Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere
Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
MENU
udsigt fra Løveklippen

Dambulla Cave Temple og Løveklippen

Få en uforglemmelig familieoplevelse i Sri Lanka med besøg på Dambulla Cave Temple og Sigiriya Lion Rock. Udforsk Dambulla Cave Temple og bestig den majestætiske klippe, Sigiriya Rock.

Dambulla Cave Temple og Løveklippen

Sri Lanka

Tag med din familie på en uforglemmelig heldagsudflugt, hvor I udforsker to utrolige steder i Sri Lanka: Dambulla Cave Temple og Sigiriya Lion Rock.

Jeres første stop er Dambulla Cave Temple, et imponerende huletempel og det største og bedst bevarede i Sri Lanka. Dette UNESCO-verdensarvssted består af fem naturlige klippehuler, fyldt med fascinerende statuer og vægmalerier, der vil forbløffe både børn og voksne.

Herefter fortsætter I til Sigiriya, hvor I vil opleve Sigiriya Lion Rock, et af de mest imponerende monumenter i srilankansk kultur og historie. Denne betagende klippe rejser sig næsten 200 meter over landskabet og gemmer på toppen ruinerne af Kong Kasyapas imponerende fæstning fra det femte århundrede. Det er et UNESCO-verdensarvssted og et glimrende eksempel på fortidens byplanlægning. Med 1.202 trin op til toppen er det en udfordrende, men utrolig givende vandretur, og udsigten fra toppen vil helt sikkert tage pusten fra jer.

I vil begynde jeres opstigning til klippen ved at gå gennem de smukke, symmetriske, kongelige haver ved foden af klippen, der er blandt de ældste anlagte haver i verden. Undervejs vil I finde flere muligheder for at tage et velfortjent hvil, og jo højere I kommer, desto mere åbner det frodige landskab sig for jer.

Omkring halvvejs oppe vil I nå et lille plateau, hvor kongen engang lod bygge en port i form af en gigantisk løve, hvilket giver klippen dens navn "Lion Rock". Selvom kun løvens poter står tilbage i dag, er det stadig et nationalt monument, der vækker stolthed hos Sri Lankas befolkning og forklarer tilstedeværelsen af en løve på Sri Lankas flag.

Når I kommer til toppen af klippen, kan I udforske de imponerende slotsruiner. Det er svært ikke at blive imponeret af det omfangsrige bygningsværk, især når man tænker på de enorme udfordringer med at transportere byggematerialer op på en 200 meter høj klippe i det femte århundrede. Paladser, damme og et avanceret vandingssystem, der pumpede vand helt op til toppen ved hjælp af et imponerende hydraulisk system, vidner om Kong Kasyapas utrolige bedrifter.

Der er masser af tid til at udforske begge disse steder med din familie.

Priser

Fakta om Sri Lanka
  • Colombo
  • Singalesisk og tamilsk
  • Sri Lankansk Rupee (LKR)
  • 20,3 millioner
  • 22°C - 32°C
  • Sommertid +5,5 timer, vintertid +4,5 timer