apartheidstyret. De levede under umenneskelige forhold, men trods dette formåede de at bevare deres værdighed og kampånd.

Efter afslutningen af apartheid i begyndelsen af 1990'erne blev Robben Island et nationalt monument og et symbol på håb, forsoning og frihed. Øen blev et verdensberømt turistmål, der tiltrak besøgende fra hele verden. 

I dag fungerer Robben Island som et mindesmærke, der minder om fortidens uretfærdighed og de utallige ofre, der blev gjort i kampen mod apartheid. Øen minder også om vigtigheden af at lære af historien og arbejde mod en bedre fremtid, hvor frihed, retfærdighed og lighed er grundlæggende rettigheder for alle.

Priser

Pris pr. voksen
300 DKK
Pris pr. barn
150 DKK
Fakta om Sydafrika
  • Pretoria
  • Engelsk og afrikaans
  • Rand
  • 54,3 mio.
  • 3°C - 28°C
  • Sommertid 0 time, vintertid +1 timer