Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Ring til os på tlf. 70 90 91 00

Safari i Ngorongorokrater Bevaringsområde

08.02.2018

Juvelen i Ngorongoros krone er et dybt vulkansk krater på UNESCO´s verdensarvsliste. Det er det største oversvømmede og ubrudte caldera i verden. Med omkring 20 km langt, 600 meter dybt og 300 m² km område, er Ngorongorokrateret et betagende naturligt vidunder. 

Krateret er kendt både for sin geologiske pragt, og for at være et naturligt hjemsted for nogle af de store pattedyrbestande der findes overalt i Afrika. Dette skyldes blandt andet er der er frisk vand i krateret hele året rundt. Vandet i krateret kommer fra kilder der udspringer fra nabobjerget Olmoti´s krater. Vandet har medført nogle store sumpområder, og føres videre til den salte Magadi sø. Ngorongorokrateret er det bedste sted i Tanzania for at se 'The Big Five': løve, leopard, elefant, sort næsehorn og bøffel. Krateret har derudover også en sund population af sort næsehorn, og nogle af de største tusker-elefanter, der er tilbage i Afrika i dag. Men krateret er også hjemsted for gode populationer af løver, leoparder og hyæner sammen med sunde bestander af gnuer, bøfler og zebraer. Andet dyreliv inkluderer geparder, sjakaler, Grants- og Thompsonsgazeller, flamingoer og øre ræve. Desuden også ca. 400 fuglearter.

 

Befolkningen i området er det nomadiske folk Masaierne, som er et folk der er kendt for at leve side om side med de store vilde dyr. 

 

Selve den vestlige del af området består af flad græssavanne, og regnes ofte som en del af Serengeti hvor Den Store Migration finder sted. Zebraerne og gnuerne føder ofte deres unger her i vintermånederne.


Relateret Rejser

Safari Tanzania Fra kr. 17995

Oplev Tanzania på en 8 dages safari med udflugt til Serengeti nationalpark, Lake Manyara, Olduvai Gorge – kendt som ”menneskehedens vugge”, Ngorongoro krateret og Tarangire nationalpark.

8 dage Fly inkluderet Læs mere
Safari Tanzania & Zanzibar Fra kr. 21595

Oplev Tanzania på en 14 dages rejse med 5 nætter på safarien efterfulgt af 6 nætter Zanzibar. Besøg Serengeti, Lake Manyara, Olduvai Gorge – ”menneskehedens vugge”, Ngorongoro krateret og Tarangire nationalpark.

14 dage Fly inkluderet Læs mere