Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
Flok af flamingoer set tæt på

Samburu Nationalpark

21.08.2018

Ønsker du en helt unik safari i Kenya, er det oplagt at tage til Samburu Nationalpark. Her kan du, foruden de mere klassiske safaridyr som elefanter, løver og leoparder, opleve helt unikke vildtarter, som med sine specielle farver og mønstre adskiller sig fra artsslægtningene længere sydpå.

Samburu Nationalpark er beliggende ca. 350 km nord for Nairobi og består af tre reservater på i alt ca. 500 kvadratkilometer – Samburu, Buffalo Springs og Shaba Nationalpark. Fælles for reservaterne er, at smukke bjerge omkranser den tørre busksavanne, og at man på en klar dag har udsigt til Mount Kenyas mere end 5 km høje tinder.

Da den tørre busksavanne får mindre end 250 mm nedbør om året, er dyrelivet ganske afhængigt af Ewaso Ng’iro-floden, som snor sig gennem nationalparken. Floden tiltrækker et rigt fugle- og dyreliv – især i de tørreste måneder, hvor dyrene valfarter til floden for at drikke og søge skygge under doumpalmerne, som vokser langs floden.

Ewaso Ng’iro betyder ”den brune flod”, og det er ikke uden grund, at floden har fået netop det navn. I tørketiden tørrer meget af floden ud, så dyrene må grave efter vandet, og når regntiden kommer igen, får vandet en kraftig rødbrun farve efter den omgivende jord.

Samburu Nationalpark er især kendt for sin overflod af unikke dyrearter som den smalstribede Grevys zebra, der har smallere striber end andre zebraer, Beisa Oryx-antilopen, som også kaldes Samburu Special, Somalistrudsen med sine blå ben i stedet for røde og den graciøse netgiraf, der genetisk afviger fra de øvrige giraffer i Kenyas nationalparker.

Foruden disse unikke dyrearter findes naturligvis også en lang række af de mere klassiske safaridyr, som sikkert vil vække stor interesse, hvis du rejser til Kenya med børn. Der er bl.a. mere end 900 elefanter samt større bestande af bavianer, marekatte, bøfler og den almindelige zebra. Hvor der er byttedyr, er der også rovdyr, og det er derfor også muligt at opleve løver, leoparder, geparder og hyæner. For fugleelskere er Samburu Nationalpark bestemt også et besøg værd, og der er registreret mere end 450 forskellige fuglearter i området.

Lokalbefolkningen i området hedder Samburu-folket og er et nomadisk, kvægdrivende folkefærd, som deler sprog og livsstil med masaierne – deres kendte slægtninge mod syd, som kan opleves i bl.a. Masai Mara National Reserve.