Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv til os på: info@flamingotours.dk
Ring til os på tlf. 70 90 91 00
MENU
udsigt fra Løveklippen

Løveklippen i Sigiriya (Sigiriya Rock)

Oplev den imponerende Sigiriya Rock, et højdepunkt inden for srilankansk kultur og historie. Lær om historien bag Lion Rock, opdag de kongelige haver og slotruinerne på toppen. En uforglemmelig rejseoplevelse i smukke Sri Lanka venter jer.

Løveklippen i Sigiriya (Sigiriya Rock)

Sri Lanka

Efter besøget ved Dambulla Cave Temple har I mulighed for at udforske et af de mest betagende monumenter inden for srilankansk kultur og historie: Sigiriya Rock. Den imponerende klippe rejser sig stejlt næsten 200 meter over landskabet.
 
På toppen af Sigiriya Rock findes ruinerne af Kong Kasyapas imponerende fæstning, som blev bygget i det femte århundrede. Sigiriya-klippen med sin fæstning er opført på UNESCO's verdensarvsliste og udgør et af de bedst bevarede eksempler på byplanlægning fra den tid. For at nå toppen skal du bestige 1.202 trin, men den udsigt, der venter dig deroppe, er helt spektakulær.
 
I starter med at gå igennem de symmetriske, royale haver, som ligger ved foden af klippen og er blandt verdens ældste anlagte haver. Undervejs er der flere muligheder for at tage et kort hvil, og jo højere op I kommer, desto mere åbner det frodige landskab sig for jer.
 
Cirka halvvejs oppe finder I et lille plateau, hvor kongen engang lod bygge en port i form af en gigantisk løve, hvilket er grunden til, at klippen også kaldes "Lion Rock". I dag står kun løvens poter tilbage, men det er et nationalt symbol for Sri Lankas befolkning og en del af årsagen til, at der er en løve på Sri Lankas flag.
 
Når I når toppen af klippen, kan du udforske ruinerne af slottet. Det er imponerende at tænke på, hvordan de formåede at transportere byggematerialer op på en 200 meter høj klippe i det femte århundrede og opføre en fæstning med paladser, damme og et avanceret vandingssystem, der kunne pumpe vand helt op til toppen ved hjælp af et imponerende hydraulisk system.

Priser

Fakta om Sri Lanka
  • Colombo
  • Singalesisk og tamilsk
  • Sri Lankansk Rupee (LKR)
  • 20,3 millioner
  • 22°C - 32°C
  • Sommertid +5,5 timer, vintertid +4,5 timer