>
Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
MENU
Flok af flamingoer set tæt på

Lake Nakuru Nationalpark

05.02.2019

Saltsøen Lake Nakuru samler i højsæsonen millioner af lyserøde flamingoer – et helt spektakulært syn. Men Lake Nakuru Nationalpark byder også på meget andet end flamingoer. Oplev bl.a. sorte og hvide næsehorn, leoparder, hyæner, zebraer, pelikaner og den sjældne Rothschild-giraf.

Lake Nakuru Nationalpark er beliggende ca. 150 km nordvest for Nairobi og er med sine knap 200 kvadratkilometer en af de mindre nationalparker i Kenya. Omkring en tredjedel af parkens relativt lille areal dækkes af saltsøen Lake Nakuru, og det giver mulighed for at opleve hele den smukke nationalpark på blot én dag.

Søen er en af de bedste lokationer, hvis du gerne vil opleve vilde flamingoer på din safari i Kenya. I løbet af højsæsonen samles millioner af flamingoer på Lake Nakuru for at parre sig. De spiser af søens store mængde alger og krebsdyr, der indeholder carotenoider, som giver flamingoernes fjer den karakteristiske lyserøde farve. Det er et imponerende syn og en unik oplevelse, som er værd at rejse efter – især hvis du rejser til Kenya med børn, eller hvis du tager på fotosafari i Kenya.

Fuglelivet ved Lake Nakuru er i det hele taget ganske spektakulært med hundredvis af fuglearter og et bredt udvalg af vandfugle, herunder også en stor bestand af pelikaner. 

Lake Nakuru Nationalpark huser desuden hele 56 forskellige arter af planteædere, heriblandt en større bestand af bøfler, zebraer og vandbukke samt tre abearter. Den mest fremtrædende af planteæderne er dog den sjældne Rothschild-giraf, som er let genkendelig og adskiller sig genetisk fra de øvrige giraffer i Kenya.

Desuden byder Lake Nakuru Nationalpark på en af Kenyas største populationer af næsehorn, og der er næsten garanti for at se det hvide næsehorn. Hvis du er rigtig heldig, kan du også opleve det sjældne sorte næsehorn eller måske endda den sky leopard, som der er forholdsvist mange af i parken. Det elegante kattedyr kan oftest ses i akacietræerne langs søens bred, hvor de ligger og slapper af.

Leoparderne er dog ikke de eneste kødædere i nationalparken og må derfor dele de mange byttedyr med blandt andet stribede hyæner og en majestætisk løveflok.

Læs mere om safari i Kenya og find din næste drømmerejse her.

Hjorte ved Lake Nakuru i Kenya
Lake Nakuru set fra luften, fyldt med flamingoer
Mange flamingoer i øjenhøjde
Zebraer drikker af Lake Nakuru
Zebraer i vandkanten
Næsehorn ved søen Nakuru