>
Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
MENU
Flok af flamingoer set tæt på

Amboseli Nationalpark

05.02.2019

En storslået udsigt til Afrikas største fritliggende bjerg, Kilimanjaro, som ligger på den anden side af grænsen i nabolandet Tanzania, samt imponerende flokke af fritgående elefanter er det, Amboseli National Park er mest kendt for. Parken har dog masser af andet at byde på, herunder fascinerende smuk natur og et meget rigt fugleliv med mere end 400 forskellige arter.

Amboseli Nationalpark er Kenyas anden mest populære nationalpark, lige efter Masai Mara National Reserve, og det er ikke uden grund at parken er så populær. Amboseli Nationalpark ligger i det sydlige Kenya, tæt ved grænsen til Tanzania, omkring 260 km fra Nairobi, og er kendt for at være et af de bedste steder i verden at opleve store horder af fritgående elefanter helt tæt på. I parken lever omkring 900 elefanter, som dagligt vandrer henover den åbne savanne for at drikke og bade i parkens sumpe, og det plejer at være en stor oplevelse at overvære – især hvis du rejser til Kenya med børn.

Terrænet i den 392 kvadratkilometer store Amboseli Nationalpark er primært åben savanne med spredte akacietræer og sporadiske skovområder, og i midten af parken findes flere sumpområder med stor variation af vildt. Disse er levegrundlag for mange dyr i nationalparken – særligt uden for regntiden, hvor den saltede Lake Amboseli tørrer ud og parken generelt er meget tør. Meget passende har man valgt at kalde parken Amboseli, som betyder ”saltet støv” på masaisprog.

Læs også: Nationalparker i Kenya

Vandet til sumpområderne kommer fra de sneklædte tinder på nærliggende Mount Kilimanjaro, som med sine 5,9 km høje tinde, danner en imponerende og smuk baggrund for safarioplevelsen. Vandet fra Kilimanjaro føres gennem undergrunden ind til hjertet af Amboseli Nationalpark, hvor de mange dyr nyder godt af det. Her finder du også ”Observation Hill”, som giver en fantastisk udsigt over hele parken og i særdeleshed sumpene og de store elefantflokke der samles her.

Udover de mange elefanter vil der på din safari være rig mulighed for at opleve bøfler, flodheste, giraffer, krokodiller, løver, geparder, vilde hunde, zebraer, gnuer, dik-dik, gazeller samt et meget rigt fugleliv, med over 400 forskellige fuglearter. Amboseli Nationalpark er desuden omgivet af flere masaisamfund, hvor det er muligt at møde masaifolket og få et indblik i deres tidløse livsstil. En fotosafari i Kenya kan klart anbefales her, da langt de fleste besøgende vil tage hjem med nogle fabelagtige elefantbilleder med Mount Kilimanjaro som baggrundskulisse.

Har du spørgsmål til din safari i Kenya, står vores kompetente rejsekonsulenter klar til at hjælpe dig på telefon: 70 90 91 00 mandag til torsdag 09-16, og fredag 09-15, eller på mail info@flamingotour.dk. De hjælper dig gerne med eventuelle spørgsmål og finde den rejse der passer dig bedst.

Se eventuelt alle vores safarirejser og læs mere om safari her.

Elefanter med en lille fugl på hovedet
Elefant familie på tur
Hyæne på farten i Amboseli
Løver nyder afslapning i Amboseli