Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Ring til os på tlf. 70 90 91 00

Nationalparker i Tanzania

02.03.2018

En af de ting Tanzania er allermest kendt for er Serengeti nationalpark, som er på UNESCOs verdensarvsliste.

Serengeti Nationalpark

Serengeti er kendt for at være en del af Den Store Migration, hvor millioner af zebraer og gnuer vandre fra Serengeti i Tanzania til Masai Mara i Kenya, og tilbage igen. Serengeti er også kendt på grund af savannen med de mange rovdyr, de over 70 store pattedyrsarter og de over 500 fuglearter.

I den østlige del af Serengeti kan man finde Olduvai Gorge, som også er en del af UNESCOs verdensarvsliste, der ligger indenfor Ngorongorokraterets område. Kløften omtales som ”menneskehedens vugge”, da her er fundet fossile rester af mere end 60 menneskeaber. 

 

Ngorongorokrateret

Det store, imponerende vulkanske paradis Ngorongorokrateret, står også på UNESCOs verdensarvsliste, samt listen over Afrikas syv vidundere. 

Her har man mulighed for at opleve ”The Big Five”: elefant, løve, leopard, bøffel og næsehorn samt store flokke af gnuer og zebras der krydser sletterne under deres årlige migration til Kenya. 

 

Tarangire Nationalpark

Tarangire nationalpark er en af Tanzanias mindre kendte perler, og et must for enhver rejse i det nordlige Tanzania. Med en bred vifte af dyreliv så forskellige som dens landskab. Tarangire er kendt for at være hjemsted for Tanzanias største bestand af afrikanske elefanter, og de majestætiske baobabtræer. 

 

Lake Manyara Nationalpark

Ligesom Tarangire, er Lake Manyara Nationalpark en af Tanzanias mindre og mest undervurderede parker. Hvad parken mangler i størrelsen, har den i dens variation af vegetation; Fra savanne til mose til grønne skove. Dette understøtter en af de højeste biomassetætheder af store pattedyr i verden. Chancen for at se elefantfamilier, der bevæger sig gennem skoven eller Lake Manyara's berømte flokke af sky træklatrende løver, er alene grund nok til at besøge parken.


Relateret Rejser

Safari Tanzania Fra kr. 17995

Oplev Tanzania på en 8 dages safari med udflugt til Serengeti nationalpark, Lake Manyara, Olduvai Gorge – kendt som ”menneskehedens vugge”, Ngorongoro krateret og Tarangire nationalpark.

8 dage Fly inkluderet Læs mere
Safari Tanzania & Zanzibar Fra kr. 21595

Oplev Tanzania på en 14 dages rejse med 5 nætter på safarien efterfulgt af 6 nætter Zanzibar. Besøg Serengeti, Lake Manyara, Olduvai Gorge – ”menneskehedens vugge”, Ngorongoro krateret og Tarangire nationalpark.

14 dage Fly inkluderet Læs mere