Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
This is svg icon for envelope wt Skriv til os på: info@flamingotours.dk
This is svg icon for handle wt Ring til os på tlf. 70 90 91 00
Flok af flamingoer set tæt på

Safari i Ngorongorokrater Bevaringsområde

This is svg icon for calendar wt 21.08.2018

Et ganske enestående naturvidunder – det er, hvad Ngorongorokrateret er. Det dybe krater, som opstod, da en vulkan kollapsede efter et voldsomt udbrud for 2-3 millioner år siden, er med sine 260 km2 det største ubrudte, ikke-oversvømmede ”caldera” i verden, og det er ikke uden grund, at Ngorongorokrateret både er på UNESCOs verdensarvsliste og erklæret et af Afrikas syv vidundere.

Mens der for millioner af år siden stod en gold vulkan, byder bunden af det 600 meter dybe Ngorongorokrater i dag på et imponerende frodigt paradis, som tiltrækker massevis af dyr og rummer Afrikas tætteste bestand af storvildt. Med et besøg i Ngorongorokrateret er der derfor nærmest garanti for at opleve masser af forskellige dyr på din safari i Tanzania, og det berømte bevaringsområde er derfor virkelig et besøg værd – særligt hvis du rejser til Tanzania med børn, som måske ikke helt har tålmodighed til at lede efter de mange dyr.

I modsætning til mange andre nationalparker i Tanzania byder det frodige krater på frisk vand hele året rundt og er dermed hjemsted for masser af dyr uanset årstid. Vandet kommer fra kilder, som udspringer fra nabobjergets krater, og har skabt store sumpområder, hvorfra det ledes videre til den salte Magadi-sø.

Det betagende Ngorongorokrater er den nationalpark i hele Tanzania, hvor der er bedst mulighed for at opleve ”The Big Five” – løven, leoparden, elefanten, næsehornet og bøflen. Området huser, som et af få steder i verden, en sund population af det sjældne, sorte næsehorn samt nogle af de største tusker-elefanter, der er tilbage i Afrika. Der er dermed gode muligheder for at tage fantastiske og ganske enestående billeder – både hvis du vil på en decideret fotosafari i Tanzania, men også hvis du bare gerne vil have nogle gode feriebilleder at se tilbage på.

Foruden disse helt store trækplastre byder det frodige krater i Ngorongoro også på et væld af andre dyr. Oplev blandt andet store flokke af gnuer og zebraer, elegante Grants- og Thompsonsgazeller, lyserøde flamingoer samt altædende hyæner og sjakaler. Eller hold udkig efter de lynhurtige, sky geparder og de karakteristiske øreræve med store, hvide ører. For fugleinteresserede er der desuden ca. 400 forskellige fuglearter i parken.

Den vestlige del af Ngorongoro-bevaringsområdet, oven for selve krateret, består af flad græssavanne og regnes ofte som en del af Serengeti Nationalpark, der grænser op til området. I vintermånederne er det ofte her, zebraerne og gnuerne føder deres unger.

Relateret Rejser
Relateret rejse