Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Ring til os på tlf. 70 90 91 00

Safari i Serengeti Nationalpark

25.01.2018

Serengeti Nationalpark er den nok mest kendte nationalpark i Tanzania, og står på UNESCO´s verdensarvsliste. Serengetis enorme økosystem dækker flere forskellige reservater, og omfatter overvældende mængder af vildt.

På de store sletter i Serengeti Nationalpark, som omfatter 1,5 millioner hektar savanne, findes den årlige migration.  To millioner gnuer vandrer sammen med hundreder af tusinder gazeller og zebraer, i deres årlige vandring i søgen efter græs og vand. Horderne bevæger sig nord fra deres ynglepladser i de græsklædte sydlige sletter. Mange krydser den krøllede vestlige krokodille-inficerede Grumeti-flod, mens andre rejser nordøst for Lobo Hills. Denne migration er en af de mest imponerende naturvidundere i verden, og er derfor også en af de syv naturvidundere i Afrika.

 

Serengeti har også en enestående bestand af rovdyr. Man ser hyppigt både løver, plettede hyæner, de mere sky geparder og leoparder her. Derfor er parken også vært for en af de største og mest forskelligartede store rovdyr-byttedyr interaktioner på verdensplan, hvilket giver en særdeles imponerende æstetisk oplevelse. 
Den mosede vestlige del af Grumeti-floden, hvor sultne krokodiller er på jagt efter nødlidende zebraer og gnuer der prøver at krydse floden, er et must at se for natur entusiaster. 
 
 
Parkens biologiske mangfoldighed er meget høj med mindst fire globalt truede dyrearter: sort næsehorn, elefant, vildhund og gepard. I nationalparken findes der også en masse andet storvildt, eksempelvis elefanter, flodheste, bøfler, giraffer samt en masse antiloper og gazeller. I nationalparken findes der mere en 70 større arter pattedyr og mere end 500 arter fugle.
 
 
I Serengeti´s østlige del kan man finde Olduvai Gorge, som er en del af UNESCOs verdensarvsliste, og findes indenfor Ngorongorokraterets område. 
Kløften bliver ofte kaldt "menneskehedens vugge", da her er blevet fundet fossile rester af mere end 60 menneskeaber. Det er den mest kontinuerlige kendte registrering af den menneskelige udvikling i løbet af de sidste 2 millioner år. 
Klimaet i Serengeti er hovedsagelig et varmt og tørt klima med temperaturer fra ca. 15 grader til 25 grader Celsius. Så parken kan besøges året rundt.
 

Relateret Rejser

Safari Tanzania Fra kr. 17995

Oplev Tanzania på en 8 dages safari med udflugt til Serengeti nationalpark, Lake Manyara, Olduvai Gorge – kendt som ”menneskehedens vugge”, Ngorongoro krateret og Tarangire nationalpark.

8 dage Fly inkluderet Læs mere
Safari Tanzania & Zanzibar Fra kr. 21595

Oplev Tanzania på en 14 dages rejse med 5 nætter på safarien efterfulgt af 6 nætter Zanzibar. Besøg Serengeti, Lake Manyara, Olduvai Gorge – ”menneskehedens vugge”, Ngorongoro krateret og Tarangire nationalpark.

14 dage Fly inkluderet Læs mere