Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Ring til os på tlf. 70 90 91 00

Samburu Nationalpark

18.01.2018

Samburu Nationalpark består af tre reservater nord for Kenyas højland på tilsammen ca. 500 km2. Samburu, Buffalo Springs og Shaba Nationalpark, har alle det tilfælles at smukke bjerge omkranser den tørre busksavanne, og at man på en klar dag har udsigt til Mt. Kenyas over 5 km høje tinder. De rummer samtidig en række dyr hvis farve, form og mønster differentierer sig fra deres artsælder længere sydpå.

Nationalparken ligger ca. 350 km nord for Nairobi og kan nåes via asfaltveje.

 

Den tørre buskesavanne får mindre end 250 mm nedbør om året, hvilket betyder at dyrelivet er ganske afhængig af Ewaso Ng´iro floden der snor sig gennem reservatet. Floden tiltrækker et rigt dyre og fugleliv, især i de tørreste måneder, hvor dyrene søger til floden for at drikke, og få skygge under de doumpalmer der vokser langs floden.
 

Ewaso Ng´iro betyder den brune flod, og det er ikke uden grund. I tørketiden tørrer meget af floden ud, så dyrene må grave efter vandet. Når regntiden kommer igen, får vandet en kraftig rødbrun farve, efter den omgivende jord.

 

Samburu nationalpark har en overflod af unikke specialiserede arter, så som: Den smalstribede Grevy´s zebra der har smallere striber end de andre zebraer, Beisa Oryx antilopen som også kaldes for Samburu Special, Somali-strudsen der har blå ben i stedet for røde, og den graciøse netgiraf der er genetisk afvigende fra de øvrige giraffer.

 

Desuden findes der også en stor række af de klassiske dyr i reservatet. Der er bl.a. en stor population af elefanter på minimum 900 individer. Der er også større bestande af bavianer, marekatte, bøfler samt den almindelige zebra. Store rovdyr så som løver, leoparder, geparder og hyæner der jager er også en populær at finde. Der er desuden et stort fugleliv i området, hvor der er registreret over 450 forskellige arter i området.

 

Lokalbefolkningen hedder Samburu folket. De er et nomadisk kvægdrivende folkefærd, der deler sprog og livsstil med Masaierne, som er deres kendte slægtninge mod syd.

 


Relateret Rejser

Kili Safari & Mombasa Fra kr. 15895

På denne 14 dages rejse får du safari og 6 nætter i Mombasa, med udflugt til Amboseli nationalpark med udsigt til Kilimanjaro, Lake Naivasha med flodheste og det berømte Masai Mara reservat.

14 dage Fly inkluderet Læs mere