Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere her.
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Ring til os på tlf. 70 90 91 00

Lake Nakuru Nationalpark

08.02.2018

Saltsøen Lake Nakuru samler i højsæsonen millioner af lyserøde flamingoer – et helt spektakulært syn. Men Lake Nakuru nationalpark byder også på meget andet end flamingoer. Oplev bl.a. sorte og hvide næsehorn, leoparder, hyæner, zebraer, pelikaner og den sjældne Rothschild-giraf.

Relaterede rejser

Flamingo Safari & Mombasa Fra kr. 15395

Med én nat i dyrerige Lake Nakuru og tre nætter i ubeskrivelige Masai Mara er dette den perfekte rejse, hvis du drømmer om safari med mange dyr og minimal transport. Rejsen afsluttes med en lækker badeferie i Mombasa.

14 dage Fly inkluderet Læs mere
Flamingo Safari & Zanzibar Fra kr. 14495

Drømmer du om en safarirejse med mindre transport og flere dyr? Den perfekte rejse finder du her. Oplev flamingoer og næsehorn i Lake Nakuru, 3 nætter i ubeskrivelige Masai Mara og badeferie på eksotiske Zanzibar.

14 dage Fly inkluderet Læs mere
Cheetah Safari Fra kr. 13895

Tag på denne 10 dages rejse, hvor du vil opleve Aberdare nationalpark, Samburu vildtreservat, Lake Nakuru, Lake Naivasha og det berømte Masai Mara reservat.

10 dage Fly inkluderet Læs mere
Cheetah Safari & Zanzibar Fra kr. 18495

På denne 14 dages rejse får du safari og 4 nætter på Zanzibar, med udflugt til Amboseli nationalpark med udsigt til Kilimanjaro, Lake Naivasha med flodheste og det berømte Masai Mara reservat.

14 dage Fly inkluderet Læs mere
Cheetah Safari & Mombasa Fra kr. 18595

Tag på denne 14 dages rejse med safari og 4 nætters badeferie i Mombasa. Du vil opleve Aberdare nationalpark, Samburu vildtreservat, Lake Nakuru, Lake Naivasha og det berømte Masai Mara reservat.

14 dage Fly inkluderet Læs mere

Lake Nakuru nationalpark er beliggende ca. 150 km nordvest for Nairobi og er med sine knap 200 kvadratkilometer en af de mindre nationalparker i Kenya. Omkring en tredjedel af parkens relativt lille areal dækkes af saltsøen Lake Nakuru, og det giver mulighed for at opleve hele den smukke nationalpark på blot én dag.

Søen er en af de bedste lokationer, hvis du gerne vil opleve vilde flamingoer. I løbet af højsæsonen samles millioner af flamingoer på Lake Nakuru for at parre sig og spise af søens store mængde alger og krebsdyr, der indeholder carotenoider, som giver flamingoernes fjer den karakteristiske lyserøde farve. Det er et imponerende syn og en unik oplevelse, som er værd at rejse efter – både hvis du rejser til Kenya med børn, og hvis du tager på fotosafari i Kenya.

Fuglelivet ved Lake Nakuru er i det hele taget ganske spektakulært med hundredvis af fuglearter og et bredt udvalg af vandfugle, herunder også en stor bestand af pelikaner. 

Lake Nakuru nationalpark huser desuden hele 56 forskellige arter af planteædere, heriblandt en større bestand af bøfler, zebraer og vandbukke samt tre abearter. Den mest fremtrædende af planteæderne er dog den sjældne Rothschild-giraf, som er let genkendelig og adskiller sig genetisk fra de øvrige giraffer i Kenya.

Desuden byder Lake Nakuru nationalpark på en af Kenyas sundeste populationer af næsehorn, og der er næsten garanti for at se det hvide næsehorn. Hvis du er rigtig heldig, kan du også opleve det sjældne sorte næsehorn eller den sky leopard, der forholdsvist ofte ses i parken, som huser en meget tæt bestand af leoparder. Det elegante dyr kan oftest ses i akacietræerne langs søens bred, hvor de ligger og slapper af.

Leoparderne er dog ikke de eneste kødædere i nationalparken og må dele de mange byttedyr med blandt andet stribede hyæner og en majestætisk løveflok.