Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere her.
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Ring til os på tlf. 70 90 91 00

Nationalparker i Tanzania

02.03.2018

En af de ting, Tanzania er allermest kendt for, er uden tvivl Serengeti nationalpark, som meget velfortjent er på UNESCOs verdensarvsliste. Hvad ikke alle ved er, at der faktisk er flere andre særdeles smukke nationalparker i Tanzania, som bestemt også er et besøg værd. Her får du en introduktion til fire af de mest fascinerende nationalparker i Tanzania.

Relaterede rejser

Safari Tanzania Fra kr. 17995

Oplev Tanzania på en 8 dages safari med udflugter til Serengeti nationalpark, Lake Manyara, Olduvai Gorge – kendt som ”menneskehedens vugge”, Ngorongoro-krateret og Tarangire nationalpark.

8 dage Fly inkluderet Læs mere
Safari Tanzania & Zanzibar Fra kr. 21595

Oplev Tanzania på en 14 dages rejse med 5 nætter på safari efterfulgt af 6 nætter på smukke Zanzibar. Besøg Serengeti, Lake Manyara, Olduvai Gorge – ”menneskehedens vugge”, Ngorongoro krateret og Tarangire nationalpark.

14 dage Fly inkluderet Læs mere

Serengeti Nationalpark

Der er ingen tvivl om, at Serengeti er den mest kendte nationalpark i Tanzania – og det er der rigtig god grund til. Nationalparken er særligt kendt for at lægge jord til den store migration, hvor millioner af zebraer, gnuer og gazeller vandrer fra Serengeti i Tanzania til Masai Mara i Kenya og tilbage igen i deres søgen efter vand og frisk græs. Området er ligeledes berømt for de mange rovdyr, over 70 store pattedyrsarter og over 500 fuglearter.

I den østlige del af Serengeti finder man Olduvai Gorge, som også er på UNESCOs verdensarvsliste. Kløften er utrolig smuk og omtales som ”menneskehedens vugge”, da her er fundet fossile rester af menneskeaber, som levede der for ca. 1,9 millioner år siden.

Læs mere om safari i Serengeti Nationalpark her.

 

Ngorongorokrateret

Det store, vulkanske paradis blev skabt, da en vulkan for 2-3 millioner år kollapsede efter et voldsomt udbrud, og det er ikke uden grund, at det imponerende Ngorongorokrater ikke alene står på UNESCOs verdensarvsliste, men også på listen over Afrikas syv vidundere.

Nede i krateret er jorden usædvanligt frodig, og her findes en tæt bestand af såvel pattedyr som fugle. Det er blandt andet muligt at opleve ”The Big Five” – løven, elefanten, leoparden, næsehornet og bøflen.

Læs mere om safari i Ngorongorokrateret her.

 

Tarangire Nationalpark

En af landets mindre kendte perler, Tarangire Nationalpark, er et absolut must, hvis du rejser til det nordlige Tanzania. Nationalparken byder på smuk og imponerende varieret natur samt et fantastisk rigt dyreliv, som tæller blandt andet giraffer, zebraer, bøfler og et væld af fuglearter.

Tarangire er desuden kendt for at være den nationalpark i Tanzania, som har den største bestand af vilde afrikanske elefanter, samt for de majestætiske baobabtræer, som pryder landskabet og er en attraktion i sig selv.

Læs mere om safari i Tarangire Nationalpark her.

 

Lake Manyara Nationalpark

Lige som Tarangire er Lake Manyara Nationalpark en af Tanzanias mindre og mest undervurderede nationalparker. Hvad parken mangler i størrelsen, har den i den grad i dens variation af vegetation; fra savanne til mose til grønne undervandsskove. Det giver ideelle betingelser for et imponerende rigt dyreliv, og du kan opleve både flodheste, leoparder, vortesvin, aber, zebraer og rigtig mange andre dyr i den smukke nationalpark.

Lake Manyara har generelt utrolig meget at byde på, men er nok allermest kendt for at være en af de få nationalparker i Tanzania, hvor man kan opleve de berømte træklatrende løver. De sky kattedyr er, sammen med de majestætiske elefantfamilier, som ofte ses, når de bevæger sig gennem skovene, alene grund nok til at besøge nationalparken.

Læs mere om safari i Lake Manyara Nationalpark her.