Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
Flok af flamingoer set tæt på

Safari i Serengeti Nationalpark

21.08.2018

Serengeti Nationalpark er den mest berømte nationalpark i Tanzania og er med god grund på UNESCOs verdensarvsliste. Serengetis enorme økosystem dækker flere forskellige reservater og rummer et imponerende rigt dyreliv med gode muligheder for at opleve ”The Big Five”.

De 1,5 millioner hektar savanne i Serengeti Nationalpark byder på en biologisk mangfoldighed, som er helt enestående. Her lever mere end 70 større pattedyrsarter og over 500 fuglearter, så hvis du rejser til Tanzania med børn, er der rig mulighed for at opleve mange af de dyr, de kender fra film og bøger.

Oplev blandt andet majestætiske elefanter, farlige flodheste, store bøfler i flok, langhalsede giraffer samt masser af elegante antiloper og gazeller. Der er også gode muligheder for at opleve de truede afrikanske vildhunde og det sjældne sorte næsehorn.

Den store migration, som er et af de mest imponerende naturvidundere i verden og erklæret et af Afrikas syv vidundere, er nok noget af det, Serengeti Nationalpark er allermest kendt for. Hvert år vandrer millioner af gnuer, zebraer og gazeller fra deres ynglepladser i de græsklædte, sydlige sletter mod nord til Masai Mara i Kenya i deres søgen efter frisk græs.

Mange af dyrene krydser undervejs den grumsede Grumeti-flod, hvor sultne krokodiller ligger på lur, klar til at kaste sig over de dyr, som forsøger at krydse floden. En helt unik oplevelse og et must for naturentusiaster – og ikke mindst for dig, som gerne vil på fotosafari i Tanzania.

Serengeti Nationalpark har også en fænomenal bestand af rovdyr. Majestætiske løver og plettede hyæner ses ofte i parken, og på en god dag kan du også være heldig at opleve de mere sky geparder og leoparder. Dermed er nationalparken også vært for en af de største og mest forskelligartede rovdyr-byttedyr interaktioner på verdensplan, hvilket giver mulighed for helt unikke oplevelser på din safari i Tanzania.

Dyrelivet i Serengeti er uden tvivl helt fantastisk, men det er ikke alt, nationalparken har at byde på. De endeløse sletter er en oplevelse i sig selv, og i den østlige del af parken findes Olduvai Gorge, som ligger inden for Ngorongorokraterets område og også er på UNESCOs verdensarvsliste. Kløften kaldes ofte ”menneskehedens vugge”, da her er fundet fossile rester af de tidlige menneskearter, som levede for 1-2 millioner år siden. Fundene af de forskellige menneskearter illustrerer blandt andet den menneskelige hjernes gradvise udvikling. Området omkring Olduvai Gorge byder på enestående naturoplevelser og er et besøg værd for både historie- og naturinteresserede.