Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Ring til os på tlf. 70 90 91 00

Lake Nakuru Nationalpark

08.02.2018

Lake Nakuru ligger ca. 150 km nordvest for Nairobi. Det er Kenyas mest berømte, af de fem centralt beliggende søer. Saltsøen Lake Nakuru blev udnævnt som et fuglereservat i 1960, og opgraderet til Nationalpark status i 1968. Selve Lake Nakuru dækker omkring en tredjedel af parken. Parken er relativt lille, kun lidt under 200 km2, hvilket gør det muligt at se hele parken på en enkel dag. 

Søen er bedst kendt for at være en af de bedste lokationer at se flamingoer. Og i løbet af højsæsonen samles over millioner af flamingoer på søen. De store mængder flamingoer, slår sig ned ved søen for at spise og parre sig. Søen har en stor mængde alger og krebsdyr, der indeholder stoffet carotenoider, som er det stof der farver flamingoernes fjer lyserøde.

Parken har desuden en af Kenyas sundeste populationer af næsehorn. Man er næsten sikker på at se det hvide næsehorn, og det sorte næsehorn hvis man er heldig.

Lake Nakuru har endda også en meget tæt bestand af leoparder, der forholdsvist ofte kan ses i parken, på trods af at de elegante dyr er meget sky. Leoparderne findes oftest i træerne i akacie skove, der vokser nær bredden af søen, hvor de ligger og slapper af. 

Leoparder er ikke de eneste kødædere I parken. De stribede hyæner er altid på jagt. Der findes bl.a. de sjældne vilde katte, samt en løveflok der tit kan spottes.

Udover kødædere har Lake Nakuru også en del store planteædere. 56 forskellige arter for at være eksakt. Blandt andet en større bestand bøfler, zebraer og vandbukke, samt tre arter aber. Men den mest fremtrædende er den sjælende Rothschild´s giraf som er let synlig.

Fuglelivet i Lake Nakuru er spektakulært med hundredvis af fuglearter og et stort udvalg af vandfugle, herunder et stort antal pelikaner, der bliver tiltrukket af de øgede vandstande.

 


Relateret Rejser

Kili Safari & Mombasa Fra kr. 15895

På denne 14 dages rejse får du safari og 6 nætter i Mombasa, med udflugt til Amboseli nationalpark med udsigt til Kilimanjaro, Lake Naivasha med flodheste og det berømte Masai Mara reservat.

14 dage Fly inkluderet Læs mere